• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fevri davranmak

aryalorinn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2017
1.410
1.282
63
35
kızlar aranızda çok sinirli olup herşeye sinirlenen çok fazla fevri çıkışları olan arkadaşlar var mı ve önceden böyle olup buna çözüm bulan varsa önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim .

Birşey söylemeden içinden beşe kadar say
Tartışma esnasında bile olsan mutlaka empati yap
Haksız kalp kırmanın vicdan azabı ağırdır bunu düşün
Aklıma gelenler bunlar

Eskiden öyleydim. Yıllar olgunlastiriyor insanları. Önceden konuştuktan sonra düşünürdüm şimdi düşünmeden konuşmam.Kalp kırmak istersem bunu bilinçli yaparım. Yani ağzımdan kacti çok sinirliydim bahanesi yoktur hiç. Ama birisi beni özel olarak kırmak istemediği sürece kimseyi kırmam.Sözler ok gibidir yayından çıktıktan sonra geri dönüşü yoktur derler.O yüzden fevri olmamak lazım..

hani böyle herşeye çok çabuk sinirleniyorum zaten sinir öfke problemi olan insanım yani çok ketum bi yapıya sahibim şaka sevmem gereksiz konuşma sevmem ve bu beni de etrafımı da olumsuz etkiliyor

Ne yazık ki ben En Büyük KK
Maalesef dizginleyemiyorum kendimi her düşündüğümü, aklıma geleni konuşmamayı öğrendim ilk önce. Bu defa da içime kapanmışım öyle diyorlar..:bicak: Galibaaa psikolog denetiminde atlatacağım ben ama senin o kadar şiddetli değilse konuşmadan önce cümleyi tekrar tekrar düşünerek yenebilirsin inşallah :)

yok benimki baya şiddetli yani çok çabuk sinirleniyorum herşeye sinirleniyorm bende kendimi anlamıyorm yani bazılarını görüyorum cıvıl cıvıl neşe saçıyor etrafına nasıl imreniyorum ben anca etrafıma negatif elektrik saçıyorum :)

yok benimki baya şiddetli yani çok çabuk sinirleniyorum herşeye sinirleniyorm bende kendimi anlamıyorm yani bazılarını görüyorum cıvıl cıvıl neşe saçıyor etrafına nasıl imreniyorum ben anca etrafıma negatif elektrik saçıyorum :)
çok iyi anlıyorum:) Benim hep kafamda milyon tane sorun olduğu için bu durumda oluyorum açıkcası tamamen stres :) Eğer seninde böyleyse önce o sorunları çözmek lazım yoksa telkin vs işe yaramıyor pek :)

Haklıyken kendi tavrın yüzünden haksızlığa düşünce , yavaş yavaş törpülüyorsun kendini .
Ama o duruma düşmen lazım :)

bu tutum tamamen sana zarar insanın yuzune bile yansıyor cevresinde insanlar azalmaya baslıyor en sevmedıgım ınsan tıpı basit seylere takılma sureklı gül ılımlı pozitif olmaya bak.
buarada yoga ve nefes egzersizleri cok işe yarıyor dinginlik verir.

Son düzenleyen: Moderatör:
bnde rahatsızım bu konudan oldukça hani biraz daha az kafaya takan pozitif bi insan olmak istiyorum

Kisiye gore degisiyor. Esime karsi inanilmaz fevriyim. Acayip derecede sinir oluyorum ona ya, herseyine ama herseyine gicigim, hemen bagirip cagirmaya basliyorum. Neden ona bu kadar sinir oluyorum bilmiyorum, sevmiyor muyum acaba

Ben de çok çabuk sinirleniyorum ama bu ağzıma geleni söylemek şeklinde olmuyor. Eşyalar olması gerektiği gibi çalışmazsa, bir eşyayı bir yere koyduktan sonra defalarca düşerse ve defalarca alıp alıp tekrar koymam gerekirse filan çok öfkeleniyorum. Sinirimi eşyalardan etraftan filan çıkarıyorum dayanamadığımda. Ama insanlara sinirlendiğimde genelde içimde tutabiliyorum. Mantıklı düşünmeye zorlayıp kendimi sakinleştiriyorum. Zaten birisi sizi sinirlendirecek bir davranış sergilediğinde kızıp bağırıp acıtacak sözler söylemek pek mantıklı gelmiyor bana. Susup yerici bir bakış atınca çok daha acıtıcı olabiliyor.
Eğer sinirlendiğiniz kişiler sevdikleriniz aileniz filansa onları bir daha göremeyeceğinizi o günün son gününüz olduğunu düşünün. Hemen geçiriyor siniri.

