Fazla sevginin zararları..

zombimilena

kb
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2018
157
121
18
GAZİANTEP
Merhaba arkadaşlar,

Ben 2 yıla yaklaşık evliyim. Eşimi çok seviyorum. Onunda beni sevdiğini düşünüyorum. 3 buçuk ay önce doğum yaptım bir oğlum var ellerinizden öper.
Konu aramızdaki iletişim; doğum yapmadan 1 ay önce ve hala artarak devam eden tartışmalarımız başladı. Örnek vermek gerekirse mesela kahveye gidiyor. Kahve dediğimde bildiğiniz kıraathane ortamı. 25 yaşında aslında gitmesine karışmazdım ama doğuma 1 ay kalmış kritik haftalardayken abartmaya başladı normal saatinden geç gelmeler, kaba konuşmalar, gelir gelmez bilgisayardan kalkmayıp 3 lere kadar oyun oynamalar. E zaten benimde canım burnumda haliyle daha çok özenmen gerekirken düşünmüyorsun etmiyorsun diye tartışırdık. Sanırım saygı sınırını aşmadık ama sonuç olarak yüz göz olundu ve biz saygıyı yitirdik galiba. Çünkü herşeye tartışır olduk.

Çok seviyorum ve üstüne titriyorum. Mesela sofrayı hazırlıyorum bilgisayardan kalkmıyor. Buraya getirir misin diyor. Bazen yok diyorum ama despot olmamak için bazende getiriyorum oyun oynadığı yerde ellerimle yediriyorum kızlar. Mesela bu hoşuna gidiyor ama başka işine gelmeyen bir konu olsun aynı özeni gösterdiğimde darlıyorsun diyor ve tartışıyoruz.

Annesi ve ablasının müdahalelerine karşı bugüne kadar duymamıştım hep objektifti ama artık işler değişmiş . Eşim Benden önce nişandan dönmüş. Annesi beni eski nişanlısıyla kıyaslıyor. Seninle eski nişanlısı yanyana dursanız sen daha güzelsin ama o daha bakımlı olduğu için herkes onu seçer diyor. neye seçiyorlarsa. bunu söylüyorum eşime bana verdiği cevap senin duymadığın yerde de bin tane eski nişanlın bir zombimilena etmez dedi bana diyor. Bunu dedi diye diğer söylediğini kafana takma diyor. Ve tartışınca ben suçlu oluyorum nasıl oluyorsa. artık tartışmak istemiyorum o sebeple. Çok karıştı ama burada bitirip soruma geleyim.

Burada biten giden yada kurtarılan evlilikler hakkında yüzlerce hikaye okuyoruz. Ben sizlerden fikir almak istiyorum. Bir yuva kolay kurulmuyor ortada bir bebiş var. Annem babam yok zaten büyüklerime de sordum ama klişe cevap "kadın fedakardır alttan al". Tamam alayım ama malesef çözüm olmuyor. İnsan oğlu olduğumuz için bir sınır var o sınırı aşınca patlıyorsun. Velhasıl kelam konuyu saptırmadan sadede geleyim. yitirmek üzere olduğumuz bu saygıyı nasıl geri kazanabilirim?

Ben çok çok büyük bi problem görmedim ya da bana öyle geldi bilmiyorum etrafımda ne kadar erkek varsa hepsinin elinde telefon oyun vs benim eşimde sürekli oyun oynar biz de yeni evli olduğumuz için tartışıyoruz ama sonra dönüp sarılıyoruz evliliğin ilk 5 yılı zor der annem

yani yaptığı şey komple yanlış ama belki doğum yaptın diye eşine eski özeni göstermiyorsun diye darılıyor mu acaba?
hiç anlamıyorum şu erkekleri sanki çocuk ikinizin çocuğu değil, doğurunca 2 kişiye annelik yapıyorsun biri kocan biri çocuğun. Oysa onun sana yardım etmesi gerekirken...
neyse bunlar çözüm getirmeyecek bence ailecek bir yerlere gidin biraz.
sen de giderken süslen püslen hem senin ruhuna da iyi gelir. dışarda yemek yiyin, hava güzel orman vs piknik mangal yapın.
bu arada ailesine kızmana pek mana veremedim, bişey de dememişler yani. sadece nişanlısı bile olmayan bir kızın 2 yıl sonrasında hala muhabbet konusu olması komik tabi ki. ama bu takılacak bir mevzu değil inanın.

İki çocuğu aynı eve koymuşlar, biri bilgisayar oyunu oynuyor diğeri evcilik... çok üzülüyorum böyle gençlere.
Bende üzülüyorum. Bir süre sonra eş kişisi iyice alışıyor ve hep alttan alınmak ve şımartılmak istiyor.
Aslında çevreyle de alakalı. Kadın tamam fedakardır ama o erkek diye bu kadar da abartmaya gerek yok. Ben 5 yaşındaki kızımı bile sofraya gelmiyorsa oynadığı yere gidip yemek yedirmiyorum.

Yemek mi yediriyorsunuz?? Bunun anormal oldugunu bi farkedin once. Esinizin annesi degilsiniz. Erken evlenmissiniz ikiniz de malesef yapacak bir sey yok. Ama en azindan sakince konusmaya calisin belki duzeltebileceginiz seyler vardir. Ama bu surecte lutfen sadece bebeginize annelik yapin. Birakin ac kalsin yemege gelmiyorsa.

