Fesat bi eltiyle nasil bas edilir ?

tesekkur ederim yorumlariniz icin
bugun daha sakinim dun geceki sinirim gecti

cok haklisiniz esimin ailesinden asla uzak kalamam bugune kadar iliskimiz mukemmeldi
cok guzel anlastik hic bi sorunumuz olmadi ufak tefek yanlis anlasilmalar disinda
onlardan uzak kalirsam ancak zarari kendime ve sevdiklerime olur .. en onemliside esim uzulur bu duruma ..
tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin

Bu kadın anne şimdi öyle mi? Acırım yetiştireceği çocuklara acırım..
Çocuğuma salak diyecek adamı da öyle bir hale getiririm ki elti görümce kayınvalide falan dinlemem bir daha ağızlarını bile açamazlar.
Bu akıl noksanıyla muhatap olma,niye bu kadar kudurmuş kıskançlıktan bilmiyorum ama..
Zarar bile verir fiziksel olarak sana veya çocuğuna,yapar kafayı yemiş çünkü..
Uzak dur duramam diyeceksin ama dur.

Bencede fazla tınlama.. sana laf sokuncada sessiz magdur kalma.. sende lafını sok ..daha da sinir olsun sonrada gec karşısına gül..
ama uzak olmaya gayret et,bahaneler uydur görüşme..
nefret ediyorum kıskanc fesat insanlardan..

Eltinin yaşı bayaa küçük sanırım.Benim de tanıdığım kıskanç insanlar var böyle,yok işte ben süperim ben çok iyiyim şöleyim böleyim.Bunu yapmasının tek nedeni seni kızdırıp sabrını tüketerek insanlara karşı seni hırçın göstermek,seni ezerek kendini mükemmel göstermek.Kayınvaliden ve eşinin ailesi seni ondan çok seviyo belli ki
O da bu duruma içerlemiş sana saldırıyo kudurduğundan
Sallaaaa hiç takma.Sen cool bi tavır sergile.O zaten yeterince mağdur durumda

Onunla ilgili olarak kimsenin yanında konuşmayın, dert yanmayın, onu eleştirdiğinizi duymasın hiç kimse.. Onu önemsemediğiniz, yok saydığınız mesajını verin..

Olayı "elti kavgası" olarak algılamasın eşinizin ailesi.. Sizi onunla aynı seviyeye, aynı kefeye koymasınlar..

Ailenize konsantre olun ve elti hanımla fazla görüşmemeye çalışın. Görüştüğünüzde de hoşunuza gitmeyen bir tavrı olunca direkt olarak eleştirinizi yüzüne karşı yapın. Asla içinize atıp, büyütmeyin.

Önerilerim bunlar..

Bence eltiniz çok cahil ve kişiliği oturmamış bir insan.Çünkü asla bir kadın sırf eltisine inat olsun diye peşpeşe çocuk yapmaz.Benim çocuğum seninkinden güzel muhabbeti yapmaz.Benim çocuğum yok ama bütün bebekler masumdur,güzeldir ve melektir.Zaten eşinizin tarafı da onun nasıl bir acz içinde olduğunu anlamış.Ha şu durum var sizin de sabrınızın taşması durumunda haklısınız.Benimde çocuğuma salak dese ağlamaktan beter ederim onu.Bu konuda asla taviz vermeyin çocuğunuzu asla o kadına ezdirmeyin ve sık sık bir araya gelmemeye çalışın.Eşinizin tarafına da eltinize inat daha yakın olun ki kıskançlıktan delirsin

cocuguma salak kelimesini kullandigi zaman ilk defa kayinvalideme herseyin farkinda oldugumu, alttan almaktan biktigimi, cok doldugumu ve patlamamin yakin oldugunu soyledim yoksa kimseyle onun muhabbetini yapmam .. genelde her ortamda saka yollu onun konusu acilir .. cevremizdekilerin hepsi farkinda nasil bir insan oldugunun, onun konusu acildigi zamanda genelde ya dinlemem yada konuyu degistiririm ..
kayinvalidemde sabret demekten baska bir sey demiyor cunku kendininde yapabilecegi bir sey yok,
kimseyi takmiyor ..
cocugu oldugu gun hastaneye bebek gormeye giden akrabalara artik butun ipler elimde kimse bana birsey yapamaz benim sayemde torun yuzu gorduler demis ..
uf uff anlatilmaz yasanir derler ya
aynen oyle kizlar ..

Ya o kadın kendini ne sanıyor??
Kıskandıgını acık acık belli etmis gercektende.
Cahil ki ne cahil!! Bir bebege salak diyecek kadar bunun iyi niyeti kötü niyeti de mi varmıs??
Valla tek yapmanız gereken sessiz kalmamanız cok ileriye gitmis eltiniz cünkü.
Sabır da bir yere kadar.
Er_ca arkadasımıza katılıyorum bak o sekilde yapabilirsin az kuduruk degil biraz daha kudursun ne olceekk.

