Fetal Dna 'dan Sonuç Alamayıp Amniyosentez Yaptıranlar

babylovee

🫀🤰🤱👨🏻‍🍼🙏
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2024
5.154
4.246
88
Arkadaşlar merhabalar... Yaşadığımız olayla ilgili bilgisi olan veya başına gelmiş olan var mıdır diye sormak icin bu konuyu açmak istedim.

Su an 16 haftalık hamileyim şükür, 13.haftada detayli usg yapti doktorum (kendisi perinatolog) usg bulguları normal çıktı ense kalınlığı burun kemigi vs. Doktor önermese de ben 2li tarama testi yaptırdım kan verdim yani. Kan sonucu çıktığında test sonucu riskli geldi. Biz daha sonuç gelmeden fetal dna vermiştik. 13+6 haftalıkken ilk fetal dna yı vermiştik test sonucu 1 haftada çıktı, bebeğin dna oranı yetersiz gelmiş test tekrarlansın dediler.
2.ye yeniden test verdim, 15.haftada ve bugün sonuç geldi yine dna örneği yetersiz gelmis test tekrarlansın dediler.

Normalde firma bebeğin dna örneğini 2.8 alt sınır kabul edip raporlama yapiyormus. Bizim ilkinde 2.6, ikincide 2.7 çıkmış bebegimizin dna oranı. Yetkili kişi tekrar verirsek muhtemelen sonuç alacağımızı söyledi
ama kendi doktorum en baştan demişti 2.fetal dna da sonuc gelmezse amniyosentez yapacağız diye ve sonuc gelmedi. Doktorum amniyosentez önerdi direkt. Tabiki riskli bir işlem bu bir yandan endişe verici, bir yandan da testin sonuc vermemesi olumsuz ihtimallerden de olabilir de dedi doktor... O kadar üzgünüz ki.. günlerdir bir bekleme sürecindeyiz zaten ve şimdi de böyle bir sey olunca işin içine amniyosentez durumu girince iyice strese girdik..
Amniyosentez kendisi başlı başına bir riskli işlem...
Vücuttaki yağ oranı fetal dna sonucunu etkiliyormuş bu arada benimde kilom var biraz.

Bu gibi bir durumla karşılaşan var mı acaba ? Veya 2 kez fetal dna örneği verip sonuç alamayan ama 3.ye sonucu temiz gelen ? Veya böyle bir durumla karşılaşıp amniyosentez ile bebeginin sağlıklı olduğunu öğrenen?
Gerçekten çok stresli bir dönemden geçiyoruz bebegime ve bize dualarınızda yer verir misiniz inşallah yavrumuzun sağlıklı haberini alırız ve sağlıkla kucağımıza alırız inşallah

Merhaba öncelikle geçmiş olsun bebeğinizi sağlıkla kucaklarsınız inşallah Tarama testi sonucuna kesinlikle güvenmeyin genelde yanlış zaten bir tanı testi değil. Fetal dna için yaptırdığınız firma yabancı değilse veya iyi bir yer değilse onlardan kaynaklanan bir şeyde olabilir. Ekstra olarak kan sulandırıcı kullanıyorsanız test vereceğiniz gün içmemeniz gerekiyor bu da etkiliyor. Kilo derken ayıptır sorması ne kadar kilolusunuz bende ideal kilomun üstündeyim ama böyle bir sorun yaşamadım çünkü. Yaşamasamda kendi düşüncelerim bunlar. Bu arada amniyosentezin gerçekten bir riski var mümkün olduğunca tavsiye etmiyorum evet bir şey olmayanda var ama riskine girmeye gerek yok diye düşünüyorum

Güzel dilekleriniz icin teşekkür ederim inşallah yavrumuzu sağlıkla kucağımıza alırız hersey yolunda gider tarama testine güvenmemek gerektigini nerdeyse tüm uzmanlar ve buradaki tüm yaptıranlar söylüyor zaten bende bir anlık ne olacak yaptiralim zaten fetal dna yaptircaz diyerek yaptırdım aslinda önemsedigimden degilde fetal yaptircaz ya ona güvendim..

~Firma Panorama test Amerikaya gitti.
~Kan sulandırıcı kullanmıyorum.
~86 kg falanım. Keşke en baştan daha zayıf olsaydım...
~Progestan fitil kullaniyorum onun bir etkisi olmaz dediler.

