Fazlami abarttim??

El kadar çocuğu mu kıskandın yani? Babalar kucaklarına almadan anlamıyor baba olduğunu. Yeğeniyle ilgileneceğine bebeğimizle ilgilensin demişsin. Sağlıkla bir kucağına al sen gör bak nasıl ilgilenir.

Bu kadar basit şeyleri problem yapmayın. Zaten olayın özü eşinin erkek çocuk istemesi. Sen de bundan dolayı patlama yaşıyorsun belli.

Elbette geline dünyayı zehir eden görümceler çok var bu ben de biliyorum. Sizinki de öyle olmuş anlaşılan. Görümcenizin yaptığı baskı hiç hoş değil. Ama bir de tam tersi olan görümceler de var. sesi hiç çıkmayan, hiç birşeye karışmayan ama buna rağmen sırf iki kardeş birbirini seviyor diye çekilemeyen. Ben bundan bahsettim.Ya elbette evlat dedin mi akan sular durur. yeğenle evlat mukayese edilemez tabi ki. Ama senin de artık bir çocuğun var, onu sev, yeğenlerine bu kadar düşkün olma gibi bir anlayışı ben anlayamıyorum. Yoksa bir baba zaten evladıyla yeğenini bir tutar mı hiç Allah aşkına.

Ancak sanırım konu sahibi ilk mesajında fazla ayrıntıya girmemiş sonradan anlatmış. Eşi kız çocuk istememiş, çok aileciymiş, eşine fazla ilgi göstermiyormuş. keşke bunları ilk mesajında anlatsaydı. Çünkü o zaman işler değişir tabi. Yani sırf kız diye kendi çocuğunu ikinci plana atıp da, yeğenine canını vermesi kabullenilemez elbette asla. herkes yerini bilecek. Görümce de, gelin de, baba da, yeğen de..

dayı evet candır ama insan önce kendı evladını düşünmeli değil mi?
insanın kendi çocugu yegenınden once gelmelı.
bende de küçük anne modunda takılan bir görümce var sinir oluyorum bu hallerine
sürekli bana ben x... in küçük annesiydım falan demesı cok itici geliyor bana

benim eşimin de iki tane yegenı var
abla bosanmıs eve donmus ve yegenler kocamla aynı evde buyumus
ama herseyın bır dozu olmalı
bu kucuk anne dediğiniz sevgili görümcem her telefonda baskı kurar
x... bu cocukları unutmak yok
bu cocuklar senın eline doğdu
dayılarını cok ozluyorlar
dayılarıııı bak bu cocukların senden baska kımsesı yok vs vs süreklı kocamın uzerınde bır psikoljık baskı var
onlar yegen
bir baska adamın cocukları
evlat değiller
bırakın da adamlar kendı öz cocuklarını yegenlerınden daha cok sevsınler

ha bir de bir insanın bir annesi olur
bu küçük anne olayı da ayrı bir trajikomik durum.

Elbette geline dünyayı zehir eden görümceler çok var bu ben de biliyorum. Sizinki de öyle olmuş anlaşılan. Görümcenizin yaptığı baskı hiç hoş değil. Ama bir de tam tersi olan görümceler de var. sesi hiç çıkmayan, hiç birşeye karışmayan ama buna rağmen sırf iki kardeş birbirini seviyor diye çekilemeyen. Ben bundan bahsettim.Ya elbette evlat dedin mi akan sular durur. yeğenle evlat mukayese edilemez tabi ki. Ama senin de artık bir çocuğun var, onu sev, yeğenlerine bu kadar düşkün olma gibi bir anlayışı ben anlayamıyorum. Yoksa bir baba zaten evladıyla yeğenini bir tutar mı hiç Allah aşkına.

Ancak sanırım konu sahibi ilk mesajında fazla ayrıntıya girmemiş sonradan anlatmış. Eşi kız çocuk istememiş, çok aileciymiş, eşine fazla ilgi göstermiyormuş. keşke bunları ilk mesajında anlatsaydı. Çünkü o zaman işler değişir tabi. Yani sırf kız diye kendi çocuğunu ikinci plana atıp da, yeğenine canını vermesi kabullenilemez elbette asla. herkes yerini bilecek. Görümce de, gelin de, baba da, yeğen de..

