fikirlerim herkese garip geliyorrr :/

geleceği önceden bilmekkD ohh iyice rahatladımmD

Hahaha bende böyle anilar cok... Misal teyzemin kizi evlendi kaynanasiyla yasiycak üc oda buna verilmis, birini yatak odasi birini yemek odasi, birinide "Misafir Odasi" yapmis, bi güzel düzmüs... Ben Almanyada yasiyorum,izine gittik ona "Misfirlige" hayirli olsuna gitcez... Gittik tabiiki salona gecildi oturuldu, gel abla mobilyalarimi,odalarimi göstereyim dedi... Iyi güzel basladik gezmege, misafir odasina geldik, eee kuzen dedim bu odayi nezaman kullanmayi düsünüyorsun? Ee iste Misafirim gelince! Ee biz Misafir degilmiyiz? Yok abla yani misafirsiniz ama iste ne bileyim, salona oturuyoruz hep falan filan muhabbeti... Yemegide mutfakta masada yedik... Düsün yani ben nezaman Türkiyede misafirlige gitsem hep salonda agirliyorlar, kiminin misafir odasindaki koltuklari beyaz carsafla örtülü, aman toz olmasinlar

Son düzenleme:
evimde rahat edemeyeceksem nerede edeceğim? Salla gitsin oturma odası yapmak aklımın ucundan geçmemiştir salonda otururuz hep ferah ferah.

Zaten çocuk olunca o oda çocuk odası olacak o zaman o oturma grubunu ne yapacaksın?

Ya da şöyle şık bir çekyat al o odaya misafir gelince açarsın. Çocuk olunca da kısmetse çocuğun odasında kalır. Sen de çocuğu uyuturken emzirirken oturursun. Yeri gelir orada uyutursun çocuğu. Ben öyle yapmıştım.

Düşündüğünüz çok mantıklı.Hiç gereği yokken salon takımı falan almak tam köylü işi.Bir de üstünü beyaz örtülerle örtersiniz ki tozlanmasın Hele bir de evi minnacık olup da binbir eşya alanlar yok mu? Puhahahaha diye gülüyorum.Senin etin ne budun ne be? Sallamayın milleti gönlünüz nasıl istiyorsa öyle yapın.

Son düzenleme:
Su salonu olup da oturma odasi da yapanlara cok gicik oluyorum bir evde en nefret ettigim sey gercekten. Bence siz cok iyi dusunmussunuz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bende oturma odası misafir odası tek düşünüyorum.Hem bir sürü para verip en iyi mobilya tv ve ünitesini misafir odasına alıcam hemde kullanmak için misafir beklicem.Bana çok mantıksız geliyor rahat dediğiniz oturma odası benim için tam tersi rahatsız çünkü kaliteli mobilya genelde misafir için alınıyor.Hemde oturma odası küçük oda oluyor.Ben işten evime geldiğimde dinlenmek isterimm.Geniş ferah yerde oturmak isterim Tv de büyük olsun rahat rahat izleyeyim tvmi. Ha ne zaman ayrı ayrı olur. İslami açıdan bayanlarla erkekler aynı yerde oturması doğru değil.Bunlara gerçekten özen gösterir duruma geldiğim zaman mecbur ayrı ayrı odalar yaparım. Misafirleriminde rahat etmesi için ayrı odalar yapardım.Yada durumum çok iyi evimde geniş olur temizlik içinde yardımcı tutabilcek durumda olurum ozmn yine 2 oda yaparım.

