- Konu Sahibi siyahibiri
-
Eveveyn canı isterse her şeyi yapamaz bence,canları istiyor kızları okutmuyor erken evlendiriyor kızların başlarına onlar yüzünden binbir dert geliyor kız da çalışıyor bekarken o evler için sonrasında yok erkeğe eve kıza sıfır..ben olsam erkeğe ev veriliyorsa bende ödemezdim benim de emeğim var o ailede,ayrımcalık yapamazlar kendi malları da olsa ayrımcalık yapıp psikolojik olarak travma yaratacaklarsa doğurmasalarmış,ya her çocuğa eşit verilecek ya da hiç birine verilmeyecekTamam, evlatlar arasındaki ayrımcılık çok rahatsız edici ve uzun vadede onarılamayacak sıkıntılara da sebep olur. Bence de anne babanın ayrımcı tutumu yanlış.
Ama borç, bu ayrımcılığın dışında bambaşka bir konu.
Mal sahibi hayatta, ortada miras durumu yok. Canı ister hibe eder, canı ister kaydı hayat şartıyla oturtur canı ister yarı fiyatına satar.
Anne babanın evlatları arasında adil davranmamış olması konu sahibini altın borcundan muaf yapmaz ki...
Annenizde olsa altının borcu altın olur siz altın almakta büyük hata yapmışsınız. Bizde zamanında 100 gram altın borç aldik 11bine bozdurduk 30bin ödedik altın yükselince. Anneniz en başında ev varken sizi oraya oturtmak istememiş oğlunu düşünmüş. Çünkü oturtsaydi oğlu evlenirken size çıkın diyemeyecekti. Bu düşüncesi baştan belli anlamamak imkansız onun üzerine altın borcu alıp nasıl bozdurdugunuz parayı kabul edeceğini düşündünüz kiEvlendikten sonra babamın kendi evleri olmasına rağmen eşimin durumu olmadığı için kiraya girdik. Ailem bu durumu hiç sallamadı. Sonra annem isterseniz ben size borç veririm öyle ev falan bulursanız uygunundan dedi. Derken acil satılık bi daire bulduk. İstanbulda 150 bine alabileceğimiz bi daire kaçınılmazdı aynı zamanda 0. Annem borç olarak altınlarını bozdu ben para hesabı olcak zannetmiştim. Daha sonra annem altının borcu altından olur dedi. Şoklara girdik çünkü 2 sene önce aldığımız borç suan 2 katı. Evimizin değeri hiç kalmıyor elimizde. Şimdi kardeşim evlenecek kiracı çıkmıyor evden diye ağlayıp duruyorlar aman nasıl girer oğulları kiraya diye. Biz de o kadar borcu nasıl öderiz olmadı evi satarız diye kara kara düşünüyoruz. Bu bi iyilik mi yoksa dusuncesizlik mi sizce?
Kabul eder etmez gibi bi durum düşünmedim altnlarım var bozar veririm deyince altınlar bozulacak fiyatınca ödenecek diye dusundumAnnenizde olsa altının borcu altın olur siz altın almakta büyük hata yapmışsınız. Bizde zamanında 100 gram altın borç aldik 11bine bozdurduk 30bin ödedik altın yükselince. Anneniz en başında ev varken sizi oraya oturtmak istememiş oğlunu düşünmüş. Çünkü oturtsaydi oğlu evlenirken size çıkın diyemeyecekti. Bu düşüncesi baştan belli anlamamak imkansız onun üzerine altın borcu alıp nasıl bozdurdugunuz parayı kabul edeceğini düşündünüz ki
Hiç rahatlama gelmedi bu yüzden çok moralimiz bozuluyor aksine eşim işle bozuyor kafayı bu yüzden.Keşke borç alırken bunu ne şekilde ödeyeceğinizi de konuşsaydınız o zaman şok olmazdınız ki bu bilenen bir şeydir ne aldıysanız borç onu verirsiniz geri.
Bu arada bebeğiniz olması da bahane değil zira kredi ödüyoruz diye çocuk yapmayan bir sürü tanıdığım var. Siz evi alınca bi rahatlama gelmiş.
Annem beni hiçbir zaman yatıştırmadı. Hep hatamı görmeye açığımı aramaya çalışır. Maalesef kucaklayıcı bi yapıya sahip değil gidince torununu bile doğru düzgün sevmez. Benim zoruma gidiyor sadece bunda ne varataerkil düzende evlat ayrımı var maalesef. ama biliyoruz ki evlenirken erkek ailesine daha fazla yükleniliyor. burada konu vardı, kayınpederi için daha ucuz sigara içip altın biriktirmeliydi diye. yavaş yavaş eşitlik sağlanmaya çalışılıyor ama daha çok yeni.
böyle olunca sizinki gibi konular çıkıyor ortaya. erkek kardeşiniz evlenirken aileniz "erkek tarafı" oluyor. takı muhabbetlerinde bile var, ne takarsanız şanınızdandır diye eril cümleler. oğlum evleniyor diye elin kızına eşşek yüküyle bilezik takıcam ve bu benim şanım olucak, bence çok saçma ( bu arada belirteyim hiç erkek tarafı olmadık, 3 kız kardeşiz, kuzenlerim falan çoğunlukla kız, ve bir kızım var.ben hiçbir şey istemedim eşimin ailesinden yani kuyruk yaram falan yok).
böyle olunca imkanlar sınırsız değilse ayrım oluyor maalesef. siz ayrım konusunda mağdursunuz ama saydığınız diğer konular aymazlığınızdan olmuş kusura bakmayın. asgari ücretle geçinmeye çalışırken kazayla hamile kalmamak, önce kendinizi toparlamak için siz önlem almalıydınız. kombi açamayıp çocuğumu kalın giydiricem diye hayıflanıyorsanız bunun önlemini siz almalıydınız, anneniz babanız değil. annenizle konuşun, durum sıkışık ödeyebilmem için benimde çalışmam lazım, çocuğuma bakar mısın diye teklifte bulunun ya da herseye erkek kardeşime yapıp benden borcu geri istemeniz zoruma gidiyor deyin açık açık. belki o sizi yatıştıracak bir şeyler söyler.
