- Konu Sahibi Burcuxoxzge
-
valla doktorlara bazen çok kızasım geliyor... sen, senin ilacısın... tedirginliğini, sabırsızlığını çok çok ama çok iyi anlıyorum... sana tavsiyem kesin birşey söylenene kadar bu konuyu hiç düşünme... içindeki melek o kadar iyi algılıyor ki herşeyi... sen tedirgin olunca oda oluyor... oyüzden annesi sanki hiç bu konu söylenmemiş gibi farklı güzel konular düşün... ben gebeliğim sırasında amniyosentez yaşadım... o 1 ay keşke yaşanmasaydı diyorum... cahillik. hep moralimi bozuk tutmuştum.... sonuç???? şimdi oğlum 3 yaşına basacak ve çok şükür hiçbir rahatsızlığı yok... ama şimdiki aklım olsaydı bana kesin birşey söylenene dek, kendimi ve meleğimi bukadar üzmezdim... sabırlı ol, güzelşeyler düşün ve güçlü ol... sevgilerle..........
araştırmaktan deliye döndüm inan. bu bebeği her koşulda doğurmayı çokk istiyorum. ama kimi zaman 6 7 ameliyat gerektiriyormuş.canım merhaba ayrıntılı bir ultrasonla bebeğinin omurgasında bir problem varsa görülebilir ultrasonda mutlaka anlaşılır diyorum tarihi daha önceye aldır böyle beklemek zor geliyorsa korkma inş yüksek riskli diye öyle olduğu anlamına gelmez moralini yüksek tut
Allahım vermesin çok zor bir durum ama onlar o kadar özel bebekler ki cennetin garantisi her tür duruma hazırlıklı ol dünyanın sonu değil olumsuz bir sonuç da alırsan bırakma kendini
canım 2li testte ,3 testte olumsuz çıkıp bebişi saglıkla dünyaya gelen okadar çok kişi varki riske atmamak lazım tabi.detaylı ultrasonda hepsi görülüyor.detaylı ultrasonda ankarada iseniz dr.eyüp bey bu konuda uzman.degilseniz bulundugunuz ildeki en iyisine gidin derim.olumlu düşünün olumlu olsun.
benimde çok yüksek olmamakla birlikte yaş riskim çıktı.doktorum kesin amiyosentez yapmaya gerek yok fakat yapılabilirde benim tavsiyem gerekmez ama sana kalmış dedi.yaptırmadım. 2li testim detaylı ultrasonm iyi çıkmıştı çünkü.hayırlısı artık.
canım şimdi gördüm kendini rahatlatmaya çalış bitanem ne olur .umarım herşey yoluna girer canım benim.dualarım seninle canım
bu arada bir arkadaşım vardı onun hamileliğinde de duymuştum sanki sordum az önce ona senin konuyu okuyunca onun 2 li testi riskli çıkmış ama farklıymış sanırım sonra bir doktor tavsiye etmişler ona gitmiş sorun yok bebğin sağlıklı demiş.şimdi kızı 1 yaşında.güzel olacak herşey Allahın izniyle cnaım
evet bunu bende duydum ama bende ki rsikte çok fazla ben canım bakalım hakkımızda hayırlısı metanetimi koruyorum hala...ben hiç bir testimi yaptırmadım
bir sorun olmasada hep riskli cıkıyormuss zaten
burcuözgecim bu lafımı üstüne alınma sakın
eğer çocuklar ilgili problemleri bilmek istemiyorsanız ya da doğuracaksanız tarama testlerini boşuna yaptırıp da kendinizi sıkıntıya sokmayın lütfen
hee bi de bunlar adı üstünde tarama testi yani orda çıkan sonuç kesin değildir kesin sonuç için başka tetkikler var, bu sadece riski belirler.
doktorlar da ne yapsın artık daha sonra malpraktis davasıyla karşılarına çıkmasınlar diye herşeyi açık açık söylüyorlar..
neyse..
burcuözgecim inşallah bişey çıkmaz..
ultrasonda genelde görülür ama görülmediği de olabilir sonuçta..
bir de spina bifida zordur cidden, aile için de bebek için de..
bir çok operasyon gerekebilir, sonuç içaçıcı olmayabilir..
inşallah canım bebişin sapasağlamdır da senin de için rahatlar, sağlıkla dünyaya getirirsin..
Eğer hamileliğinin başından beri rutin kontrolke gidiyorsan ve ultrasonlarda doktorunun gözüne bir şey çarpmadıysa spina bifida değildir büyük ihtimalle. Ben ikinci hamileliğimde 3lü test yaptırmadım bile, çünkü doktorum ilk hamileliğimde şöyle demişti, "hayatımda bir kez spina bifidalı bebek gördüm ve zaten ultrasonda gayet net görünüyordu". İkinci hamilelikte 3lü test istemediğimi söyledim, "onda AFP bakılıyor ama biliyorsun" dedi doktorum, ben de "siz bana ultrasonda görürüm demiştiniz" dedim, o da "haklısın ultrasonda görülür" dedi. Yani rutin kontrollerindeki doktorların çok çok çok kötü değilse bunu gözden kaçırmış olmaları imkansız, bence hiç endişe etme.
İnşallah herşey yolundadır sağlıkla dünyaya gelir kuzun.Folikasitle ilgili diye biliyorum bende.Yani aslında şöyle düşünmek lazım evet ihtimal yüksek görünüyor fakat bu sonucun çıktığı 6 kişiden 1inde sadece bu hastalık görülmüş.O 6 kişiden biri olma ihtimalin oldukça düşük.
Hislerim herşeyin yolunda olduğunu söylüyor.Dualarım seninle ve yavrunla.
bence tek doktorla kalma derim..baska doktorlada git hem olasılık rıskın çok dusukmus oyuzden içini ferah tutmalısın..yerınde olsam bende endişelenırdım sanırım ama sen yınede sakin olmaya calıs.. insallah bebegınde hiç bi saglık problemı olmayacakRabbim bebegını sana bagıslasın aminnnnnnn
aynı seyleri bende yasadım amniyosentez bile yaptırdım seni çok iyi anlıyorum sabahtan aksama kadar aglar dua ederdim bir ben bilirim bir allah yasadıklarımı çok sükür kızım 4 yasında hiçbir sorunumuz yok ama okadar kötü dönemler gecirdimki onada yansımıs olcakki çok hırcın asabi bir çocuk oldu kendini çok üzme unutmaki hisettigin hersey onada yansıyor allahtan gelen hersey iyisiyle kötüsüyle basımızın tacıdır umarım seninde için biran önce rahatlar saglıklı sahatli bebgini kucagına alırsın.
Rabbim yardımcın olsun bebişini sağlıkla kucağına alırsın inş. canım , bu sıkıntılı günleride hiç yaşamamışa dönersin inş.
canım arkadaşım
bence bu sata bağlı bi yanılgı daha öncede olduğu gibi
bence kendini hiç üzme kendini üzüp o yavruşuda etkileme
nasıl etkileniyor sen hafta sonu gayet iyi hissettin
yavruş anneanne, dede ve halzesini özledi ondan böyle yapıyor işte
eminimki cumartesi günü herşey çok güzel olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?