• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fazla nafaka veremis

Öyle düşünmeyin.
Arkadaşım 2 çocuğu için 700 tl alıyordu 2 sene önce
Benim eski eşim de emekli maaşı alıyor göstermesine rağmen şu an 800+900=1700 tl nafaka alıyorum 2 çocuk için.

Yuregime su serptiniz...kisin buyuk ihtimal issiz kalir hakim bunlari dusunerek nafakayi dusuk tutmaz umarim

Yuregime su serptiniz...kisin buyuk ihtimal issiz kalir hakim bunlari dusunerek nafakayi dusuk tutmaz umarim

İşsiz kalması çocukların sorunu değil.
İşsiz bile olsa nafaka vermek zorunda.

Hakimler buna göre karar veriyor merak etmeyin.

Madem baba oldu, o zaman iş bulacak gözüyle bakıyorlar.

Ee işsiz kalırsa ödeyemez ki? Bence siz acilen düzgün bir iş bakın. Çalışamadığınız dönemde de evde mantı, kurabiye falan yapıp satabilirsiniz.

Simdi soyle bir durum icindeyim bu adam bana bir miktar para gonderdi onun borcunu odemem icin cok rahat bir adamdir tum sorumluluklarini benim uzerime atar..verdigi her kurus icin bin turlu laf eder sonrada pisman olur bende aglayip uzuldugumle kalirim simdide hayalet gibiyim zaten..dogru olmadigini biliyorum ama bu parayi borcuna odemesm mi diyorum kendime kucuk bir is kurup evlatlarimin rizkini cikarayim diyorum hem dogumdan sonrada bi mesgale olur evde oturup bunca dert arasinda kafayi bozmaktansa hem maddi hem manevi rahatlamis olurum..hemde dilenci gibi uckurus icin ona dilenmkten kurtulurum..bu para annesinde kaldi ona kpde gordugu psikolojik ve fiziksel siddet sonrasi akli dengesini kaybedip olen kvden kalan para benim cocuklarimin nasibi oldugunu dusunuyorum.tabi bu paranin yuztlsini kullanmam bile olay olmusken aldigim seyde ev erzagi tamamini kullansam buyuk olay olur geri versem evlatlarim zorda kaldikca kendime kizarim niye verdim diye..adam

İşsiz kalması çocukların sorunu değil.
İşsiz bile olsa nafaka vermek zorunda.

Hakimler buna göre karar veriyor merak etmeyin.

Madem baba oldu, o zaman iş bulacak gözüyle bakıyorlar.

Son yazdigimida okur musun rica etsem..bu adamin odemesi aralikta istese o,zamana kadar bu parayi toplar benim oyle imkanim yok cesur olup onu karsima alip aynen onun gibi arsizlik mi yapsam yok kuzu kuzu odemesini yapip yine onun elinemi baksam

Son yazdigimida okur musun rica etsem..bu adamin odemesi aralikta istese o,zamana kadar bu parayi toplar benim oyle imkanim yok cesur olup onu karsima alip aynen onun gibi arsizlik mi yapsam yok kuzu kuzu odemesini yapip yine onun elinemi baksam

Ben bu konuda size ne yapacağınızı söyleyemem.
Ama ben karşımdaki kim olursa olsun, onun yaptığını yapamam. Bana borcumu öde diye verdiği parayı başka şeye harcayamam. O zaman onun seviyesine inmiş olurum, kendime saygımı kaybederim.

Ben size tek tavsiyede bulundum, nafaka için dava açın dedim. Yapıp yapmamak size kalmış.

Simdi soyle bir durum icindeyim bu adam bana bir miktar para gonderdi onun borcunu odemem icin cok rahat bir adamdir tum sorumluluklarini benim uzerime atar..verdigi her kurus icin bin turlu laf eder sonrada pisman olur bende aglayip uzuldugumle kalirim simdide hayalet gibiyim zaten..dogru olmadigini biliyorum ama bu parayi borcuna odemesm mi diyorum kendime kucuk bir is kurup evlatlarimin rizkini cikarayim diyorum hem dogumdan sonrada bi mesgale olur evde oturup bunca dert arasinda kafayi bozmaktansa hem maddi hem manevi rahatlamis olurum..hemde dilenci gibi uckurus icin ona dilenmkten kurtulurum..bu para annesinde kaldi ona kpde gordugu psikolojik ve fiziksel siddet sonrasi akli dengesini kaybedip olen kvden kalan para benim cocuklarimin nasibi oldugunu dusunuyorum.tabi bu paranin yuztlsini kullanmam bile olay olmusken aldigim seyde ev erzagi tamamini kullansam buyuk olay olur geri versem evlatlarim zorda kaldikca kendime kizarim niye verdim diye..adam
Tam anlayamadım. Bu borç yazılı, resmi bir borç değil mi? Elden verilmiş bir borç mu? Borçlu olduğunuz kişi kim?

Ben bu konuda size ne yapacağınızı söyleyemem.
Ama ben karşımdaki kim olursa olsun, onun yaptığını yapamam. Bana borcumu öde diye verdiği parayı başka şeye harcayamam. O zaman onun seviyesine inmiş olurum, kendime saygımı kaybederim.

Ben size tek tavsiyede bulundum, nafaka için dava açın dedim. Yapıp yapmamak size kalmış.

