Ben bir avukatım.Yığınla boşanma davasına baktım.Kişiler,yaşlar,hayatlar farklıydı ama hepsinin tek bir ortak yönü var:Bir kere yapan bir daha yapar.
Eşinizden sizin tabirinizle düzelme beklemeyin.Bu bitse başka bir yerden patlak verir.11 yıldır böyle gelmiş böyle gider.Bu durumda elinizdeki seçenek şu:Üvey baba evi,annemle anlaşamıyoruz diye düşünmeden ailenizin yanına dönmelisiniz.Laf mı söylüyorlar,"He aynen."deyip geçersiniz.Hayat bize söylenen her şeyi duyabileceğimiz kadar uzun değil.Siz biraz toparlanana kadar kızınızla sizin başınızın üstüne bir çatı verirlerse Allah onlardan razı olsun.Kızınız zaten çok küçük yaşta değil,evde yalnız olmadığı sürece kendi kendini çekip çevirebilir.O sırada siz de çalışırsınız.Vaktiniz ve haliniz olursa liseyi bitirip KPSS denemenizi de tavsiye ederim ben.Maddi durumunuz biraz toplanınca ya kendinize bir ev kiralarsınız ya da bir arkadaşınızla eve çıkabilirsiniz.Artık eşyalı evler var,ev düzmeyle uğraşmak şart değil.Sürecin korkutucu göründüğünün farkındayım,ama inanın bana ailesiz,parasız boşanan çok kadın var.Siz yılında bulunduğunuz müddetçe her şey mümkün.Lütfen kendinize inanın.