Fikir verebilirmisiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lave
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Lave

NK
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2015
330
407
18
Kizlar benim kiz kardesimin bir sikintisi var sizden fikir almak istiyoruz, bende sorun olmadan nasil bu isin icinden cikilir bilemedim.
Kiz kardesimin mayista dugunu var, biz istanbula yakin bir yerde yasiyoruz kiz kardesim ve nisanlisi alisverise gitmeye karar verdiler kina gecesinde giyecegi kiyafet bindalli, mum el gulu vs ve damada kiyafet almaya bas basa gitmek istiyor kiz kardesim. Ama kayinvalideside muhalefet cikmis bizde gelicez babanla demis ogluna onlarda kendilerine dugunde giymek icin kiyafet bakacaklarmis.
Ya akil var mantik var, gunler cuvala mi girdi illa neden onlarla gelmek istiyor, kardesim dogal olarak diyor ki ben onlarin yaninda ne nisanlimla rahat dolasabilirim ne de dogru durust elbise deneyebilirim, zaten kayinvalidesi dedigim dedik biri illa dedigini yapar, ne yapip ne edip kendi begendiklerini aldirir bana diyor kardesim.. boyle cokca cani sikkin bu konuda bende diyorum acik acik ara ve de ki annecigim ben senin ve babamin yaninda rahat edemem gelmeyin, oyle yaparsam nisanlim kizar diyor her gun istanbula mi gidiyoruz sanki diyormus
nisanlisi gelsinler ne olacak seninde annen gelsin diyor, yani ailesinin gelmesinden yana,, ama kiz kardesim ben bu alisverisi nisanlimla bas basa yapmak istiyorum diyor

Bir akil verin ne yapabiliriz bu konuda?

Ben yalnız kalmak istiyorum, annenle rahat edemem desin. Ayrıca kv nin ne işi var ya. Allahım yarabbim

Nişanlısıyla zaten bir ömrü birlikte geçirecekler...
Anne Baba sonuçta heves etmişler,bence kırmaya tatsızlığa değmez.
Yaşı başlı insanların heveslerini kursaklarında bırakmayın,nişanlısını alıp başka bir gün başbaşa İstanbulun tadını çıkarmaya gidebilirler.
İyi niyetli yaklaşmakta fayda var,sonradan çıkacak arızalara zemin hazırlamasın kardeşiniz...
Herşeye hı hı tamam anne tamam baba diyip,kendi lehine çevirebilir sonucu.
Sonuçta yaşlı insanlar hatır gönül tatlı dil severler...
Aklını kullansın bence....

Eger onlar da gelecekse siz de ailece gidin.
Gerekirse baskin cikarsiniz.
Meydani bos bulmuslar.

Hic taktige maktige luzum yok boyle konularda. Acik ve net olacaksin. Ben yalniz alisverise cikmak istiyorum o kadar. Ha madem onlar da gelsin diyorsun o zaman size iyi alisverisler diyeceksin.

Heves etmişler gelmek istemişler, gelsinler. Belkide düşündüğünün tersine güzel geçecek günü. Geçmezse bir şey almasın başka zaman nişanlısıyla baş başa giderler

zaten kayinvalidesi dedigim dedik biri illa dedigini yapar, ne yapip ne edip kendi begendiklerini aldirir bana diyor kardesim.

kardeşinizin ağzı dili yok mu, fikri yok mu? zorla kimse kimseye bişey aldıramaz kişi boyun eğmedikten sonra. gerek yok şimdi tatsızlığa. gelsinler. ama kız kardeşiniz de yalnız gitmesin. ve öutlaka öyle bi alışveriş yapsın ki nevri dönsün karşı tarafın.

Karşı tarafın nasıl olduğunu bilmediğim için yorum yapmayacağım.
Belki sakin kendi hallerinde insanlardır.Öyle düşündüğünüz kadar da çok karışmazlar hatta kardeşinize fikir konusunda belki yardımcı bile olur kv.
Bazı şeylere önyargı ile yaklaşmamak gerek bence.Sonuçta bir gün.Baktı işler istediği gibi gitmiyor bir daha böyle bir gezmeye çıkmaz onların ailesiyle,nişanlısıyla çıkar.

E alışverişe ailelerle gidilir zaten, gelsinler ne olacak?
Siz de gidin annenizle, hep birlikte güle eğlene alışveriş yaparsınız.
Güzel şeyler bunlar ve güzel şeyler birlikte olunca daha da güzelleşir.
Değer mi iki saatlik bir olay için anne baba kırmaya?

O zaman size burada iş Düşüyor.siz kayınvalidesiyle'le çarşıya çıkacaksınız.kardeşiniz nişanlısı ile beraber çıkacak.zaten kolay mı öyle hem geline. Hem onlara yetişir mi bir günde alınacaklar.kardeşiniz öyle dese düğün zamanı şimdi sorun çıkarırlar cadılar.

Ben olsam baska bi gun nisanlimla gidip her eksigimi alirim. Sonra geriye bi damatlik kalsin ve anasinin bbasinin elbisesi.
Onuda bir gunde bitirin.

