Ben De kullanıyordum ama söz konusu çocuk olunca ikinci kez düşünmedim bile , araştırınca sigara içen annelerin çocuklarının sağlık durumları beni resmen dehşete düşürdü .. Şeker hastalığından tut , obeziteye ( bizzat bi yakınım yaşıyor) cilt bozuklukları , kansere kadar .. Bırak sigara içmeyi , sigara içilen ortamda bile durmanın ne kadar zararlı olduğunu bi araştırsanız zaten inanın müthiş bir suçluluk duygusu çöküyor .. Sigara içmek bir seçenek değil , bırakamıyorum bir bahane değil , hiç bir ilaç kullanmadım sadece şunu düşündüm , bu çocuğu dünyaya getirme kararını ben veriyorsam , onun sağlığı ile oynamaya Hakkı'm yok ve ilerde benim yüzümden bir sağlık sorunu Yaşarsa da asla kendimi affedemem, ve o gün bugündür asla sigara içmedim , ortamında bile bulunmadım ..Hamile kalmadan sigarayı bırakmayı düşünenlerdenim ama düşündükçe sanki daha çok içiyorum.Benim durumumda olmuş olan ve azimle bırakanlar var mı ve nasıl yaptılar?
Annemi sigara yüzünden kaybettim içiyorsan da bi şekilde bi zaman bırakmalısın. Ben günde 1,5 paket uzun kırmızı winston içiyordum sigarayı bırakıcam deyince gülüyorlardı herkes bırakır ama sen bırakamazsın çok içiyosun derlerdi. Sonra bi gün böbrek taşı düşürüyodum kafamı kaldıramıyodum halsizlikten bunu vesile sayıp içmicem artık dedim. Evdeki 3 paket sigarayı anneme verdim sen iç diye 5-6 sene oldu yanımda içirmiyorum şimdi iğrenç tiksinç bi şey bana göre ama maalesef kocam içiyo dün çok kötü bulandım ondaki sigara kokusundan. Sigarayı bırakınca bir kaç kez hastalanıyosun vazgeçme ve devam et.
Benimde başımda aynı dert var zaten stresten içiliyo sigara ama hamile olduğumu öğrenir öğrenmz brakırım dye bi düşünce var içimde gerçi kime söylesem şimdiden bırak diyorlar da gerçekten çok zor
Ben De kullanıyordum ama söz konusu çocuk olunca ikinci kez düşünmedim bile , araştırınca sigara içen annelerin çocuklarının sağlık durumları beni resmen dehşete düşürdü .. Şeker hastalığından tut , obeziteye ( bizzat bi yakınım yaşıyor) cilt bozuklukları , kansere kadar .. Bırak sigara içmeyi , sigara içilen ortamda bile durmanın ne kadar zararlı olduğunu bi araştırsanız zaten inanın müthiş bir suçluluk duygusu çöküyor .. Sigara içmek bir seçenek değil , bırakamıyorum bir bahane değil , hiç bir ilaç kullanmadım sadece şunu düşündüm , bu çocuğu dünyaya getirme kararını ben veriyorsam , onun sağlığı ile oynamaya Hakkı'm yok ve ilerde benim yüzümden bir sağlık sorunu Yaşarsa da asla kendimi affedemem, ve o gün bugündür asla sigara içmedim , ortamında bile bulunmadım ..
Ve hemen inanıp kendinizi rahatlattınız öyle mi ? Peki sigara içen annelerin bebekleriyle içmeyenlerin ultrason fotoğraflarına baktınız mı ?ya da daha bilimsel makalelerden incelediniz mi konuyu ?ben bir kaç doktor değiştirdim ve sigarayla ilgili tepkileri sert olmuştu derhal Bırakın demişlerdi .. Ha sen doktora ben bırakamıyorum dersen o da bari azalt der o ayrı .. Sigara konusun da lütfen kendinizi hiç bir şekilde rahatlatmayın çocuğunuzu Zehirlediğinizi unutmayın..geçen yurtdışından bi arkadaşım doktora gitmiş kadın hamile sigara içiyomuş bu bahsettiğim kadın doktorun ta kendisiymiş şaşırma olayı geçtikten sonra ne alakası var snn ciğerlerine gidiyo bebeğin yanından bile geçmez sigaranın dumanı demiş. Yani alkol uyuşturucu gibi kana karışmadığı için doktor kndini öyle savunmuş bu olayı duyduktan sonra burdaki doktorlarında bağımlı olanlara içmeyn değil de sınır koyuyor olması gerçekten içimi rahatlatıyor yoksa kimse istemez daha doğmamş bebeğine zarar vermeyi
Sağol canım. Eşim bırakıcam diyo en azından ama ne zaman belli değil tabi. Çocuk olduğunda kusura bakmasın apartman boşluğunda içer.başınız saolsun.Evet eşim de bırakamayacağımı söylüyor daha çok insan demoralize oluyor.Sanırım az az diye bir bırakma şekli yok kökten atmalı hayattan.
