- 21 Mayıs 2010
- 4.681
- 2.946
- 373
kayınvalideniz sizi odaya çekip o kendini rezil etmişti diye anlatıyorsa onu yatıştırmak için de sizinle ilgili şeyler anlatıyor olabilir. ben bu yöntemi çocukça buldum.
olabilir !!!!
benim gorumcemin kaynanasi , masallah kadin 3 eltiyide aralarinda idare etmis, o boyle dedi,su boyle dedi diye (hicbirininde haberi olmaksizin yani)
birgun patlak verdi tabi, kiyamet koptu resmen.
kayınvalideniz sizi odaya çekip o kendini rezil etmişti diye anlatıyorsa onu yatıştırmak için de sizinle ilgili şeyler anlatıyor olabilir. ben bu yöntemi çocukça buldum.
bu kadar kötü davranan birine 500 euroluk hediye yaptırıp götürmüş olmanızı da inandırıcı bulmadım.
bu kadar samimiyetsiz ilişkiler içinde bulunmak ruhunuzu yok eder.
İnanıyorum canım, benzerini yaşadım çünkü kendi eltim ve kaynımda..
Benim kızıma ne doğduğunda, ne doğumgünlerinde bir çöp bile almamalarına rağmen, bebeklerine hem altın hem hediye götürdüm. Hatırı sayılır hediyelerdi.
Bu tip insanlar (artık kendilerini ayrıcalıklı sandıklarında mıdır bilmem) hem bana löp bana derler.. Yani onlara yapacaksın, vereceksin.. Ama onlar karşılık vermeyecek, burnundan kıl aldırmayacak. Yapmazsan kusurlu olursun. Ama birgün oturup düşünmez "ben ne yaptım ki" diye..
"Ben iyilik yapayım, o da ders alıp düzelir." sanma, yanılırsın.. Düzelmez..Tecrübeyle sabit. Hak edene vereceksin değeri.. Eşin de bak zaten seni bu konuda yönlendirmeye çalışmıyor, ona göre davran artık. Cahilce sözleri karşısında sakin kalarak (ama gereken dersi de kibarca vererek)büyüklüğünü koy ortaya daima. Ama sen de hediyelerle onore etme onu artık, değer verme..
En çok da kaynına şaşıyor insan, değil mi.. Biz en son bebek görmeye evlerine gittiğimizde, kaynım kendi çocuğunu kucağından bırakmadı ve benim yavrumun yüzüne bile bakmadı. "Amca bebeğe bakabilir miyim" dedi durdu benim safım.
Hastalık vs gibi ekstra bir durum olmadığı müddetçe daha da gitmem ama evine falan..
olabilir !!!!
benim gorumcemin kaynanasi , masallah kadin 3 eltiyide aralarinda idare etmis, o boyle dedi,su boyle dedi diye (hicbirininde haberi olmaksizin yani)
birgun patlak verdi tabi, kiyamet koptu resmen.
eminim boyle bir seyi yapmiyordur o kadar basit bir insan degil
ama kayinvalidem soyle dusunuyor ve bunuda cok belli ediyor
nasil olsa ben hic birseye ses cikarmiyorum
alttan aliyorum oda en ufak bi lafta delirip cikiyor, olaylari baska baska boyutlara getiriyor o nedenle surekli beni yatistirma politikasinda bunun farkindayim
ama kesin bi dille artik patlama noktasinda oldugumu soyledim
bakalim patlarsam ne olucak ..
Kayınvalide neden sizi sakinleştiriyor ki,gelinini adam etsin..??
Deliyse de yada raporlu rahatsızlığı var ise de tedavi edilsin.
böyle çirkefler niye kollanır ki hep..
Kayınvalidenizi tutumu olmulu gibi görünsede bence pek çözüme yönelik değil.
ailede esimde bende cok mulayimizdir
kaynim ise tam tersi
tam tencere yuvarlanmis kapagini bulmus misali
kayinvalidemde surekli cevreye karsi benim cocuklarimin hepsi mukemmel hepsi mutlu havasini vermeye calisiyor
asla sirrini disariya vermez
eltimi hic kimsenin yaninda kotulemez
oda oyle der guler gcer konu acilinca
o nedenle ona hic seslenmiyor surekli ort bas ediliyor her terbiyesizligi
ama bundan sonra nasil olur bilmiyorum kizlar
iyiki buraya yazmisim
hepinizden allah razi olsun insan birazda olsa farkediyor enayiligini
eger boyle devam edersem bunun sonu gelmeyecek
bir an once birseylerin degismesi lazim
Benim eltim ve hadi eltimi geç kaynım (yani çocuğumun öz amcası) bunca sene içinde çocuğuma bir sakız bile almamışken; ben nerede cıvıl cıvıl bir elbise görsem, onların bebeğine alasım gelir..
Yani insanın kendi karakteri bu.. Karşındaki insan seviyesiz diye, senin duyguların, mizacın değişmiyor ki..
Ha ne yapıyorum, artık akıllandım.. Almıyorum..
değişmiş işte mizacınız.
Değişen mizacım değil, davranışım..
