Fikirlerinize çok ihtiyacım var 3 lü taramayla ilgili(sipina bifida değeri)

Burcuxoxzge

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2007
11.953
2
208
40
Zonguldak
Kızlar ben de sizlere bir şey danışmak istiyorum
3 lü testim çok kötü çıktı.
down sendromu riski çok düşük ancak nöral tüp defekti denilen olayda çok yüksek risk çıktı. 1:6 Size moralimi anlatamam dünden beri yıkılmış durumdayım.
AFP hormonu 493 çıkmış buda değerin çok üstünde ondan risk yüksek görünüyor.
Haftaya cumartesi detaylı ultrason için bir doçentten randevu aldım. Bakılacak. Ama zaman nasıl gerçecek bilmiyorum.
Bilmeyenler için açıklıyım. omurilik açıklığı kapanmayan sırt derisi gibi bir durum szö konusu.sipina bifida diyorlar buna.
Aranızda bu oran bu kadar düşük çıkan yüksek risk faktöründe olan varmı?
Sizce şansım var mı ? Bu kadar kötü olupta sağlam çıkan gördünüz mü duydunuz mU?
Keşke benimkide 100 rakamlarda olsaydı ama çokkk çokk düşük....
folik asit eksikliğinden olabiliyormuş iyide ben 3 ay önce başlamıştım folik aside.yaşım genç. hiç bir anlam veremiyorum.
gebeliğim haftalık gelişimi çok normal. dün 17 haftamıza girdik.
sadece son adet tarihim kesin değil onun içinde gebelik haftası tam saptanamıyor. o mu etkiledi bilemiyorum.
yorumlarınızı fikirlerinizi bekliyorum....

valla doktorlara bazen çok kızasım geliyor... sen, senin ilacısın... tedirginliğini, sabırsızlığını çok çok ama çok iyi anlıyorum... sana tavsiyem kesin birşey söylenene kadar bu konuyu hiç düşünme... içindeki melek o kadar iyi algılıyor ki herşeyi... sen tedirgin olunca oda oluyor... oyüzden annesi sanki hiç bu konu söylenmemiş gibi farklı güzel konular düşün... ben gebeliğim sırasında amniyosentez yaşadım... o 1 ay keşke yaşanmasaydı diyorum... cahillik. hep moralimi bozuk tutmuştum.... sonuç???? şimdi oğlum 3 yaşına basacak ve çok şükür hiçbir rahatsızlığı yok... ama şimdiki aklım olsaydı bana kesin birşey söylenene dek, kendimi ve meleğimi bukadar üzmezdim... sabırlı ol, güzelşeyler düşün ve güçlü ol... sevgilerle..........

canım merhaba ayrıntılı bir ultrasonla bebeğinin omurgasında bir problem varsa görülebilir ultrasonda mutlaka anlaşılır diyorum tarihi daha önceye aldır böyle beklemek zor geliyorsa korkma inş yüksek riskli diye öyle olduğu anlamına gelmez moralini yüksek tut
Allahım vermesin çok zor bir durum ama onlar o kadar özel bebekler ki cennetin garantisi her tür duruma hazırlıklı ol dünyanın sonu değil olumsuz bir sonuç da alırsan bırakma kendini

Son düzenleme:
canım 2li testte ,3 testte olumsuz çıkıp bebişi saglıkla dünyaya gelen okadar çok kişi varki riske atmamak lazım tabi.detaylı ultrasonda hepsi görülüyor.detaylı ultrasonda ankarada iseniz dr.eyüp bey bu konuda uzman.degilseniz bulundugunuz ildeki en iyisine gidin derim.olumlu düşünün olumlu olsun.
benimde çok yüksek olmamakla birlikte yaş riskim çıktı.doktorum kesin amiyosentez yapmaya gerek yok fakat yapılabilirde benim tavsiyem gerekmez ama sana kalmış dedi.yaptırmadım. 2li testim detaylı ultrasonm iyi çıkmıştı çünkü.hayırlısı artık.

ilk gebeğilim birde zaten panik biriyim iyice üstüme üstüme geliyor duvarlar.
bir sürü örnek okudum cumartesiden beri yanlış çıkan bir sürü örnek var. ancak benimkinin çok riskli görünmesi beni çok üzgü.
kanda bu hormonun aşırı fazla çıkmasının sebebi başka ne olabilri diye kendi kendimi yedim desem yeridir.
2 gündür bebişim küsmüştü tekmede atmıyoru bana bu gün burdayım dedi.
allahım seninki gibi bir son nasip etsin inşallahh

araştırmaktan deliye döndüm inan. bu bebeği her koşulda doğurmayı çokk istiyorum. ama kimi zaman 6 7 ameliyat gerektiriyormuş.
ve bunalrda çok maliyetli ameliyatlar. teki bile 7250 yaptırmış yakın tarihde birisi.
mamur maaşıyla bunları karşılamanın imkanı yok. diğer uandan doğurup onun tedavisi yaptıramazsam kahrolurumm...
inşallah sonucumuz güzel çıkar. çok teşekkür ederim yorumun için canım
tarihide daha önceye aldıramıyoruz çünkü doçent o tarihde hastaneye gelecek özel olarak bizde zorr randevu aldık zaten bu işin ehli biriymiş..

