- Konu Sahibi muhtesemgatsby
-
Instagram üzerinden satmayı planlıyoruz. Çok büyük bütçelerle olmasa da reklam verebiliriz.
Aslında şöyle, benim abimin bir arkadaşının butik bir çikolata dükkanı var ama satışlarının çoğu instagram üzerinden oluyor. Onunla fikri paylaştığımda beğendi ve kesin kararımızı verince detaylar konusunda yardımcı olabileceğini söyledi. Ben de o yüzden uzun bir araştırma sürecine girmedim, nasılsa o yol gösterir diye düşünerek. Sıfırdan instagram yapabilirim diye düşünüyorum, daha önce yapmıştım.Fatura kesmeniz gerek biliyorsunuz değil mi? İyice araştırdınız mı süreci? Sıfırdan hesap yaratmakta zor. Uğraştırıcı geliyor bana instagram bilemedim. Bence dolap, letgo vb uygulamalar üzerinden satış yapmanız daha kolay olabilir
Yok aksine mutlu olurum fikir alışverişinden, teşekkür ederim fikir belirttiğiniz için.Hevesinizi kırmak İstemem de yani ben pikniğe gidicek olsam kendim ayarlarım orda yiyeceğimi, instagram üzerinden sipariş vermezdim.
En azından şirket kurma üç beş ürün hazırlama masrafı var. Şu an bir şirket kurmanın maliyeti ne bilmiyorum ama 2-3 sene önce 7 bin civarıydı.
Çook teşekkür ederim güzel tavsiyeleriniz içinHedef kitleniz ve içeriğiniz ilişkili olmalı. Ayrıca işin devamlılığı olması lazım.
Sadece " insta fotocusu piknikçi" çok kısıtlı bir kitle.
Pakete bakınca alkol kullanan insanların ev ziyaretine çikolata alıp gitmesi gibi hediyelik veya hafta sonu için hazır hoş bir paket olarak gördüm.
Hedef kitle orta ve üst gelir grubu+ alkol kullanan gibi görünüyor. Arada dediğiniz instacılarda çıkar elbet. :)
Çikolata gibi bir çok gelir düzeyine hitap ettiğini düşünmüyorum.
Ayrıca karışık ürün konsepti, ürünlerin aynı dayanıklılığa sahip olmaması büyük sorun. Örneğin peynir.
Ayrıca sosyal medyadan satış yapacaksanız her şeyi yasal olarak yapmalısınız.
Özellikle gıda sertifikaları ve vergi konusunun şakaya gelmeyeceğini belirtmekte fayda var.
Edit: swot analizi yapmanızı tavsiye ederim.
Haklısınız, acele etmemeliyim sanırım. Şu an evde oturduğum süreçte bir şeylere girişmek belki de doğru olmayabilir.Şahıs firması kurabilirler ilk etapta aslında. Onun açılış maliyeti 500-600 lira bir şeydi birkaç sene önce.
Ama tabii buna mali müşavir ücreti, kendi bağkur primleri vs dahil değil.
Yine de oluru olan bir fikir değil bencemuhtesemgatsby .
Ben pikniğe gidiyorsam mangal tercih ederim. Onun yanında da rakı ya da bira içerim.
Şarap ve peynir tercih eden de olur elbette ama bunu yapacak olan da instagramdan sipariş verip onu beklemez.
Herhangi bir dükkanda, markette satılan bir paket olsa gideri olur ancak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?