Onun da kötü bir amaçla bunları yaptığını sanmıyorum zaten. Cidden seviyordur, paylaşamıyordur kendince. Ama normali düşünürsek aşk böyle olmamalı, zorlar ikinizi de malesef. Karşılıklı fedakarlıklar elbet olur ama bana bu fazla gibi geldi. Sen de şimdiden farketmişsin hayatındaki belli noktaları monotonlaştırdığını. Belli bir yaştan sonra tamam derim de, ben bile 22 yaşındayım ve daha yaşayacağım çok şey diye düşünüp tüm hayatımı bir erkeğe feda etmeye daha hazır değilim diye düşünüyorum. Ben de öyle çok gezip tozmam hani dediğin gibi çok gerekli değil belki, ama bunun kararını onun vermesi beni düşündürüyor. Yani o kıskanmasa laf etmese belki ben zaten çok gezmem, ona laf ettirecek davranışlarda bulunmam, en azından benim eski sevgilimle durumum öyleydi bir aralar. Umarım birbirinizin hayatına, ikiniz de nasıl mutlu olacaksanız o şekilde müdahale edip mutlu olursunuz; aradan zaman geçtiğinde daha olgunlaştığınızda umarım sevgi ve saygınız kalır ve bu sorunlarınız küçülür.Öncelikle erinmeyip bana bunları yazıp yol gösterdiğin için teşekkür ederim :)
Ben 5. sınıftan beri voleybol oynuyorum vazgeçemdiğim bir spordu 6-7 yıldır oynadığım için hevesimi aldım gibi düşünüyorum yani sevdiğim için vazgeçmek çok zor olmadı ama devam etseydim mutlu olurdum.. Bana diyor ki ben bizi düşündüğüm, geleceğimizi düşündüğümüz için sana bu kadar kısıtlama yapıyorum o zaman gelecek bana teşekkür edeceksin o zaman geldiğinde istediğini yapacaksın çünkü soyadın benim soyadımı alacak diyor . Maakyaj yapmak voleybol oynamak gezmek tozmak çok da lazım değil bir şeylerden feda etmessen zaten bu aşk olmaz diyor. Bazen haklı gibi gelse de insan hergününü aynı şekilde monoton bir biçimde yaşaması sıkıcı geliyor bilmem anlatabildim mi. Kısacası hem O'ndan vazgeçemiyorum hem de hayatımdaki güzel şeylerden..
Onun da kötü bir amaçla bunları yaptığını sanmıyorum zaten. Cidden seviyordur, paylaşamıyordur kendince. Ama normali düşünürsek aşk böyle olmamalı, zorlar ikinizi de malesef. Karşılıklı fedakarlıklar elbet olur ama bana bu fazla gibi geldi. Sen de şimdiden farketmişsin hayatındaki belli noktaları monotonlaştırdığını. Belli bir yaştan sonra tamam derim de, ben bile 22 yaşındayım ve daha yaşayacağım çok şey diye düşünüp tüm hayatımı bir erkeğe feda etmeye daha hazır değilim diye düşünüyorum. Ben de öyle çok gezip tozmam hani dediğin gibi çok gerekli değil belki, ama bunun kararını onun vermesi beni düşündürüyor. Yani o kıskanmasa laf etmese belki ben zaten çok gezmem, ona laf ettirecek davranışlarda bulunmam, en azından benim eski sevgilimle durumum öyleydi bir aralar. Umarım birbirinizin hayatına, ikiniz de nasıl mutlu olacaksanız o şekilde müdahale edip mutlu olursunuz; aradan zaman geçtiğinde daha olgunlaştığınızda umarım sevgi ve saygınız kalır ve bu sorunlarınız küçülür.
