Fazlami abarttim??

semizotu_

Kızımız geliyorrr
Kayıtlı Üye
2 Mart 2012
1.406
846
73
Kizlar hamileligin hassasligindanmidir nedir dun gece esime agzima geleni saydim oda susmadi tabi susmaz sagolsun hic altta kalmaz.konuya geleyim birgun once bebegime alisveris yapariz diye soz verdi aksam disari cikcaktik. Aksam uzeri ablasi aradi bize gelin diye bende alosverise gitcez dedim indirim varmis bi magazada dedim oda bayrama kadar surer dedi. Neyse esim gelsin konusalim dedim ben kime diyoesam zaten once onu aramis oda tabi akan sular durur ablasi cagirdimi bi esime sorayin ded planimiz vardi de. Bende salak gibi alisveeise gitcektik diyorum neyse kirmadim bisey demedim gittim.ama dayanamadim gecenin sonunda patlamadim sinir krizi gecirdim resmen bi kerede beni onemse bebegini onemse diye. Bi tane yegeni var dunyasi o cocugu olacak hic hevesli degil isim konusmaya calisiyorun konusmaz ne aliriz neler aliriz derim daha bi dur der alalim demiyorum sadece konusalim mutlu olalim istiyorum umrinda değiliz onun. Yegeniyle arasinda inanilmaz bi bag var deli oluyorum cocuk bunun icin kucagindan inmiyor dayim yedirsin dayimin kucaginda uyucam ikimiz otururken gelir aramiza girer beni filan ittirir cocuk evet ama dayanamiyorum bu kadat yakin olmalarina iste hele kendi bebegimi beklerken

Kizlar hamileligin hassasligindanmidir nedir dun gece esime agzima geleni saydim oda susmadi tabi susmaz sagolsun hic altta kalmaz.konuya geleyim birgun once bebegime alisveris yapariz diye soz verdi aksam disari cikcaktik. Aksam uzeri ablasi aradi bize gelin diye bende alosverise gitcez dedim indirim varmis bi magazada dedim oda bayrama kadar surer dedi. Neyse esim gelsin konusalim dedim ben kime diyoesam zaten once onu aramis oda tabi akan sular durur ablasi cagirdimi bi esime sorayin ded planimiz vardi de. Bende salak gibi alisveeise gitcektik diyorum neyse kirmadim bisey demedim gittim.ama dayanamadim gecenin sonunda patlamadim sinir krizi gecirdim resmen bi kerede beni onemse bebegini onemse diye. Bi tane yegeni var dunyasi o cocugu olacak hic hevesli degil isim konusmaya calisiyorun konusmaz ne aliriz neler aliriz derim daha bi dur der alalim demiyorum sadece konusalim mutlu olalim istiyorum umrinda değiliz onun. Yegeniyle arasinda inanilmaz bi bag var deli oluyorum cocuk bunun icin kucagindan inmiyor dayim yedirsin dayimin kucaginda uyucam ikimiz otururken gelir aramiza girer beni filan ittirir cocuk evet ama dayanamiyorum bu kadat yakin olmalarina iste hele kendi bebegimi beklerken

Erkekler kadınlar gibi konuşmaktan hoşlanmaz normal şeyler bunlar.
Ve baba olduklarını o bebek kucaklarına gelince ya da iletişim kurmaya başlayınca anlıyor çoğu. Babalık annelik gibi bir duygu değil, bunu kabullenin.
Yeğeniyle arasındaki bağın kuvvetli olması çocuklarla iyi anlaşabildiğini gösteriyor. Buna kızmak yerine sevinmelisiniz.
Evet fazla tepki göstermişsiniz. Alışveriş için de henüz oldukça erken. Ha bi gün önce ha bi gün sonra ne fark eder.