Erkekler cocuk dogup onunla iletisime gecinceye kadar mesela baba deyinceye kadar anlamiyorlar baba olduklarini.bebek alisverisi sorun degilde siz size verilen sözü unutup plan degistirmesine kizmissiniz anladim.cok haklisin.sizde gorumcenin planina uymayin.ciddiyim.beni takmayani bende takmam deyin.erkekler aradaki dengeyi kuramadigi icin oluyor tüm bunlar.sakin olun ama tavriniz net olsun.ben konustugumuz gibi alisverise gidiyorum deyin gidin.kendi karar versin esini mi ablasini mi seçecek

merak etme dogup biraz ele avuca gelince anliyorlar daha..biz simdi kizimla disardan eve geldigimizde kapida karsilar kizim hosgeldin seni cok ozledim vs der kucagina alir sarilir iceri gecer ben ooo unutulmusum olsun buda guzel ki dogmadan oncebende senin gibi dusunurdum.

aynen öyle fazla abartmışsın...görümcemin oğluda beni çok sever..çarşıya çıkarız benim elimi tutar..eşimin elini tuıtsa onunla daha çok konuşsa hiç gocunmam..gerek yok..benim kardeşimin çocuğu olduğu zaman bana düşkün olmasını isterim tabiki..empati kurmaya çalış...

Evet biraz hormonların duygusallığı da var gibi ama onun da senin bu durumunu bilip, anlayıp daha bi özen göstermesi lazım tabi. O konuda hak verdim sana. Bu hevesler birlikte güzel çünkü.
Onun dışında sabiye hırslanma kız yazık boşver ittirir mittirir çocuk işte :KK48:

Hah yine kız çocuk istemeyen erkek çocuk düşkünü bir zihniyet daha.
Cinsiyet kız dendiği halde "belki değişir" kafasında bir adamdan çocuk yapmak yürek isterdi doğrusu cesaretli çıktınız.
Sorununuz eşinizle, o size de gereken ilgiyi verseydi yeğenine takmayacaktınız.
Ama model bu, değişceğini sanmam.

benim esim yegenlerimi cok sever cocuk gibi oynar onlarla ben de esimin yegenlerini severim muhabbet ederim ama esim kadar yapamiyorum cunku esim hareketli eglenceli biraz da benim yapimdan kaynaklaniyor..ancak esime olumsuz yaptirimlarim yok..cunku bende kendi yegenlerime kan cektiginden dolayi cok duskunum..eniste yada gelin mesafe koymamizi istersede hem kizarim hem cok uzulurum.yegenler icin anne yarisi baba yarisi oluyoruz..

Canim o bagi bi gorsen cocuk buna babasiymis gibi davraniyor. Beni kocaman kadini kiskanan cocuk yarin birgun bebegimiz gelince girtlaklamaya kalkar o bebegi. Su cocuga aryik ilgi gosterme bi birak diyorum. Nerde bi araba gorse alir cocuga goturur biktim artik

bnde yegenlerime çok düşkünümdür eşimde kız kardeşnn çocuklarını çok sever ... bende onun yegenlerini çok severim o da bnmklerini ayrı sever faklı sehirlerde yasıyoruz ailelelrle görüntülü konustugumuz zaman hemen .... eniştem nerde die sorarlar bzmkler ben de görümcemi görüntülü ararım ısırasım gelir telefondan cocuklarını neden soğudun anlamadın tepkin abartılı olmuş tabiki plana uyması lazım ama planınız cok da büyük önemli degilmiş ertelenebilir bi plan...çocukları severim kimin olursa olsun