Kisiye gore degisiyor. Esime karsi inanilmaz fevriyim. Acayip derecede sinir oluyorum ona ya, herseyine ama herseyine gicigim, hemen bagirip cagirmaya basliyorum. Neden ona bu kadar sinir oluyorum bilmiyorum, sevmiyor muyum acaba

Sevmemek değildir konu, bir davranışını bir sözünü hakketmediğini düşünüyor olabilirsin bilinç altında. Bence önce kendinle yüzleş ben neden sinirleniyorum bu adama diye, sonra da onunla yüzleş.

Dr. Ender Vardar öfkeyi, "kişinin planları, istek ve gereksinimleri engellendiğinde, uğradığı haksızlığa karşı, kışkırtmalara karşı veya kendi benliğine yönelik bir tehdit algıladığında yaşadığı en temel duygulardan biridir" diye tanımlamış. Bu duygu durum sonucu olarak da insan istemediği ani ve sert çıkışları gerçekleştiriyor.

Sizi bu fevri davranışa neyin ittiğini tespit ettikten sonra yapacağınız öncelikle öfke kontrolünü öğrenmek, sonrasında da sorunun çözümüne yönelik adımlar atmak. Farkındalık önemlidir, içinde bulunduğunuz durumun farkında olursanız işiniz epeyce kolaylaşır. Ne istiyorum, neler oluyor gibi bir karşılaştırma tablosu da işinizi kolaylaştırabilir :)

Ayrıca, dini inancınıza uygun ibadet veya meditasyon da daha dingin hissetmenize neden olacaktır.

ben de öyleydim sonra dedim ki ya bir hayatım var sinirlensem elime ne geçiyor hiçbir şey insanları değiştirebilir miyim hayır olanları değiştirebilir miyim hayır
o yüzden takmamayı öğrendim boş verdim kendimden başka ne eşyaya ne insana fazla değer vermiyorum böylece fazla etkilenmiyorum yapılanlardan
ayrıca doktora gittiğimde o dönem tiroid hastası olduğum ortaya çıktı o da çok etkiliyor bu durumu

Bende cok fevriyim. Peygamberimizin tavsiye ettigi gibi ; öfkelendiginde oturuyorsan kalk, ayaktaysan otur... bunu dene derim

bnde rahatsızım bu konudan oldukça hani biraz daha az kafaya takan pozitif bi insan olmak istiyorum
Ben normalde sakin birisiyimdir fakat bir süre sonra bende de aşırı sinir vs oldu,doktora gittim tiroid çıktı,tabi başka belirtilerde vardı,ama sinir de önemli belirtiler arasında oluyor böyle bir durumda olabilir mi.

ben de öyleydim sonra dedim ki ya bir hayatım var sinirlensem elime ne geçiyor hiçbir şey insanları değiştirebilir miyim hayır olanları değiştirebilir miyim hayır
o yüzden takmamayı öğrendim boş verdim kendimden başka ne eşyaya ne insana fazla değer vermiyorum böylece fazla etkilenmiyorum yapılanlardan
ayrıca doktora gittiğimde o dönem tiroid hastası olduğum ortaya çıktı o da çok etkiliyor bu durumu

Evet, tiroit etkiler. Bende de haşimato tiroidi var. Ama çok sinirli bir insan değilim şu an. Gençken daha çok öfkelenirdim. Sosyolojide yüksek lisans yaptım, bana farklı bir bakış açısı kattı. Daha az şeye öfkeleniyorum, daha az şeyi önemsiyorum.

Bakış açını değiştirirsen dünyan değişir sözünü unutmamak gerekir.

Back
X