19.haftadasın
Alışveriş için erken değil mi ?
Belki eşinde erken bulduğundan böyledir

NOT : Nickin çok güzel :KK70:
İndirim varmis cok iyi duzeyde hastane cikisi aldiracaktim sadece. Derdim o degilki soz verdi bana anlastik plan yaptik noye sormuyor niye baska plan yapiyor

Erkekler kadınlar gibi konuşmaktan hoşlanmaz normal şeyler bunlar.
Ve baba olduklarını o bebek kucaklarına gelince ya da iletişim kurmaya başlayınca anlıyor çoğu. Babalık annelik gibi bir duygu değil, bunu kabullenin.
Yeğeniyle arasındaki bağın kuvvetli olması çocuklarla iyi anlaşabildiğini gösteriyor. Buna kızmak yerine sevinmelisiniz.
Evet fazla tepki göstermişsiniz. Alışveriş için de henüz oldukça erken. Ha bi gün önce ha bi gün sonra ne fark eder.
Canim o bagi bi gorsen cocuk buna babasiymis gibi davraniyor. Beni kocaman kadini kiskanan cocuk yarin birgun bebegimiz gelince girtlaklamaya kalkar o bebegi. Su cocuga aryik ilgi gosterme bi birak diyorum. Nerde bi araba gorse alir cocuga goturur biktim artik

Benim de yeğenlerimle aram çok iyidir. Biri bunu sorun etse üzülürüm.

İftar zaten geç bir saatte. O saate kadar alışveriş yapılır, sonra da hazır sofraya konulur.

Ki alışveriş bugün olmasa yarın olur. Bebeğin daha doğmasına bile çok zaman varmış. Bence de abartmışsınız.

Koskoca kadınım, bir tanecik dayım var bu hayatta. Kardeşim de ben de onu o kadar çok severiz ki anlatamam. O bizim canımızdır, o da bizi çok sever. Annemle aralarında 10 yaş var, zaten annem de onun hep küçük annesi olmuş büyürken. Yazarken bile duygulanıyorum. Küçükken annem, bizler anneannem hep dayımı evlendireceğimiz günü bekledik. Okudu üniversiteyi bitirdi işe girdi ve kendi seçtiği anlaştığı biriyle evlendi. Hepimiz onun adına çok ama çok mutluyduk, zira o benim ve kardeşimin biricik dayısıydı. O evlendiğinde ben 17, kardeşim 9 yaşındaydı. Ama ne oldu sonra biliyor musunuz, aynı sizin gibi yengem de bizi ondan o kadar çok kıskandı ki dayıma dünyayı zehir etti. Annem hiçbirşeye karışmazdı, dırdırcı bir görümce değildi tam tersiydi. Sadece dayımla annem birbirlerine düşkündürler her kardeşin olduğu gibi. Ama yengem bunu da çekemedi. Hep kendi ailesi tarafına çekmeye çalıştı dayımı. Ne yazık ki yıllar içinde olan hep dayıma oldu. Bi kaç kere dayım boşanmaya kalktı yine annem ve anneannem engellediler. Çünkü artık onun da iki kızı olmuştu. Ayrılmadılar, büyük kızı şimdi üniversiteye gidiyor, ben geldim 37 yaşıma, kardeşim oldu 29. Bizim dayımla aramıza mesafe koyamadı belki ama koca bir ömrü dayıma zehir etti, dayım sırf çocukları için evliliğini sürdürdü. Ama işte aması var. Onun da artık içinden yengeme karşı bişey gelmiyor. En acısı ne biliyor musunuz. İki tane yeğenim var ve onları bize düşman etti. Çocuklar bizimle görüşmüyorlar. Halbuki küçüklerken hala hala diye bizden çıkmazlardı. geçen bir akraba düğününde yeğenlerle karşılaştık. Büyük olan gizli saklı koşa koşa gelip anneme sarıldı. Ama dedi ki "halacım şimdi görmesin (yengem!) ben gideyim evde sorun çıkarır". Çok üzüldük çok. Neyse uzun yazdım ama bu konuda çok doluydum.

Konu sahibi demem o ki onlar dayı yeğen, can onlar can! Böyle devam edersen onları koparamazsın manen. sadece kendi evliliğine zarar verirsin. Ve tabi ilerde de kendi çocuğunun psikolojisini bozarsın. Ya anlamıyorum ya senin abinin çocukları falan olsa, ya da ablanın bi empati yapamıyor musun. Kusura bakma ağır olacak ama Allah cümlesini sizin gibi gelinlerden sakınsın.!