Evet amniyosentez riskli ama tanı koyan tek test diyebiliriz. Bende yaptırmaktan yana degilim aslinda ama doktorum kafamizdaki soru isaretlerinden kurtulmanin yolu olarak görüyor.
Allahım yavrumuzu korusun saglikla kucagimiza almayi nasip etsin inşallah... gerçekten cok zormus bu durumlar

Biraz tuhafmış açıkçası. Bildiğim kadarıyla panaroma iyi bir firma. Evet kilolu hamile kalmakta iyi bir şey değil ama bende tekrar hamile kaldığımda 75 Tim şimdi 78 79 falanım. Ama endişe etmeyin bence stres yaparak daha çok zarar verirsiniz miniğinize. Zaten kötü bir şey olsaydı tekrar kan verin değil Allah korusun hastalık yüksek risk çıkardı direkt. Eğer başka çare de yoksa tabi amniyosentez yaptırın ama mutlaka da araştırın. Çocuğunuzun bir rahatsızlığı da olsa mutlaka usg de görünürdü o yüzden içinizi ferah tutun. Bu yaşadığınızı sadece emin olmak için yaptırdığınız bir şey olarak düşünün. Sonuç belli olduğunda da mutlaka yazın. Sağlıkla gelsin bebişiniz inşallah

Zaten güvenilir iki firma var özellikle fetal dna da. Birisi panorama.. bizde o nedenle tercih ettik aslında ..
Ben biraz daha yüksek kgda hamile kalmıştım gebelik şekeri riski falan oldu derken simdi bu kiloya düştüm diyetle ilerledim bu haftaya kadar.
Evet haklısınız Allaha şükür ki test sonucu olumsuz gelmedi.. sadece dna örneği yetersiz geldi. Doktorumuz da riske atmamak icin amniyosentez önerdi. Salı kontrole çağırdı o gün karar vereceğiz galiba ne yapacağımıza.
Usg de bir sorun yok inşallah hep sorunsuz ilerler ve sadece baştan beri yaptırdığımız testlerin hatası yanılması bu durumları yaşamamıza sebep olmuştur diyorum
İnşallah sağlıklı sonuçlar alırız haberdar etmek icin sabırsızlanırım bende amin

Amniyosentezi daha önce defalarca yapmış, iyi bir doktor bulup güvenin ve yaptırın. Amniyosentezde düşük riski %0,5 deniyor. Bizim sandığımızdan daha rutin bir işlem haline geldiğini düşünüyorum.

Umarım güzel haberler alirsiniz

Teşekkür ederim güzel dilekleriniz icin
Doktorum iyi bir perinatolog kendisine güveniyorum bu konuda da inşallah hersey yolunda gider diye düşünerek bir yola giricez. Kontrolümüzde doktorumuz ne önerirse muhtemelen o sekilde ilerleyecegiz. Insallah herhangibir olumsuzluk yasamadan hersey yolunda geçer ve bebegimizin sağlıklı sonuçlarını alırız

Gönlünüzü ferah tutun.İnşallah sonuçlar temiz gelecektir…Ben de sonuç bekliyorum.Panaroma ya ikinci kez kan verdim ama ben redüksiyon geçirmiştim.Beni arayıp DNA ayrıştırılamadı denildi.Hala sonuç bekliyorum.İnsan çok tedirgin oluyor.Allah’ın izniyle sonuçlarımız temiz gelsin Amin.

İnşallah ya inşallah temiz gelir.. ben bugun amniyosentez yaptırdım. Doktorum artik 2.de de sonuc gelmeyince fetal dna da amniyosentez en guvenilir yol deyip onu yapmak istedi. İnşallah sağlıklı sonuclar aliriz amniyosentezden cok stresli zamanlar. Keske hicbir anne baba bu stresleri yaşamasa. İnşallah Allahımin izniyle tertemiz gelsin sonuçlarımız

Redüksiyon nedir bilmiyorum ama test sonucunu etkileyen birsey miymis ? Sizin ikili testiniz nasildi ?

Amin canım…Ben de gözüm mailde kulağım telefonda sürekli haber gelsin diye bekliyorum.Yani çoğul gebelik vardı Üçüz.Çok riskliydi.Doktorların da önerisiyle tekil gebeliğe indirildi.Buna redüksiyon deniyor.O yüzden iptal edilen bebeklerin de dna sı kanımda olduğu için biraz süre geçmesi gerekiyormuş vs vs O tarz şeyler…İkili yaptırmadım ben direkt Fetal DNA ya yöneldim.

Ah o duyguyu cok iyi biliyorum. 2 defa fetal dna verdim sürekli mail kutumu ve telefonumu kontrol ettim o 2 hafta boyunca. Ama bir sonuc alamadik yine de. Bugun amniyosentez verdik ve simdi yine ayni döngü başladı sağlıklı bir haber almak icin binbir umutla bekliyoruz
Ah yaa senin durumunda cok karisik olmus canim .. bu durum anneyi de ekstra strese sokar gerçekten anlayabiliyorum seni. Insallah en kisa zamanda sende bende bebeklerimizin sağlıklı oldugu haberlerini alırız
Keske hic öğrenmeseydin sende refüksiyon nedir. Hep üzücü seylermis...

