Fikirlerim Değişti...

Evet. Birilerinin çıkıp bu hanım kızlarımıza yapmakta oldukları şeyin doğru olmadığını söylemesi lazım, dinlerlerse tabi...
hiç biri dinlemiyor sonrada nasıl boşanırım diye yırtınıyorlar gerçi çoğu dul olamam daha iyisini bulamam diye boşanmıyor. aşkı sevgiyi çoook yanlış anlıyorlar

bence dizilerin inanılmaz etkisi var gençlikte... çok ilginç ilişkiler var dizilerde...

Birini hayatinin merkezine koymak iki sebepten...

Ya kisi kendini cok seviyor ve iliskisi iki aylik bile olsa...

'Cok emek verdim' diyor ortada bir moloz degil de mukemmel bir urun varmiscasina vazgecemiyor.

Sevilmedigini soyleyenlere 'yoo o beni cok sever, kaybetmek istemez' diyor cunku kendini dunyanin sekizinci harikasi zannediyor.

Ya da kisinin kendiyle sorunlari var, degersiz hissediyor...

Ve baskasini bulamama endisesiyle hic de memnun olmadigi iliskisine devam ediyor.

İliskisi yolunda gitmeyen, 'neden butun sorunlular bana denk geliyor' diyen once kendisine bakmali...

Ya kendine tahammulsuzlugu ya da baskalarina asiri tahammulu...

Kisacasi ic dunyasinda ters giden bir seyler vardir.

hiç biri dinlemiyor sonrada nasıl boşanırım diye yırtınıyorlar gerçi çoğu dul olamam daha iyisini bulamam diye boşanmıyor. aşkı sevgiyi çoook yanlış anlıyorlar
Evet. Boşanmış bir kadın olma düşüncesi insanların üzerine karabasan gibi çöküyor. Neden böyle? Halbuki haram değil, günah değil...

inanılmaz bir baskı var, hem eşten, hem babadan... en önemlisi kadın da kadının düşmanı...
Evet. Benim eşinden evlendikten 6 ay sonra ayrılmış bir hocam vardı. Bir gün sohbet arasında sordum hocam boşanmış bir hanım olarak ne tür sıkıntılarınız var diye. Arkadaşlarımla evlerinde değil dışarıda buluşuyorum, güçlü bir kadın olarak eşlerinden takdir görmem onları rahatsız ediyor demişti. Sahiden kadının düşmanı kadın ya...

bence sadece sevgili değil arkadaş,dost,akraba,tanıdık vb.. çevremizde kanımızı emen kimler varsa hepsini hayatımızdan çıkarmamız lazım.kalanlar bize yeter.
Evet, katılıyorum.

Yalnız insanın eşini hayatından çıkarması diğer insanları çıkarması kadar kolay olmuyor. O yüzden daha en başında doğru tercihler yapmak lazım değil mi?

Ya varya korkutuyorsunuz beni, inanın evlenmekten korkmaya basladim.
Hayir desem ki kotu olan adam zaten evlenmeden kendini gösteriyor oyle de degil ki.. kimi demiş işte evlenmeden önceki nazik kibar adam evlendikten sonra şöyle oldu öbürü yazmış çocuk olduğundan beri değişti.. yani kizlarda da suc yok ki bu adamlar değişiyor hanımlar

Fedakarlık yapmayacaksın!
Bencil olacaksın!
İşte evliliğin bana öğrettikleri.

Aynen öyle!
Evlenmeden önce minnetle bakılan fedakarlıkların evlendikten sonra
enayilik olarak kalıyor avuçlarında.

Millet neler istiyor, zor durumda bırakıyor, hayallerinden vazgeçmiyor.
Ben senin için neleri feda ettim deyince cevap: Seven insan eder zaten.
Daha da kötü cevap: Etmeseydin! oluveriyor..

insan duygusal yaklaştığı andan itibaren fedakar olmaya başlıyor zaten. karşıdaki erkek yavaş yavaş her şeyi alttan alttan kabul ettiriyor. tecrübelerim bana bunu öğretti. kabul ettirilmeye çalışılan şeyleri, başta kabul etmemem gerektiğini, duygularımın gözlerimi kapatmasına izin vermemem gerektiğini öğrendim.

Öz güven çok önemli. Yalnız fazlası da zarar. Çok öz güven sahibi insanlar kendi kararlarından o kadar emin oluyorlar ki çoğu zaman tecrübeden faydalanma gereği duymuyorlar.

Bağımlı bir kişilik mi olmak lazım ne? Ananın babanın sözünden çıkmayacaksın en iyisi...

herkes kendini gösteriyor sadece görmek istemioruz ya ruh hastası değilse rol yapailen çok azdır

Kendini gizleyen adamlar var o kızlara diyecek bir şey yok.
Maalesef onlar masum kurbanlar oluyor.

Ama çoğu kız bile bile ateşe yürüyor.
Yok düğün stresinden böyle. Yok evlenince düzelir diye diye yürüyorlar..
Gerçek bu..

nolacak kocası saldırcak mıymış, yoksa hocanız kocasını mı ayartacakmış ? gerçekten böyle sorunlar oluyor.. annemin arkadası ben çocukken eşinden ayrılmıştı.. bize gelmişti, ağlıyordu, kadın banyo yapınca babası diyormuş ki kimbilir ne haltlar yedin de banyo yapıyorsun ... o zaman anlamamıştım tabi... şok bir durum değil mi ya... iğrenç bir bakış açısı.. cinsellikle tanışan kadınlara böyle genel bir baskı var..

Bir de evlenince düzelmiyor.. sonra diyor ki kadın çocuk yapınca düzelir.. burda bu fikirleri görünce şaşıp kalıyorum..

Ben de evlenmeden öncesi ve sonrası bakışım adlı bir kitap yazmayı düşünüyorum ciddi ciddi
Kitap yazmaya gerek yok aslında. Evlendikten sonra ne olacağını merak ediyorsan şimdikileri 10la çarp demek yeterli.
Bir de bazen konu açıyorlar da masum masum soruyorlar ya " evlenince düzelir mi kızlar? " diye. Bir şey de diyemiyorsun.

Evet, katılıyorum.

Yalnız insanın eşini hayatından çıkarması diğer insanları çıkarması kadar kolay olmuyor. O yüzden daha en başında doğru tercihler yapmak lazım değil mi?

tabii ki öyle ancak ben şimdiki genç kızlarımızın bir çoğundan umutlu değilim..çünkü burada açılan konulara baktıkça içim acıyo.sevgilisinden psikolojik şiddet görmüş,fiziksel şiddet görmüş,aldatılmış,hakarete uğramış daha neler neler ama çoğunda acaba affetsem mi sorusu var.bu tip durumlarda evli kadınlar bile daha net karar verip o eşi hayatlarından çıkarıyorken genç kızlar sevgililerine kıyamıyor nedense.kendilerine kıymayı tercih ediyolar.

evelenince değişir mi evet aksi yönde . :)

Onu bunu bilmem de bana en cok koyan dun babasindan ve kocasindan dayak yiyen bir kadin vardi, once sinirlerim oynadi ciddi ciddi ellerim titredi okurken sinirden sonra düşündüm içim eridi ya çaresizlik denen sey bu olsa gerek dedim içimden.. hani şu sofraya kaşık koymadin yok efendim yemeği ağzıma geç verdin diye döven adam.. bir de kiz evden gitmeye kalkişinca babasi olacak herif dovmus nereye gidiyosun diye. Oyle babaya da kocaya da.. Allah hepinizi islah etsin ne diyeyim, ağzıma cok fena beddualar geliyor ya neyse..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…