- 17 Nisan 2012
- 30.408
- 65.370
- 598
- Konu Sahibi obiviyante
-
Sen evli değil misin balım? Geç kaldın önerilerim için...
İyi bakalımŞey evliyim ama olsun tavsiye tavsiyedir
seviyorlar ablası, ama birlikte oldular ayrılamazlar, evlenmeden aldatma başlıyor olsun bir daha yapmazmışşşş .. He he yapmazOrtada söz yok, nişan yok adam kıza neler yapıyor... Kızlarımız böyle şeyleri yaptırmasınlar kendilerine...
Evlendikten sonra bu tesbiti yapmak kolay tabi, sevgililerini tek puruzle silen yalniz kadin varsa ben ona saygi duyarim sen zaten evlisin
Nasıl yapmaz ya? Evlerden ırak...S
seviyorlar ablası, ama birlikte oldular ayrılamazlar, evlenmeden aldatma başlıyor olsun bir daha yapmazmışşşş .. He he yapmaz
Estağfurullah, ne güzel bir paylaşım...Obiviyante kardesim cok sagol.cok guzel birkonuya temas etmissin.Oncelikle tesekkur ederim.Fakat kadinlarimizin boyle olmasinda bircok neden yatmaktadir,Yani dipsiz bir kuyu gibi bir konu.Zaten cogu hanimlarda cok guzel seyler yazmislar.Herseyden once sahip oldugumuz kulturu sorgulamamiz gerekiyor.Daha sonra toplumun egitim seviyesini gozden gecirmeliyiz.Egitim derken okul bitirmek degil.Okuduklarini dogru algilayabilem ve kendini gelistirebilmektir.Kulturel gelisimde yasadigin bolge,maddi durum ,bulundugu ailenin egitimi ve bulundugu konum gibi etkenlerde kisinin gelisimini belirler.Unutmayalim biz gelismekte olan bir ulkede yasayan kadinlariz.(Artik gelismekte olan ulkede degiliz ama neyse)Bu durumlari ve daha niceleri gozonune alirsak kadinlarimizin nasil bir baski altinda olduklarini gorebiliriz.Benim tek anlayamadigim nokta.Teknolojinin bu kadar ilerledigi ve kullanildigi bir donem ve ulkemizde hala insanlarimizin neden kendini gelistiremedikleridir,Ben kirklarini asmis bir kisi olarak sunu diyorum.Facebooklarda gezerek veya sacma sapan dizileri izleyene kadar google da arastirma yaparak kendinizi gelistirin.Ailelerle cok icice yasamayin.Ailenizi sevin sayin fakat hep bir adim ilerde olmak icin ugrasin.Gelismis insanlar gelismis toplumlar olustururlar.Gelismis toplumlardada erkek egemenligi az hissedilmektedir.Unutmayalim erkek egemen bir toplumda yasiyoruz.Hala cogu bolgelerimizde kadinlarimizin soz hakki olmadigi gibi miras haklarida yoktur.Bunlari gozonunde bulundurursak kizlarimizin erkeklere karsi davranislarini(kolelesmis sekilde)sebeplerini daha iyi anlariz sanirsam,Cok uzun oldu,kusura bakmayin.
Evet cok haklisiniz bu konuda.Ben o cok gelismis ulkelerden birinde yasamaktayim uzun yillardir.cok degisik ulkelerden bayan arkadaslarim oldu.Ara sira butur konulara degindik.Tabiki onlardada bayan olduklari icin butur sorunlar yasaniyor .Fakat soyle diyelim.bizim ulkemizde Yuzde seksen ise oran o ulkelerde yuzde yirmisi yasiyor bizde yasanan sorunlari,Estağfurullah, ne güzel bir paylaşım...
Bir şey söyliyim mi? Ben gelişmiş olarak addedilen ülkelerdeki kadınlarında bizimle benzer sorunlar yaşıyor olduklarını düşünüyorum. Kadın mısın? Derdin büyük velhasıl...
Birde bizde cok agir derecede toplum baskisi var.Ve bu baskiyi olusturanlarda cogunlukla kendi hemcinslerimizdir.Estağfurullah, ne güzel bir paylaşım...
