Fenomen Anne Cilginligi...

cocuklarima kontrollu izlettiriyorum tablet de telefon da. zeka gelistirici oyunlar oynattiriyorum. cocuklar artik neyin ne oldugunu biliyor sacma video izlemek yasak diyorlar bazen bu tarz videolar icin.
teknolojiyi tamamen birakmak degil cozum ebeveynlerin bilinclenmesi gerek.

Aslında böyle videoların ortaya çıkması çok iyi oluyor. Bu tipleri takip eden beğenen geri zekalılara "bunlar aslında böyle mükemmel anne değiller. O videoların çekilmesi, düzenlenmesi, yorumlara verilen cevaplar vs ciddi zaman gerektirir ve o çocuğa annelik yapmaya vakit kalmaz. Hiçbiri yeterince ilgili, oyuncu bilmem ne anne değil. Tek dertleri para" diyordum ve kimse toz kondurmuyordu olur mu öyle şey diye. Görsünler neymiş gerçek yüzleri.

Bu YouTube annelerinin ünlü olan iki tanesini şahsen tanıyorum. Biri yakın bir arkadaşımın komşusu. Kadın video çekmediği zamanlarda çocukları bakıcıya verip geziyor. Bir mesleği yok sadece geziyor. Ancak ekran önünde çocuklarınıza zaman ayırın onlarla olun diye zırvalıyor. Hatta çalışan annelere diyor bunu şaka gibi.

Bir diğeri yine bir arkadaşımın akrabası. Kadın bu aptal videolarla aylık 15 bin civarı gelir sağlıyor. Ve çocuğu tam bir embesile dönüştürmüş. Aşırı üzülüyorum o çocuğa.

Çözüm ne? İzlemeyin izlettirmeyin. Bunu söyleyince de kazandığımız parayı kıskanıyorsunuz diyor sığırlar. Laf anlatmaya uğraşmayın, izlemeyin efenim.

bakin o kismi bilmiyordum ben.
iste kopegi biranda yok olan da o.
ya evet hepsi trendyolcu. İnsan oradan alisveris yapmak bile istemiyor
bilmiyordum köpek olayını ben zaten o kadını da foyası patlak verince tanıdım öncesinde bilmiyordum.
trendyolculara gelince şu son bir kaç günde tiksindim her yerde karşıma çıkmasından.
Çok sasırdım o nasıl bır tepkı hakketten , agzım acık kaldı desem.
Dıger psıkologa gelınce ıse o donem cok sıkı takıp etmıstım. Olan bıten cok utanc verıcıydı haberlere bıle cıkıyordu kadın
ben çocuğa çok üzüldüm o masum dünyasının böylesine malayani iş için hırpalanmasına üzüldüm.
ama bu tarz içeriklerde arz talep meselesi.
rağbet görmeseler yapmazlardı.

Cok guzel icerikler de var. Ben de ellerine vermeden beraber izlettigim icerikler var. Yazarsam reklama girer diye de yazamiyorum ama haftada 1 2 saati gecmez. Teknoloji caginda elbette uzak tutamiyorsun ama nedir arkadas bu kanallar? Yok mu bir hal caresi?
Tek hal çaresi izlememek, izletmemek, haberdar bile olmamak..

Başka yapılacak ne var ki, para kazanamazlarsa bunu da yapmazlar sonuçta.

Ama yok şimdi çocukla konuş, oyna, ilgilen, kitap oku, parka götür falan bunları yapmak varken tek tıklamanin verdiği rahatliktan vazgeçilir mi..