Benim esimde aynıydı yeğenine deliriyordu ben hamileyken aynı şeyleri düşündüm o dönemde oğlum karnımdayken yeğenine deli olacagina oğlunu sevsin ilgilensin deyip sinir oluyordum.
Şimdi oğlum 3 yasinda milyon tane yeğen verirsen oğlunun bir saçının teli olamaz onun için. Erkekler icin anne karnındaki bebek çok birşey ifade etmiyor. Hele bi doğdun birkaç aylık olsun ozaman gor. Bu arada da takma kafana. Bana güven.
Bu arada bir arkadaş sizi yadirgamis yegenleriyle arasına girmeyin diye. Kimse kusura bakmasın ama insanın kendi evladı varken tabiki önce kendi evladını sevecek. O arkadaşın babası kendisi yerine yegenlerini ön planda tutsaydi bakalım aynı şeyleri söylenebilecek mıydı. Tabiki herkes yegenlerini de sever. Ama evlatla kıyaslanamaz.

Son düzenleme:
Bence büyütmeyin bu kadar. in vino veritas in vino veritas nın da dediği gibi erkekler kadınlar gibi fazla konuşmuyor böyle şeyleri. Kadınlar sevindikleri şeyler için ayyy şöyle olcak, böyle olcak yışısınnn modundayken onlar daha farklı oluyor. daha da vaktiniz olduğu için acele etmemiş demek ki. indirimden alsaymış akıllılık edip, almadığına göre indirimsiz alsın o Zaman kendisi bilir o kaybeder :halay:

Siz alışverişe değil eşinizin tavrına sinirlenmişsiniz. Hamileyken bebeğe alışverişe çok heves ediyor insan, anlıyorum. Belki ben de bozulurdum buna.

Ama yeğen konusuna katılmıyorum, orada haksızsınız. Çocuğunun yerini hiçbirşey tutamaz doğduktan sonra zaten ;)

Koskoca kadınım, bir tanecik dayım var bu hayatta. Kardeşim de ben de onu o kadar çok severiz ki anlatamam. O bizim canımızdır, o da bizi çok sever. Annemle aralarında 10 yaş var, zaten annem de onun hep küçük annesi olmuş büyürken. Yazarken bile duygulanıyorum. Küçükken annem, bizler anneannem hep dayımı evlendireceğimiz günü bekledik. Okudu üniversiteyi bitirdi işe girdi ve kendi seçtiği anlaştığı biriyle evlendi. Hepimiz onun adına çok ama çok mutluyduk, zira o benim ve kardeşimin biricik dayısıydı. O evlendiğinde ben 17, kardeşim 9 yaşındaydı. Ama ne oldu sonra biliyor musunuz, aynı sizin gibi yengem de bizi ondan o kadar çok kıskandı ki dayıma dünyayı zehir etti. Annem hiçbirşeye karışmazdı, dırdırcı bir görümce değildi tam tersiydi. Sadece dayımla annem birbirlerine düşkündürler her kardeşin olduğu gibi. Ama yengem bunu da çekemedi. Hep kendi ailesi tarafına çekmeye çalıştı dayımı. Ne yazık ki yıllar içinde olan hep dayıma oldu. Bi kaç kere dayım boşanmaya kalktı yine annem ve anneannem engellediler. Çünkü artık onun da iki kızı olmuştu. Ayrılmadılar, büyük kızı şimdi üniversiteye gidiyor, ben geldim 37 yaşıma, kardeşim oldu 29. Bizim dayımla aramıza mesafe koyamadı belki ama koca bir ömrü dayıma zehir etti, dayım sırf çocukları için evliliğini sürdürdü. Ama işte aması var. Onun da artık içinden yengeme karşı bişey gelmiyor. En acısı ne biliyor musunuz. İki tane yeğenim var ve onları bize düşman etti. Çocuklar bizimle görüşmüyorlar. Halbuki küçüklerken hala hala diye bizden çıkmazlardı. geçen bir akraba düğününde yeğenlerle karşılaştık. Büyük olan gizli saklı koşa koşa gelip anneme sarıldı. Ama dedi ki "halacım şimdi görmesin (yengem!) ben gideyim evde sorun çıkarır". Çok üzüldük çok. Neyse uzun yazdım ama bu konuda çok doluydum.