Ne alaka oyun oynayan adama ellerinizle yemek yedirmek? abartı yani. Ayrıca hamileliik hastalık değildir 1 ay kala kritik haftalar tamam ama ulaşamayacak gelemeyecek yerde de değilmiş ki eşiniz mahallede işte. Çalışmıyor mu nasıl geç saatlere kadar oynayabiliyor. Öyleyse çocukla ilgili sorumluluklar verin. oayalamak, oynatmak, beraber dışarı çıkmak, alt değiştirmek beraber banyo yaptırmak gibi. Ailesi eski nişanlısını konu ediyor diye niye sorun ediyorsunuz geşmiş geçmiş sizi sevmiş evlenmiş boşverin

Konunun tamamamini okumadim kahvehane kismini okuyunca. Kiraathane ortamina giden adamdan çok şey beklemeyin derim.

Konunun tamamini okuyunca iyice sasirdim. Eşimin bana hep soyledigi şeyi size soyleyim. Karsindaki kim olursa olsun haddinden fazla deger verme der. :) 👍

Kaba saba davranip, tartisip, kahvelerde gezen insanin onune yemek tasiyip, agzina kadar sokarsaniz hicbiseyi duzeltemezsiniz. İnsan once bir kendine saygi duyacak.

Bence siz kocanızı boşverip biraz kendinizi sevmeye çalışın ya .
Insan neden kendine bu kadar kötülüğü yapar ?
Neden böyle bir adamdan çocuk yaptınız?
Benim lisedeki sevgilim böyle bilgisayar başından kalmazdı 16 yaşında filan işte. Hala nasıl yuvamı kurtaracağım dersindesiniz.
Bence kendinizi kurtarin. Kendinizi sevin hayata 1 kere geliyoruz

Merhaba arkadaşlar,

Ben 2 yıla yaklaşık evliyim. Eşimi çok seviyorum. Onunda beni sevdiğini düşünüyorum. 3 buçuk ay önce doğum yaptım bir oğlum var ellerinizden öper.
Konu aramızdaki iletişim; doğum yapmadan 1 ay önce ve hala artarak devam eden tartışmalarımız başladı. Örnek vermek gerekirse mesela kahveye gidiyor. Kahve dediğimde bildiğiniz kıraathane ortamı. 25 yaşında aslında gitmesine karışmazdım ama doğuma 1 ay kalmış kritik haftalardayken abartmaya başladı normal saatinden geç gelmeler, kaba konuşmalar, gelir gelmez bilgisayardan kalkmayıp 3 lere kadar oyun oynamalar. E zaten benimde canım burnumda haliyle daha çok özenmen gerekirken düşünmüyorsun etmiyorsun diye tartışırdık. Sanırım saygı sınırını aşmadık ama sonuç olarak yüz göz olundu ve biz saygıyı yitirdik galiba. Çünkü herşeye tartışır olduk.

Çok seviyorum ve üstüne titriyorum. Mesela sofrayı hazırlıyorum bilgisayardan kalkmıyor. Buraya getirir misin diyor. Bazen yok diyorum ama despot olmamak için bazende getiriyorum oyun oynadığı yerde ellerimle yediriyorum kızlar. Mesela bu hoşuna gidiyor ama başka işine gelmeyen bir konu olsun aynı özeni gösterdiğimde darlıyorsun diyor ve tartışıyoruz.

Annesi ve ablasının müdahalelerine karşı bugüne kadar duymamıştım hep objektifti ama artık işler değişmiş . Eşim Benden önce nişandan dönmüş. Annesi beni eski nişanlısıyla kıyaslıyor. Seninle eski nişanlısı yanyana dursanız sen daha güzelsin ama o daha bakımlı olduğu için herkes onu seçer diyor. neye seçiyorlarsa. bunu söylüyorum eşime bana verdiği cevap senin duymadığın yerde de bin tane eski nişanlın bir zombimilena etmez dedi bana diyor. Bunu dedi diye diğer söylediğini kafana takma diyor. Ve tartışınca ben suçlu oluyorum nasıl oluyorsa. artık tartışmak istemiyorum o sebeple. Çok karıştı ama burada bitirip soruma geleyim.

Burada biten giden yada kurtarılan evlilikler hakkında yüzlerce hikaye okuyoruz. Ben sizlerden fikir almak istiyorum. Bir yuva kolay kurulmuyor ortada bir bebiş var. Annem babam yok zaten büyüklerime de sordum ama klişe cevap "kadın fedakardır alttan al". Tamam alayım ama malesef çözüm olmuyor. İnsan oğlu olduğumuz için bir sınır var o sınırı aşınca patlıyorsun. Velhasıl kelam konuyu saptırmadan sadede geleyim. yitirmek üzere olduğumuz bu saygıyı nasıl geri kazanabilirim?
Yemek yedirmenize odaklandık asıl sorunu unuttuk.
Size yapılan saygısızlık ve eşiniz buna izin veriyor. Sizin anneniz onu başka biriyle kıyaslama ne yapar? Ben söyliyim erkeklik damarı tutar ve evi başınıza yıkar.
Fazla sevginin zararları demişsiniz. Gerçekten fazla sevgiden göremiyorsunuz bazı şeyleri galiba.
Artık değişmeye çalışın. Mesela artık annesiniz. İkiye bölünmeyin ve iki bebeğe bakmayın.
Bebekle ilgili sorumluluk verin mutlaka. İşler konusunda da bebek konusunda da yardım isteyin.
Kötü alışmış eşiniz o yüzden ilk zamanlar güzellikle ve farkettirmeden yapın.

Back
X