Gittiği gün almak zorunda mı.hep beraber gitsinler anneniz de gitsin. Başka Zaman'da onlar ikisi gitsin

kötü gelin konumuna düşmemek ve daha en baştan kayınvalidesinin ona gıcık kapmaması için nişanlısıyla konuşacak o ailesine biz yalnız çıkmak istiyoruz bir daha ki sefere birlikte gideriz diyecek.sonuçta o oğulları kırılsalar da çabuk geçer.eğer çocuk ta ikna edemezse illa o alışverişe geleceklerse kızkardeşin yine çocukla konuşacak ben beğendiğimi sana belli ederim sende onda ısrarcı olursun sonuçta kaynanamın değil bizim beğendiğimiz önemli yine çakışmamak için damat ben bunu istiyorum bu yakıştı diyecek.sonuçta gelinin değil (sözde) OĞLUNUN beğendiği alınmış olacak

Önce anası babasıyla gitsin madem cok istiyosa. Sonra ikisi başbaşa gitsin. Herşeye karışmasalar olmaz. Bu bdv'de bi ilginç. Ağzı var dili var herhalde kardeşinin. İstemiyorum desin.

Önce anası babasıyla gitsin madem cok istiyosa. Sonra ikisi başbaşa gitsin. Herşeye karışmasalar olmaz. Bu bdv'de bi ilginç. Ağzı var dili var herhalde kardeşinin. İstemiyorum desin.

bende boyle dusunuyorum

empati kurmalari gerek.. evet belki anne babasida hevesli ama daha once nisan alisverisi falan beraber cikildi tamam, ama simdi neden cumbur cemaat gitmek zorundalar
kiz sadece nisanlisiyla gitmek istiyor madem sadece nisanlisinin zevkine ve kendine guveniyor
bana, anneme ihtiyaci yok yakinda kaldi ki kayinvalidesine olsun.. kimseyi istemiyor sonucta bende saygi duyuyorum hakli goruyorum kardesimi

Gittiği gün almak zorunda mı.hep beraber gitsinler anneniz de gitsin. Başka Zaman'da onlar ikisi gitsin

kina ve dugunune 1 ay kadar sure kalmis, istediklerini alip rahat durmak istiyor canim kardesim ki hakli bence yani gittigi gun almak zorunda calistigi icin hep gitme imkani yok istanbula

madem baska bir gun kv kp gitseler ya, boyle bir durumda onlarin daha dusunceli olmasi gerekmiyor mu
bu kiz calisiyor birseylere caba sarfediyor birde herkesin gonlunu dusunmek zorunda kaliyor, keske buyuk olarak tecrubeli olarak diger taraf ve nisanlisi dusunse
kvdede tamam kizim icine sinsin onu al diyen biri degil, hem cimri hemde kendi istedigi model ve renge guzel degip baskalarinin begendiklerine camur atan patavatsiz biri ,, dedim ya daha once nisan alisverisine cikildi onceden bilmesek huyunu neyse :)

Benim bildiğim de alış-verişlere hep beraber gidilir.
Ancak olacağı söyleyeyim anne-baba ne kadar mülayim olurlarsa olsunlar, bir yerden sonra gelinin isteklerine "O kadar gerekli bir şey değil ki bu, almayın, ne lüzumsuz, aman o da olmayıversin" demeye başlayacaklar :)

Ne anlarlar ki, bırakın gitsin çocuklar baş başa değil mi :)
Direkt söylesin kardeşin:
"Anneciğim, biz baş başa çıkmak istiyorduk, başka bir alış-verişimize sizlerle, annemlerle hep birlikte çıksak?" gibisinden...

Alacaklarını alıverirler bu arada iş kapanır.

Bence kardeşiniz söylemesin kötü olan o olur.
Nişanlısını vazgeçirmeye ikna etsin.
Yanlarında rahat edemem vs desin ki nişanlısı söylesin ailesine.

kzı kardeşiniz nıe arıyo ki nısanlısı halletsın ..kız kardeşiiniz ben tek gitmek istiyorum desin çıksın işin içinden..
bizde ayrı şehirlerdeydik ben istanbuldaydım nişanlım dedi ki ben tek gelim alışverişi yapalım yok dedim olur mu annende gelsin aklında şüphe kalmasın oda bızımle olsun..Demez olaydım..aha o alişverişte bi bozuldu aramız toparlanmadı...evlendık hala düzelmedi ve evlendikten 1 yıl sonra da kestim muhabbeti 1.5 yıl oldu ne sesini duydum ne yuzunu gördüm

Valla hevesini kırmak istemem kardeşinizin ama, nişanlısı ''anne sizin ne işiniz var'' diyemediği sürece kız kardeşiniz hiç bişey yapamaz.Herşey eş'te biter.Bi kv kp ne kadar beter olursa olsun oğulları hayatındaki insanın isteklerini gözetiyorsa o aile bişey yapamaz.Ama hem kadın dediğim dedikmiş hem kardeşinizin nişanlısı belliki aileci.İnsallah bütün derdi bu olur çünkü bana kalırsa ileride daha başka dertler çekicek bunlar yüzünden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…