ah canım zaten ne geldiyse başıma bu marmarisde yaşamaktan geldi
eşim ordu mensubu burda sağlık sektörü rezalett.
ilk baştada geç yumurtlama olduğu için alınacaktı bebeğim gelişmiyor demişlerdi. kocaeliye kendi dr uma gittimki kalbi atmaya başlamış herşey gayet normal. bu haftaya kadarda herşey normal görünüyor. taki üçlü teste kadar işte. ilk defa duydum bu nöral tüp defektinide allah yardımcımız olsun

canım şimdi gördüm kendini rahatlatmaya çalış bitanem ne olur .umarım herşey yoluna girer canım benim.dualarım seninle canım

bu arada bir arkadaşım vardı onun hamileliğinde de duymuştum sanki sordum az önce ona senin konuyu okuyunca onun 2 li testi riskli çıkmış ama farklıymış sanırım sonra bir doktor tavsiye etmişler ona gitmiş sorun yok bebğin sağlıklı demiş.şimdi kızı 1 yaşında.güzel olacak herşey Allahın izniyle cnaım

ayy kuuzm çok sağol dualarını eksik etme benden
evet bizde durum fakrlı üçlüde yapılan bir test bu ikilide yapılmıyor.
hiçde daha önce duymamıştım bende yeni yeni tanıştım bu hastalıkla bakalım allah yardımcım olsun

Eğer hamileliğinin başından beri rutin kontrolke gidiyorsan ve ultrasonlarda doktorunun gözüne bir şey çarpmadıysa spina bifida değildir büyük ihtimalle. Ben ikinci hamileliğimde 3lü test yaptırmadım bile, çünkü doktorum ilk hamileliğimde şöyle demişti, "hayatımda bir kez spina bifidalı bebek gördüm ve zaten ultrasonda gayet net görünüyordu". İkinci hamilelikte 3lü test istemediğimi söyledim, "onda AFP bakılıyor ama biliyorsun" dedi doktorum, ben de "siz bana ultrasonda görürüm demiştiniz" dedim, o da "haklısın ultrasonda görülür" dedi. Yani rutin kontrollerindeki doktorların çok çok çok kötü değilse bunu gözden kaçırmış olmaları imkansız, bence hiç endişe etme.

burcuözgecim bu lafımı üstüne alınma sakın
eğer çocuklar ilgili problemleri bilmek istemiyorsanız ya da doğuracaksanız tarama testlerini boşuna yaptırıp da kendinizi sıkıntıya sokmayın lütfen
hee bi de bunlar adı üstünde tarama testi yani orda çıkan sonuç kesin değildir kesin sonuç için başka tetkikler var, bu sadece riski belirler.
doktorlar da ne yapsın artık daha sonra malpraktis davasıyla karşılarına çıkmasınlar diye herşeyi açık açık söylüyorlar..
neyse..
burcuözgecim inşallah bişey çıkmaz..
ultrasonda genelde görülür ama görülmediği de olabilir sonuçta..
bir de spina bifida zordur cidden, aile için de bebek için de..
bir çok operasyon gerekebilir, sonuç içaçıcı olmayabilir..
inşallah canım bebişin sapasağlamdır da senin de için rahatlar, sağlıkla dünyaya getirirsin..

ben hiç bir testimi yaptırmadım
bir sorun olmasada hep riskli cıkıyormuss zaten
evet bunu bende duydum ama bende ki rsikte çok fazla ben canım bakalım hakkımızda hayırlısı metanetimi koruyorum hala...

hayır üstüme alınacak bir durum yok.
bende tarama testinin istatistikten ibaret olduğunu biliyorum ancak riskim oldukça yüksek çıktı dr randevumda cumartesi olduğundan o güne kadar benim gibi birileri varsa paylaşmak istedim. Yoksa hastalığıda araştırdım herşeyin oldukça farkında ve bilincindeyim...
kendimi down sendromona bile hazırlamıştım ama bunu hiç düşünmemiştim. hayat boyu ameliyatlarla geçen sırf hayat kalitesini yükseltisn ne bileyim en azından çişini tutabilsin diye yapılan bir seri operasyon gözünün önünde eriyen evladın. Allahım yaşatmasın bunları....
hakkımızda hayırlısı kocaman bir amin diyorum ve teşekkür ediyorum

ay canım içimi rahatlatan yazın için çok teşekkürler.
şu dönemde insan öyle bir desteğe ihtiyaç duyuyor ki anlatamam.
zaten benide şaşırtan bu oldukça ender görülen bir şey olmasına rağmen nasıl beni buldu ona şaşırıyorum. ama orandan öte afp hormonuda haftama göre oldukça yüksek. onun sebebini bilemiyorum. onu ne yükseltmiş olabilir bilemiyorum. neticede bu hormon çocuğun karaciğerinde salgılanan bir hormon. bana bu derece geçiyor olması beni endişelendiriyor. umarım herşey yolunda çıkar...
çok teşekkür edyorum umut verici yorumun için

İnşallah herşey yolundadır sağlıkla dünyaya gelir kuzun.Folikasitle ilgili diye biliyorum bende.Yani aslında şöyle düşünmek lazım evet ihtimal yüksek görünüyor fakat bu sonucun çıktığı 6 kişiden 1inde sadece bu hastalık görülmüş.O 6 kişiden biri olma ihtimalin oldukça düşük.