Konu sahibi demem o ki onlar dayı yeğen, can onlar can! Böyle devam edersen onları koparamazsın manen. sadece kendi evliliğine zarar verirsin. Ve tabi ilerde de kendi çocuğunun psikolojisini bozarsın. Ya anlamıyorum ya senin abinin çocukları falan olsa, ya da ablanın bi empati yapamıyor musun. Kusura bakma ağır olacak ama Allah cümlesini sizin gibi gelinlerden sakınsın.!
Ne diyorsun sen be banane senin yengenin yaptiklarindan senin derdinden git baska yerde anlat. O zaman insanllah sanada kendi ailesinden baska kimseyi dusunmeyen ssninle bi yuva kuramayan aile olamayan hep onlarin dediklerini yapan bi koca denk gelir oldumi simdi hamile hamile beddua ettriyorsun bana git baska yerde dok icini benim konuma tebelles olma

Benim esimde aynıydı yeğenine deliriyordu ben hamileyken aynı şeyleri düşündüm o dönemde oğlum karnımdayken yeğenine deli olacagina oğlunu sevsin ilgilensin deyip sinir oluyordum.
Şimdi oğlum 3 yasinda milyon tane yeğen verirsen oğlunun bir saçının teli olamaz onun için. Erkekler icin anne karnındaki bebek çok birşey ifade etmiyor. Hele bi doğdun birkaç aylık olsun ozaman gor. Bu arada da takma kafana. Bana güven.
Yegeni erkek benim kizim olacak kiz istemiyor derdi bu aslinda. İlk hamile kaldigimdan beri hep oglum olacak dedi hic kabullenmedi hala degisir belki diyor

Bence gereksiz tepki olmuş, daha hamileliğinin başındasın beklemende fayda var.
Bir diğer konu ise, çocuk ile çocuk olma derim.
yeğeni onun için ilk göz ağrıdır ve eminim ki yeri farklıdır.
fakat evlat bambaşka birşey, eşin de bunu yaşayacak ve görecek.
Zaman vermelisin.

Annelik daha ana rahmine çocuk düştüğünde başlayan birşey.
Fakat babalık öyle birşey değil... O dışardan izleyici şu an sadece.
Senin hissettiklerini hissetmiyor olması doğal.

Canım bu dönemde hassas olman çok normal..Ama abartmışsın sende.Anne karnına düştüğünde baba kucağına aldığında anlarmış diye bir laf var.
Alışverişe yarında gidebilir diye düşünmüş olabilir.
Sen doğduktan sonra gör bide bak bakalim nasıl olcak hele böyle çocukları çok çok seven ve belli eden bir adamsa...
Ayrıca boğar çocuğu falan demişsin ya Canm çocuk daha o çocuk. Tamam mizahi bir dille anlatmaya çalışmış olabilirsin o kısmı ama,çocuklar kendine kimin değer verip sevdiğini okadar iyi anlıyor ki. Ondan düşkün dayisina...
Tabi ilerde kıskanma olasılığı çok yüksek ama sen bile bu arasındaki bağı hafif kiskanirken o çocuk aklına bunu nasıl akıl etsin..
Biraz daha sakin olmaya çalış ve bide olayları karşı tarafın gözüyle değerlendirmeye çalış canım..

Yukarıda bi arkadaşa yazmışsın, ona dayanarak yazıyorum. Neden o zaman böyle bi adamdan çocuk yaptın? Yargılamak haddim değil ama sormak istedim sadece. Adam kız çocuğuna bile karşı, söylediğin kadarıyla seninle aile olduğunu kabul edememiş vs vs. Erken olmuş çocuk kararı sanki.
Dayı yeğen ilişkisine saygım sonsuz, benim de yeğenim oldu yeni, görmeden duramıyorum. Ama evlat deyince de akan sular durması lazım.

