Biraz annenizin içinden gelerek yanınıza gelmesi lazım zorla olacak iş değil inşallah bebeğinizi kucağınıza sağlıkla alırsınız.Merhaba arkadaşlar
Ben 8 haftalık düşük tehlikesi olan hergün sadece WC dışında kalkmaması gereken tüp Bebek anne adayıyım. Bu dönemde eşimden başka destekçim yok, aslında var ama yok.
İlk tüp bebek transfer sürecinde annem yanımdaydı, sağolsun elinden geldiğince İlgilendi ,çoğu işi eşim halletti annem pek kendini yormayan bi yapıya sahip,neyse benim çok şükür bebeğim tutundu.çok sevindik ben ayaklanmaya başladım,Annemde sıkılmaya başladı kaçmaya fırsat kolluyordu gerginlik çıkarmaya başladı evde.daha çok sıkılmasın diye uygun bir dille söyledim, anne ben ayaklandım istersen sıkılıyorsun sen gidebilirsin, bi sıkıntı olursa ararım Ben seni dedim, ramazan geldi hem rahat rahat tut orucunu diye.memlekette abimle kalıyor normalde. oda zaten onu bekliyormuş eee iyi o zaman gideyim yine gelirim dedi. ertesi gün gitti ,Sonra benim 15-20 gün sonra kanamam oldu Ve beni aradı durumu öğrendi Dr WC dışında kalkma diye anlattım. bana dediği aman kalkma kızım dikkat et kendine ben ramazandan sonra gelirim dedi. yani 10 -15 gün sonra gelecekmiş bende dedim yok gerek yok zaten o zamana kadar çocuk ya düşer yada kalır dedim sen rahatsız olma dedim iyi o zaman aman dikkat et diyor kalkma diyor. kalkma diyor iyide ben kalkmasam kim bakacak kim yedirecek eşim zaten fazlasıyla ilgileniyor işten gelince saolsun ama o yokken ben herseyimi kendim yapmak zorundayım her ayağa kalktığımda acaba yine kanama Olacakmı diye korkuyorum Allah’a emanet hallediyorum Günlük ihtiyaçlarımı Benim 3. Denemem diğerlerinde de yoktu annem yanımda 14 yıl sonra oldu bu bebek ve ben çok korkuyorum eşim gözümün içine bakıyor bişey olmasın diye başka kimse yok Bakacak rabbim bize bağışlasın bugün kontrol vardı gittik gelişimi güzel risk devam ediyormuş hala yatışa devam dedi yine annem aradı yine aynı şeyler ramazan sonrası gelirim muhabbeti dedim en sonunda biraz kalbide kırıldı ama bende çok üzülüyorum annelik demek fedakarlık demek değil mi dedim sen sırf sıkılıyorsun diye gelmiyorsun benim bebeğimin olmasını hani çok istiyordun herkese diyorsun çocuğu olmuyor çok üzülüyorum diye ne oldu oldu şimdi belkide kaybedebilirim ilgi olmadığı için dedim ağlayıp sızlandı bende çok üzüldüm ağlamasını istemiyorum ama bende çok üzüldüm
Eşinizin durumu ıyıyse bi yardımcı tutun.Kardesınız fln yok mu.Kalkmayın doktor kalkma dedıyse .İşler yapılır.Onca yıl beklemıssınız.Bence annenızı dusunmek yerıne bebegeodaklanın ve lutfen doktorne dıosa onu yapın.Bi yardımcı tutun.Allah yarıçfımcınız olsun.Bebek ıyıdır ınsallah.Guzel haberlerınızı beklıorum.Merhaba arkadaşlar
Ben 8 haftalık düşük tehlikesi olan hergün sadece WC dışında kalkmaması gereken tüp Bebek anne adayıyım. Bu dönemde eşimden başka destekçim yok, aslında var ama yok.
