- 8 Nisan 2017
- 57.178
- 303.381
- 698
50 yaş kandirilabilinecek bir yas ama 20-25 yaş kesinlikle kandirilamaz !Benim en çok üzüldüğüm şey ise gerçekten icinde olanlara bir şey olmadı. Ve cogu insan dershanelerine yurtlarina güvenilir diye gitti. İktidar yanlıları hep cocuklarini iktidar yanlisi diye bu kurumlara gönderdiler. Kandirildik diyenlere bir şey olmadı. Tek kabahati iktidari desteklemek isteyen kisiler veya iyi bir eğitim almak isteyen kisiler yandı.
yani şu mesajınıza karşılık neden kimse bizim fotoğrafımızı birilerine göstermiyor
bu zihniyetiniz yüzünden başınıza gelmiş olmasın bunlar diyesim geliyor
ama bu ülkenin de gerçeği bu diyemiyorum
dediğim gibi o işe girene kadar bi şeyler değişmezse polis asker bekçi jandarma olmadığını sürece memur olabilir
Tabi ki öyle oldu hiç duymadınız mi a kişi bana sinir olup beni fetöcü diye şikayet ediyor mesela bu yüzden işsiz kalan çok insan varDurduk yere hiç tanımadıgı biri fotosunu mu vermiş?
Ayrıca biri gitse senin fotonu verse hemen sorusturma mı açılır sanıyorsunuz.
Orda veren kişiyle arkadaştır husumeti vardır bişi vardır yani
Kamu da abisini fisleyeni duydum abisini fisleyip işten attirani biliyorumTabi ki öyle oldu hiç duymadınız mi a kişi bana sinir olup beni fetöcü diye şikayet ediyor mesela bu yüzden işsiz kalan çok insan var
Alınterimle girdim işe. KHK ile kadro aldım. Şuan sıkıntılar çekiyorum yönetimi arkasına alan müdür yüzünden. Aynı partiye gönül vermişlerBir tarafımızı yırtıyoruz çok afedersiniz, hakkımız olana ulaşmak için. Sonra ‘tanıdık vasıtalı’ kişiler önümüze geçiyor.
İçleri nasıl rahat bilmiyorum.
Bir de gelip soruyorsunuz.
Bu ne pişkinlik?
Birkaç hafta önce “kaçıncıya sınava giriyorum olmazsa belediye başkanı sokacak beni” diyen birinin ismini usulca kaydettim. Yerleştirme zamanı böyle bir şey olduğunu sezersem hiç üşenmeden her yerde şikayetçi olacağım.
Hak gasp etmek böyle kolay bir şey olamaz.
Torpilim yok, olmayacak da.Alınterimle girdim işe. KHK ile kadro aldım. Şuan sıkıntılar çekiyorum yönetimi arkasına alan müdür yüzünden. Aynı partiye gönül vermişlerahirette ilk hesapları ben olurum İnşaAllah ama artık devir tanıdığı dayısı olanın devri. Konu sahibinin kardeşi kpss den iyi puan almış zaten. Ama artık bu devirde, emekten sonra torpilinizşnde olması lazım. Buradaki herkes tanıdığı varda kullanır. Haaa emek vermeden havadan işe girenlere de rabbim yemeyi nasip etmesin
98 puanla atanmadığı için intihar eden bir öğretmen okumuştum zamanında. Bende hep derim acaba nasıl uyuyorlar diye. Yıllardır çocuklarını saç kurutması ile ısıtmaya çalışıp intihar eden kadını unutamıyorum. ortaokul mezunu bilgisayardan anlamayan adam memur olarak çalışıyor. Kpss ile değil temizlik şirketin den işe girmiş ilk.Allah bunlara göz yumanlardan da sorsunTorpilim yok, olmayacak da.
Emeğimle puanımı alırım atanacak durumda olup da atanamazsam “dayı beni ata” diye tırmalamam.
İnsan başını yastığa rahat koymalı. Onur, gurur, şeref her zaman gerek insana. Ne diyeceğimi bilemiyorum.
