Fevrilikle ilişkilerinde sorunlar yaşayanlar derneği

kk bence de çok zararlı en ufak şeyde en kötü tavsiyeyi veriyorlar. yapıcı tavsiye yapan görmedim
Buna çok katılıyorum , ben de dahil yıkıcı yorum yaptığım çok oldu malesef kabul ediyorum ve yaptığım için çok üzgünüm

Pek yaramadı farkındalık sağladı sadece.. bana da böyle diyor yakınlarım biz seni seviyoruz kalbin temiz biliyoruz sen ani parlıyorsun ciddiye almıyoruz diyorlar

Mesela evi boşaltmam lazım kontrat erkek arkadaşım üzerinde dün bana boşaltma evi istediğin gibi kal kiranı verirsin sen öder kalırsın rahatsız etmem dedi eşyalarını aldı gitti . Sabah ev baktım kiralar uçmuş gitmiş napcam bilmiyorum annem eşyaları sat gel bize diyor yıllarca ayrı yaşadım o kadar çıkmazdayım ki suan

İkizler burcu musun?
Bu annem valla, neseliyken çok neşeli,küçük bir şeyde huzurumuzun ağzına eder
Annem olmasa bir saniye bile hayatımda tutacağım insan modeli değil, kucuklugumden beri fevrilikten o kadar nefret ettim ki bu özellikte kişilerle asla arkadaşlık yapmam. Nesesini,coşkusunu bile istemem.
Çünkü çok yorucu.
Ben kendi ani tepkilerimi yoga ve nefes egzersizi ile yendim. Şimdi ters bir hareket yapmadan önce birkaç saniye durup 'bunu gerçekten istiyor musun? Sevdiğin birine bunları söyleyince birkaç saniye rahatlayacaksin, sonra yine sen pişman olacaksin' diye düşünüyorum. Yapmış sayıyorum kendimi:)))
Nefes yönetimi eğitimini de düşün bence

Şimdi ablacım kendini törpülemek senin elinde. Madem farkındasın bu durumun, yapacağın şey belli sinirlendiğinde kendini sakinleştireceksin, çok yükselmemek için susacaksın. Ya da karşıdakine dürüstçe biliyorusn ki ben fevri biriyim, şimdi konuşursam yine ortalığı dağıtıcam o yüzden ben gideyim mesele neyse sakinleşince halledelim diyeceksin. İnsan silme, küsme vb şeyleri de toptan bırakacaksın.

Madem yalnız kaldım diyorsun, sildiğin ve pişman olduğun insanlara at mesaj yaz derdini. Biliyorsun ben fevriyim ama pişmanım kendimi törpülemeye çalışıyorum, sana yaptıklarım için de pişmanım yaz. Sorun madem sende dürüstçe kabul et insanlarla konuş yalnız kalma.

Birkac yorumunuza denk gelmistim. Cok ağırdı hatta saldiri şeklinde olduğunu düşünmüştüm, orantisiz bir tepki vermiştiniz.
Bende eskiden cok fevriydim buna şöyle yolar buldum:
Eger yuz yuze görüşürken ofkeleniyorsam ortami terk ediyorum, disari cikip hava aliyorum, yarim saat yürüyorum. O sirada kafamda tartisip sakinlesiyorum. Dissri cikamayacaksam hemen kendime iş cikarip temizliğe girisiyorum.
Eger mesajla tartisiyorsam telefonun not defteri bölümünü açıp birsuru sey yazip rahatliyorum. Tabi yazdiklarimi karsi tarafa yollamiyorum
Baska bir sorununuz olabilir. Tansiyon yuksekligi, hormonal sorunlar, diyabet gibi. Gebeligimde tansiyonum yuksekti, birisi aa dese suratim kipkirmizi oluyordu sinirden. Herhangi bir eczaneye farkli zamanlarda gidip tansiyonunuzu olcturun isterseniz

Koç burcuyum nefes yönetimini araştırayım çünkü ufacık şeyde kırmızı renk görmüş boğa gibi kafamdan ateşler çıkıyor hızlı hızlı alıyorum patlıyorum kesinlikle işime yarayacak gibi geldi suan hemen araştıracağım

Evet tansiyon yüksekliğim var ara ara normale göre cok ciddiye almadım mesela durduk yere nabzım yükselir bir baktırayım ben bunların da üstüne düşeyim Düzeltmek istiyorum kendimi hepsinin farkındayım bundan cok rahatsızım bir yorum yapıyorum sonra vicdan yapıyorum cok dilimin ayarı da yok törpülenmem gerek..

