Bebek Beslenmesi Fazla Sut

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

eymen27

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2012
12
11
36
İstanbul
Arkadaslar, benim fazlalik sutum var. Istanbulda gungoren'de oturuyorum. Bebegim 3 ayi bitirdi ve derin dondurucumuzun gozu dolmak uzere. Ucretsiz olarak, sadece sut poseti getirmek kosuluyla ihtiyaci olan birilerine 20-25 poset kadar vermek istiyorum. ilgilenen olursa tel numarasini yazsin lutfen.

Arkadaslar, benim fazlalik sutum var. Istanbulda gungoren'de oturuyorum. Bebegim 3 ayi bitirdi ve derin dondurucumuzun gozu dolmak uzere. Ucretsiz olarak, sadece sut poseti getirmek kosuluyla ihtiyaci olan birilerine 20-25 poset kadar vermek istiyorum. ilgilenen olursa tel numarasini yazsin lutfen.

Ne kadar iyisin.allah razı olsun senden. Benimde bebegim3. Ayını doldurdu ama benim sutum yetmiyor malesef.istanbulda olaydım. Sana bı sürü poşet getiririm:)))

cok ıyısın cnm anne sutu cok onemlı senınde masallahın varmıs :nazar::1:hanı buzlukta 20-25 poset anne sutu no frostlarda 6 aya kadr saklanıyormus amA NE kadar erken bıtırırsen okadar ıyı tabı

70-75 poset var da ilk etapta 25 ini elden cikarayim diye dusunuyorum. dolapta hep 50 kalsin ve sulikilasyon olsun bana yeter. bu is insanlik isi. ilk gunler hic sutum gelmemis gece gunduz aglamistim. Allah c.c. bir bolluk verdi sonra dolaplara sigmaz oldu :)

Maşallah sana ya..Ama bence sakla derim ben 5.aydan sonra zor yetiyor insanın sütü..Birde Gülben Ergen'in programında izlemiştim süt anneler varmış sende onlara katıl istersen..

70-75 poset var da ilk etapta 25 ini elden cikarayim diye dusunuyorum. dolapta hep 50 kalsin ve sulikilasyon olsun bana yeter. bu is insanlik isi. ilk gunler hic sutum gelmemis gece gunduz aglamistim. Allah c.c. bir bolluk verdi sonra dolaplara sigmaz oldu :)

Maşallah sana ya..Ama bence sakla derim ben 5.aydan sonra zor yetiyor insanın sütü..Birde Gülben Ergen'in programında izlemiştim süt anneler varmış sende onlara katıl istersen..

Evet onlar ücretsiz organize ediyormuş. Stüm fazla sütüm az diye form dolduruyormuşsun. Maşallah sırrını öğrenebilir miyiz?

Asitsiz iceceklerden buldugumu iciyorum. soguk icecek hastaligi var biraz bende :) Limonata', sut, yogurt, meyvesuyu vs.. onun haricinde bir sagma makinesi aldim 2-3 haftada. zaten esas etken o oldu sanirsam. nuk marka vardi memnun degilgim ameda lactaline aldim. bebek emer gibi cekiyor.

Asitsiz iceceklerden buldugumu iciyorum. soguk icecek hastaligi var biraz bende :) Limonata', sut, yogurt, meyvesuyu vs.. onun haricinde bir sagma makinesi aldim 2-3 haftada. zaten esas etken o oldu sanirsam. nuk marka vardi memnun degilgim ameda lactaline aldim. bebek emer gibi cekiyor.

Teşekkür ederim peki makinayı internetten mi aldınız kaça acaba?

makineyi internetten aldik. gitti gidiyordan. en uygun oradaydi. disarida 300 uzeri fiyati varken biz 230-240 arasi bir fiyata almistik. kesinlikle tavsiye ederim...ben iki saatte bir sagiyorum sutumu.

Sakıncası yoksa kaç kilo olduğunuzu sorabilir miyim?Bir de hamile kalmadan önce gögüsleriniz küçük müydü,büyük mü?

Ben de şimdiden dua ediyorum bol sütüm olsun diye.

goguslerim hamile kalmadan once 85 bedendi. simdi 95 var :) dogumdan once 59 kiloydum doguma 82 ile gittim. simdi 67 kg oldum. insallah sutunuz bol ve bereketli olur.

