- 2 Temmuz 2013
- 16.466
- 12.870
- 498
- Konu Sahibi obiviyante
-
hiç biri dinlemiyor sonrada nasıl boşanırım diye yırtınıyorlar gerçi çoğu dul olamam daha iyisini bulamam diye boşanmıyor. aşkı sevgiyi çoook yanlış anlıyorlarEvet. Birilerinin çıkıp bu hanım kızlarımıza yapmakta oldukları şeyin doğru olmadığını söylemesi lazım, dinlerlerse tabi...
inanılmaz bir baskı var, hem eşten, hem babadan... en önemlisi kadın da kadının düşmanı...Evet. Sırf bu tuhaf yaklaşımlar yüzünden kadınlar boşanmaktan korkuyorlar. Allah herkesin karşısına hayırlı insanlar çıkarsın. Hep diyorum kadın olmak zor...
Evet. Boşanmış bir kadın olma düşüncesi insanların üzerine karabasan gibi çöküyor. Neden böyle? Halbuki haram değil, günah değil...hiç biri dinlemiyor sonrada nasıl boşanırım diye yırtınıyorlar gerçi çoğu dul olamam daha iyisini bulamam diye boşanmıyor. aşkı sevgiyi çoook yanlış anlıyorlar
Evet. Benim eşinden evlendikten 6 ay sonra ayrılmış bir hocam vardı. Bir gün sohbet arasında sordum hocam boşanmış bir hanım olarak ne tür sıkıntılarınız var diye. Arkadaşlarımla evlerinde değil dışarıda buluşuyorum, güçlü bir kadın olarak eşlerinden takdir görmem onları rahatsız ediyor demişti. Sahiden kadının düşmanı kadın ya...inanılmaz bir baskı var, hem eşten, hem babadan... en önemlisi kadın da kadının düşmanı...
Evet, katılıyorum.bence sadece sevgili değil arkadaş,dost,akraba,tanıdık vb.. çevremizde kanımızı emen kimler varsa hepsini hayatımızdan çıkarmamız lazım.kalanlar bize yeter.
Fedakarlık yapmayacaksın!
Bencil olacaksın!
İşte evliliğin bana öğrettikleri.
insan duygusal yaklaştığı andan itibaren fedakar olmaya başlıyor zaten. karşıdaki erkek yavaş yavaş her şeyi alttan alttan kabul ettiriyor. tecrübelerim bana bunu öğretti. kabul ettirilmeye çalışılan şeyleri, başta kabul etmemem gerektiğini, duygularımın gözlerimi kapatmasına izin vermemem gerektiğini öğrendim.Evet, gerçekten fikirlerim değişti. Evlilik öncesinde yaşanan her türlü duygusal ilişkinin en ufak bir pürüzde bitirilmesi gerektiğini düşünüyorum artık. Eskiden "Yok ya fedakarlık olmadan olur mu?" falan diyordum ama artık böyle düşünmüyorum.
Kızlar aklınızı başınıza toplayın! Nikah öncesindeki her ayrılık kardır vallahi. Evlendikten sonra her şey bambaşka oluyor. Türk kadınları olarak fedakar ve anaç tarafımızı evlilik sonrasına saklamanın daha doğru olduğunu düşünüyorum.
Burada açılan konuları görüyorum, sizde görüyorsunuz. Evlilik çok önemli. Dikkatli olun, abla sözü dinleyin...
Öz güven çok önemli. Yalnız fazlası da zarar. Çok öz güven sahibi insanlar kendi kararlarından o kadar emin oluyorlar ki çoğu zaman tecrübeden faydalanma gereği duymuyorlar.Birini hayatinin merkezine koymak iki sebepten...
Ya kisi kendini cok seviyor ve iliskisi iki aylik bile olsa...
'Cok emek verdim' diyor ortada bir moloz degil de mukemmel bir urun varmiscasina vazgecemiyor.
Sevilmedigini soyleyenlere 'yoo o beni cok sever, kaybetmek istemez' diyor cunku kendini dunyanin sekizinci harikasi zannediyor.
Ya da kisinin kendiyle sorunlari var, degersiz hissediyor...
Ve baskasini bulamama endisesiyle hic de memnun olmadigi iliskisine devam ediyor.
İliskisi yolunda gitmeyen, 'neden butun sorunlular bana denk geliyor' diyen once kendisine bakmali...
Ya kendine tahammulsuzlugu ya da baskalarina asiri tahammulu...
Kisacasi ic dunyasinda ters giden bir seyler vardir.
Ya varya korkutuyorsunuz beni, inanın evlenmekten korkmaya basladim.
Hayir desem ki kotu olan adam zaten evlenmeden kendini gösteriyor oyle de degil ki.. kimi demiş işte evlenmeden önceki nazik kibar adam evlendikten sonra şöyle oldu öbürü yazmış çocuk olduğundan beri değişti.. yani kizlarda da suc yok ki bu adamlar değişiyor hanımlar
Evet. Benim eşinden evlendikten 6 ay sonra ayrılmış bir hocam vardı. Bir gün sohbet arasında sordum hocam boşanmış bir hanım olarak ne tür sıkıntılarınız var diye. Arkadaşlarımla evlerinde değil dışarıda buluşuyorum, güçlü bir kadın olarak eşlerinden takdir görmem onları rahatsız ediyor demişti. Sahiden kadının düşmanı kadın ya...
Bir de evlenince düzelmiyor.. sonra diyor ki kadın çocuk yapınca düzelir.. burda bu fikirleri görünce şaşıp kalıyorum..Kendini gizleyen adamlar var o kızlara diyecek bir şey yok.
Maalesef onlar masum kurbanlar oluyor.
Ama çoğu kız bile bile ateşe yürüyor.
Yok düğün stresinden böyle. Yok evlenince düzelir diye diye yürüyorlar..
Gerçek bu..
Kitap yazmaya gerek yok aslında. Evlendikten sonra ne olacağını merak ediyorsan şimdikileri 10la çarp demek yeterli.Ben de evlenmeden öncesi ve sonrası bakışım adlı bir kitap yazmayı düşünüyorum ciddi ciddi
Evet, katılıyorum.
Yalnız insanın eşini hayatından çıkarması diğer insanları çıkarması kadar kolay olmuyor. O yüzden daha en başında doğru tercihler yapmak lazım değil mi?
evelenince değişir mi evet aksi yönde . :)Kitap yazmaya gerek yok aslında. Evlendikten sonra ne olacağını merak ediyorsan şimdikileri 10la çarp demek yeterli.
Bir de bazen konu açıyorlar da masum masum soruyorlar ya " evlenince düzelir mi kızlar?" diye. Bir şey de diyemiyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?