Ne diyorsun sen be banane senin yengenin yaptiklarindan senin derdinden git baska yerde anlat. O zaman insanllah sanada kendi ailesinden baska kimseyi dusunmeyen ssninle bi yuva kuramayan aile olamayan hep onlarin dediklerini yapan bi koca denk gelir oldumi simdi hamile hamile beddua ettriyorsun bana git baska yerde dok icini benim konuma tebelles olma

niye bu kadar sertsin hatalısın işte kabul ne varmıs araba alıosa o kadarcık paradan iflas mı etceksnz çok çirkef gördüm sizi

arkadas hamile birde uzulmesin burda.yanlista yapsa dogruda yapsa kendilerini anlatiyorlar..yapici elestiri varken bayanin kotu huylara sahip oldugunu soyluyorsunuz..bence buda hatali davranis..

ne yapalım alkış mı tutalım valla bende konu acınca herkes eleştiri yağmuruna tutabilio burası böyle bi platform:işsiz:

Ne diyorsun sen be banane senin yengenin yaptiklarindan senin derdinden git baska yerde anlat. O zaman insanllah sanada kendi ailesinden baska kimseyi dusunmeyen ssninle bi yuva kuramayan aile olamayan hep onlarin dediklerini yapan bi koca denk gelir oldumi simdi hamile hamile beddua ettriyorsun bana git baska yerde dok icini benim konuma tebelles olma

Seviye yerlerde!
Bende eşinizin yerinde olsam sizinle vakit geçirmek yerine gider ablam ve yeğenimle ilgilenirim.
Hamile olmanız size her hakkı sağlamıyor.
Gerçi banlanmışsınız neyse artık gelince okursunuz.

ben bayani da hatali buldum esini de.. kiskanmasina gerek yok aralarinda kan bagi var olacak o kadar samimiyet..plan birgun sonrayada ertelenebilirdi..
bayan tarafindan bakildiginda birikimlerin siniri var su an..bu durum bahane olmus..benim de fikrim alinsin diyor..
karninda bi yavrusu olan anneyi uzmeye icim elvermiyor derdim sade bu..

ben hamileyim 1yasina girmemis yigenimi dusundukce gozlerim dolabiliyor uzun zmandir goremiyorum cunku. fotolarina vidyolarina sk sk bakarim esimde oyle. simdi bebegimde sukur karnimdA onun yeri farkli .bebek sahibi olunca yigenimi dislayacakmiyim. ayrica siz hassassiniz suan belki ondan ama indirim dedikleri gibi devam eder akrabada onemlidir sizin boyle tepki vermeniz ablasini istemediginizi dusundurr esinize .bu durumda neyazikki uzun vadede sizden uzaklastirir

ben çok abarttığını düşünmüyorum. belli ki birikmiş yani.
eşinle ortak hareket edemediğinizden sıkıntı oluşmuş.
misal geçtiğimiz günlerde eltim aradı yemeğe çağırdı. ben de eşimle konuşup döneyim dedim. o da dedi ki ben konuştum eşinle sonundaolduya sor . dedi
ne güzel birbirimizin fikirlerini önemsiyoruz dedim. siz güzel güzel konuşun eşinizle birbirimize saygılı olalım fikirlerimizi önemseyelim diye.
bebek eşyası konusunda ise eşimde öyleydi. ben ufak ufak aldım herşeyi. sona kalan eksiklikleri liseteledim. doğuma girmeye yakın aldık.

Kimi yorumları okuyunca ne yazık ki gözümde denize düşmüş bir parça kanlı et ve onu parçalamaya çalışan piranalar geldi. Seviye seviye diye nidalar atanların seviyeleri de ortada net.
Konu sahibesi kardeşim sakinleş,sakin.. Bebeğin hissediyor bu duygularını evet eşin çok anlayışsız tavırlar sergiliyor bu konuda haklısın hatta sana çok daha fazla hak veriyorum fakat bu duygu yoğunluğunun ne sana ne bebeğine ne de aile üyelerine faydası yok, ciddi ciddi otur konuş hissettiklerini anlat eşine empati yaptır inşallah düzelir durumlar :KK19:

Back
X