maşallah sutunuze :nazar: sanırım bebeginizin emmesi dişinda da surekli sagıyorsunuz ve bu da beynin sut uretimi yetersiz mesajı almasına sebep oluyor,ne kadar sagarsanız hep biraz daha fazlasını uretmeye calısıyor vucut ve gunden gune sutunuz artıyor.Bu bir yerde cok guzel ama bir sure sonra da hiperlaktasyon denen durum ortaya cıkıyor ve sutunuz aşırı miktarda geliyor,bebeginiz ek gıdaya gectiginde bu kadar sute ihitiyac duymayacaksınız ve surekli sagmak da yorucu hale gelecektir,bu sebepten artık sagma işlemini bırakmanızı tavsiye ederim,elbette sadece emerek bebeginiz sut ihtiyacını karsılıyorsa(belki de sadece sagarak besliyorsunuz o zaman durum farklı).Eger yakınımda olsaydınız ve sutum bebegime yetmese mutlaka sizinle irtibata gecerdim,sagma işlemini kesmeyin hep sutunuz hep fazla gelsinde bana verin diye de sesimi cıkarmazdım tabii :1: kısmetse yakında dogumum var,ilk bebegimde emzirme sıkıntısı oldu-cogunlukla sagarak verdim ben de- inşallah bunda olmayacak :16:

goguslerim hamile kalmadan once 85 bedendi. simdi 95 var :) dogumdan once 59 kiloydum doguma 82 ile gittim. simdi 67 kg oldum. insallah sutunuz bol ve bereketli olur.

Benim göğüslerim 75 bendendi.Şimdi 80 oldu.Doğuma kadar 85 olur sanırım.
55 kiloyla hamile kaldım.Şimdi 58 kiloyum.Tabii ki çok kilo almak istemiyorum.
Derdim bebeğime henüz minicikken hazır mamalardan vermek zorunda kalmamak.
Bu yüzden hep dua ediyorum bol sütüm olsun diye.

Bebekle ilgili bir çok konuda sürekli araştırıyorum,okuyorum ve tecrübe sahibi annelere soruyorum.
Öğrendiğime göre;göğüs ölçüsünün ya da kilonun süt üretimiyle doğrudan bir bağlantısı yokmuş.
Genetik faktörler önemliymiş...

Maşallah ne kadar şanslı bebeğiniz;anne sütünden kana kana içebiliyor.
Hayatı boyunca hep sağlıklı olsun inşallah.

maşallah sutunuze :nazar: sanırım bebeginizin emmesi dişinda da surekli sagıyorsunuz ve bu da beynin sut uretimi yetersiz mesajı almasına sebep oluyor,ne kadar sagarsanız hep biraz daha fazlasını uretmeye calısıyor vucut ve gunden gune sutunuz artıyor.Bu bir yerde cok guzel ama bir sure sonra da hiperlaktasyon denen durum ortaya cıkıyor ve sutunuz aşırı miktarda geliyor,bebeginiz ek gıdaya gectiginde bu kadar sute ihitiyac duymayacaksınız ve surekli sagmak da yorucu hale gelecektir,bu sebepten artık sagma işlemini bırakmanızı tavsiye ederim,elbette sadece emerek bebeginiz sut ihtiyacını karsılıyorsa(belki de sadece sagarak besliyorsunuz o zaman durum farklı).Eger yakınımda olsaydınız ve sutum bebegime yetmese mutlaka sizinle irtibata gecerdim,sagma işlemini kesmeyin hep sutunuz hep fazla gelsinde bana verin diye de sesimi cıkarmazdım tabii :1: kısmetse yakında dogumum var,ilk bebegimde emzirme sıkıntısı oldu-cogunlukla sagarak verdim ben de- inşallah bunda olmayacak :16:

Benim bebegim memeyi hic emmedi. ilk 2-3 hafta haric bu zamana kadar sagarak besledim. hala daha meme almiyor ve sagip biberonle besliyorum. daha simdiden sagmaktan bikkinlik geldi desem yeridir :) yakin olsaydik muhakkak verirdim, buna emin olun...

Benim göğüslerim 75 bendendi.Şimdi 80 oldu.Doğuma kadar 85 olur sanırım.
55 kiloyla hamile kaldım.Şimdi 58 kiloyum.Tabii ki çok kilo almak istemiyorum.
Derdim bebeğime henüz minicikken hazır mamalardan vermek zorunda kalmamak.
Bu yüzden hep dua ediyorum bol sütüm olsun diye.

Bebekle ilgili bir çok konuda sürekli araştırıyorum,okuyorum ve tecrübe sahibi annelere soruyorum.
Öğrendiğime göre;göğüs ölçüsünün ya da kilonun süt üretimiyle doğrudan bir bağlantısı yokmuş.
Genetik faktörler önemliymiş...

Maşallah ne kadar şanslı bebeğiniz;anne sütünden kana kana içebiliyor.
Hayatı boyunca hep sağlıklı olsun inşallah.

insallah sizinde sutunuz bol olur cocugunuz hep saglikli olur :)

kızlar selam bana acillll süttt anne gerekiyorrrr.... sütüm gelmiyor ve acill anne sütü istiyorlar bebeğime istanbul anadolu yada avrupa yakasında oturan doğum yapmış ve bana süt verebilecek anneler size sesleniyorum maddi manevi masraflarını karşılarım yardım bekliyorum çokkk aciillll!!!!!!!!!!!

bı arkadasımıza acıl sut lazımm yardımcı olursanızz ozelmsj atınn lutfen acıllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

Back
X