Ne diyorsun sen be banane senin yengenin yaptiklarindan senin derdinden git baska yerde anlat. O zaman insanllah sanada kendi ailesinden baska kimseyi dusunmeyen ssninle bi yuva kuramayan aile olamayan hep onlarin dediklerini yapan bi koca denk gelir oldumi simdi hamile hamile beddua ettriyorsun bana git baska yerde dok icini benim konuma tebelles olma

:) Bana koca denkgeleli çok oldu canım. Çocuğumuz ve mutlu bir yuvamız var zaten. Allah herkese nasip etsin. Ayrıca benim eşim de bir dayı olmasa da amca. Yeğenlerine o kadar düşkündür ki anlatamam. Ancak bu beni sadece mutlu etti bugüne kadar, hiç huzursuz olmadım. "Ya kendi çocuğunu sev, onları sevme" gibi abesle iştigal bir duruma hiç girmedim. Çünkü Allaha şükür bu ayrımı yapabilecek beyne sahibim. Onlar yeğeni, evdeki ise kendi çocuğu canı ciğeri. Ama yeğenleri de canı ciğeri elbette. Dedim ya bu beni sadece mutlu eder. Kendi çocuğumla, eşimin yeğenleri bir araya geldiğinde de çok mutlu olurum. Çünkü bir gün biz bu dünyadan göçücez, onlar kalacaklar. Kardeş çocukları en yakın akraba sonuçta. Birbirlerine hep destek olsunlar, birbirlerinin hep yanında olsunlar. Ama bunu biz sağlayabiliriz. Neyse..

Ayrıca senin konularına da baktığım kadarıyla zar zor birini bulmuşsun onu da kaçırtırsın bak böyle giderse ben söyliyim sana. Arındır kalbini bu fitnelikten, abla ile kardeşin, dayı ile yeğenlerin arasına girme.

Sizin derdiniz eşinizle. Hiç ablasına, yeğenine kulp takmayın. Eşinizden gerekli manevi desteği alamadığınız için, eşiniz tarafından kendinizi yalnız hissettiğiniz için bu durumdasınız. Dayı ile yeğen arasına girilmez. Onun yeri ayrı, evladın yeri ayrı.. Eşiniz size karşı daha ılımlı olsaydı, size karşı sevgisini ilgisini eksik etmeseydi bunları düşünmezdiniz.

dayı evet candır ama insan önce kendı evladını düşünmeli değil mi?
insanın kendi çocugu yegenınden once gelmelı.
bende de küçük anne modunda takılan bir görümce var sinir oluyorum bu hallerine
sürekli bana ben x... in küçük annesiydım falan demesı cok itici geliyor bana

benim eşimin de iki tane yegenı var
abla bosanmıs eve donmus ve yegenler kocamla aynı evde buyumus
ama herseyın bır dozu olmalı
bu kucuk anne dediğiniz sevgili görümcem her telefonda baskı kurar
x... bu cocukları unutmak yok
bu cocuklar senın eline doğdu
dayılarını cok ozluyorlar
dayılarıııı bak bu cocukların senden baska kımsesı yok vs vs süreklı kocamın uzerınde bır psikoljık baskı var
onlar yegen
bir baska adamın cocukları
evlat değiller
bırakın da adamlar kendı öz cocuklarını yegenlerınden daha cok sevsınler

ha bir de bir insanın bir annesi olur
bu küçük anne olayı da ayrı bir trajikomik durum.

Canim o bagi bi gorsen cocuk buna babasiymis gibi davraniyor. Beni kocaman kadini kiskanan cocuk yarin birgun bebegimiz gelince girtlaklamaya kalkar o bebegi. Su cocuga aryik ilgi gosterme bi birak diyorum. Nerde bi araba gorse alir cocuga goturur biktim artik

Sacmalamayin allah aşkına çocuk o yahu. Tabi ki dayisini sevecek kiskanacak. Siz ona güzellikle yaklasirsaniz bebeginize zarar vermez. Abi oldun sen diyeceksiniz ona, ama bu ruh haliyle çok zor. Eşim bana yegeninle ilgilenme artık dese ciddi problem çıkartırım. Yapmayın böyle, aile ilişkilerini kiskanmayin.

Back
X