Fikirlerinize çok ihtiyacım var 3 lü taramayla ilgili(sipina bifida değeri)

evet ancak hamile olan yada başından hamilelik geçmiş birileri anyabilir sanırım beni.
içinizdeki bir canın belirsizliği öyle üzücüki..
evet bizde işte o 6 kişiden 1biri değilde 5 kişi içinde olmayı umut ediyoruz
çok sağol canım

canım hayıorlısı olsun kuzum senin içinde
gebelik hamile kalmaktan kesinlikle çok daha zor bir süreçmiş. herkes gebe kalamamaktan korkar ama asıl doğuma giden yol çok çetrefilli.
allah kucağımıza almayı nasip etsin...

Ya siz az önce yazdığım mesajı beğenince gene konu ister istemez aklımdan geçti ve birden birşey hatırladım. 4. ay kontrolüm müydü neydi gebelikte. Doktor bana ultrasonda (normal ultrason ayrıntılı değil) bakarken "omurgası güzel kapanmış, bel açıklığı olduğunu düşünmüyorum" demişti. Demek ki belli oluyor ultrasonda. Demek ki açıklık olsa sizin bebeğinizde de doktor görürdü.
Bir de okumuşsunuzdur mutlaka ama şu linke bir göz atın. Gebelik yaşının yanlış hesaplanması nedeniyle risk hesabının yanlış yapılabilecğeinden bahsediyor. Siz de son adet tarihinin karıştırdığınızı söylemişsiniz. Demek ki çok büyük olasılıklar sebep bu.
Spina Bifida-Dr.Alper Mumcu (www.mumcu.com)

burcucum şöyle söyliyim geçen sene ilk hamileliğimde hiç bir sorunum olmadığı halde 35. haftada bebeğimi kaybettim,mükemmel bi hamilelik geçiriyodum doktor bile inanamadı...bu kadar ileri bir haftada kayıp olmasına üstelik herşey normal giderken...ama takdiri ilahi işte,sen elini karnına koy ve bebeğine bol bol dua et,inşallah hayırlısıyla,sağlıklı bi şekilde gelir o annesine...

birde başta böyle sorun gibi gördüğümüz şeylerin olmasına seviniyorum ben demekki sonu güzel olacak diyorum...bence bebişinle seninde öyle olacak...

canım çok teşekkür ederim bir çok sitede okudum araştırdım hatta sipina bifida derneğinin web sitesi var üye olup ordaki arkadaşlarla öykülerini dinliyorum
ama bu siteyi okumamıştım. evet kesinliklee son adet tarihimle ilgili sıkıntı var.
şöyle ki: ben en son 7 şubatta adet oldum ama zaten 40 günde bir adet oluyordum dr. um PKO dan şüphelendiği için zaten korunmayı bence bırakın demişti yoksa biz şu vakitlerde bırakmayı düşünüyorduk neyse 2. ay hamile kaldım. bu 2 aydada folik asidimi düzenli kullandım. ama yumurtlama tarihinde hamile kalmamışımda adetime bir kaç gün kala hamile kalmışım. çünkü bende geç yum urtlama varmış. dr da tahmini 27 şubatta hamile kalmışsın diye ultrasonde gelişimine göre bir tarih verdi bende 3 lü testte onu söyledim. ama yanınada tarih kesin değil diyede not yazdırdım. sonuç bu işte.

Düşünmeyin siz şimdi bunları. Folik asite de takılmayın bu kadar. Folik asit içilmeyen dönemlerde herkes bel açıklığıyla mı doğuyordu? Herşey iyi olacak. %90 adet tarihi ile ilgili karmaşadan. Muhtemelen doktor geç yumurtlama konusunda yanıldı, sizin gebeliğiniz doktorun hesapladığından daha büyük, o nedenle bebek daha fazla hormon salgılıyor. Yani doktorun hespladığı hafta ile değil de iki üç hafta fazlası ile uyumlu hormon değerleri muhtemelen. Haftaya ben takip edemzsem güzel haberi bana mesaj atar mısınız?

ay aynen tatlım yaaa bebişim beni hiç üzmedi şimdidye kadar midem bulantım olmadıı 18 haftaya gidiyoruz hiç kilo almadım ne bir sıkıntı ne bir şey maşallah her şey öyle yolundaki buda nerden çıktı şimdi oldum. herkes diyorki çok mu pipiirk yaptın normalde öyle panik biriyimdir. ama o kadarr içim müsterihti ki ben o gün piknikteydim düşün. hemde marmaris dışında bir yerde. ve laborant kadın beni aradı ben sesinden anladım bir sıkıntı olduğunu. hemen fax çektirttim druma. oda detaylı ultrason gerekli dedi. işte cumartesi günü gidicez. sırf kendide değil bu konuda uzman bir doçentle bakacaklar ikisi. ki seninkisi çok daha üzücüymüş. allah kimseye vermesin. herkey yolunda giderken çok zor. ama şimdi tekrar hamilesin zannediyorum. allah kucağına almayı nasip etsin seninde. sanki insana kendi başına gelen en kötüsüymüş gibi geliyor. oysa nelerr nelerr yaşıyor insanlar. herşey insanlar için. Allah beterinden korusun. çok teşekkür ediyorum mesajın için... çok sağol...