Yani suç yapan da değil bence, izletende malesef.

keşke çocuk kitaplarını örneklendirseydiniz. yani insan kitaplar sosyal ağlar kadar tehlikeli değildir düşüncesine aldanabiliyor.
Haklısınız. Kitap okumak iyidir diye diye içeriklerinin ne olduğunu bilmediğimiz şeyleri çocuklara okutup duruyoruz. O kadar tehlikeliler ki.
mesela inkilap kitabevinde 10 yaş ve üstü çocuklar için olan bölümde duruyordu. Bir kitap serisi. İçinde işkence Cinayetler kadın düşmanlığı cinsiyetçilik Ne ararsanız var. Bunları yapan karakterler karizmatik kahramanlar olarak gösteriliyor kitapta.peki nasıl çocuk kitabı oluyor çevirdikleri numarayı anlatayım İçinde cinsellikle ilgili çok az ya da kapalı bilgi veriyorlar. Şiddeti üstü kapalı veriyorlar baş karakterler çocuk oluyor. sonra adına çocuk kitabı diyorlar.
Nasıl olabiliyor böyle bişey diyorsunuz oluyor işte böyle bir dünyadayız oluyor.
bem hobi olarak çocuk kitabı okumayı severim o yüzden yetişkin gözüyle kitapları değerlendirme imkanım oluyor.
aslında bu konuyla ilgili keşke tanıtım yapan bir YouTube kanalı blog falan olsa insanlar bir kitabı alıp çocuğuna vermeden önce oradan içeriğini öğrenebilse ona göre karar verse. Ama ancak internette boş boş şeyler var. Anne babalar nasıl okuyacak içlerini çocuklarının eline vermeden önce onca işlerinin arasında.

Zaten bu çark coluk cocuk sayesinde dönüyor. Sadexe cocuk kanallari degil oteki kanallardaki o milyonlarca izleyicilerin çogunu yetişkin degil, coluk cocuk yaştakiler oluşturuyor.

O prenses bilmem kimlerin videolarini da yine daha kucuk cocuklar izliyor. Herkes cocugunun ne izledigini bir kontrol etseydi bu kadar cigrindan cikmayacakti bu işler. Sacma sapan insanlara yüküyle para kazandirildi.

insanlar geçinemiyor kıt kanaat yetirebilme derdinde ama o videolarda çocukların on tane mayosu yüz tane oyuncağı var. ben bir tane mayo bile alırken indirim takip edip kırk takla attım. kışın izlemelerine izin veriyordum belli bir süreyle ama o kadar uç yaşamlar o kadar saçma insanlar ki çocuklar ordaki yaşamların beklentisine giriyor. çocuğuna biraz merhameti olan böyle şeylerden uzak tutar.

Kim kızarsa kızsin bende yazıcam o yotu..daki fa...h sel... in annesinden nefret ediyorum cocugunun b..kuna kadar cekip igrencc sesiyle anlatiyor ya deli oluyorum...
Nerden biliyorum kuzenim 3 yasindaki ogluna surekli o zavalli cocugun videolarını seyrettiyor ..ne zman gitsem elinde tlf onu izliyor yapma etme diyorum napim baska turlu yemek yemiyor diyor

Aynı kişiden nefret ediyormuşuz sevindim.
Cocuk şarkıları falan arattığımız için öneriler kısmında çıkmıştı ve akülü araba videosu olduğu için oglum ac diye tutturdu açtım kadın avaz avaz ...
Oglum bile dedi ki anne bu çocuğun annesi neye kızmış neden bağırıyor. :KK48:

youtubedaki kanalları bilmiyorum ancak instagram da gözlemlediklerim korkunç. ben de bu başlık vesilesi ile içimi dökeyim.
çocuğunun her dakika fotoğrafını paylaşmak hem çocuk haklarına aykırıdır bana göre hem de anne kişisinin ruh sağlığının çok normal olmadığının göstergesidir.
çocuğun giyinik olması bana göre hiçbir şey değiştirmez. koymayacaksın videosunu, fotoğrafını zırt pırt.
ama amaç zaten çocuğumu seviyorum demek değil onun üzerinden para kazanmak.