siz yine iyisiniz apartman boşluğuna müsade ediyorsunuzSağol canım. Eşim bırakıcam diyo en azından ama ne zaman belli değil tabi. Çocuk olduğunda kusura bakmasın apartman boşluğunda içer.
benim arkadaşım da içti canım hamileliğin de ama doğduğun da çocuk doktoru gördü ve direk dediği sen hamileliğin de sigara mı içtin oldu. Nefes alışlarından anlamış çocuğun. Bunları düşünüp içilmemeli bence. Anlayamıyorum ben sigarayı bırakamıyorum diyenlere. Babam içmişti benim de 32 sene bilfiil içti ama bir anda içmiyorum dedi ve bıraktı. Sadece irade meselesi. Ve karnındaki minik meleği düşünmeli bence ve o şekilde motive edip kendini bırakılmalı. Ona birşey olursa vicdan azabını ömür boyu çekmek var.
benim eşim içmiyor ben o açıdan bir nebze daha iyi durumdayım belki ama baskıyla bıraktırma da ben de ters etki yapıyorSağol canım. Eşim bırakıcam diyo en azından ama ne zaman belli değil tabi. Çocuk olduğunda kusura bakmasın apartman boşluğunda içer.
Her ne kadar ciğerlerine gitse de içindeki zararlı maddeler ciğerlerine kana karışıyor ve bütün vücudunda dolaşıyor ve hem anne hem bebeğe zarar veriyor bence o doktor sadece bahane bulmuş bende yenidoğan yoğun bakım hemşiresiyim (her gün bir sürü erken doğum sıkıntılı doğumlu bebişler görüyorum)ve hamileyim sigara hiç içmedim ama içenin yanında bile bulunmuyorum. Tabi her sigara içenin bebeği etkilenecek değil ya da sigara içmeyenin hastalığı olmayacak değil ama sigara içip içmeme iradesi tamamen anne nin elinde olan bir şey kim bebeğini bile bile zehirlemek ister ki tamamen bir mesuliyet ve vicdan meselesi bence hamile kalmayı düşündüğünüz zamanda bırakmalısınız yada en azından bırakamıyorsanız azaltmalısınız. Belki sen içmiyorsun sana kolay gözüküyor diyebilirsiniz ama bende bağımlı ılacak kadar çok sevdiğim içecek yiyeceklerden vazgeçtim çok çok azalttım. Rabbim hepimizin olmuş ve olacak bebeklerini sağlıklı mutlu ve huzurlu kucağımıza almayı nasip etsin.geçen yurtdışından bi arkadaşım doktora gitmiş kadın hamile sigara içiyomuş bu bahsettiğim kadın doktorun ta kendisiymiş şaşırma olayı geçtikten sonra ne alakası var snn ciğerlerine gidiyo bebeğin yanından bile geçmez sigaranın dumanı demiş. Yani alkol uyuşturucu gibi kana karışmadığı için doktor kndini öyle savunmuş bu olayı duyduktan sonra burdaki doktorlarında bağımlı olanlara içmeyn değil de sınır koyuyor olması gerçekten içimi rahatlatıyor yoksa kimse istemez daha doğmamş bebeğine zarar vermeyi
valla bir arkadaşım çubuk kraker yiyerek bırakmıştı ilginç ama sigara içme isteği gelince çubuk kraker yiyordu. başka şekilde de aile de, arkadaşlarında sigara içen varsa onlarla olan ortamlarını şu sıra en azından azaltmaya çalış. hamile değilse de şu sıra destek alabilirsinkesinlikle öyle o yüzden daha niyet aşamasındayken bırakırsam kanım o kadar uzun süre temizlenmiş olur düşüncesindeyim.Sadece bırakmak için kolay yollar var mıdır irade başta onu biliyorum
Canım sende haklısın baskı ile olacak bir şey değil herşey senin karar vermenle olacak birşey. Böyle durumda insanların sana sert bir şeklide ya da baslı kurarak yada her fırsatta söylemeleri seni daha da sigaraya itebilir inşallah en kısa zamanda bırakabilir sinbenim eşim içmiyor ben o açıdan bir nebze daha iyi durumdayım belki ama baskıyla bıraktırma da ben de ters etki yapıyor
Canım sende haklısın baskı ile olacak bir şey değil herşey senin karar vermenle olacak birşey. Böyle durumda insanların sana sert bir şeklide ya da baslı kurarak yada her fırsatta söylemeleri seni daha da sigaraya itebilir inşallah en kısa zamanda bırakabilir sin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?