Gene içimden geliyor almak, ama mani oluyorum kendime.
bahane buluruz bazen yapmadıklarımıza.
konu sahibi arkadaş eşine bebeğe bir şeyler alalım diyormuş eşi de almayalım diyormuış.
kusura bakmayın da hangi kadın nolur senin akrabana hediye alalım der. eşi de itiraz eder.
sanki konuşmalar ters yazılmış gibi olmuş.
ben merak ediyorum eğer bunlar doğruysa bunu neden yapmak istiyorsunuz?
sırf iyi olduğunuzu birilerine göstermek içinse bile iyilik değil bu.
fala konuştum konu da dağıldı. yalnız her zaman gerçekçi olmaktan yanayım.
o yüzden duramadım yazdım gene.
çoluk çocuğu ergenliği bitmeden evlendiriyolar böle oluyo işte. ip alın atlasın bahçede.
bahane buluruz bazen yapmadıklarımıza.
konu sahibi arkadaş eşine bebeğe bir şeyler alalım diyormuş eşi de almayalım diyormuış.
kusura bakmayın da hangi kadın nolur senin akrabana hediye alalım der. eşi de itiraz eder.
sanki konuşmalar ters yazılmış gibi olmuş.
ben merak ediyorum eğer bunlar doğruysa bunu neden yapmak istiyorsunuz?
sırf iyi olduğunuzu birilerine göstermek içinse bile iyilik değil bu.
fala konuştum konu da dağıldı. yalnız her zaman gerçekçi olmaktan yanayım.
o yüzden duramadım yazdım gene.
Aynısını yaşamış olmasam belki ben de sizin gibi düşünürdüm..
Benim eşim de "almayalım hediye falan, boş gidelim" dedi. İnanın benim çocuğuma bir sakız bile almamış olan o çiftin bebeğine ben kendi maaşımdan aldım altını ve hediyeyi..
Hala da sorarsanız, İpek' tir kötü olan..
İki kardeş çok iyi anlaşacaktı yoksa..
Ben elim boş gidemem bebek görmeye, olmaz..
Aramız iyi olsaydı, onlar da benim yavruma kıymet vermiş olsaydı.. O zaman daha güzel hediyelerle giderdim. Şimdi daha mütevazi şeyler götürdüm, ama neticede elim boş gitmedim. Bir erkek bu inceliği düşünmez, ama kadınlar düşünüyor işte..
Birşey götürmemek aklıma gelmedi mi, geldi evet.. Çok düşündüm.. Burada konu bile açtım zamanında..
Ama içime sinmedi işte..
tesekkur ederim arkadaslar yorumlariniz icin
ama ayni anda kayinvalidede bulunmama luksumuz pek yok
kayinvalidem bize 200 km uzak bir mesafede oturuyor ayri sehirlerdeyiz
eltimle ayni sehirdeyiz .. gorumcem 300 km uzaklikta ve genelde kayinvalidemde toplaniriz ..
biz iki , uc haftaya bi kayinvalidemlere gideriz ve kayinvalidemin komsusu eltimin kiz kardesi, eltimler her hafta kiz kardesini gorebilmek icin cuma aksami gidip pazar gunu donuyorlar ve bizim gittigimiz hafta sonlarindada mutlaka karsilasiyoruz
bide bizimkiler ailecek birbirlerine cok duskunler
evlendigimden beri hic biriyle bi problemim olmadi .. kaynimlada cok iyi anlasirdim evlenmeden once bir bucuk sene bizim sehirde okudugu icin benim evimde kaldi ..
kaynim evlendi hepimize karsi asiri bi sogukluk basladi ..
kayinvalidem gorumcemler baskici insanlar degiller .. kayinvalidem sadece mutlu olun yeter der
cocuklarimin yuzu gulsun ben baska bir sey istemem der
zaten eltimede bu kadar sessiz kalinmasinin nedeni bu .. tek neden kaynim uzulmesin ..
mesafe uzak cocuguda bahane edip annesigile gitmesem sirf eltimle karsilasmamak icin esim cok uzulecek, ailesi uzulecek ..
e bunun bayrami var seyrani var surekli dugun dernek nisan olaylari var akrabalarin filan .. hadi onlarinda birine gitmesem birine gitsem, yine olmaz
cunku esimin ailesiyle oldugu kadar akrabalariylada cok iyi anlasirim cok sevecen ve sicak insanlardir yani sonucta onlar benim cevrem arkadasim dostum oldular kuzenleri filan
kendimi o cevreden soyutluycam bir cahil insanin yuzunden ..
uf arkadaslar inanin o kadar zormus ki cahil bir insanla ugrasmak
baska birine akil verirken takma sanane ondan sen kendi hayatina bak derdim ama olmuyor
aile icinde olan insani takmamak mumkun olmuyor
Senin yerinde olsam eltinin ikinci dogumunda siradan bir tulum alir, kalan 490 euroya da ustumu basimi donatip oyle giderdim hastaneye.
En buyuk ceza o insan yokmus gibi davranmaktir. Ayni odada bile olsam direkt bana bir sey soylese kafami cevirip konu degistirir, gicik ederdim. Adam yerine koyma. Cevap verdikce ona cevap hakki dogurursun. Gorunmezmis gibi yap, keskin sirke kupune zarar. Bir sure sonra artik zona mi cikarir, orta yerinden catlar mi bilmem. Ne guzel kocan, kaynanan yaninda. Sefasini sur mutlulugunun, insanlara hak ettigi kadar deger vereceksin tatlim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?