Bir ara yasa çıkacak, çocuk istismarı kapsamında değerlendirilmesi gerekiyor diyorlardı. Hiçbir şey olmadi. Annesi de olsa çocuğun sürekli fotoğrafını paylaşma hakkı yok aslinda.
sonuna kadar katılıyorum. çocuğun kişisel haklarına ve mahremiyetine karşı saldırı bana göre bu.

Xin annesi adlı bir hesabın youtube da bir videosunu izledim.
Melisasu bugün doktora gidiyor temalı bir şey..
Doktor 4 yaşındaki kızı muayene ediyor ama kızın memeleri vs ortada.
Pedofilisi var, sapığı var. Yaptığınız çocuk vücudunu teşhir etmek ve çocuk istismarı kapsamında değerlendirilir diye yorum yazdım.
Ay bir savunuyor, görmeniz lazım.

Yok kızı istiyormuş da videoları
Yok hatıra diye çekiyorlarmış da bilmem ne

Alayı salak bunların afedersin
Ben de tam bu noktaya değinecektim. Benim gördüğüm de insanlar çocuklarını küvette duşta çekip koyuyor. Bu kadar da olmaz gerçekten. Pedofilisi sapığı bu insanların aklına hiç gelmiyor mu acaba.

Günümüz çocukları çok başka bir dünyaya doğdu. Tam bir teknoloji çağı. Bu konuda Ne doğru ne yanlış insanların kafası karışık.
bazı yardımcı eğitici öğretici içerik olanlar da var. O yüzden tamamen uzak tutmak bence doğru değil. zaten tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış. Bu çağda uzak tutarsanız çocuğun ilerde sosyal yaşantısını etkiler. Herkes şimdi böyle yaşıyor. Çocuk toplumdan dışlanır.
tabiki tehlikeli içerik taşıyan herşeyden uzaklaştırmak gerekiyor. Bir de saatin ayarlanması lazım. Yani belli bir süre izin verilmeli sonra 3 boyutlu oyuncaklara dönüş olmalı.
mesela bir örnek vereyim. Çocuk kitaplarına da pek güvenmeyin. Mesela elinde telefonu bıraktı kitap okuyor diye seviniyorsunuz ya. Ben biliyorum günümüz popüler çocuk kitapları çocuklar için aşırı tehlikeli içerikler içeriyor. Şimdi size bazı örnekler verirdim uzun olur. Gerçekten duysanız şoka girersiniz
yani söyleyeceğim şu ki kitap film dizi telefon farketmez tehlikeli içerik olduğunu düşündüğünüz şeylerden uzak tutun çocuklarınızı.
Aslında haklısınız tabiki tamamen uzak durmak olmaz. Ama mesela ilk iki üç yıl uzak durması her anlamda cocugun lehine. Olması gereken bu yani. İlerleyen zamanlarda zaten önüne geçmek mümkün olmaz. Ancak o da ailenin kontrolünde olmalı

Cutemum ismini bilmiyorum bende başka bir ortamda gördüm...anne kız kurabiye yapıyor...işte aman nasıl övgüler ince tiz bir sesle..kızda 3 yaşında...tam kız kurabiyeden bir parça alıyor ve annesi hemen gerçek yüzünü çıkarıyor...'"iste yedinde eline ne geçti,ağzın yüzün için şeker oldu...tuuuuuuu Allah belanı vermesin sesin köpek"" diyo kızına ve tuuuuu resmen tukuruyor onkadar siddetli ki yüklemiş sonra dank etmiş silmiş ama üyelerinden birisi hemen kayıt etmiş sanırım...durum bu ...bu ahlaksiz hala video yüklemeye o tiz sesiyle devam.edecek mi bilmiyorum...ama bunlar çocukların i para aracı olarak gördükleri için herşey beklenir
Ayy o videoyu az önce buldum izledim. Şoktayım. Cocuga çok üzüldüm. Gerçekten çok etkilendim. Yazık çünkü hep annesi olarak kalacak, onu büyütecek ( bakın yetiştirmek demiyorum) kişi o kadın malesef