gayet mantıklı bi çözüm, ben de öyle kullanıyorum yemek masam bi büfem tv ünitem ve rahat geniş koltujlarla berjemlerin olduğu odada hem kendim oturup hem misafirlerimi ağırlıyorum. Yılda birkaç kez gelecek misafir için ayrı bi oda döşemenin mantıklı olmadığını etrafımda tüm aileler vasıtasıyla tecrübe etmiş bulunuyorum. Annemin ayrı salonu var ve koltuklar oturmaya oturmaya kendiliğinden çürüdü gitti. Misafir gelince de günlük odaya alıyor soruyorum e madem salonu niye misafir odası yaptın diye. Gelenler halammış amcammış yabancı değlmiş niye misafir odasını açaçakmış bi de orası dökülüp saçılacakmış
Ayrı bi boş odası olmadığından çamaşırlarını da salonda koltukların arasında kurutuyor o yüzden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok iyi düşünmüssün bende ilk önce oturdugum yere küçük bir köşe takımı alıcam ilerde çocugum oldugunda beşik ve karyola eklicem hem gelen orda kalır hemde ilerde çocukların vakit geçirecegi alan olur... ikeada varya hemnes serisi karyola altlarında çekmeceli o tarz birşeyde olur seçenek çok sen iste yeterki böyle seyleri herkez basaramaz yeniliklere açık degiliz hep millet ne der diyoruz... başkaları bazen yanlış seylere yöndendirebiliyolar...Başka bir oda şart şimdi ayrı oturulmuyor ama bebekli bir kadın cocugunu doyurmak yada altını almak için baska odaya ihtiyaç duyuyor yada namaz kılmak için oda lazım yada mevlüt okutucagın zaman erkekler mecbur ayrı yerde oluyor...

İyi fikir bence
Bende sadece salonu kullanıyorum hem oturma hem misafir için
İkinci odam ufak zaten, şu an boş sayılır bir kütüphane bir puf var. Kışın çamaşırımı kurutuyorum, bi de misafir için namaz odası gibi kullanıyorum
Zaten küçük eşya ile doldurasım gelmiyo

bence ya açılan koltuklardan al yada çekyat hem çekyatlar ucuz hemde eşyalarını onlarda toplar bi kaç aile gelince hele birde çocuklu sıkıntı oluyo çünkü şaşırıyosun ne yapacağını benimde var misafir odam he üstünde oturmuyorum fazla ama oraya gidip bazen kafamı dinliyorum misafir gelince kadınlı erkekli bi kaç aile bayanları bi süre sonra odaya alıyorum muhabbet koyu oluyo çünkü :) öyle süs olsunlar diye alınmıyor zaten herkes nerde isterse orada oturuyor mesela çocuklar olunca o odaya yollayıp orda oynamalarını sağlayabilirsin misafir olunca şişme yatak fikride güzel evin 2 oda bi salonsa gerek yok ama 3 oda bi salonsa gerek var bence benim bi odam boş hala ıvır zıvırı oraya koyuyorum

Misafir odasinda bence yatak olmali baza mesela

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bence cok doğru düşünüyorsun,
Ben 4 yıllık evliyim salonumu 5 kere bile kullanmadım,gurbetteyim ve fazla misafirim gelmiyo.koca salon kullanılmadan duruyo öyle terkedilmiş bölge gibi.
Bizde eşimle konuştuk yazın orayı duzenleyip orda oturalim,oturma odasını büyükçe cocuk odası yapalım oyun alanı olsun.
Bencede cok mantıksız evin en büyük odasıni kullanmamak.

Konu sahibine atiyim derken yanlışlıkla seni eklekisim:)

Son düzenleme:
eğer evim büyük olsaydı misafir odası yapardım ama sadece koltuk takımı ,masa sandalye ve konsol için diğer vitrin tarzı şeyleri hiçsevmem
benim evim 2+1 salon+çocuk odası+yatak odasıdan ibaret eğer bir odam fazla olsaydı büyük salon yapardım orayı çünkü
küçük çocukla herşeyi korumak zor oluyor her yeri açıyor dağıtıyor o yüzde temizlik hiç bitmiyor
3+1 evlerde tercihim oturma odası+büyük salon+yatak od.+çocuk od.
oturma odamada sadece tv ve şık bir köşe koltuk takımı koyardım bence çok daha kullanışlı
tabi tercih meselesi

Bence güzel fikir. Benimde salonum var yani misafir odası 2 üçlü koltuk 2 berjer bir yemek masası tv ünitesi ve konsol. Vitrin gümüşlük almadım. Ama biz eşimle oturma odasında oturuyoruz. Salon çok büyük ve biz iki kişiyiz dağılıyor kırıntı oluyor temizlemesi benim için çok zor oluyor. Canımız isteyince orada oturup kahvaltı falan ediyoruz sürekli kullanmıyoruz.

Eşimde bende dağınık olduğumuzdan aniden bir misafir geldiğinde yayıntı içinde dağınık odaya almamış oluyoruz. Bu yönünden bakınca ben misafir odasını mantıklı buluyorum. Ama bizim gibi dağınık olmayanlar zorluk çekmezler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…