Fedakarlik

Babam hep "kadinin yeri akademidir, ozel sektorde sen yapamazsin" der. Bu yuzden doktoraya korkunc derecede takili kalmis durumdayim, ve istanbulda yillarca issiz kalip surunen biri olarak da, almanyada da is basvurularinarka arkaya reddsdilen biri olarak, sifir ozguvenli, korkunc basarisiz, korkunc kararsiz, oradan oraya savrulan, yuzu ve oturumu yuzunden esinden ayrilamayan birine donustum.
Tamam da yorumlarin yarisi "orda kal, is bul calis, sonra da o kocayi istemezsen birakirsin", bir diger kismi "ailenin yanina don, doktorana devam et"
Iyice corba oldum.
Ve korkuyorum

Konularınızı iyi kötü takip ettim. Naçizane tavsiyem tam aksine akademiyi boşverip özel sektörde tecrübe edinmeniz ve maddi bağımsızlığınızı kazanmanız yönünde. Yani babanız akademiyi nasıl tahayyül ediyor bilmiyorum ama son derece özgüvenli, donanımlı ve dik olmanız gereken, aksi halde itilip kakılabileceğiniz, ezilebileceğiniz bir ortam. Alınmayın bana lütfen ama şu anki karakter özelliklerinizle öyle bir ortamda tutunamazsınız bence.

Bu yasta buyuyememenin acisini yasiyorum. Bu yasa kadar prensesler gibi buyutulmenin acisini yasiyorum. Ve hep hakli cikmalarindan nefret ediyorum, cunlu her seferimde hakli cikiyorlar!!!! Uzerimde bu kadar buyuk etki alanlari var ve yorungelerinden cikamiyorum

adam daha gencim yuppiiii modunda hele bir 60 olayım ozaman çocuk yaparım diyor belki

yolun yarısını geçmiş bir yaş ve hala annem babam şöyle der diyen bir konu sahibi pesss.daha 8 olmamış kızımın bile kendi fikri hayalleri var

Kendi fikriniz var mı?

+++
Katılıyorum akademi kurtlar sofrası
Konu sahibesi doktora yaparsam yurtdışında direkt 5000le başlatıyorlar kafasında ama o kendi toz pembe hayalleri....bir kere akademide son yok, post doc yaptıktan sonra iş yok kardeş. Akademide full time iş yok, çok az sayıda kontenjan var misal Almanya'da da o pozisyonlar Almanlara gidiyor zaten hiçbir okulda yabancı profesör görmedim ben burada. Türkiye'de de zaten kontenjan yok varsa da tanıdıkla torpille. Konu sahibesi uçuyor hayallerde gerçeklerden bihaber.

Konu sahibesine 100 kez iş bul, az çok paran sigorta primin olsun yazdım ama kafa milyon.

5 senelik doktora girişimi ve öncesindeki master tecrübeniz size akademinin ne derece bir kurtlar sofrası olduğu hakkında hiçbir fikir vermedi mi size? Bu derece naiflikle akademide asla tutunamazsınız. Yeni bir hayal kırıklığı olur, toparlanamazsınız.

Ben size inatla aynı şeyi yazıyorum.
Hayatta başınıza gelecek olan bütün ihtimalleri kontrol edemezsiniz.
Hangi seçiminizin sonunda neler yaşayacağınızı ve hangisinin en iyi seçim olacağı konusunda kesin bir karara varamazsınız.
Bir seçim yapıp iyi kötü sonuçlarına katlanmak zorundasınız. Yoksa bu kararsızlıkla aklınızı yitireceksiniz.
Siz istiyorsunuz ki en mükemmel kararı verin ve asla pişman olmayın her şey çok iyi olsun. Böyle bir hayat yok, size özel değil, herkes için aynısı geçerli.
Vereceğiniz en kötü karar şu anki kararsızlığınızdan çok daha iyi. Nasıl olur da bunu göremezsiniz?

Benzer durumu yaşadım, her fedakarlığı yaptığım sevgilim bana "yapmazsan ayrılırız" diyordu. Bana şartlar koşuyordu. Görmedi bunca fedakarlığı görmedi. Bir de utanmadan şart koşuyordu.

Sonuç: Ayrıldık.

Tek taraflı fedakarlığın sonu hep ayrılıktır. Bu ister evlilik, ister sevgililik, ister dostluk, ister akrabalık olsun.

Yeniden baslayin.belki farkli bir kulvar...essiz doktorasiz almanyasiz...belki baska bir yer baska bir zaman uygun sizin icin...her 3 etken cercevesinde cikmazdaysaniz ters yone gidin.. Ters kose yapin.
Ve unutmayin Allah yeniden baslayanlarin yardimcisidir

Yeniden baslayin.belki farkli bir kulvar...essiz doktorasiz almanyasiz...belki baska bir yer baska bir zaman uygun sizin icin...her 3 etken cercevesinde cikmazdaysaniz ters yone gidin.. Ters kose yapin
Mesela turkiyeye gelip bambaska bir alanda mesela is guvenligi, master yapip, hayata atilmak gibi mi?

Ben call center la yüz yamuklugu arasındaki bağlantıyı çözemedim .
Sizin yerinizde olsam oralarda çocuk bakarım
Yaşlı bakarım
Sosyal sorumluluk projelerine katılırım
Arkadaşlık kurarım
Kafelerde barısto olurum
Pastanede çalışırım
Dilimi gelistiririm ..
Evde oturup o moruktan prens çıkmasını beklemem ama
Ne akademisi allasen ya
Hayat kısa kuşlar ucuyo abla !

Yok, call centerin yuzle tabi ki alakasi yok. Diger garsonluk kasiyerlik gibi seylerde kabul edilmememin nedeni bu ama eminim, call center icin ise turkve ve ingilizce gerekiyordu "uygun degilsiniz" dendi.
Ilan olan olmayan her yere girip telefon birakiyorum, uzerimdeki bu lanet nedir bilmiyorum, birakin muhendisligi, temizlikcige bile alinmadim ya. Resmen uzerimde kara bulutlar var!

Mesela turkiyeye gelip bambaska bir alanda mesela is guvenligi, master yapip, hayata atilmak gibi mi?
Lisans diplomaniz is bulmaya yetersiz mi? Bir suruozel universite var sizeakademik kariyer mi yok?baska ulkede ya da...mezun oldugunuz bolumden baska bir is yapin girisimcilik mesela

Estetik ameliyatı secenegi uygun mu sizin için?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…