elbette kesinlikle atarım çok teşekkür ederim moral verici yazınız için.
bende öyle düşünüyorum ama öte yandan ultrasonda da 17 haftayla uyumlu gidiyor gebelik. ama tabi ultrasona göre 2 hafta geridende geliyor olabilir diymi ?
bu durumda tahmini tarihle yapılan testte ondan yanlış sonuç vermiş olabilir.
folik asit konusunda da annemde öyle diyor biz zamanında folik asitmi içtik burcu saçmalama diyor.
ama insan sürekli kendinde arıyor hatayı. bir kaç kilo fazlam var ya acaba diyorum omu etkiledi yavrum benim yüzümden mi böyle oldu herşeyiii düşünüyor insan.
İnşallah haklı çıkarsınızda bende size güle oynaya mesaj atarım

aminn canım çok saol duaların için...bende takip edemeyebilirim burayı banada mesaj atarsan çok sevinirim bebişin durumunu...

Dün gece o kadar cok dua ettım kı Burcum ınsallah sonucların guzel cıkar..

ben daha sonucumu almadım ,cok merak edıyorum su an..

sen ıkılı test yaptırmamıstın dımı ıkılı test daha guvenılır denıyor ama ayrı seylere bakılıyor demek kı..

ınsallah guzel sonucları yazıcaksın buraya canım ..

Allah bin kere razı olsun canım hamile halinle avuç açıp ettiğin dualara.
çok teşekkür ederim.
inşallah senin içinde hayırlısı olur
hayır ikili yaptırmadım ama ikilide yapılanlar zaten normal çıktı. ikilide olmayan bir hormon taraması bu nöral tüp defektine bakılıyor. benim o yüksek çıktı zaten tatlım.
inşallah güzel olacak herşey.
bunca arkadaşım eşim dostum kendimizz dua ediyoruz allahım geri çevirmeyuecektir bizi.
öyle mutluym ki ne kadar sevildiğimi anladım bu vesileyle

burcucum, sıkma canını sen ben inanıyorum annesi gibi onun da çok güçlü bir bebek olduğuna ve ortada yanılgı olduğuna.. siz birbirinize tutunun anne-kız yeter ki..
dualarım sizinle inşallah sağlıcakla gelicek annesinin kucağına!

burcu..
dün rastladım canım konuya,iş yerinde müsait olup yazamadım.
kızların haberlerini böyle anca rastlayınca ve sonradan haberdar oluyorum.
canım Rabbim yardımcın olsun.biz malesefki hem teknolojinin güzelliğini hemde kötülüğünü yaşıyoruz.
ama dertleri veren sende biliyorsunki dermanınıda bizleri yarı yolda bırakmadan yetiştiriyor peşimiz sıra.
eminim ki biizm cadı kızımızda sapasağlam dünyaya merhaba diyecek.
dualarım seninle umarım iyi haberlerle gelirsin...

kuzumm çok sağol desteğin için.
çok teşekkür ederim duaalrın içinde
inşallah seninkiler kadar sağlıklı bebeişlerim olur canım

ahh lahanam ahh keşke iyi şeylerle çıksaydım karşına ama işte ne yazıkki böyle bir şey geldi başıma
inşallah iyi şekilde sonuçlanır
bende Allaha sığınıyorum sürekli dua ediyorum isyan dilime geldiğinde çabucak kovuyorum
ve burda gerek özelden gerek burdan yazan arkadaşlarımdan görüyorumki neler yaşayanlar var...
herşey bizim için...
sabırla günümüzü bekliyoruz.
ahh o cadı birçıksın çok dayak yiyecek popişine bizi çok korkttuu sıpa..
duaların içinde allah razı olsun canım

cnm ben de ilk defa duydum ve araştırdım biraz internette..Anladığım kadarıyla ultrason çok önmeli çünkü 3 formu varmış bunun ve 1. ve 2. formlarında operasyonla düzeliyormuş..yani allah korusun inşallah hiçbirşeyi yoktur,ben öyle inanıyorum ama olanlarda bile düzeltiliyor.Lütfen içini rahat tutmaya çalış..Ben de dua etcem senin için inşallah sapasağlam doğar bebeiin..Hem bu zamana kadarda gözükürdü ultraosnda diye düşünüyorum çünkü okuduğuma göre gebeliğin ilk ayında oluşuomuş...Görürdü bence doktor.. İyi Haberlerini bekliyoruz cnm..

evet canım bende deli gibi araştırdım öyleymiş. ama bir seri operayon geçirmeleri gerekiyor.
allah göstermesin
inşallah hepimizin içine doğan gerççek olur da bebeğim sapasağlam kurtulur.
çok teşekkür ederim moral verici mesajın için.
inşallah iyi haberlerle dönerim
yarın memlekete geçiyoruz akşam.
cuma muhtemelen gelemem buraya hiç.
ama sonuçlarını kesinlikle bildiririm

burcucum iyi haberlerini bekliyoruz...bence sat tan kaynaklı diye düşünüyorum allahım hayırlı yazılar yazsın.sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin cnm

burcucum iyi haberlerini bekliyoruz...bence sat tan kaynaklı diye düşünüyorum allahım hayırlı yazılar yazsın.sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin cnm

ay kuzum benim seni görmek ne güzel
inşallah öyledir bizde öyle umut ediyoruz...
inşallah bir sorun yok diye güzel haberlerle dönerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…