Fesat bi eltiyle nasil bas edilir ?

elif_sena

gobusume mutluluk kondu ..
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2008
1.578
42
158
40
of offf bu kiskancliktan nefret ediyorum ..
benim eltimde benden once dogum yapti benim nerdeyse 6 sene bebegim olmadi onun kizi dogdugu ay ben hamile kaldim
ve eminimki Rabbim onun hamilelikte bana yaptigi kaprislere karsi bir teselli olarak gonderdi bu bebegi ..
6 sene yapamadin yapamadinda simdimi hamile kaldin benim kizimin ustune kuma dedi
cok ciiddi bi sekilde,
ben saka demistir bu kadar fesatlik olmaz dedim guldum gectim, oglum gelecegi vakti kendi secti dedim ..
her neyse dogum yapmama 1 ay kala duydum ki 2. bebegi istiyormus
ve hemen daha kizi bir yasina girmeden ben dogum yaptigim ay hamile kaldi
ya daha cok erken degilmi kizin bi yasina girseydi diyenlerede acik ve net bir sekilde ilk bebegim elti oglu yuzunden sevilmedi bu ikincisi doya doya sevilsin diyor
nasil bir mantik nasil bir fesatlik aklim almiyor
her bebek tatlidir her bebek sevilir
senin bebegin benim bebegin ayrimi bile beni gicik ediyor
her hareketine her sozune sadece gulup geciyordum ama surekli benim kizim daha cok seviliyor daha cok tatli bilmem ne sozlerine gicik olmaya basladim,
bide ne kayinvalidemler ne gorumcemler asla ayrim yapmazlar ikisinide esit tutarlar ..

bi ornek veriyim oglum ellerini surekli agzina goturuyor sanirim disl etleri kasiniyor .. kizina diyor kizim su salaga ogret annem, eller emilmez cok ayip demi diyor, benim oglumu gostererek .. delirmisim bi an cok sert bi sekilde cocuklarla duzgun kelimelerle konusmak gerekiyor .. sen neyi ogretirsen onu ogrenir kullandigin kelimere dikkat et ozelliklede oglum hakkinda kullandiklarina dedim .. ilk defa bi insana bu kadar sert cikmisim normalde cok sakin bi yapim vardir
hemen aglamakli oldu oyle demek istemedim kotu niyetim yoktu yanlis tarafa cekmene gerek yok dedi .. yok sadece uyardim bir dahaki sefere daha dikkatli olursun dedim, oglumu alip obur odaya gittim
ardimdan kayinvalidem geldi ve gecenlerde olan su olayi anlatti ..

bebegim suan bes bucuk aylik ve asiri sekilde bana ve kiz kardesime benziyor
gelen herkes nur gibi, ayni kiz gibi ne kadar harika gozleri var diyor..
esimin halasi ve kuzenleri bebek gormeye gelmisti her yerde benim oglani anlatiyormus cennetten dusmus bir melek gibi ben oyle guzel cocuk gormedim, nasil kanim kaynadi filan demis gecen kaynanamlarin yaninda,
eltim hemen lafa karisip evet ayni annesi benim kiz ayni babaya benziyor onun hic bizim tarafla alakasi yok demis burun kivirarak .. bizim taraf dedigide yani esimin tarafi (kendisini esimin tarafina dahil ediyor beni dis kapinin dis mandali yapiyor)
kaynanamda kiskaniyor kizim seni, acikca da belli ediyor herkesin icinde rezil etti kendini halanlar filan cok ayipladi dedi ..
ailede kimseyle problemim yok gorumcemlerle senelerdir cok iyi anlasirirz.. kaynanamla iliskimiz normaldir hic bir kotu sozunu duymamisimdir .. ama bu elti beni oldurecek
ne yapmaliyim ne etmeliyim bilmiyorum
3 senedir evli 3 senedir burnumdan geliyor hayat
gorumcemler kayinvalidem hepsi farkinda cok asiri belli ediyor kiskancligini ama kimse seslenmiyor,
kafana taktigina degmez bosver diyor hepsi
ama nasil bosvericem birini takma ikisini takma ucuncuyu takiyorsun cunku takmayacak gibi degil resmen insanin sabrini deniyor
icim cok dolu sadece paylasmak istedim

bu kadar saçma ve kendi kendini durduk yere rezil etmiş bi insan neden umrunda?
benimki de geldi önce 21 yaşında evlenip hayatını karattın dedi, geldi ertesi gün çocuk doğursana türklerde gelin doğurmazsa adı çıkarmış ben hemen doğurdum dedi bana (eltim alman)
bu kadar anlamsız konuşan bi insan benim neden umrumda olsun ki ama? bırak sende allah aşkına, aynı günlerde kaynanana gitmemeye özen göster, muhattap bile olma, bu onu daha da delirtir