Zaten yillardir derdimdi de bu benim sonunda birileri gercek yuzunu gosterdi. İstismarin krali... Prenses bilmem nelerle doldu youtube... Sahsen ben zaten izletmiyorum. Acikca da soyleyim ne kizimin ne oglumun eline telefon veriyorum. Arkadas vermeyin ya. Cocuk parka gelmis elinde telefon kizim yanina gidiyor tepki yok. Ormana daga yemege gezmeye cocuk elinde telefonla. Nede durmuyormus rahat vermiyormus. Yahu vermesin kardesim vermesin. Bir donem malesef sacma bir dr tavsiyesi ile video ile yedirdik Allahim canim cikti o aliskanligi biraktirana kadar. Elinde telefon olan bukadar cok cocuk olursa prensesler prensler dolar utube.... Bir yasa bir duzenleme yok mu arkadas ya bu fenomen ebeveynler icin. Ha aynisi insta icin de gecerli... X anne y anne z anne a nin annesi b nin annesi c nin annesi... Senin baska vadfin yok mu arkadas? Ay doktum icimi rahatladim...

Duzenleme; hernekadar isim vermesem de alt yorumlarda isimler verildi.lutfen merak edip tiklamayin. Siz tikladikca izlenim artiyir daha cok kazaniyorlar daha cok sacmalik uretiyorlar...
aynen yaa bir f..... var sesi duyunca saclarim diken diken oluyor 😤

Günümüz çocukları çok başka bir dünyaya doğdu. Tam bir teknoloji çağı. Bu konuda Ne doğru ne yanlış insanların kafası karışık.
bazı yardımcı eğitici öğretici içerik olanlar da var. O yüzden tamamen uzak tutmak bence doğru değil. zaten tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış. Bu çağda uzak tutarsanız çocuğun ilerde sosyal yaşantısını etkiler. Herkes şimdi böyle yaşıyor. Çocuk toplumdan dışlanır.
tabiki tehlikeli içerik taşıyan herşeyden uzaklaştırmak gerekiyor. Bir de saatin ayarlanması lazım. Yani belli bir süre izin verilmeli sonra 3 boyutlu oyuncaklara dönüş olmalı.
mesela bir örnek vereyim. Çocuk kitaplarına da pek güvenmeyin. Mesela elinde telefonu bıraktı kitap okuyor diye seviniyorsunuz ya. Ben biliyorum günümüz popüler çocuk kitapları çocuklar için aşırı tehlikeli içerikler içeriyor. Şimdi size bazı örnekler verirdim uzun olur. Gerçekten duysanız şoka girersiniz
yani söyleyeceğim şu ki kitap film dizi telefon farketmez tehlikeli içerik olduğunu düşündüğünüz şeylerden uzak tutun çocuklarınızı.
Ben çok merak ettim. Örnek verebilirmisiniz.

aslinda belirli yasa kadar cocugun her seyini suzgecten gecirmek gerekiyor,
mesela kitap cocuga uygun olsa bile hassas cocukta farkli etki birakabiliyor.
cocuk okuma yazma bilmezken zaten cocukla birlikte okuyup/izleyip cocugun tepkilerine gore karar verilebilir.

Ama buyuk yas grubunda biraz daha serbest birakmak gerekmez mi.

Yani 8 yasindaki cocugu ile zombi dizisi izleyen bir tanidigim var ornegin,
bana cok ucuk geliyor,
ama gordugum kadariyla cocuk da oyle kotu etkilenmiyor sanki,
burada suzgec ne olmali ben de bilemiyorum.

benim kizimda bir donem izliyordu maalesef.sonra birakti sukurler olsun.aradan biraz zaman gecince tesadufen videolarina denk geldim gecenlerde adamlar eski apartman dairesini satip havuzlu villa almislar çocukları üzerinden you tubeden kazandigi paralarla.Cok aci ama para hirsi yuzunden cocuklarini boyle seylere alet ediyorlar.

Back
X