Hislerim herşeyin yolunda olduğunu söylüyor.Dualarım seninle ve yavrunla.

çok teşekkür ederim pozitif yaklaşımın için
yüksek sesle eşime okudum o benden daha umutlu o yüzden evet ya çok haklı bende öyle düşünüyorum falan dedi.
İnşallah hislerin doğru çıkar canım çok teşekkür ediyorum duaların içinde allah razı olsun
evet folik asitle çok büyük ilgisi var ancak ben bayapı öncesinden başlamıştım folik asite üstelik tek gün sektirmeden

Son düzenleme:
bence tek doktorla kalma derim..baska doktorlada git hem olasılık rıskın çok dusukmus oyuzden içini ferah tutmalısın..yerınde olsam bende endişelenırdım sanırım ama sen yınede sakin olmaya calıs.. insallah bebegınde hiç bi saglık problemı olmayacak Rabbim bebegını sana bagıslasın aminnnnnnn

aynı seyleri bende yasadım amniyosentez bile yaptırdım seni çok iyi anlıyorum sabahtan aksama kadar aglar dua ederdim bir ben bilirim bir allah yasadıklarımı çok sükür kızım 4 yasında hiçbir sorunumuz yok ama okadar kötü dönemler gecirdimki onada yansımıs olcakki çok hırcın asabi bir çocuk oldu kendini çok üzme unutmaki hisettigin hersey onada yansıyor allahtan gelen hersey iyisiyle kötüsüyle basımızın tacıdır umarım seninde için biran önce rahatlar saglıklı sahatli bebgini kucagına alırsın.

Rabbim yardımcın olsun bebişini sağlıkla kucağına alırsın inş. canım , bu sıkıntılı günleride hiç yaşamamışa dönersin inş.

yok kesinlikle tek doktorla kalmam zaten. olasılık riskide sayı büyüdükçe küçülüyor kuzum. yani benimkinin olasılığı çok yüksek. aynı kan değerine sahip 6 kadından 1 inde bu hastalık görünmüş. hayırlısı buda allahtan geldi tabi. ama inşallah bu badireyide sağsağlim atlatıcaz.

ayy inşallah benimkide böyle olur canım. senin risk faktörün kaçtı hatırlayabiliyormusun? benimki kadar yüksekmiydi?
inşallah sonumda senin gibi olur
bebeğin etkilendiği konusunda haklısın birde iştahım kesildi biraz. muhakak oda etkileniyordur. ama beklemekle sabırla sınıyor beni rabbim demek öğrenmem gereken şeyler var.
hayırlısı olsun diyelim. çok teşekkür ederim yorumun için...

Rabbim yardımcın olsun bebişini sağlıkla kucağına alırsın inş. canım , bu sıkıntılı günleride hiç yaşamamışa dönersin inş.

aminn çok sağol canım destekleriniz moral oluyor bana. Allah hayırlısını versin. Allahdan eşim mükemmel bir destekçi sanıyorum onun sayesinde bende çok güçlü oluyorum. Yoksa yapı olarak güçlü biri değilimdir ama adam her konuda umut küpü. Allah onu başımdan eksik etymesin...

canım arkadaşım
bence bu sata bağlı bi yanılgı daha öncede olduğu gibi
bence kendini hiç üzme kendini üzüp o yavruşuda etkileme
nasıl etkileniyor sen hafta sonu gayet iyi hissettin
yavruş anneanne, dede ve halzesini özledi ondan böyle yapıyor işte
eminimki cumartesi günü herşey çok güzel olacak

Ahh kuzum sen ve diğer arkadaşlarımın destekleri olmasa zaten bilmiyorum nasıl gçeerdi zaman
hepiniz iyiki varsınız. hele sen cucum neyse osun benim için
cucuda diyor kesin bizi özledi gene diye. zaten en umutlu cucu ve serhat. onlar kesinlikle kondurmuyor.
hatta serhat hiç bir şey yokmuş gibi kalkıp bir şeyler almak istiyor ben engeliyorum. sen ne çabuk vazgeçiyorsun kızımızdan diyor.
vazgeçmiyorum esasen sadece biraz kırgınım ona sürekli şaka yaptığı için bana...
Yoksa şu anda deseler ki bir kolunu ver kızın turp gibi doğacak hiç düşünmem
yeterki zor kararların arifesinde bırakmasın rabbim
bunuda elele verip atlatıcaz be tatlım...
iyiki varsın...

Burcum bu kız senin gibi çılgın bir kız olcak bak bana demedi deme, doğunca utandırcak bizi
eminimki sapasağlam şekermi şeker şeker bir kız kucaklıycan canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…