Allahım insanların fesatlığından çirkefliğinden korusun. Nasıl bir insanla baş ediyorsunuz maşallah peygamber sabrı var.. Umrunda bile olmasın bence, isterse çatlasın kıskanclıktan seni ailenizde bilen biliyorsa sorun yok.. Mesafeni koy gerisini takma kafana

bu süzmeler her yerde var kaile alma arkadaşım cahilligine ver

allah bagışlasın yavrunu

onunla aynı ortamda bulunmamaya çalış.
ve benim kızım sevilecek falan dediğinde tabi ki senin ki sevilecek bizimkine benim sevgim yeter de :)

bizim bebeğimiz çok özel 6 sene bekledikten sonra nazlı nazlı geldi. yeri bambaşka bu yüzden kıymetli bebek de.

hiç ama hiiiç ciddiye al.. tatlı tatlı laf sok sen.

kimse onu ciddiye almıyor diye çıldırdığı apaçık. bir çok eltide vardır bu. ama anca kendilerini rezil ediyorlar

ay yok bacim decemberin yorumuna gülmekten yorum yapamicam
he he diyip gecistir takma
ama ip harbi mantikli cözüm:86:

:)) e yalan mı fıstık bacım, bi kişilik bu kadar mı havada olur oturmamış olur yani. başka bişey gelmedi aklıma :26:

aynı durum bende de varr hatta ben de konu açmıştım. eltim çok kıskanç aynı şekilde. ama ne yaparsan yap bu tür insanlarla başedemezsin. yapacağın tek şey umursamamak ne yaparsa yapsın boşver gül geç ciddye alma bide fazla görüşmemeye çalış. neyse ki biz uzağız ayda yılda bir görüşüyoruz rahatım biraz. onu umursamadığını beli ett inan tepki vermenden çok daha fazla sinir eder onu...

tesekkur ederim arkadaslar yorumlariniz icin
ama ayni anda kayinvalidede bulunmama luksumuz pek yok
kayinvalidem bize 200 km uzak bir mesafede oturuyor ayri sehirlerdeyiz
eltimle ayni sehirdeyiz .. gorumcem 300 km uzaklikta ve genelde kayinvalidemde toplaniriz ..
biz iki , uc haftaya bi kayinvalidemlere gideriz ve kayinvalidemin komsusu eltimin kiz kardesi, eltimler her hafta kiz kardesini gorebilmek icin cuma aksami gidip pazar gunu donuyorlar ve bizim gittigimiz hafta sonlarindada mutlaka karsilasiyoruz
bide bizimkiler ailecek birbirlerine cok duskunler
evlendigimden beri hic biriyle bi problemim olmadi .. kaynimlada cok iyi anlasirdim evlenmeden once bir bucuk sene bizim sehirde okudugu icin benim evimde kaldi ..
kaynim evlendi hepimize karsi asiri bi sogukluk basladi ..
kayinvalidem gorumcemler baskici insanlar degiller .. kayinvalidem sadece mutlu olun yeter der
cocuklarimin yuzu gulsun ben baska bir sey istemem der
zaten eltimede bu kadar sessiz kalinmasinin nedeni bu .. tek neden kaynim uzulmesin ..
mesafe uzak cocuguda bahane edip annesigile gitmesem sirf eltimle karsilasmamak icin esim cok uzulecek, ailesi uzulecek ..
e bunun bayrami var seyrani var surekli dugun dernek nisan olaylari var akrabalarin filan .. hadi onlarinda birine gitmesem birine gitsem, yine olmaz
cunku esimin ailesiyle oldugu kadar akrabalariylada cok iyi anlasirim cok sevecen ve sicak insanlardir yani sonucta onlar benim cevrem arkadasim dostum oldular kuzenleri filan
kendimi o cevreden soyutluycam bir cahil insanin yuzunden ..
uf arkadaslar inanin o kadar zormus ki cahil bir insanla ugrasmak
baska birine akil verirken takma sanane ondan sen kendi hayatina bak derdim ama olmuyor
aile icinde olan insani takmamak mumkun olmuyor

aman omayan seyıme takmam vallaha o bıseymı dedı hemen yapıstır lafı daha kendı buyumemıs yada kendı buyumus ama beynı daha kucuk kalmıs nerde ne konsacagını bılmıor arkadasın dedıgı gıbı ıp alında ona bahcede atlasın ona ne benım bebegımden kendı bebgınle ılgılensın

:)) e yalan mı fıstık bacım, bi kişilik bu kadar mı havada olur oturmamış olur yani. başka bişey gelmedi aklıma :26:
dogru dogru gazwoman mübarek:86:
senin yorumlarini oldum olasi begenirim zaten
takma demekle olmuyo biliyorum ama inan takmakla kendine edersin
iyi yönündende bakman gerek, herkes durumun farkindaymis

seni sinir etmesine izin vermeyip onun anlayacagi dilinden konusursan pirt diye iner havasi :94:

Başlığa cevap vereyim önce...Hayır, başedilemez.