Yaşınızın küçüklüğünü derslerinize bağlamayacağım, ancak ikinizin de ilişki anlayışı olgun olmaktan çok uzak. Ben senin yaşındayken 2 yıllık bir ilişki yaşadım, kesinlikle birbirimizin hiçbir şeyine karışmadık, ne giyim kuşam, ne arkadaşlar, ne sosyal hayat. Sonra 8,5 senedir süren başka bir ilişkim oldu, bunun 7,5 yılında nişanlımla ayrı şehirlerdeydik. Ne o benim dışarı çıkmama, gezip eğlenmeme, kızlı erkekli arkadaşlarıma, kıyafetlerime karıştı, ne de ben onun. Ağaçlar çok yakın büyürse birbirinin suyunu, besinini çeker, birisi kesinlikle kurur gider. Arada mesafe olmalı ki, ikisi de serpilsin, güneş alsın, sapasağlam olsunlar, değil mi? Şu an sana çok ideal, hatta romantik gelen başını öne eğerek yürümesi, 23 saatini mesaj atarak geçirmesi, sen dışarı çıkınca trip atması, makyaj yaptığında gözünün dönmesi, bundan 10 sene sonra hiç de öyle gelmeyecek, aksine bunların tecrübesizlik, asosyallik, güvensizlik gibi olumsuz duygulardan kaynaklı hareketler olduğunu daha iyi anlayacaksın. Sana tavsiyem, madem olgunsun, erkek arkadaşını kışkırtmadan alıp karşına oturup konuşarak yavaş yavaş anlatmaya, onun ufkunu genişletmeye çalışman. Birbirinizi bu kadar sıkmanız, bu kadar dipdibe olmanız, nefes aldırmamanız doğru değil. Hele günlük aktivitelerinize, arkadaşlarınıza, birbirinizden başka hayattaki zevk ve hobilerinize sıçramaya başladıysa, birbirine huzur ve mutluluk veremeyen, birbirini esir etmiş, birlikte ama yalnız insanlara dönüşürsünüz. Hayattaki en önemli dersler sizin yaşlarınızda öğrenilir, şimdiden erkek arkadaşının vizyonunu genişletmeye çalışmazsan, ya da seni seven ve anlayışlı bir büyüğünden (ablan olur, kuzenin olur) bu konuda yardım istemezsen, bu olaylar artarak devam eder ve bir bakmışsın, güzel ve ideal zannettiğin şeyler yüzünden gençliğin harcanıp gitmiş.
Canım ben 21 yaşındayım 3 bucuk senedir bi ilişkim var benim sevgilim de aynı , hiç bir sosyal hayatım kalmadı erkek arkadaslarm vardı liseden o da tanıyordu ama onlarla bile yüzyüze bakmıyoruz artk gördüğüm yerde yolumu degisiyorum kızmasın diye aslında bize güzel geliyo ama iyi bisey degil sonucta herkesin kendi hayatı bi özeli olması gerekli en basta izin verdiğimiz icin daha da abartıyolar.
Bir de lütfen gün gelip evlendiğinizde özgür olacağın, seni o zaman kısıtlamayacağı şeklindeki romantik hayallerin gerçekçi olmadığını gör. Burada yazan birkaç konu bile bu konuda fikir verebilir sana. Bir erkeğin evlendikten sonra değişeceğini, daha serbest, daha mantıklı davranacağını düşünme. Asıl sevgilisiyken seni bu kadar kısıtlamazken, karın olduğunda kısıtlaması daha akla yakın değil mi? Evlendiğimizde istediğini yapacaksın demesi, evlendiğimizde sadece ikimiz olacağız benden habersiz adım atmana bile gerek kalmayacak demenin başka türlü ifade edilmiş olanı. Kalbini kırmak istemiyorum, senden tam 10 yaş büyüğüm ve ben de o yaşlardan geçtim. Eğer dediklerime kulak verirsen hem ileride daha mutlu olur, hem de bu erkek arkadaşını hayata kazandırırsın. Bir gün asıl tecrübeli ablalarına teşekkür edersin o zaman =)
Erkek arkadaşının burcu ne canım?Benim de 2 senelik ilişkim var sevgilim akrep ve çok aşırı kıskanç.Tabi biz 22 yaşında olduğumuzdan en azından makyaj yapmama kızmıyor:44:Onun dışında sağa sola bile bakmama kızar,en geç 17.00da evde olcaksın der,eve geç gelsem sinir krizleri geçirir.Senin erkek arkadaşın da eğer ilişkiniz sürerse bir kaç yıl sonra daha olgun olur biraz daha esnekleşir umarım.
Ama ben kıskançlığın sevmekle çok yakından bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.Ben de çok seviyorum ama kıskanmıyorum.Biraz da kişinin kendine olan güveniyle alakalı bir durum bence.Allah sabır versin sana.