Son düzenleme:
Allah sana sabr versin.. Demekki sende kiskanilacak cok sey goruyorki kiskaniyor. ve bu insan kendisiyle barisik degil. Seni kirarak seni rencide ederek hirsini aliyor. Hayatta soyle birsye ogrendim. Kiskanan bir insana asla iyi olamassin. ancak hayatinda negatif olaylar o kisi icin iyidir..
Bence dikkatli ol ve sakin ola ki kendini ezdirme. Dedigim gibi, KISKANAN BIR INSANA yapacak pek birsey yok. Sadece fazla kiskandirmamaya calis. Sanirim bunu yapmiyorsunda. Seni ovmesinler onun yaninda. Yada birseyin iyi gittigini belli etme. cunku kulturumuzde elti herzaman rakip gibi gorulur. Benide eltim ilk baslarda kiskandi, ama haksizlik yapildigini dusundugu icin, Simdikte kaynim nisanli. Teyze kiziyla. O gelin'e baska davraniliyor. Mesela ona nisan yaptilar ama bana ve eltime yapmadilar.
Bazen kalbimden sanki kiskanma hissi geciyor gibi. Dugununde neler olacak, neler yapilip neler yapilmiyacak diye dusunuyorum sonra bunu dusundugum icin utaniyorum. Kendi kisiligime yakistiramiyorum. NEde olsa seytan var, nefs var! Soyle dusunuyorum ve oyle dusundukce kendimle gurur duyuyorum ve guclu ozgur kadin olarak goruyorum kendimi Ben gelinler icinde en az maddi yardim almis olabilir. yada en az hediyeler. Ama evliligimi esimle beraber BEn kurdum ben zorluklarla savastim ve simdikte meyvesini yiyorum! Ve kimseyi kendime rakip gormuyorum. COk hayallerim var onlarin pesinden kosuyorum.
Kiskanmak herkesin icinde var olan sey onemli olan bunu uyandirmamak! Kiskanan insanada mesafe koymaktan baska caren yok. Sadece seni kolay lokma olarak gormesin. Bende eltime boyle yapmistim, Disimi gostermistim. bende oda dikkatli davrandik. yani bir lafta hemen karsiligi alacagini biliyor bende.ama inan bir okadarda birbirimizi seviyoruz. buda kafalarimiz birbirine uydugunda ama sen eltine dikkatli ol derim.. off uzun oldu ama insaAllah tavsiyelerim isine yarar...

kocaa altıı seneden sonraa rabbim mis gibi kokann dünya güzeli bir kuzucuk vermişş..bunaa sevincene niyee takıyosun eltini de yüreğini karartıyorsun...demek istemiyorum ama dıycemki biraz için rahatlasın..eger hamile kalmasaydınn burda bır cok kadın var bebek hasretiyle yanım tutusann dua edıyorumkıı ısteyen her kadının bebegı olsun o kadar korkuyorumkı artık gunumuzde bu cok olmaya basladı..ne evlıyım nede bebek sahıbı olmaya hazırım ama ya olmazsa dıye bılee ınsan an be an dusuyor...canım benım onun bebegı varken sen bebek hasretıylee yanarken cok dahamıı mutlu olacaktın...yoksaaa eltının vırvır konusmasına rağmen butun gorumcelerın ve kaynanan durumu bılırken..yanıı bu cok cok onemlı bır ayrıntı kendini ispat etmek yada kendini ifade etmek zorunda kalmadan seni anlamaları durumu farkettıklerını sana soyledıkten sonraa helee helee kocaa bır 6 yıldan sonra kucagında dunyanın sonsuz harıkasını tasırkenn degermıı yaa bunlaraa takmayaa....o fesatsaa bırak kalbı fesat kalsın..sen yuregınıı karartırsan sende fesatlasır kotu dusunmeye başlarsın...hiçççç k..çç..maa kadarrr deee..ohhh dee ıcınden sukurler olsunn kocamm ben vee sapsaglıklı bırr oglum varr kaynanamm vsaıree huzurluyumm..kımsenın buna bozmasına ızın vermıycem de...yemin ediyorumm allahın gucunee gıdıcekk yaptıklarınn yaww..ben onaa sevınsın ıdertlenmesın dıyee bır evlat sahıbı ettım o hala uzuluyor demesin....

ahh etmiyorumm ama...şu insanlarıda anlamıyorum insanı o kadar çileden cıkartıyorlarkii bebek hasretıyle yanan bır annenın bebegının sevıncıne varamadan nelerıı dusunduruyorlarr....daha cok kızdıgım senın de bunlaraa bu tongalara düşmen..!!!