Kaldı ki, baş etmeni gerektirecek bir görevinde yok senin.

Evet, ufak tefek bilmeden/bilerek yapılan hatalar elbette olur,olacaktır. Bunlar hoşgörü ile dengelenebilir.

Ama işin içinde bir art niyet, kasten zarar,psikolojik şiddet gibi davranış türleri var ise; bunun elbette ki elle tutulur bir yanı yoktur.

Kimse "kişisel gelişim rehabilitasyon merkezi" değildir, neden onu sürekli idame ettirmeye çalışacaksınız ki!

Yazdıklarınıza gelincede... Ne ilk eltizede sizsiniz ne de son eltizede olacaksınız

Paylaşımlarınıza mesafe koyacaksınız; önceki gibi samimiyetinizi keseceksiniz bu kadar...

Ne uzak olun,ne de yakın... Sizin elinizden gelen bu kadar olsun!

Hım, kendimden bir ekleme yapayım...

Benim eltimde henüz yeni hamile, daha şimdiden başladı çok duygusal olacağım,çok kırılgan olacağım,çok huysuz olacağım gibilerinden...

Prenses hanım doğum yapacak yani, hepimiz ayaktayız artıkın

Bana nispet yapmalar falan... Bir de,akıl vermeler bu günlerimin tadını çıkaracakmışım...

Bu iş ne yazık ki görgü meselesi... Ne yazık ki görgü her ailede olmuyor, belli bir yaştan sonrada öğrenilmiyor...

Benimde kendisinden gördüğüm öncesinden bir sürü artniyet var, oyunbazlıklar var, en kötüsü "lafları işine geldiği gibi anlamak/ lafı döndürmek" var...

Tüm bunları neden anlattım; başkalarınında sizin gibi benzer durumları yaşadığının bir kez daha farkına varın diye...

Dediğim gibi uzak olmayın tamam ama, asla da yakın olmayın. Özel paylaşımlarda asla bulunmayın...

Sevgiler...

Aynen katılıyorum

tıp ve alternatif tıp şu fani dünyada özellikle belirtiyorum ""KISKANÇ"" eltiyi düzeltecek,yumuşatacak iyi niyete çevirecek birşey icat etmedi. arkadaşlarımın yorumlarına katılıyorum uzak dur,laf maf sokma seviyesine mi ineceksin? eşinle çocuğunla kayınvalide ve görümcelerinle aranı iyi tut. en büyük ders o......

arkadaşlar gibi bende uzak durmandan yanayım fakat cevap verme denilen kısmına katılmıyorum. cevap vermedikçe daha da üstüne gelir çünkü ezmeye çalışır aklınca. gayet güzel ne gerekiyorsa söyle çat çat yüzüne. bunlar ancak bu tarz davranıştan anlar. herkes ederi kadar canım. içine atıp kendini üzeceğine söyle kızgın olduğun zamanlarda.

amaaan bırak valla ne söylerse söylesin salla sen salladıkça o senin ilgilenmediğini takmadığını gördükçe hepten kudurur. kudursun onun kudurukluğuyla eğlen. ooh sen değil o kudurdukça zaten kendini rezil ediyormuş etsin herkes biliyo kim nedir ne değildir.

Rabbım, bebegınızı hayırlı bır sekılde buyutmenızı nasıp etsın.
Insallah aılesıne ve vatanına hayırlı bır evlat olur.
Eltınız ıcın yazabılecegım cumlelerı bır cok arkadas ıfade etmıs zaten.
Bende sunları yazmak ısterım.
Sanırım eltınızın en buyuk sorunu, esınızın aılesı tarafından sızın sevılıyor olmanız.
Bu nedenle sızden hoslanmıyor.
Eltınız ıcın, esınızın aılesınden uzak kalmanız yanlıs olur bu durumda.
Salt onu gormemek ıcın aynı mekanları paylasmaktan kacınmanız,
bır muddet sonra sevdıgınız ınsanları gucendırmeye baslayabılır.
Bu nedenle, aynı ortamda bulunmaktan kacınmayın.
Yalnızca O, o mekânda yokmus gıbı davranın, kâfı.
Sıze art nıyetlı bır laf ettıgını fark edersenız,
uslûbunuzu bozmadan, kıbar bır hanımefendıye yakısır sekılde yanıt verın.
Boylece herkesın aranızdakı farkı anlaması daha kolay olur.
Esınızle ve cocugunuzla huzurlu, mutlu bır hayat dılerım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…