İlk tüp bebek transfer sürecinde annem yanımdaydı, sağolsun elinden geldiğince İlgilendi ,çoğu işi eşim halletti annem pek kendini yormayan bi yapıya sahip,neyse benim çok şükür bebeğim tutundu.çok sevindik ben ayaklanmaya başladım,Annemde sıkılmaya başladı kaçmaya fırsat kolluyordu gerginlik çıkarmaya başladı evde.daha çok sıkılmasın diye uygun bir dille söyledim, anne ben ayaklandım istersen sıkılıyorsun sen gidebilirsin, bi sıkıntı olursa ararım Ben seni dedim, ramazan geldi hem rahat rahat tut orucunu diye.memlekette abimle kalıyor normalde. oda zaten onu bekliyormuş eee iyi o zaman gideyim yine gelirim dedi. ertesi gün gitti ,Sonra benim 15-20 gün sonra kanamam oldu Ve beni aradı durumu öğrendi Dr WC dışında kalkma diye anlattım. bana dediği aman kalkma kızım dikkat et kendine ben ramazandan sonra gelirim dedi. yani 10 -15 gün sonra gelecekmiş bende dedim yok gerek yok zaten o zamana kadar çocuk ya düşer yada kalır dedim sen rahatsız olma dedim iyi o zaman aman dikkat et diyor kalkma diyor. kalkma diyor iyide ben kalkmasam kim bakacak kim yedirecek eşim zaten fazlasıyla ilgileniyor işten gelince saolsun ama o yokken ben herseyimi kendim yapmak zorundayım her ayağa kalktığımda acaba yine kanama Olacakmı diye korkuyorum Allah’a emanet hallediyorum Günlük ihtiyaçlarımı Benim 3. Denemem diğerlerinde de yoktu annem yanımda 14 yıl sonra oldu bu bebek ve ben çok korkuyorum eşim gözümün içine bakıyor bişey olmasın diye başka kimse yok Bakacak rabbim bize bağışlasın bugün kontrol vardı gittik gelişimi güzel risk devam ediyormuş hala yatışa devam dedi yine annem aradı yine aynı şeyler ramazan sonrası gelirim muhabbeti dedim en sonunda biraz kalbide kırıldı ama bende çok üzülüyorum annelik demek fedakarlık demek değil mi dedim sen sırf sıkılıyorsun diye gelmiyorsun benim bebeğimin olmasını hani çok istiyordun herkese diyorsun çocuğu olmuyor çok üzülüyorum diye ne oldu oldu şimdi belkide kaybedebilirim ilgi olmadığı için dedim ağlayıp sızlandı bende çok üzüldüm ağlamasını istemiyorum ama bende çok üzüldüm
Tatlım bizim durumumuzdakilerin çocugu olmayıveriyormuş o zamanlarda. Olmuyor düşüyor düşüyormuş çocuk sahibi olamayıp kısır gözüyle bakıp boşayıp baska kadın alıyorlarmış. Bazen rahmin yapısından ötürü durmuyor dikiliyor vb tedavi yöntemi bunlar hep yat demesinin sebebi iyice bebek tutunup düşmesin diye evet düşcekse yatarkende düşer ama tedbir elden taktir Allahtan. Ahırda kaka yapar gibi çocuk düşüren duydum eskiden ya da ırmaga gidip çamasır yıkarken suya karışan. Kendini esirgemeyip düşüren de çokmuş deneme yanılma düşür düşür tutturmuş. Tüp bebek tedavilerinde yatmak dinlenmek önemli bunlar eskiden yokmuş çünkü kısırsın deyip yolluyormuş Dr lar. Eskideni katarsak çok uzar benm 6 kardeşim ölmüş benden önce saglıklı dogup neden ölmüş bilen yok kimi kan uyuşmazlığı demiş kimi erken dogum halbuki 1 hafta kuvezde dursalar belki yasıyacaklardı. İşte eski çok kötüymüş kardeşim hiç girmeyelm o konulara. :))özür diliyorum simdiden bilmedigim icin soruyorum, bu „gebeligim riskli, wc disinda sürekli yatmam gerekiyor“ denildiginde cok sasiriyorum. bu sekil 9 ay nasil gecer. hani o bebek ayagi kalktigimda veya kendime yemek yaptigimda (yani agir bi is veya yük kaldirmadigimda) düsecekse veya düsme tehlikesi varsa cokta saglikli bi gebelige benzemiyor. garibime gidiyor cünkü hem burda hem de cevremden cok kez duydum, eskiden insanlar nasil cocuk doguruyordu ve ya ne bileyim tarlada 8 saat calisan insanlar napti
Bu süreçlerin babasindan geçen biri olarak sana tek sözüm yaşamayan anlamaz annen bile. Gerisi çokta önemli değilMerhaba arkadaşlar
Ama annesi sürekli olarak gelinin evinde kaliyomus.Yani belki gelin istemiyor kv ile yaşamayı ama geline fikir soruldu mu acaba yada gelinin yanında kalırken neden rahatsız olmuyor ??Hay senin ağzına sağlık.
Birinin evinde kalamam. Kalamıyorum. Zaten bi yerde kalmama engel bi sağlık durumum da var ama olmasaydi da kalmak istemezdim.
Benim annem de böyledir. Evlerimiz çok yakın. Alt sokakta oturuyor . Ama gelmek istemiyor. Bazen oturmaya geliyor. Hemen koşarak gidiyor. Ve ben de anlıyorum onu. Çünkü ben de onun gibiyim.
