Fikirlerim Değişti...

Bir de evlenince düzelmiyor.. sonra diyor ki kadın çocuk yapınca düzelir.. burda bu fikirleri görünce şaşıp kalıyorum..

Çocuk yapınca düzelir konusuna açıklık getirmek gerekiyor bence.

Bana da çok saçma geliyor bu söz ama bir kaç kişiden şunu duydum mantıklı geldi.

Eşim aile olduğumuzu farketmiyor, ailesini daha çok düşünüyor, hala onlara gereksiz yere
para gönderiyor gibi sorunlarda çocuk olduktan sonra eşi aile olduklarının
bilincine varmış ve herkesten çok çocuğunun sağlığını, geleceğini
düşünmeye başlamış, bu aile sorunu ortadan kalkmış.
Bunu bir kaç kişiden duydum.

Ama şimdi alkolik bir adam çocuk olunca düzelir mi?
Ya da çalışmayan, tembel, sorumsuz herif çocuk için değişecek mi?
Hiç aklım almıyor..

ben de bir ara neredeyse buna benzer bir topic açacaktım
bakıyorum, konuların çoğunda şu ifadeler:
hep alttan aldım, hep fedakarlık yaptım, sustum, ona bile birşey demedim, çok kırıldım sineye çektim, şunu şunu yaptı sustum, bunu bunu yaptı yine de affettim v.b. v.b. v.b.
Allah'ın ne vereceği belli olmaz, büyük konuşmamak lazım
ama bu kadar olmaz ki...
tabi ki kimse kusursuz değil, tabi ki bazı şeyler tolere göstermek lazım
ama öyle şeyler için yazılmış ki böyle şeyler
inanmak mümkün değil

Veya belli bi yastan sonra "daha iyisini mi bulacagim, yaş geçiyor, evde kaldim" durumlarina girmeler olabiliyor

O riske bile girmemek lazim derim ben, sorunlu bi iliskide asla cocuk yapmama taraftariyim (buyuk de konusmamak lazim sadece fikrimi belirteyim) cunku evet dıdısının dıdısının kocasi cocuk yapinca duzelmis peki ya seninki? Hadi düzelmedi? Daha da kaptırdı bozdu kendini? Yok cidden girilmemeli bu riske.

Çok onur kırıcı ya ...

Evet risk almamak en doğrusu elbette..
Çocukla boşanmak var işin ucunda daha da kötüsü çocukla o hayata dayanmak.

işte bu duruma göre değişir..ilk örnekte çocuk belki aileye olumlu etki yapabilir ama ikinci örnekteki durumlarda çocuğa da çok yazık edilmiş olur.hatta bazen ilk çocuk aileyi düzeltemeyince ikinciyi yapanlar bile var sanırsın o bebecik elinde sihirli değnekle doğuyor.

o da var ama yine bir olasılık..çoğunlugu yine devam ediyor aynı tas aynı hamam... riskli bir şey..

O konu gerçek olmasin diye dua ettiğim konularda ilk üçe girer sanırım . Ne zaman bu kadar vicdansiz olduk ya da hep vicdansizlar vardı da biz mi göremedik Sabretmek icin elle tutulur bir tarafı yok . Allah kimseyi çaresiz bırakmasın , olan çareleri de göremeyecek , uygulayamayacak kadar cesaretsiz , kör etmesin.

Tamam abla

Yok artık ya insan evladına nasıl kıyar da bu kadar canını acıtır , evladına acımayacaksında kime acıyacaksın ? Bir de bu gibi insanlar dışarda iyilik timsali imajı çizerler genelde .

Burası dağ başı mi ya ne diye kimse bi yardim eli uzatamiyor kadina? Adam gibi cezalar koysalar kadina şiddete, şiddet görüyorum diyen kadinla adam gibi ilgilenseler, iyi halden ivir zivirdan cezayi hafifletmeseler bakalim dövebilecek mi o adam o baba kadını. Kim ne derse desin temelde sıkıntı. Cezai sistem sıkıntılı. Adami tutmuş karakolda nezarete koymuşsun kötü hal gösterecek pisman degilim haftaya yine dovecegim diyecek hali yok. Gercekten böyle bi insanlik görmedim ben boyle bi vicdansizlik görmedim. Allah vicdansizlarla karsilastirmasin.

Allah razı olsun canım.. elbette öyle evlenmek için evlenseydim evlenmiştim şimdiye kadar Ama Allah korudu.. suan cok korkuyorum zaten yeni bi ilişkiye başlamaya cok zor canım cok bi daha kimseye güvenemem diye cok korkuyorum.. nasip herşey dilerim Allahtan Rabbim beni bi daha bu şekilde sınamasın. Allah benim kalbimi biliyordu ya korudu beni biliyorum onlardan.. Allah ne verirse hayırlısını versin.. Benden kötü olanlarda var biliyorum bu yuzden şükrümü hiç eksik etmiyorum Rabbim yardımcıları olsun..

Yok artık ya insan evladına nasıl kıyar da bu kadar canını acıtır , evladına acımayacaksında kime acıyacaksın ? Bir de bu gibi insanlar dışarda iyilik timsali imajı çizerler genelde .
kadının yuvası yıkılmış, 2 küçük çocuguyla ortada kalmıstı ve günde 12-13 saat çalışıyordu.. babanın düşündüğüne bak... yazık günah hiç mi insanlık yok sende be adam.. annem teklif etti, kadın yıllarca bizde yaptı banyosunu... ve dediğin gibi dışardan bakıldıgında çok saygın insanlar, kızlarını yanına alıp korumuşlarmışmışmış... ahh ahh

Peki bişey mi yaşadın da fikirlerin değişti? nasıl bu kanaate vardın.

Peki bişey mi yaşadın da fikirlerin değişti? nasıl bu kanaate vardın.
Yok, eşimden memnunum çok şükür, kimse dört dörtlük değildir tabi. Burada okuduklarımdan, etrafımda gördüklerimden....

Ben kadınlara kıyamıyorum ya, erkekler her zaman bir yolunu bulur...

vallahi tebrikler. ne güzel dile dökmüşsün.
ben kendi adıma ilişkimde aman kırılmasın, aman üzülmesin, aman affedeyim diye diye kendimi yedim durdum.
ilişkimde demeyeyim, ilişkilerimde. sonunda ne oldu? hiç.
evlensem ne olurdu? aynı şeyler.
kesinlikle adamı tanıdığın anda kaçacaksın, uzatmayacaksın.
ben bunu adam ederim demeyeceksin. en büyük derdimiz bu belki de. ben bu adamı değiştiririm düşüncesi.
değişmiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…