Psikologunuz ne diyor bu duruma? Sürekli terketmenin bir sürü sebebi olur çünkü? Terkedilme semaniz olabilir, küçük bir ihtimal borderline bir arkadaşım da sürekli en ufak şeyde terkederdi agresif olurdu. Gerçi borderline yani duygu durum bozukluğunda sorun biricik olma arzusu. O daha farklı bir alan sanirim. Sizin daha çok terkedilme korkunuz var gibi. Yani sevmiyor o terketmeden ben terketmeyeyim. Bende de var bu.

Yazdıklarınızı yollamadan evvel bidaha okuyun, 5dk bekleyin tekrar okuyun. Ofke kontrolünü "beklemek" sağlıyor.
Konusurken de ayni sekilde. Aklinizdan gecenleri soylemeden once bir durun, düşünün, sessiz kalin.
Fevriligin en buyuk sonucunu yine siz cekiyorsunuz. Etrafinizdakiler yaninizdan ayrilip hayatina devam ediyoe, siz ayni döngüde kaliyorsunuz.
Aile hekiminizle tansiyon-nabiz konusunu konusabilirsiniz. Onlar da takip yapıyor

Kesinlikle çok doğru olan bana oluyor

Ya şu mesajı görüp hesabıma girdim işte cesaret işte feraset işte fazilet işte adam gibi adamlık işte ben

Bende çift terapistine gidiyorum kadın eşimi bıraktı Şuan beni tekli seansa çağırıyor hep çıbanın başı benim galiba. Bir sınırın var orayı geçen olduğu an bambaşka bir probis çıkıyor demişti. Ya siyah ya beyaz arası yok.

Bende aynı sizin gibi hiç eyvallah edemem lafı dolandırmama eşimden önceki ilişkimlerim pat diye bitmiştir. Aşkımdan ölürüm bir sabah hiç tanışmamış gibi uyanırım.(bu halim beni bira korkutuyor) bir konuda sitem veya uyarıda bulunduysam hemen düzelmeli zaman geçince hiç kıymeti kalmaz. Ve daha bir sürü şey.

Ben ne yapıyorum terapist öyle dedi diye düşünceden düşünceye atlıyorum. Olumsuz düşünme yada sinirlendiğim anlarda gereksiz konudan bağlantısız şeylere odaklanıyorum. Saate, bir kıyafete, çevredeki başka nesnelere onların özelliklerine odaklanıyorum bu iyi geliyor. Nefesime odaklanıyorum bunu da tavsiye ederim.

Bazen yapamıyorum tabi çünkü bence o kadar haklıyım ki ama sonra düşününce sesli olayı anlatınca çok mantıksızmış. Tepkimi de hiç saklayamam hemen yüzüme yansır. O yüzden yalnız kalacağım bir yere geçerim. Çıkar dışarda bir hava alırım.

Yorumları takip edeyim de iki feyz alayım bende

Bende ateş grubu mu burcunuz diye soracaktım. Ateş gruplarının mizacı fevri ve agresif bir o kadar da neşeli. Kafayı yedirtirsiniz insana

Sinirlendiğinizde veya kırıldığınızda bir kağıda söylemek istediklerinizi yazın ve sonra o kağıdı yakın. Bu rahatlatıyor insanı, yakamazsanız bile yırtıp atarsınız veya suya tutup atarsınız. Bunlar sakinleştirebilir

Yani mesela şu an okuduklarımdan sonra bir şeyleri fark ettim tekrardan mesela ben memnun olmuyorum memnuniyetsiz bir tarafım var sanırım ilişkilerde. Adam ağzıyla kuş tutsa burun kıvırabiliyorum. Çok kötü bir huy biliyorum insanın hevesini muhtemelen kırıyorumdur. Fırsat vermiyorum, zaman vermiyorum mesela çok sabırsızım ilişkilerde asla evlilikle ilgili baskı kurmuyorum evlenelim işte şöyle olsun böyle olsun demiyorum tam tersi bitirelim diyorum seninle beklentilerimiz farklı sen daha sabırlı bir insansın ben daha fevri bir insanın birbirimize uygun değiliz bitsin diyorum kolayca bu sadece evlilik konusu değil bu arada genel olarak bir şeyi istiyorsam beklersam olacak bir şeyse beklemiyorum bitiriyorum bunu da törpülemem gerek.. Mesela şu anki ilişkimde planımız yazın evlenmekti ben annesini tekrar sorun ettim zaten ailen sıkıntılı nasıl Evleneceğiz düğün olmayacak ne benden gelirler ne ondan gelirler ikimizin ikinci evliliği o bana yurtdışında evlenmeyi söyledi, bu sefer ben yazın evleneceksek ortada planımız yok son günü alacağım gelinliği dedim mesela bana evlilik teklifi için bile fırsat vermiyorsun dedi yüzüğünü bile sipariş verdim dedi iki ayağım bir pabuça girdi senin yüzünden dedi bu sefer üzüldüm yürümüyor yapamıyoruz belli ki dedim ayrıldım onunda yorulduğunu hissediyorum ki ben de öyle ama ben şunu farkındayım o gidecek başkası gelecek eski eşimle de bunları yaşadım sabırsız olmamın problemini çok çektim, ya da yaptığım sorunlar eski evliliğimde de vardı yani ben herkese bu sorunları yapıyorum belliki ortak nokta bu.. Bir aile olmak istiyorum çünkü küçükken çok sorunlu şeyler yaşadım anne baba konusunda baba eksikliğim var benim güzel düzenli bir ailem olmadı anne babayla büyümedim bu yüzden çocuk istiyorum aile olmak istiyorum ama beceremiyorum mah ediyorum her şeyi bu sefer yapan insanları kıskanıyorum yapan nasıl yapıyor bir ben mi değer görmedim bu kadar diyorum mesela Çocuklu anne baba görünce hala çok üzülüyorum küçükken hep ağlardım anne baba çocuk gördüğüm zaman çünkü ben onu hiç yaşamadım.. Küçükken de hayat bana bunu yaşatmadın büyüdüm kendi ailemi bile kuramıyorum diye üzülüyorum.. biliyorum ki sorun benim.. 10 kez de evlensem 10 kez boşanırım ben böyle olmaya devam edersem

