- 3 Eylül 2012
- 21.884
- 57.710
- 798
- Konu Sahibi obiviyante
-
Bir de evlenince düzelmiyor.. sonra diyor ki kadın çocuk yapınca düzelir.. burda bu fikirleri görünce şaşıp kalıyorum..
Evet, gerçekten fikirlerim değişti. Evlilik öncesinde yaşanan her türlü duygusal ilişkinin en ufak bir pürüzde bitirilmesi gerektiğini düşünüyorum artık. Eskiden "Yok ya fedakarlık olmadan olur mu?" falan diyordum ama artık böyle düşünmüyorum.
Kızlar aklınızı başınıza toplayın! Nikah öncesindeki her ayrılık kardır vallahi. Evlendikten sonra her şey bambaşka oluyor. Türk kadınları olarak fedakar ve anaç tarafımızı evlilik sonrasına saklamanın daha doğru olduğunu düşünüyorum.
Burada açılan konuları görüyorum, sizde görüyorsunuz. Evlilik çok önemli. Dikkatli olun, abla sözü dinleyin...
Kendini gizleyen adamlar var o kızlara diyecek bir şey yok.
Maalesef onlar masum kurbanlar oluyor.
Ama çoğu kız bile bile ateşe yürüyor.
Yok düğün stresinden böyle. Yok evlenince düzelir diye diye yürüyorlar..
Gerçek bu..
O riske bile girmemek lazim derim ben, sorunlu bi iliskide asla cocuk yapmama taraftariyim (buyuk de konusmamak lazim sadece fikrimi belirteyim) cunku evet dıdısının dıdısının kocasi cocuk yapinca duzelmis peki ya seninki? Hadi düzelmedi? Daha da kaptırdı bozdu kendini? Yok cidden girilmemeli bu riske.Çocuk yapınca düzelir konusuna açıklık getirmek gerekiyor bence.
Bana da çok saçma geliyor bu söz ama bir kaç kişiden şunu duydum mantıklı geldi.
Eşim aile olduğumuzu farketmiyor, ailesini daha çok düşünüyor, hala onlara gereksiz yere
para gönderiyor gibi sorunlarda çocuk olduktan sonra eşi aile olduklarının
bilincine varmış ve herkesten çok çocuğunun sağlığını, geleceğini
düşünmeye başlamış, bu aile sorunu ortadan kalkmış.
Bunu bir kaç kişiden duydum.
Ama şimdi alkolik bir adam çocuk olunca düzelir mi?
Ya da çalışmayan, tembel, sorumsuz herif çocuk için değişecek mi?
Hiç aklım almıyor..
Çok onur kırıcı yanolacak kocası saldırcak mıymış, yoksa hocanız kocasını mı ayartacakmış ? gerçekten böyle sorunlar oluyor.. annemin arkadası ben çocukken eşinden ayrılmıştı.. bize gelmişti, ağlıyordu, kadın banyo yapınca babası diyormuş ki kimbilir ne haltlar yedin de banyo yapıyorsun ... o zaman anlamamıştım tabi... şok bir durum değil mi ya... iğrenç bir bakış açısı.. cinsellikle tanışan kadınlara böyle genel bir baskı var..
O riske bile girmemek lazim derim ben, sorunlu bi iliskide asla cocuk yapmama taraftariyim (buyuk de konusmamak lazim sadece fikrimi belirteyim) cunku evet dıdısının dıdısının kocasi cocuk yapinca duzelmis peki ya seninki? Hadi düzelmedi? Daha da kaptırdı bozdu kendini? Yok cidden girilmemeli bu riske.
Çocuk yapınca düzelir konusuna açıklık getirmek gerekiyor bence.
Bana da çok saçma geliyor bu söz ama bir kaç kişiden şunu duydum mantıklı geldi.
Eşim aile olduğumuzu farketmiyor, ailesini daha çok düşünüyor, hala onlara gereksiz yere
Hiç aklım almıyor..
o da var ama yine bir olasılık..çoğunlugu yine devam ediyor aynı tas aynı hamam... riskli bir şey..Çocuk yapınca düzelir konusuna açıklık getirmek gerekiyor bence.
Hiç aklım almıyor..
çokkk ....Çok onur kırıcı ya...
