- 25 Şubat 2018
- 13.063
- 75.474
- 548
- Konu Sahibi papyonkilikli
-
Bunun birde çocuk parkı versiyonu var o daha içler acısı. Çocuğu güya parka getirmiş anne yada babası, salıncakta sallarken bile elindeki telefona bakıyor.Ek olarak ben de son zamanlarda içimi acıtan bir şey paylaşmak istiyorum. Evet gördügüm anda içim acıyor: Cocuk heyecanla anne-babaya bir şey anlatıyor veya bir şey soruyor. O sırada ebeveynimiz telefonla meşgul tabi. Cocukla göz teması kurmuyor bile. O anda ya cevap vermiyor, ya azarlıyor, ya da öylesine geliştirici cevaplar veriyor. Buna o kadar şahit oldum ki. Bence içler acısı bir durum.
Konuyla pek ilgisi yok ama paylaşmak istedim. Uzun süredir içimde tutuyorum.
Ay susam sokagiiBu arada, genele yazmak istiyorum; çocuğunuzun eline tableti verip youtubea otomatik oynatacağı şekilde salmayın arkadaşlar. "Aniden çıktı, çocuk izlemiş oldu" demeyin. Youtube üzerinden çizgi film izleyecekse çocuğunuz, başında oturun onla beraber seçin, izleyin; çocuğunuzun da ne izlediğini bilin ve kontrol sizde olsun.
(Nasıl olsa çizgi film, çocuk kanalı vs deyip salmayın bakın Elsagate skandalı gibi şeylerle muhatap olur çocuğunuz arada, fark edemezsiniz, youtubea salınmaz çocuk tek başına)
Hatta youtube filan değil, eğitici-öğretici tablet oyunları var, çocukların yaşlarına uygun. Bunları araştırın, oturun önce sizle beraber oynasın, sonra internet bağlantısını kapatın ve saatli/kontrollü olarak tablet oyunları oynatın çocuğunuza; birbirinin aynı, boş çizgi diziler yerine.
Şu an "Susam sokağı" videolarını derlemeye başladım, özel liste oluşturuyorum ve günlük bunu izleteceğim biraz daha büyüyünce. Ben "Susam sokağı" ile büyüdüm, çocuğuma güvenle izleteceğim bir seri, tavsiye ederim, abuk subuk şeyler yerine bunlar iyidir.
Bu mesajinizi uzerime aliyorum konu sahibi olarak ve cevap verme hakki doguyor. Ben bu kanallarin hicbirini bilmiyorum. Oneride bile cikmiyor lakin sosyal medyanin algoritmasi geregi kesfet kisminda bu tarz icerikler karsima cikabiliyor mesela aannecocuk cocukluhayat gibi konular uzerine begeni yaptiysaniz bunlar cikar her neyse benim sikayet etme hakkim var cunku bu tarz icerikler bilsem de bilmesem de benim ulkemin gelecegine zarar veriyor. Ohhh ben bilmiyirum ne ala memleket diye oturamiyorum. Bakin ben sikayet bile edildigini bilmiyordum buradaki bir arkadastan ogrendim uzerime duseni yaptim. Cimerde kampanya baslatilmis mesela onu ogrendim. Eger sikayet etmeyip bana ne ben bilmiyorum benim bebeler de bilmiyor bana ne dersek olmaz olmamali...
Youtube kanalı olan çocukların buna gerçekten mesai harcadıklarını, eğitiminden ve sosyal gelişiminden bu nedenle uzak kaldığını düşünüyorum. Bence bu tamamen çocuk işçiliktir! Aileler çocuklarının üzerinden para kazanıyor resmen.
Markaların göndermesine gerek bile yok, o kadar izleniyor ki sizin bizim yıllık maaş miktarımızı bir ayda kazanıyorlar.Bende su prenses elif sacmaligindan bikmistim gecen yil. Velilerim surekli sikayet halindeydi.Kanala bir girdim ki aman Yarabbi o nasil bir ev? Her yer oyuncak dolum ayni akulu arabadan 3-4 tane,ayni cadirdan 5-6 tane... bir suru oyuncak 3er 4 er tane hep.
Ev resmen oyuncakci. Her yer oyuncak dolu. Muhtemelen reklamini yapsinlar diye bedavadan aliyorlar markalardan.
Doyumsuz bir cocuk yetistiriyorlar. Cocugu resmen sergiliyorlar. Cok cirkin cok..
Bir videosuna denk geldim gecenlerde. Danino yeme yarismasi yapiyorlar baska bir youtuber kizla. Gormeniz lazim, masanin ustunu daninolarla doldurmuslar. Ust uste istiflemisler. O kadar cok yani. Sanki cok matah bisey yediriyor gibi babasi olacak herif bir de gaz veriyor cocuga. Acidim, uzuldum , icim gitti.
Cok yazik cokMarkaların göndermesine gerek bile yok, o kadar izleniyor ki sizin bizim yıllık maaş miktarımızı bir ayda kazanıyorlar.
En güzelini yapıyorsunuz.Sizler yazdıkça aklıma geliyor
Çocukların henüz yeme kültürleri yok malesef, bizden gördükçe ve yasadikca oluşmaya başlaması gerekiyor. Yavaş yavaş yemegi hissederek, ortamı hissederek yemesi gerekiyor. Ama şimdi çocuklar agzı acık, ne yediğini bile bilmeden o ekran karşısında yiyor yemeklerini. Ne sofra adabı öğreniyor, ne ailecek yemenin tadını görüyor, ne yemegin tadını alıyor.
Evimde tv yok. Bunu eşimin ailesine, arkadaşlarına bir türlü kabul ettiremedik. Kaynanam terslememe ragmen ısrarla her defasında alın bir tv der. Kaynım da hele bir çocuk olsun görecez alacaksınız der. Yahu zehir diyoruz istemiyoruz yine de insanlar almamızı istiyor. Bir nevi kendi bataklıklarıa bizi de çekmek istiyorlar. Ama gerçekten ben kendimi de cocugumu da zehirlemek istemiyorum
başlığı okuyunca içerik prenses ela' nın kurabiye macerası sandım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?