benim bebeğimm sana ugurr getırdıı bakk ...kardeş istedi kendineee...diyceneee sene bı tane daha dogurcam senınkınden cok sevsınler demışşş ....ayyy sımdı catlıycam sınırımdenn..yazdım yazdım doyamadımm hıncımdan..bu arada acaba dıyorum bıraz sen onun bebegını alıp sevsenn tatlı kızım guzel kızım dıye sevsen..sonucta o kocanın yıgenıı o annesı olabılır ama o bebısın bı gunahı yokk..belkı bunu gorunce bırazz utanırda ınsafaa gelirr hee ne dersinn..söylee kaynanlara ikisinide eşit seyvsınlerr...cok dusmesınler senın ustunee..belkıde kadınn depresyona gırmıstırr..ne bılıyımm normal bırı boyle sacmasalak seyler yapmazz dıye dusunuyorum...

Sizin anne olamamanızdan tuhaf bir haz duyuyordu demek ki.. Yani sadece "benim çocuğum yeterince sevilmeden, hemen eltim yenisini doğuruyor" kıskançlığı değil sadece..

"Ailenin torun veren tek gelini ben olacaktım, ne güzel çocuğu olmuyordu, nerden çıktı bu bebek şimdi" gibi bir hastalıklı durum var ortada..

O elti kendi başını yer zaten bu fesatlığı ile.. Allah yardımcısı olsun.. Siz onu anlamaya çalışmayın, kafanızı da yormayın.. Akıl hastası kabul edin..

cok tesekkur ederim butun yorumlar icin
kizlar size parca parca anlatiyorum olaylari butun olarak bi dinleyip izleseniz olmaz boyle birsey dersiniz
bende yazdikca diyorum ne cok seye katlanmisim ben diye
insan parca parca yasayinca o kadar agir gelmiyor ama birlestirince gercekten cok cok agir ..
lafini ver oturt gibisinden bir insan degil kendisi, her seferinde daha cok uste cikiyor olaylari buyutuyor buyutuyor inanamayacaginiz boyutlara getiriyor ..
bazi donemler gercekten kendimden utaniyorum
hersey yolunda gidiyor, dunyalar guzeli bebisim kucagimda, mukemmel bir ese sahibim diyorum
takmaya degmez diyorum ama haftasonlari kayinvalideme bizden once gitmis oluyorlar kapida bizi gordugu zman bile oyle bi surat ifadesi varki inanin gormenizi isterdim ..
yani takmamaniz mumkun degil .. butun hafta sonum zehir oluyor o kapidaki ifadeyle baslayan ve akabinde gelen olaylar yuzunden ..

onun kizi suan bir yasini 4 ay gecti ve bebis dogdugundan beri elimde
onun kizi diyorum ismini kullanmak istemedigim icin, onun kizi kelimesini bile yakistiramiyorum kendime ..
cok tatli bir bebek cok seviyorum gercekten su son donemler annesinin sayesinde bebege fazla yaklasamasamda
ama o kadar sekerki daha kapida beni gordumu kucagima atilir
eve gelen ilk bebek oydu daha hastanede kaynastik birbirimize
bebekler kendilerini seven insanlari bilirler derler ya
beraber bir yere gidelim kucagimdan kalkmaz gelir yanagimi oksar evde kimseye bana yaklastigi kadar yaklasmaz
yani super bi iliskimiz var bebisle
ve benim bebisimide o kadar cok seviyorki yanina gelip sadece elini yuzunu oksayip bebe diyor
baska cocuklara bebeklere karsi hircin olmasina ragmen bizimkine hic dokunmuyor
tabi annesi zamanla kiskirtmassa
yemek yediriken al annem bak ona vericem yemezsen diyip benim bebegi gosteriyor
sen buyuyeceksin ondan daha guclu olacaksin vs vs birinde sen buyuyeceksin ona ah yapacaksin dedi
masada yuzune baktim kaldim
sonrada benim kizim vurmaz, o bi kardes hem o daha cok kucuk, bebek demi yengecim elinden tutup gezdireceksin sen onu, oda sana abla diyecek demi dedim ki yaptigi hatanin farkina varsin diye piskin piskin gulup benim o kadar sozumun ustune, benim kizim herkesi halledicek hic dayak yemiyecek dedi .. gulermisin aglarmisin ..