Bende kendime yediremiyorum..ama bana yaptigi cirkinlikler de hep iyi niyetimden kaynaklandi misal onun elinde imkan olmadigi icin,zaten borc bataginda bende bankaya oraya buraya borclandim..ayrildiktan sonra beni ilgilendirmez kendin ode diyordu yalvar yakar kavfa dovus yarisini odettim

Kesinlikle barismayi dusunmuyorum.kendimi kurtarmaya calisiyorum.adami ikna ededip anlasmali bosanmaya calisiyorum kendi ayrilik konusunda hem fikiriz ana bosanma konusunda hep erteliyor.nafaka vermeyen bir cok insan var adam vermek istemedikten sonra dogumada az kaldi perisan oluruz.

mahkeme tanımlama yaptığında mecbur nafaka vermek zorunda eğer gönüllü olarak ödemezse bi şikayete bakar anında maaşına ve tüm üzerinde ki mal varlığına tedbir konuluyor maaşını da çekemiyor. Haklarınızı araştırın, bir avukattan yardım alın.

mahkeme tanımlama yaptığında mecbur nafaka vermek zorunda eğer gönüllü olarak ödemezse bi şikayete bakar anında maaşına ve tüm üzerinde ki mal varlığına tedbir konuluyor maaşını da çekemiyor. Haklarınızı araştırın, bir avukattan yardım alın.

simdi yine konustuk elimde yoksa 10 tl istesen vermem diyor ister mahkemeye ver ister icraya ne yaparsan yap diyor

Kisin issiz kalcak ona guveniyor

Kisin issiz kalcak ona guveniyor

eşiniz nasıl bir insan ya, iki tane çocuğu var ve ödeme yapmazsa çocukları mağdur olacak, Allah' ın kudretinden sual olunmaz ama yani ne desem eşinize de babalığına da bilemedim.

neden işsiz kalıyor kışın aynı zamanda işsiz kalınca ne yapacak? çalışmayacak mı 6 ay yatacak mı evde

eşiniz nasıl bir insan ya, iki tane çocuğu var ve ödeme yapmazsa çocukları mağdur olacak, Allah' ın kudretinden sual olunmaz ama yani ne desem eşinize de babalığına da bilemedim.

neden işsiz kalıyor kışın aynı zamanda işsiz kalınca ne yapacak? çalışmayacak mı 6 ay yatacak mı evde

Yatmiyor tabi ama kazanci yari yariya dusuyor..vallahi ben nasil biru oldugunu cozmus olsam konusarak sorunlari haledebiliridim malesef olmuyor...

Sorun birazda bende galiba bu yila kadar be yaptiysa herseyi o kadar buyuk bir olgunlukla karsilamisim ki hatalarini gormezden gelmisim telafi etmisim simdi ise tahammul edemiyorum etmekte istemiyorum..insan zamanla degisiyor galiba..esim gecen gun kizim okula baslaya,agi icin ona masraf konusunu acmakta korktugumu soyledim oda kizdi olurmu oyle sey tabiki kizimin ihtiyaclarini karsilayacam niye soylemekte korkuyorsun dedi..ama dun gece bendeji paranin yuz tlsini erzak aldigimi paranin eksildigi soyleyince deliye dondu halbuki parasida var suan.bende bilmiyorum cevremizdeki olgun kisilerden destek istedim biraz duzelmesi icin onunla konusmalari icin yine ters tepki...kk deki hanimlardan baska derdimi anlaya bilende T

Bazende bir iylik melegi kesilir hic sorma..ise basladim diye bir iyi olmustu sorma ama ons faydasi olmayacagini anlayinca yine cirkeflesti
Hakıme bırakmadan anlasmalı bosanın,şartları kendınız belırleyın.Hakımler 200e ındırır o parayı.

Hakıme bırakmadan anlasmalı bosanın,şartları kendınız belırleyın.Hakımler 200e ındırır o parayı.

Biliyorum farkindayim..zaten bu ulkede hicbirde kadinin hakki korunmuyor.

Adam hayatimisi alt ust etti iki cocukla turlu turlu zorluk ve sorumlulukla hayatima devam etmeye caliscam ama adam uc kurus verip her turlu sorumluluktan kendini siyiracak

Sizin icin yardim sizim icin istirak nafakasi ayri ayri oder. Maddi durumuna gore hakim takdir eder ve sizin ihtiyaclariniza gore. Asgari ucret aliyorsa 300 - 450 arasi bsglar.anlasmali bosanmayla tek celsede halletmek istiyorsaniz bu hususu netlige kavusturmsniz gerek yoksa cekismeli bosanma olur ki yillarca surer. Ayrica maddi manevi tazminat edilen mallara katilim alacagi ve takilari o harcadiysa ziynet esyalarini isteyebilirsiniz.dugubde takilan ziynetler kadinindir.

Cocuk basina okuduklari okula ve yasina gore 150-200 arasi bi o kadar da size gider.tabi karsi tarafinda durumuna bagli.ilerde cocuklarin gideri arttiginda veyahut onun maddi durumu iyilestiginde nafaka artirim davasi acabilirsiniz. Bir de senelik ufe oraninda artis isteyin enflasyona yenik dusmez.

Back
X