Damat evi, gelin evi, enişte evi ya da yenge evi. Ne olursa olsun bana batıyor. Kalamıyorum.
Benim eniştem çok iyidir. Kalbi temizdir yani. Yeğenim oldu. annemle gittik yardim amacıyla zaten onlar gelin demişti. 2 hafta kaldık. Ama yardıma gitmiş olsak bile kötü hissettim.
Ablam diyorki eniştene söyle gelirken şunu getirsin diyor,mesela zeytin olsun,atiyorum..
Ama ben o şeyin bitmis olmasından utanıyorum. Yok yok bu yeter istemeyelim diyorum. Ya da yok yemeyiz zaten almasın diyorum. Sanki ben çok yemişim de benim yüzümden bitmiş gibi. Ya da kaldığım odanın ışığını bile açmaktan cekiniyorum. Mümkün mertebe acmamaya çalışıyorum.
Ha enişteme de yemeye adam lazım. Yeter ki hep birlikte yiyelim içelim. O seve seve en iyisini alır. Otururken haydi künefe yemeye gidelim der. Beni sever zaten sürekli de söyler.. Bunu da biliyorum. Ama kalbimi ikna edemiyorum.
O sebeple kimseyi evime gezmeye gelmesi haricinde çağırmıyorum. Ve mümkün mertebe kimsenin evine kalmak amacıyla gitmemeye çalışıyorum.
Bütün eş dost akraba da benim bu konudaki hassasiyetimi bilir.
O sebeple burda acılan konularda daima anneye hak veriyorum. Kendim yapamayacagim şeyi annemden de isteyemem.
Konu sahibi çok çaresiz. Bunu da anlıyorum. Ama kendimi annesinin yerine koyuyorum. Gebelik ve lohusalık derken en az 4 ay damat ya da gelin evinde kalmak gerçekten bence de imkansız.
Başka bir çözüme odaklanmak gerekiyor.
Ihtiyac sahibi bir üniversite öğrencisi gelse. En azından konu sahibine 1 corba yapsa. Eline 3_5 kurus verilse. Hem bir öğrenci için iyi olur. Hem konu sahibinin işi görülür.
Ben çözüm odaklıyım şikayet ederek hiçbir şey halledilmiyor .
Allah konu sahibinin yardımcısı olsun. Allah sağlıktan ayırmasın.
Aa onu bilmiyordum ama. Gelinin evinde kalabiliyorsa her yerde kalabilir bence.Ama annesi sürekli olarak gelinin evinde kaliyomus.Yani belki gelin istemiyor kv ile yaşamayı ama geline fikir soruldu mu acaba yada gelinin yanında kalırken neden rahatsız olmuyor ??
Haklısınız bende heryerde rahat edemem ama konu biraz ciddi sanki ne bileyim düşük yaptufim için böyle şeyler okuyunca üzülüyorum
Bende sonradan gördüm .Birde ne bileyim bazı zor durumlarda anneler azcik dış sikmali sanki yani oturup yıllarca zorja çocuk baktırmak değil tabiki ama kadın zaten tedavi sonucu hamile kalabilmiş ve Allah korusun kaybetme riski var annesi manevi olarak bile yanında olsa iyi gelir diye düşündüm .Aa onu bilmiyordum ama. Gelinin evinde kalabiliyorsa her yerde kalabilir bence.
Bende üç düşğk yaptım ailem yanımdaydı hep dorduncude igne kullandım cok canım yanardı aglardım artık sinirim bozulurdu bebegimi dusurcem dıye surekli stres altındaydım annem destek olurdu ama b yandanda cok evhamlısn bi sus bi boyle yapma yeter derdi dgum oldu yanımdaydı hep gece uykusuz kalınca sabah sen yattın tabç ben kaldım uykusuz der surat yapar hala öle canm derlerya tırnagın varsa kendi basını kaşı hic kmse kmseye oyle ölüp btmıyor anne bile olsa malesefMerhaba arkadaşlar
bunu ben de anlamıyorum cidden.özür diliyorum simdiden bilmedigim icin soruyorum, bu „gebeligim riskli, wc disinda sürekli yatmam gerekiyor“ denildiginde cok sasiriyorum. bu sekil 9 ay nasil gecer. hani o bebek ayagi kalktigimda veya kendime yemek yaptigimda (yani agir bi is veya yük kaldirmadigimda) düsecekse veya düsme tehlikesi varsa cokta saglikli bi gebelige benzemiyor. garibime gidiyor cünkü hem burda hem de cevremden cok kez duydum, eskiden insanlar nasil cocuk doguruyordu ve ya ne bileyim tarlada 8 saat calisan insanlar napti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?