cok guzel ozetlemissiniz

korkuyorum bebegime bile zarar vermesinden korkar oldum..
gecenlerde esim kizmis cocuklari doverek sevmek dedigi bi tabir varya doverek degil resmen parcalayarak seviyor
kendi cocugunuda oyleydi
ama benimkini resmen daha ozel seviyor diyebilirim
cocuk bes aylik oldu toplasan bes kere ancak almistir kucagina ondada oyle bi vurarak seviyorki agzina ozellikle vuruyor
esim cok sinirlenmis almis kucagindan ben gormezden geliyordum dahada kiskanmasin, iyiki bir cocuklari olmus demesin diye ..
daha neler neler
anlatilmaz yasanir diyorum ya birebir yasamasaniz bile soyle uzaktan izleseniz anlarsiniz nasil biri oldugunu

birde su var
bebisi dogdugunda
en iyisinden altin kunye yaptirdik bebege
en iyi markalardan bes alti tane takim aldim tanesi 40 50 € dan assagi degildi yani yaklasik bir 500 € luk hediye hazirladik esimle gittik
birinci yasini kutladik ben dogum yapiktan iki ay sonra filandi
icinde aglayan gulen buyuk bir bebek, bebegin puseti mama sandalyesi cantasi iviri ziviri olan kocaman bi takimi aldik bir 100 € da ona verdim
esime sormadim bile bu hediyeleri alirken hesaplarimiz ortak asla aldigima verdigime karismaz
ve gelelim konuya benim bebis dogdu
bir cop dahi getirmedi
basit adi bir takim bile koymadi
kesinlikle hediyesine muhtac degilim ama insan eltisinin cocuguna kucuk bir hediye kucucuk bir hediye dahi koymazmi
maddi olarak durumlari cok iyi

lutfen yanlis anlamayin bu konuda cok hassasim surekli kendimle muhasebe yapiyorum karsilikmi bekliyordun diye ..
konu hediye konusu degil karsilikda degil
belki kucucuk bi hediyeyle bebegime deger verdigini sevdigini hissettirmis olurdu bana .. esim bu olayi baya bi mesele yapti son gunlerde eltimden cok kaynima kiziyor
hicmi amcalik duygusu yok bu adamda diyor
bizim bebis demek onlarin gozunde sifir diyor
takma bosver unutmuslardir diye gecistiriyorum

kayınvalideniz sizi odaya çekip o kendini rezil etmişti diye anlatıyorsa onu yatıştırmak için de sizinle ilgili şeyler anlatıyor olabilir. ben bu yöntemi çocukça buldum.

bu kadar kötü davranan birine 500 euroluk hediye yaptırıp götürmüş olmanızı da inandırıcı bulmadım.
bu kadar samimiyetsiz ilişkiler içinde bulunmak ruhunuzu yok eder.

İnanıyorum canım, benzerini yaşadım çünkü kendi eltim ve kaynımda..
Benim kızıma ne doğduğunda, ne doğumgünlerinde bir çöp bile almamalarına rağmen, bebeklerine hem altın hem hediye götürdüm. Hatırı sayılır hediyelerdi.
Bu tip insanlar (artık kendilerini ayrıcalıklı sandıklarında mıdır bilmem) hem bana löp bana derler.. Yani onlara yapacaksın, vereceksin.. Ama onlar karşılık vermeyecek, burnundan kıl aldırmayacak. Yapmazsan kusurlu olursun. Ama birgün oturup düşünmez "ben ne yaptım ki" diye..

"Ben iyilik yapayım, o da ders alıp düzelir." sanma, yanılırsın.. Düzelmez..Tecrübeyle sabit. Hak edene vereceksin değeri.. Eşin de bak zaten seni bu konuda yönlendirmeye çalışmıyor, ona göre davran artık. Cahilce sözleri karşısında sakin kalarak (ama gereken dersi de kibarca vererek)büyüklüğünü koy ortaya daima. Ama sen de hediyelerle onore etme onu artık, değer verme..

En çok da kaynına şaşıyor insan, değil mi.. Biz en son bebek görmeye evlerine gittiğimizde, kaynım kendi çocuğunu kucağından bırakmadı ve benim yavrumun yüzüne bile bakmadı. "Amca bebeğe bakabilir miyim" dedi durdu benim safım.

Hastalık vs gibi ekstra bir durum olmadığı müddetçe daha da gitmem ama evine falan..

Son düzenleme:

Benim eltim ve hadi eltimi geç kaynım (yani çocuğumun öz amcası) bunca sene içinde çocuğuma bir sakız bile almamışken; ben nerede cıvıl cıvıl bir elbise görsem, onların bebeğine alasım gelir..

Yani insanın kendi karakteri bu.. Karşındaki insan seviyesiz diye, senin duyguların, mizacın değişmiyor ki..

Ha ne yapıyorum, artık akıllandım.. Almıyorum..

inanilir gibi degil....

en iyisi uzak durmak, herkeste uzak dur diyor zaten. Boyle bir insanla iletisim halinde olmak size artik zarar vermeye basladiysa, -ki gicik olmaya basladim artik diyorsunuz- , muhakkak uzak durmalisiniz.
Allah korusun, boylesine fitnefucur insandan hersey beklenir ....
hiiiiiccc, baskalarinin hatri matri demeyin, uzak durun!!
o gicik olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…