Son söylediklerinde haklısın ama şahsen senin yaşadığın gibi bir ilişki istemem . İnsan sevdiğinin giyimine de gezmesine de erkek arkadşlarına da karışmalı yani tabi zevkler bu konuda tartışılmaz ama serbest bırakırsan elinden uçup gittiğinde de pişman olursun. Benim istediğim bunları abartmadan benden istemesi kıskançlıklar her ilişkide olur zaten olmassa orda sorun vardır ama ben tatlı bir kıskançlık istiyorum bunaltılcak değil anlatabilmişimdir umarım. Sanırım ben biraz konuşmaktan onu incitmekten korkuyorum senin de dediğin gibi onu kışkırtmadan karşıma alıp konuşmalıyım düşüncelerin için teşekkür ederim
Bizim ilişkimizde kıskançlık olmadığı gibi bir sonuca varmışsın, ancak ben sana sadece gereksiz kıskançlık yapılmayan ve karışılmayan durumları anlattım. 9 yıl olduğuna göre ikimiz de birbirimizin elinden uçup gitmemişiz demek ki, değil mi =) Karşılıklı güven ve saygı her şeyin başında gelir, iki taraf da birbirini kıskandırmaya çalışmadığı için kıskançlık sorunu olmaz. Bu o insanı önemsemediğimiz, kıskanmadığımız anlamına gelmez, sadece güvendiğimiz anlamına gelir...
İnsanın sevdiğinin giyimine ve gezmesine karışmasını normal bulmak, öğrenilmiş çaresizlik ve kabul edilmiş teslimiyetten başka bir şey değil... Bunu normal karşılayarak neyi nerede nasıl yapman gerektiğini bilmediğini ve bunu illa sana birilerinin söylemesi gerektiğini kabul etmiş oluyorsun, ben ise durumda karşındaki kişinin zaten güvenmesi gerektiğinden ve bunun ilişkinin temeli olduğundan bahsediyorum. İnan birinin elinden kaçacağı varsa istersen zincirle bağla durduramazsın. Kıskançlığın tatlı bir dozu vardır, kısıtlamanın ve karışmanın ise bana göre açıklaması yok, hele sizin yaş ve konumunuzda hiç yok. Ben tavsiyelerimi vereyim, gerisi sana kalmış =)
Bence sadece sen normal bulmuyosun bu durumu ben bana karışılmassa kendimi önemsiz hissederim ne biliyim beni umursamıyo gibi bi hisse kapılırım şahsen. İnsan zaten aklı başı yerindeyse neyi nasıl yapacığını bilir ama sevdiğinin söylemesi onu kıskanması bambaşka bir şeydir bunun uyarılmayla ilgisi yok ki. Haklısın, insan gitmek istese en küçük bir şeyi bile bahane edip gider durduramassın . Zaten yorumlardan falan bir kaç şeyin farkına vardım :) benim en güzel yaşımda hayatı yaşamam gereken yerde ne kdar seversem seviyim birinin bunları FAZLASIYLA kısıtlamaya hakkı yok. Biraz da ben suçluyum aslında başta mesafemi koysaydım yani herşeye olur demeseydim benden yüz bulup devamını da getirmezdi diye düşünüyorum. Aramızda sıkıntı çıksa da halletmem lazım bu sorunu yoksa ilerde çok sorun yaşarım :) Bir abla olarak tavsiyelerini de dikkate alcam sağolasın
nedense bazı insanlar kıskançlığı sevgi olarak kabul ediyor.
ne fazla kıskanç ne de fazla seviyor.
bunun adı 'fazla psikopatlık'.
sevgililerin birirlerinin hayatina bu kadar mudahele etmesini dogru bulmuyorum
sen de bunalmissin ve bunalmaya devam edeceksin
umarim ikiniz de bu konuda biraz yumusarsiniz
yavas yavas degisiklik yapmaya calis
hayatim artik birbirimize surekli hesap vermemize gerek var mi gibisinden?
ne de olsa her gun ayni seyleri yapiyoruz
hepimiz bir gun ölecez diye yasamaktan mi vazgecelim?
seni birileri begenecek diye sen kendine hayati zindan etmek zorunda misin,
herkes birilerinden hoslanabilir, birilerini begenebilir bu normaldir
anormal olan o kisiyi rahatsiz etmektir, kimse de seni kolay kolay rahatsiz etmez sende boyle bir sevgili varken
bence karsilikli olarak yavas yavas birbirinizi rahat birakin
birbirinize guven kazandiysaniz rahat olun, hayati birbirinize zindan etmeyin
hayati guzel guzel yasayin, mutlu olun
kimse kimseye sahip degil, kimse kimsenin kölesi degil
insan sosyal bir hayvandirgezin, tozun, arkadasliklar edinin, hayatinizi yasayin
sen voleybol takımına girdiğini söyler söylemez 'şort' aklına gelmiş.. Sen bunu yazmasan 'aa ne var voleybol oynuyorsa yahu ' derdim..
Aslında biliyorum bu durumu, çünkü benim eski erkek arkadaşım da böyleydi.. Her durumda bi erotiklik bulur kıskanırdı beni.. Erkek bakış açıcı bizimkinden çok farklı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?