Bir şey söyliyim mi? Ben gelişmiş olarak addedilen ülkelerdeki kadınlarında bizimle benzer sorunlar yaşıyor olduklarını düşünüyorum. Kadın mısın? Derdin büyük velhasıl...
Bir tür Elektra kompleksi sanırım...Birde bizde cok agir derecede toplum baskisi var.Ve bu baskiyi olusturanlarda cogunlukla kendi hemcinslerimizdir.
Estağfurullah, ne güzel bir paylaşım...
Geçen hocanın birisi konuşuyor. Efendim kadının sorumluluğu azmış, cennete girmesi kolaymış. İbadetlerine ilave olarak sadece kocasının gönlünü yapması yeterliymiş, cihada bile gerek yokmuş. Adamın anladığına bak!Buna bende katılıyorum fakat arada şöyle bir fark var ki biz kadın hep alttan alır , kocasının kahrını çeker , kocanın dövmesi , aldatması normal erkektir yapar algısıyla yetişiyoruz . Eşinden ayrılan kadına kötü gözle bakılıyor . Daha geçenlerde basında da çıkmadı mı kültürlerimizin okulda anlatıldığı kitapta kına gecesinde yakılan kınanın, kadının evine kocasına kurban olması anlamı taşırmış diye !
Velhasıl hep derim bu dünya erkek dünyası ...
Gercektenmi kina yakmak bu anlama gelyor eyy vah eyy vahBuna bende katılıyorum fakat arada şöyle bir fark var ki biz kadın hep alttan alır , kocasının kahrını çeker , kocanın dövmesi , aldatması normal erkektir yapar algısıyla yetişiyoruz . Eşinden ayrılan kadına kötü gözle bakılıyor . Daha geçenlerde basında da çıkmadı mı kültürlerimizin okulda anlatıldığı kitapta kına gecesinde yakılan kınanın, kadının evine kocasına kurban olması anlamı taşırmış diye !
Velhasıl hep derim bu dünya erkek dünyası ...
Bu tur dusunceleri tasimak feministlik degil gelismisliktir benim nazarimda,Sorgulayabilmek lazim herzaman.Tebrikler :))Geçen hocanın birisi konuşuyor. Efendim kadının sorumluluğu azmış, cennete girmesi kolaymış. İbadetlerine ilave olarak sadece kocasının gönlünü yapması yeterliymiş, cihada bile gerek yokmuş. Adamın anladığına bak!
Bir erkeğe tahammül edip onu memnun etmek o kadar zor ki Allah bunu cihatla bir tutuyor demek ki!
Erkek milleti kadınlara imtihan vesilesi. Hala farkında değiller...
Bugün Türkan Şoray' ın Mine filmini izledim de. Feministliğim üzerimde...
Bu tur dusunceleri tasimak feministlik degil gelismisliktir benim nazarimda,Sorgulayabilmek lazim herzaman.Tebrikler :))
Geçen hocanın birisi konuşuyor. Efendim kadının sorumluluğu azmış, cennete girmesi kolaymış. İbadetlerine ilave olarak sadece kocasının gönlünü yapması yeterliymiş, cihada bile gerek yokmuş. Adamın anladığına bak!
Bir erkeğe tahammül edip onu memnun etmek o kadar zor ki Allah bunu cihatla bir tutuyor demek ki!
Erkek milleti kadınlara imtihan vesilesi. Hala farkında değiller...
Bugün Türkan Şoray' ın Mine filmini izledim de. Feministliğim üzerimde...
Evet bir de bu var tabii ben de duydum , kadın evini kocasını mutlu ederse , bir de farz ibadetlerini yaptı mı tamam cennetlik . Yani kadının cenneti bile erkeğin rızasından geciyormuş .
Yani öyleymiş bende o haber vesilesiyle öğrendim yoksa bildigim yoktu ailemde de bu niyetle , telkinle evlendirilen olmadı açıkçası ama kına gecesinden bile soğuttu bazıları .Gercektenmi kina yakmak bu anlama gelyor eyy vah eyy vahBu arada hemen arastiriyorum dogrumu diye!!! Herzaman derim KULTUR KULTUR yine KULTUR (
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?