Keşke ayrıntılı konussaydiniz ama altına altın ödenir bunun yanlış anlaşılması pek olmaz siz anneniz diye öyle dusunmussunuz sanırım allah kolaylık versin size ne kadar altın verdiki odeyemecek durumdaysaniz annenize konuşun madem oğluna bı ev veriyorsun altınları da ona say bende başka hak talep etmemeyim ev açısından diyin kabul edermiKabul eder etmez gibi bi durum düşünmedim altnlarım var bozar veririm deyince altınlar bozulacak fiyatınca ödenecek diye dusundum
Bu anlattığınız anne profiline hiç uygun değil ki altın verip tl istemekAnnem beni hiçbir zaman yatıştırmadı. Hep hatamı görmeye açığımı aramaya çalışır. Maalesef kucaklayıcı bi yapıya sahip değil gidince torununu bile doğru düzgün sevmez. Benim zoruma gidiyor sadece bunda ne var
Ben borç konusuna hadi neyseyiim ama altın hesabı olunca gözümde buyuyor. Borca bile başlayası gelmiyor insanın.Keşke ayrıntılı konussaydiniz ama altına altın ödenir bunun yanlış anlaşılması pek olmaz siz anneniz diye öyle dusunmussunuz sanırım allah kolaylık versin size ne kadar altın verdiki odeyemecek durumdaysaniz annenize konuşun madem oğluna bı ev veriyorsun altınları da ona say bende başka hak talep etmemeyim ev açısından diyin kabul edermi
bir köşede kötü gün param olmadan asla hiçbir borca girmem size de tavsiye ederim.olmuş artık olan.annenizle konuşun altının birazını almasın.Hiç rahatlama gelmedi bu yüzden çok moralimiz bozuluyor aksine eşim işle bozuyor kafayı bu yüzden.
Haklısın bende çok stres yapmıştım ama biz mesela 20 gram alıp alıp ödedik yani sürekli çıkan bişey 100 gramın tamamlanmasını beklememistik o haliyle bile 20bin zarar ettim resmen kredi çeksem okadar zarar etmezdimBen borç konusuna hadi neyseyiim ama altın hesabı olunca gözümde buyuyor. Borca bile başlayası gelmiyor insanın.
Her ay maaşınızdan 1,2,3 gram da olsa başlayın bi yerdenBen borç konusuna hadi neyseyiim ama altın hesabı olunca gözümde buyuyor. Borca bile başlayası gelmiyor insanın.
babanızda mı öyle? olmuşla ölmüşe çare yok, borcu almışsınız, ödemek sizi çok zorlayacak belli. anneniz bir süre verdi mi ödemeniz için altın olarak ödersin diye konuşuldu mu sadece. bunun haksızlık olduğunu siz dile getirmezseniz kimsenin umrunda olmaz ki. 2 kardeş misiniz.Annem beni hiçbir zaman yatıştırmadı. Hep hatamı görmeye açığımı aramaya çalışır. Maalesef kucaklayıcı bi yapıya sahip değil gidince torununu bile doğru düzgün sevmez. Benim zoruma gidiyor sadece bunda ne var
Ebeveyn canı istediği herşeyi yapar demedim ki.Eveveyn canı isterse her şeyi yapamaz bence,canları istiyor kızları okutmuyor erken evlendiriyor kızların başlarına onlar yüzünden binbir dert geliyor kız da çalışıyor bekarken o evler için sonrasında yok erkeğe eve kıza sıfır..ben olsam erkeğe ev veriliyorsa bende ödemezdim benim de emeğim var o ailede,ayrımcalık yapamazlar kendi malları da olsa ayrımcalık yapıp psikolojik olarak travma yaratacaklarsa doğurmasalarmış,ya her çocuğa eşit verilecek ya da hiç birine verilmeyecek
kirada oturmayı ayıp sayan bir kesim de var ülkemizde.herşeyden kısıp aşırı zorlayıp şartları hemen ev peşine düşüyorlar.Alenizden beklediğiniz sevgiyi ve desteği göremiyorsunuz asıl üzen bu anladım. Abiniz erkeklikten kayırılıyor, haksızlığa uğruyorsunuz.
Peki geçim sorununuz varken neden ev almak için acele ettiniz? Zaten aileyle de yakın bir ilişkiniz yok mesajlarınızdan anlaşılan. Siz çalışmıyorsunuz eşin işi asgari ücret.
Yani biz karı koca memuruz 10yıllık evliyiz ama gözümüz ev borcunu kesmiyor. Böyle bir borca girmeyi göze aldığınıza göre bir güvenceniz vardı ama işler mi ters gitti noldu?
Eşiniz asgari ücretle çalışıyor, siz calismiyorsunuz, bir kuruş bile birikmişiniz yok.Ben zaten onun rızkını yiyor gibi düşünüyorum eşim asgari ücretle çalışıyor 120-130 bin nasıl ödenecek diye gözümde büyütüyorum para hesabı olsa 1000 olrk verir insan zor oluyor işte bi de anneye babaya borç nedir diye üzülüyorum haksızlık cabası. Annemlere gittiğimde her şeyleri var örneğin ben kıt kanaat geçinmeye çalışıyorum. Bu dokunuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?