su anki iliskinizde mutlu musunuz? Karsi taraftan emin misiniz?
Hayır değilim o yüzden ayrıldım dün tamamen son noktayı koydum. Mutlu olmama sebebim kendi memnuniyetsizliğim.. Objektif bakarak karşı tarafta eksi aradığımda elle tutulur kendi i savunamıyorum. En son benim psikolojim bozuk sen haklısın mutlu olmayı hak ediyorsun kurtul dedim cinnet anında.. Hep çabaladı ama dün çok ciddi bir kriz olunca benimle olmayacağını gördü diye düşünüyorum annemle de konuştu sadece mutlu olsun istiyorum bir daha rahatsız etmeyeceğim beni görmeyecek dedi.. ailemle arası çok iyi işi itibariyle de göreceğimiz bir noktada. Anneme de bana da sarılıp ağladı dün çok ağladı öyle gitti..
belki kıyasladıgımda beni şimdiye kadar en çok seven en çok katlanan oydu ama ben ilişkideki kendime katlanamadım neredeyse.. Kabul ediyorum suçluyum kapris yaptım hep hiç memnun olmadım , bundan önceki evliliğimde eski eşim daha ketumdu o da katlandı bana ama mesela o biraz daha sertti ailesine çok düşkündü ailesine hizmet bekliyordu ama bu öyle değildi arkamda güçlü duruyordu. Çok üzülüyorum gece hiç uyumadım çok özledim ama olmayacağının farkındayım benim yüzümden.. çünkü mutlu olmuyorum beraberken

dogadostupanda sizin üslubunuza hayranım olaylara sakin yaklaşıyorsunuz keşke öyle olsam birazcık.. sizin yazılarınız bile beni sakinleştiriyor hemen doğru evet böyle olmalıyım diyorum her konuda

Benim annemde çok fevri iyi hoş da yani bazen evde canımıza okuyor.
Çemkirmeleri özellikle.
Benimde sinirlerim bozuluyor.
Babam daha sakin.
Bilmiyorum ben genel anlamda fevrilikten hoşlanmıyorum.
Ama bildiğim şeyi de sonuna kadar savunurum.
Bunu fevrilik olarak algılayabilirler.
O kendi sorunları.

Su yuzden sordum. Bazen emin olamadigimiz iliskilerde daha cok sorun cikarabiliriz.

Acaba psikiyatriste mi gitseniz? Yanlis anlamayin ama siz bu kadar fevri iken evliliginizde yürümez. Madem karsinizdaki iyi, evlenilebilecek bir insan o zaman kendinizle ilgili baska adimlar atin derim.

dogadostupanda sizin üslubunuza hayranım olaylara sakin yaklaşıyorsunuz keşke öyle olsam birazcık.. sizin yazılarınız bile beni sakinleştiriyor hemen doğru evet böyle olmalıyım diyorum her konuda

Bende de sorun var, bakmayin boye olduğuma duygusuz bir insana döndüm artik kimsenin ne dusundugunu umursamıyorum. Ofkelenmenin bana bir getirisinin olmadiginin farkina vardim. cogu zaman tartismiyorum bile. Hatta dinlemiyorum da. Hee deyip geciyorum.
Karsimda beni anlamaya calisan birisi varsa konusurum. Olay hararetleniyorsa konusmayi ve dinlemeyi birakirim. Buda cok iyi değil gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…