Ah ah..Tanıdık fetöcü çıkarsa ne yapacaksınız? Çalışsın, şansını denesin. Gerçekten cemaat üyesi bazı kişiler sıyrılıyor, alakası olmayan insanlar suçlanıyor.
zamanında sadece bunların okullarının dersanelerinin olduğu küçük şehirler kasabalar vardıLanet olsun ya. Nefret ediyorum böyle hikayelerden((
Ben eskiden de hiç sevmezdim abi abla evlerini, ama ben uni öğrencisiyken 2009 yıllarında inanılmaz derecede destekleniyordu. Bir sehri kazandığın gibi ararlardı 'cok güvenli evlerimiz' diye , ailelerin aklını çelmek isterdi.
Üniversite icine stand kurarlardi, ki özel yurtlar ,pansiyonlar kampüs içine asla stand kuramazlardi, kapi dışında beklerlerdi. Orada da bir fasıl akıl celerlerdi,endişeli aileleri kapmaya calisirlardi. Okul zamanı devamlı evlerine davet ederlerdi, 'ne kadar mutluyuz,ne kadar ekonomik, ne kadar güzel bizi gezdiriyorlar' falan diye reklam yaparlardı.
Veeeee çok önemli bir şey; Abla abi evindeysen ataniyordun. Ben son sınıftayken mülakat sistemi geldi mesela. O sene anladık "mülakat" ile ne demek istediklerini.
Kaç tane arkadaşım , abiyle cemaatle işi olmadigi, hatta dini bir yakınlık bile duymadığı halde son senesinde abi abla evine katıldı ki çevre edineyim,atanayim diye.
Ve gerçekten de abi abla evindekiler pıt pıt atandı bir bir. (Ha belki sosyal hayat sifir, TV internet olmayan evlerde yaşamalari da bir sebeptir ama diğer 'yakinlik' seçeneğini inkar eden çarpılır yani)
O zamanlar da 'bunlar devlet içinde devlet kuruyor' diyen, kötü gözle bakan çok insan vardı. Ama her ne hikmetse , göz göre gore olan bir şey değilmiş gibi bir anda 'kandirildik' dendi.
Cooooook üzücü bir hikaye.
Benim o zamanlar sırf devlette ise gireyim diye abla evinde kalan tanıdiklarimdan bazıları yargılandı, puani oraya yettiği için onların özel üniversitesinde okuyan arkadaşımin artık mezun olduğu bir okul yok, ona referans yazacak hocalari ihraç edildi , öğrencilerin yurtdışında eğitime devam etme hayalleri büyük aksakliklara uğradı...
Lisesine devam eden bir anda okulsuz kaldı... Ve çok yakınımdaki birisi onların bankalarına para yatırdı diye 'teror örgütüne para yardımı' suçlamasıyla meslekten ihraç edildi, geçen sene de aynı sizinki gibi , biri tarafından ismi verildi diye yargılandı, hapis cezası aldi- bir süre yattı,çıktı. Hala yargilamasi devam ediyor, inşallah aklanacak.
Yani ne denir ki,sizin konunuzda. Normlade kyok verilmiş,aklanmış bir insanın mesleğe baslamamasi için hiçbir sebep olamaz. Ama normal bir yerde yaşamıyoruz. Fişlendigi için alinmayadabilir
Çok geçmiş olsun(
(Bir arkadaşımın da evine şafak operasyonuyla girip babasini almışlar, adam haliyle bir süre ise gidememis. Kısa süre sonra tamamen aklanmış, ama hem mahalleli 'fetocu' diye korkup dislamis, hem adam iş yerinden bu süreçte gelmediği bahanesiyle ayrılmış. Taşınmak zorunda kalmışlardi, kaç sene oldu adam iş bulamadı, çocukları çalışıyor,bir şekilde geçiniyorlar. Çamur atınca izi kaliyor yani. O ailenin de gerçekten hiç bir alakası yoktu-ki aklandı da zaten)
He torpilll bilmem adamınız varsa ayarlar orasını daBir tanıdık vasıtasıyla kuruma girilirse yine araştırma yapılır mı? Gerçekten çok üzülüyoruz
Bir tanıdık vasıtasıyla kuruma girilirse yine araştırma yapılır mı? Gerçekten çok üzülüyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?