Evet ben de psikolojik olarak da çok yıpratıcı bir süreç geçirdim hala geçiriyorum.Üstelik önceden de bir düşük var…Detaylı ultrasonun temizmiş.İkili taramada yüksek risk görülmesi sadece ihtimal…Amniyosentez vermişsin inşallah o temiz çıkacaktır.Doktor bana da en son amniyosentez yapılır dedi.En azından bana o gerek kalmaz inşallah.Zaten redüksiyon için de kasıktan iğne girdi vs vs…Onunda riskleri vardı.Onun stresini yeni atlatmışken sürekli işlem geçirmiş istemiyorum.İnşallah bugünler çarçabuk geçer bebeklerimizi sağlıkla doğururuz ve yine neler yaşadık diye konuşuruz Amin Güzel sonuçlarını bekliyorum.( Tabii kendimin de )

Hemde cok yıpratıcı gercekten bu süreç psikolojik olarak sorma benimde geçmişte bir düşük hikayem var .. böyle yarali olunca geçmişten simdi de tedirgin oluyoruz iste.. Allahım insallah simdiki yavrumuzu sağlıklı sıhhatli kucagimiza almayi nasip etsin inşallah. Test sonuçlarımız tertemiz gelsin inşallah
İnşallah hic gerek kalmasin senin icin de amniyosenteze. Hersey yolunda olsun..
Bende güzelce bebegimin sağlıklı sonuçlarını alıp müjdeli haberi veririm inşallah. Sonra da senden gelir güzel haber
Insallah hep yolunda gider herseyimiz. Allahım evlatlarimiza saglik uzun ömür versin inşallah duamda sana da yer vercem

Merhabalar, öncelikle tarama testlerinin doğruluk oranının düşük olduğu, doğrudan 11. Haftadan itibaren fetal DNA yaptırmamızı daha kesin bir sonuç olacağını eğer aksi bir durum yaşarsak amniyosenteze yönlendirip %100 görebileceğimizi söylemişti doktorumuz. Benim çevremde de 1-2 arkadaşım yaptırdı, biraz da araştırmıştım çok uzun zamandır yapılan ve kullanılan bir yöntemmiş. Hastane ve doktorunuz iyi ise korkmayın bence yaptırın kalan zamanınızda sürekli bunu düşünüp endişelenmektense yaygın bir uygulama olarak biliyorum tabi karar sizin. Ben şuan 11 hafta 3 günlük hamileyim perşembe günü için fetal dna randevum var. Benimde korkum acaba erken mi dna tespiti yapılabilir mi sizin kanınızdaki bebek dnası yetersiz gelmiş ancak 13. Haftada bu olan birşey mi? Doktorunuz bu konuda bir bilgi verdi mi?

Merhabalar, Doktorum alanında uzman bir perinatolog o nedenle güvenerek bircok söylediğini dinliyoruz her zaman. Istedigi testler tetkikler de yine aklımıza yatan sekilde oluyor genelde.
Bazi durumlarda fetal fraksiyon yani anne kanındaki bebegin dnasi az cikabiliyormus ben forumda 24.haftada yine fetal dna da yetersiz fraksiyon gelenleri bile okudum. Bu neye göre oluyor bunu bilmiyoruz ama doktorumda bazen olabiliyor dedi.
Hatta bize belki binde bir bi ihtimal bile degildir başınıza gelen, önce ikili test hatali çıktı sonra fetal dna da fraksiyon eksik kaldi falan da dedi.. neyseki sadece testlerin sonuç vermemesi oldu bizim sorunumuz.
Birde benim bir şüphem daha var ikili testin riskli çıkması konusunda, ben 13 haftalik hamile iken test kagidina 13+4 haftalik yazılmıştı gebelik haftam bu da sonuçlarda sapmaya sebep oldu bence..
Normalde erken haftalardan itibaren sonuc veren bir test aslinda haftanız uygun. Ama 1 hafta daha bekleyip daha yuksek bir dna örneği ile sonuc alsaniz daha iyi olabilir. Kilonuz vs yoksa cokta dert etmeyin ama cikacaktir sonuc.
Sağlıklı sonuclar almanız dileğiyle

Evet gerçekten çok nadiren olabilecek birşey olmuş sizin için, gebelikte 1 hafta bile çok önemli diye biliyorum bence test sonuçlarında haftası doğu yazılmamışsa bundan kaynaklanıyor olabilir Doktorumuza güvenmemimiz ve sevmemiz gerçekten çok önemli bu süreçte sizin adınıza çok sevindim. Kilo sorunum yok gibi duruyor bizde 11 biterken yaptıracağız tüm sonuçları merakla bekliyorum umarım hepimizin sonuçları çook sağlıklı olur

Evet çok haklısınız çok.. hafta degil gün bile cok önemli ama bazen karışıklıklar oluyor. Birde 2li teste zaten hicbir hekim güvenmiyor nerdeyse. Prosedür geregi söylüyorlar yaptirmak isteyen yaptırıyor özelde. Devlette yaptirmayinca sorun çıkarıyorlar ama o ayri.
Kilo da önemli ama bazen sonuc yine de cikmayabiliyormus kilo olmasa bile. Korkmayın sizinde çıkmazsa. 3 defaya kadar yapiyor firmalar fetal dnayi.
Aminnn inşallah sonuçlarımız hep sağlıklı olsun inşallah bebislerimizi de sağlıkla kucağımıza alalim 9 ayları dolunca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…