Onu bunu bilmem de bana en cok koyan dun babasindan ve kocasindan dayak yiyen bir kadin vardi, once sinirlerim oynadi ciddi ciddi ellerim titredi okurken sinirden sonra düşündüm içim eridi ya çaresizlik denen sey bu olsa gerek dedim içimden.. hani şu sofraya kaşık koymadin yok efendim yemeği ağzıma geç verdin diye döven adam.. bir de kiz evden gitmeye kalkişinca babasi olacak herif dovmus nereye gidiyosun diye. Oyle babaya da kocaya da.. Allah hepinizi islah etsin ne diyeyim, ağzıma cok fena beddualar geliyor ya neyse..
Tamam ablaEvet, gerçekten fikirlerim değişti. Evlilik öncesinde yaşanan her türlü duygusal ilişkinin en ufak bir pürüzde bitirilmesi gerektiğini düşünüyorum artık. Eskiden "Yok ya fedakarlık olmadan olur mu?" falan diyordum ama artık böyle düşünmüyorum.
Kızlar aklınızı başınıza toplayın! Nikah öncesindeki her ayrılık kardır vallahi. Evlendikten sonra her şey bambaşka oluyor. Türk kadınları olarak fedakar ve anaç tarafımızı evlilik sonrasına saklamanın daha doğru olduğunu düşünüyorum.
Burada açılan konuları görüyorum, sizde görüyorsunuz. Evlilik çok önemli. Dikkatli olun, abla sözü dinleyin...
Yok artık ya insan evladına nasıl kıyar da bu kadar canını acıtır , evladına acımayacaksında kime acıyacaksın ? Bir de bu gibi insanlar dışarda iyilik timsali imajı çizerler genelde .nolacak kocası saldırcak mıymış, yoksa hocanız kocasını mı ayartacakmış ? gerçekten böyle sorunlar oluyor.. annemin arkadası ben çocukken eşinden ayrılmıştı.. bize gelmişti, ağlıyordu, kadın banyo yapınca babası diyormuş ki kimbilir ne haltlar yedin de banyo yapıyorsun ... o zaman anlamamıştım tabi... şok bir durum değil mi ya... iğrenç bir bakış açısı.. cinsellikle tanışan kadınlara böyle genel bir baskı var..
O konu gerçek olmasin diye dua ettiğim konularda ilk üçe girer sanırım . Ne zaman bu kadar vicdansiz olduk ya da hep vicdansizlar vardı da biz mi göremedikSabretmek icin elle tutulur bir tarafı yok . Allah kimseyi çaresiz bırakmasın , olan çareleri de göremeyecek , uygulayamayacak kadar cesaretsiz , kör etmesin.
Allah razı olsun canım.. elbette öyle evlenmek için evlenseydim evlenmiştim şimdiye kadarCanım bence yaşadıklarına üzüleceğine sevin. Seni takdir ettim, belli ki ne istediğini bilen bir insansın. İki kez nişan attın diye karşına çıkacak insana tutunma sakın. Olmayacaksa üçüncüyü bile at.
kadının yuvası yıkılmış, 2 küçük çocuguyla ortada kalmıstı ve günde 12-13 saat çalışıyordu.. babanın düşündüğüne bak... yazık günah hiç mi insanlık yok sende be adam.. annem teklif etti, kadın yıllarca bizde yaptı banyosunu... ve dediğin gibi dışardan bakıldıgında çok saygın insanlar, kızlarını yanına alıp korumuşlarmışmışmış... ahh ahhYok artık ya insan evladına nasıl kıyar da bu kadar canını acıtır , evladına acımayacaksında kime acıyacaksın ? Bir de bu gibi insanlar dışarda iyilik timsali imajı çizerler genelde .
öok haklısın, ben de zamanında ne mal erkeklere katlanmıştım.. şimdi erkeklerden soğudum, evlenmekten korkar oldum..Ortada söz yok, nişan yok adam kıza neler yapıyor... Kızlarımız böyle şeyleri yaptırmasınlar kendilerine...
Peki bişey mi yaşadın da fikirlerin değişti? nasıl bu kanaate vardın.Evet, gerçekten fikirlerim değişti. Evlilik öncesinde yaşanan her türlü duygusal ilişkinin en ufak bir pürüzde bitirilmesi gerektiğini düşünüyorum artık. Eskiden "Yok ya fedakarlık olmadan olur mu?" falan diyordum ama artık böyle düşünmüyorum.
Sen evli değil misin balım? Geç kaldın önerilerim içinTamam abla
Yok, eşimden memnunum çok şükür, kimse dört dörtlük değildir tabi. Burada okuduklarımdan, etrafımda gördüklerimden....Peki bişey mi yaşadın da fikirlerin değişti? nasıl bu kanaate vardın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?