madem babası kardeslerıne acımıs her şeyini onlara vermısEvet sanırım ailemin borcu var dedi çünki.
Her şey en kolay düz yoldan olsa bile şu yaşta olucam diyor.
Sen şöyle olucaksın diyor. Ağlıyor.
Onun değil biliyorum babasınındır..borc kıme kalmıs babaya mı? saçma olan şeyler var çünkü. borc babanın borcuysa, zaten ona buna dagıtmak yerıne kendını de düşünür. sevgılınınse o kadar borcu nasıl yapmıs?
sevgılının olsa bılırdın heralde.
Canım bence de bir gariplik var bu işte, baba vekaletle mirası boluşturemez sanırım. Ama ancak çocuklar kendine kalan mirası başka kardeşlere devredebilir. Ve garip çelişkili bir durum. Aramalarına mesajlarına cevap vermemesini gerektiren bir durum değil bence. Üstelik mirastan men edilmişse borç da onu bağlamaz kendi borcu değilseBeni aradı ...
Birkaç saat oldu
Ağlıyordu. Sesi kısılmış , zor konuşuyordu ...
Evin içinde hem dönüyorum hem ağlıyorum. Ekranı bile çift görüyorum ..
Bir baba kendi evladına nasıl böyle bir şey yapar.. Aklım almıyor...
Bir mal davaları vardı ...
Kazanmışlardı mallar da onun geleceği olacaktı .
Onlarla kpss kursuna gidicekti. Ablasının borçları kapnıcaktı .
Babası kardeşlerine kıyamayıp tüm malları vermiş.. Kendi de girmiş 250 000 borcun altına .
Sınavların dan geçememiş .
Sanmıyorum..madem babası kardeslerıne acımıs her şeyini onlara vermıs
bence bu saatten sonra borcu da o düşündün bir zahmet. çok garıp yalnız sevgılının söyledıklerı
kendı borcu var adamın, ama malları kardeslerıne verıyor
hıc bısı anlamadım bu işten.
bişi dicem? erkek arkadasın ayrılmak için bahanesı olmasın bu? sevgısı gercek olabilir, belkı kendınce aşamayacagını sandıgı korkuları vardır?
Ya nasl yapar böyle bişeyi dedimm yapmış dedi..
Nasıl yaptılar bilmiyorumm avukatlarında vekaleti varmış El altından her şeyi halletmişler...
Borç bağlamaz onu ama o öyle düşünmüyor işte.Canım bence de bir gariplik var bu işte, baba vekaletle mirası boluşturemez sanırım. Ama ancak çocuklar kendine kalan mirası başka kardeşlere devredebilir. Ve garip çelişkili bir durum. Aramalarına mesajlarına cevap vermemesini gerektiren bir durum değil bence. Üstelik mirastan men edilmişse borç da onu bağlamaz kendi borcu değilse
onun derdı borc degıl galıba, borc babasının oldugu ıcın? anladıgım kadarıyla babasının ona bişiler vermemesıne bozuk.Sanmıyorum..
O miras davası dah yeni oldu.
Tüm mallar onundu babası vermiş hepsini.
Ben de dedim sanane bundan diye.
Ben kendime bile yetemiycem dedi.
O an sinirlrim o kadar kötüydü ki belki de yanlış anladım anlamadım veya..
Ayrıntısıyla konuşamadık ki yarın arıycam dedi... Yarını bekliyorum ben de...onun derdı borc degıl galıba, borc babasının oldugu ıcın? anladıgım kadarıyla babasının ona bişiler vermemesıne bozuk.
o zaman kendını paralacak bir durum yok, herkese mıras kalmıyor maalesef. diğer insanlar gibi hayatına bakacak. umut kötü seydir evet, ama o para onun elıne zaten hıc gecmedı
karalar baglamasın.. sankı ne kadarlık bir mirastı ki...
ama durum garıp geldı bana.
ayrıca ayrıntısız...
Kusura bakmayın ellerim titrerken ancak bu kadar oldu , saygımı bozmak istemiyorum. Ben söylemeden konuyu terkettiğiniz için teşekkür ederim , yorum da atmazsanız sevinirim. Hoş atsanz da cevap vermiycem ...Bu ne biçim konu anlatımı ama ya arkasi yarin gibi her mesaj kafami dahada karistirdi neyse geçmiş olsun
Canım kendisi çalışarak da dersaneye gidebilir bu da buyutulecek bir şey değil, ben bile 21 yaşında 4 yıldır dil kursuna gitmek için kendi paramı kazanacağım gunu bekledim. Aileme yuk olmamak için ve geç de kalmış sayılmam. Bu yaşta bir insanın dersane parasını ailesinden beklemesi zaten saçma geldi banaBorç bağlamaz onu ama o öyle düşünmüyor işte.
Ailem bana destek olamicak dersane paramı bile veremicek diye düşünüyo.
Bence de öyle ama anlatamadım işte.Canım kendisi çalışarak da dersaneye gidebilir bu da buyutulecek bir şey değil, ben bile 21 yaşında 4 yıldır dil kursuna gitmek için kendi paramı kazanacağım gunu bekledim. Aileme yuk olmamak için ve geç de kalmış sayılmam. Bu yaşta bir insanın dersane parasını ailesinden beklemesi zaten saçma geldi bana
mesela garip olan şeyler şunlar; babasına mıras kalıyorsa babasının kardeslerıne de kalmıstır dogal olarak. yani miras paylasılır mecburen. ona kalmısssa mıras, babası kımseye veremez. kardeslere paylasıldı dıyelım, babaya da bişiler kalmıstır, adam kendı payını da verecek degıl. kaldı ki dağ gibi borc var.Ayrıntısıyla konuşamadık ki yarın arıycam dedi... Yarını bekliyorum ben de...
O zaman hepsini soracağım..
Ben de öyle söyledim. Dedim alkollüsün sinirlerin bozulmuş sakin kafayla düşün neler diyosun dedim.
Olabilir hayat güllük gülistanlık değil zaten dedim.
Kimse kimseye kıyamadım diye mal mülk bırakmaz canım.
Sen nasıl inanırsın buna ya bir de borcun altına gircek , sen dikkatli olda senden para istemesin,uyanık ol.
Gel kredi çekelim senin adına falan , aklında olsun yine de yapma sakın .
Olabilir canım ama belki babasının haklı bir nedeni vardır, olayın gorunmeyen sana anlatmadıgı bir tarafı vardır. Alkol aldığını falan yazmışsın belki bir şey yaptı da böyle oldu bilemedim şimdi ama bilmediğin senden saklanan şeyler var gibi geldi dikkatli ol yarın konuşmada iyi dinle dikkatli ol her şeye şupheci davran ve olayın iç yuzunu ogren derim ben.Bence de öyle ama anlatamadım işte.
Sinirleri çok bozulmuş.
Babası resmen onu umursamamış...
Canım sen de söyle hayatın akışına ters değil mi bu .Inan simdi aynisini soyleyecektim. Sanki bu isin sonu gercekten para istemeye gidiyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?