fikir verir misiniz???

berra34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2010
27
0
86
Diğer
merhaba arkadaşlar.şöyle bir problemin var. komşum çok iyi seviyorum kendisini.lakin çok fazla isteği oluyor. bu normal mi onuda bilmiyorum.istemesi sorun değil var olana yok diyemem zaten. ama hiç düşünmüyor. şu var mı bu varmıyı geçtik. bulaşıklarımı makşnene atalım mı ya kadar varıyor. sorun değil tabiki yaparım. fakat benimde bir bütçem var.malum üç kuruşla geçim sağlıyoruz çoğumuz. ve ona göre aylık kısdığımız şeyler var kendimizden bile.. off bilemiyorum.yanlış mı bu düşüncem acaba...

bence herseyin bir siniri vardir yaa. bence abartmis. bulasik makinene bulasiklarini koyacak kadar hemde. bende dur demelisin bir yerden ... olanada yok demeyi basar. senden herseyine evet diye karsilik buldugu icin bence bu kadar cok ileriyee gitti. hem seni dusunmuyor bile haklisin ...sonucta herkezin bir butcesi var ileriye gitmis bencede.. artik yavas yavas hayir de. ozeliiklede makinani kullanmak isterse suanda dolu yada bozuk gb bahaneler uydur.

Yok artık makinaya bulaşık atalım demek de abartının abartısı olmuş, ne yüzsüz insanlar var yahu.
Valla akadaşım geçim zor, isteseniz de istemeseniz de bu tip abartılı istekleri reddetmek zorundasınız.
Makina bozuldu deyin, yok deyin, o vazgeçer herhalde zamanla.

çok saçmalamış ya eksik bişey olur komşudan istenir ama bulaşığını yıkatmak ayıp artık ! bi kaç kez bahaneyle red edin. böyle böyle anlar umarım..

arkadaşım allah kolaylık versin... kesin o kadın bekler sizin makineniz boşalsın diye sonra teklif eder ; dolu diyemezsiniz... bozuldu desen bir bakayım der ; deterjanım kalmadı ; tuzu bitti filan da diyebilirsin... ama ona da ben alayım bu seferlik deyip daha fazla yıkamak ister...

ayy ne tuhaf yaa ; ben pek sevmem insanlardan yardım istemeyi o yüzden hayrete düşüyorum bu tarz istekler karşısında... kimbilir daha neler vardır?

be bulaşık makinasını kullanmıyorum. bulaşıkları banyoda küveti dolduruyorum orada yıkıyorum ver seninkileride aralarına atayım onlarla beraber yıkayımde. bak istermi bir daha..:jeyyar:
şaka şaka
buna inarmış birde konu komşuya anlatırmış, kimse gelmez birde evinize. şartı şurtu yok diye.
sadece bunu dediği zaman bulaşıkları elle yıkıyorum deyin olsun bitsin.

en güzel öneri opypete arkadaşımdan gelmiş, :lepi: ve yrıca heryere el atmasına izin verme dolap, makine kapaklarını açmasına engel ol yerimseniben

bu sevecen komşuluktan çıkıp temiz kalpli görüp kullanmaya kadar ulaşmış kendi hayatınızı devam ettirmek için çalışıyorsunuz paralar kazanıyorsunuz yok bulaşığımı makinende yıkayalım onun varmı bunun varmı bana hoş gelmiyr böyle şeyler bizimde vardı böyle bir komşumuz çok iyiliklerini gördük ama zaman geçince anladıkki artık kullanılıyoruz kahvaltıya bize gelirler yemeğe bize geilrler çocuğunu bize bırakır sürekli şu varmı bu varmı ve bunun yanında tek komşunuz ben olayım isteğide mevcuttu , biraz düşününce iyi insan olmanın çok farklı bişey olduğunu gördüm aslında insan bencil olmamalı bu konuda biraz sertim ben kullanılmaya tahammülüm yok belirli bir bütçe var dimi kendi rızkımı niye başkasına yedireyimki hemde gönlümden koparak değilde emri vaki yaptırılarak

Siz çok yüz vermişsiniz bu komşunuza...

Bulaşık makinem bozuk çalıştırmıyorum deyin yok eğer bugüne kadar makinenize atmasına müsade ettiyseniz artık yapacak birşeyiniz yok demektir

Benimde evlenmeden once boyle bir komsum vardi;Isteyecegi seyi markasiyla isterdi.Onun istemedigi markadan verirsen tereddut ederdi.5-6 kez bu boyle gitti-hatta laptobumu bile istemiler annemden:)Sen konuyu acinca -acaba ayni komsu mu dedim:)-camasir makinasinin bozuk oldugundan bizim makinada bile camasir yikadi.Neticede annem dayanamadi ve yok;markete gitmedim,kizim kizar gibi bahnelerle ayagini kesti.en iyi yontem iyi polis kotu polisi oynamak bence.Esinin uzerine at..

kızım böyleleri anca iyi günde yani sende varken arkadaş olur allah korusun başına bir hadise gelse bak bikere arıyormu kim olursa olsun mesafe şart ne demek bulaşığımı makinanda yıkamak çok saçma.

Ama sizden rahatlık almazsa öyle rahat rahat şeyler istemeye cüret edemez bence..
Bir hayır diyememişsinizdir, iki diyememişsinizdir komşu hanım da afedersiniz ama hayır diyemeyişinizi suistimal etmiştir..ediyordur..
Siz bir örnek vermişsiniz biz de o örnekten gidiyoruz, ama hakikatten de ne pişkinlik insan bulaşığını verir mi hiç, Allah Allah lmaz:

Bulasiklari senin makinada mi yikamakkafamçokkarıştı

Böylesini de ilk defa duydumbenneyaptımki

Peki camasirlar nolcak:uhm:

bulaşıklarımı yıkayayım diyo makinendeakannehir
ya ne kadar yüzsüz insanlar bize şimdi garip gelioda demekki ona hiç garip gelmio yetişme tarzından olabilirsempatiksalakcinni
bizimde bir akrabamız pc kursuna gidiodu evde calısması gerekiomusta bizim pc yi istemişti evlerine akannehir gelip çalışamıo bizde eve götürüp kuracakmıs bozuk çalışmıyor dedik diye küstü ama gercektende calısmıyordu

arkadaşlar yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. ne oldu anlamadım ama komşum makinemi kullanmaktan vazgeçti. bende rahatladım. çok fazla yüzvermiyorum aslında. ama yalanla bahane bana göre değil. yüzümden anlıyor artık. iyi bir insan ona lafım yok ama fazla isteği olan biri. acaba ben mi yanlış düşünüyorum diye merak ettiğimden açtım konuyu anladım ki, hepiniz benimle aynı fikirdesizniz. haksızlık etmemişim komşuma. onu kırmak istemem ama beniimde çıkarlarım var ve olmalı ne yapayım...

YAvuz hırsız ol, yani ona fırsat vermeden sabah 8 de kapısına dayan limon iste yumurta iste ekmek iste.. kahvaltılığımız kalmamış peynir zeytin verirmisin yada kökten çözelim size kahvaltıya geliyoruz yarım saate çayı koy de...

Akşam b avç kıyma verirmisin yemek hazırlıycam de...
Ayy boşta hiç tencerem kalmamış, teflon tencereni verirmisin pilav yapıcam de....

Yemekten sonra çay kalmamış eşim çay istedi çay verebilirmisin de....

Ba bir daha kpına gelip bir iğne dahi istiyor mu kötükedihüso

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…