Fikirlerinize çok ihtiyacım var 3 lü taramayla ilgili(sipina bifida değeri)

merhaba acaba sızın durum nasıll oldu benım de suan aynı 2.34 gıbı cıktı afp degerım.Insallah saglıklı almıssınız kucagınıza bebegınızı

merhaba acaba sızın durum nasıll oldu benım de suan aynı 2.34 gıbı cıktı afp degerım.Insallah saglıklı almıssınız kucagınıza bebegınızı
Maalesef bebeğimi kaybettim aslında kimsenin umudunu kaybetmemesi için pek yazmayı tercih etmedim. Spina bifida değil ama ağır bir kromozom bozukluğu nedeniyle hiç gelişemedi.oysa altı aya girmiştik.suyum iyice azaltı 2 ay geriden gidiyordu maalesef sezeryanla kürtaj oldum.normalde bu şekilde bir bebek direk düşük olurmuş ama benim yaşım ileri olduğu için ve sürekli düşük için ilaç kullandım ve hamileliğim boyunca dinlendim.o yüzden düşmemiş.umarım benim yaşadığımı yaşamazsınız.çünkü çoğu doktor bile kromozom bozukluklarını bilmiyor.ben maalesef birçok doktordan daha çok bilgi sahibi oldum bu süreçte.bizimki down sendromu kesinlikle değildi.adı bile konulmamış.2.kromozomda anneden 2 babadan 1 kromozom birleşmiş Anladığım kadarıyla
Allah herkese hayırlısıyla sağlıklı bebekler nasip etsin

cok uzuldum kusura bakma sordugum ıcın belkı unutmayı tercıh edıyordunBuraya spına bıfıda yazmıstın ondan sordum nasıl olursa artık dogurmussun dıye .

cok uzuldum kusura bakma sordugum ıcın belkı unutmayı tercıh edıyordunBuraya spına bıfıda yazmıstın ondan sordum nasıl olursa artık dogurmussun dıye .
Olur mu Estağfirullah birbirimizi bilgilendiriyorum.evet spinamyüksek çıkmıştı demek ki tek sebebi o değilmiş

anladım tekrar gecmıs olsun,detaylı ultrasonda varmıydı spına bıfıda da yoksa tek kromozon bozuklugu mu oldu.Benım de gebelıgımın ılk baslarından rısklı ve kanamalı gectı ,progestan kullanıyordum,sureklı yatıyordum,sımdı dusunuyorum kaskı zorlamasaydım durumuBu haftalara kadar geldıkten sonra cok zor gercekten karar vermek kotu bı sey cıkarsa

benim de aynı durum var, apf yüksek çıktı 2,33. normalde bu ay bonunda ayrıntılı usg'ye girecektim ama erkene alıp cumaya çağırdı. Ben hem sabırsızlandığım hem de ikinci bir göz görmesi için başka bi dr. gittim. ayrıntılı ultrasyona girdim dün bebekte hiçbi problem yok, nöral tüp defekti değil, başka herhangi bir sorun yok, şuanda çok sağlıklı bir bebek dedi. Bu değerin yüksek çıkmasının en bilinen nedeni NTD ama tek nedeni bu değil, annedeki hipertansiyon habercisi ya da bebekteki gelişim geriliği habercisi vs. olabilir dedi. Bundan sora daha yakından takip edecez dedi. yarın kendi dr. gidip tekrar ayrıntılı usg ye girecem kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ama bi taraftan da içimi kemiriyo

merhaba arkadaşlar.benim de durumum sizlerle aynı malesef 4.lü taramada AFP değeri 2.06 çıktı yüksek risk değerini biraz geçmiş 1/340 oranda.doktorum oran çok küçük ihtimali gösteriyo ama yinde ayrıntılı yaptıralım dedi ki normal ultrasonda şimdiye kadar hiç bişey gözükmedi normaldi herşey.tabi ben öğrenince yıkıldım ağlamaktan helak oldum snra başka bi doktora daha göründüm.testi çok ciddiye almadı ultrasonla inceledi baya ve hiç bişey yok omurgasında gayet sağlam ve sağlıklı bi bebek dedi.gelişimide haftasıyla uyumlu kafasını beyinciğine falan baktı herşey normal dedi.bağırsak ve böbrekte sorun olduğu zamanda bu hormon yüksek çıkıyomuş kanda aytırntılıda inceliyecekler bakalım 2 martta inşşş temiz çıkar bebişim sağlıklıdır.sonucu riskli çıkıpta sağlıklı bebek doğuran varmı başka bizlerede umut olsun

bugun buraya bakyım dedım gordum yazdıklarınızı.Ben de uclu teste afp yuksek cıkmıs ve yazmıstım burdan ayrıntılı ultrasona gırmıstım.Hem de Turkıyede bu ısın bır numaralı doktoru kendısı Atıl hoca.Ikı kez ayrıntılıya cagırdı benı 17 ve 22 cı haftamda ,çok sukur bı sey cıkmadı bebekte sag salım dıyor.Ama bu deger yuksek cıkınca erken dogum ve ya gelısım gerılıyı soz konusu kı suan kızım ıkı gun gerıden geliyor.Takıpte tutulması gerek dıye bı rapor yolladı doktoruma .Doktorum da bu onemlı degıl bu ay gerı gelen ay ırelı olur bı yerde durmaz dedı.Sımdı dua edıyorum kı aradakı fark ıkı gunu gecmesın,fark acılırsa erken almak zorunda kala bılırler cunkı bebegı.İşte boyle kızlar afp degerının yuksek cıkması tek noral tup defektı demek degıl ama ben buna da sukur edıyorum bebıslerımız saglıklı olsunlar da ınsallah baska sorun cıkmaz

Aminn canım inşşş başka bi dileğim yok gerçekten çok zor belirsizlikk..sağlıcakla kucağımıza alırız inş bebişlerimizii.ben gelişmeleri yazarım burdan

Aminn canım inşşş başka bi dileğim yok gerçekten çok zor belirsizlikk..sağlıcakla kucağımıza alırız inş bebişlerimizii.ben gelişmeleri yazarım burdan
tabı canım bunu cok kafana takma yoksa ınankı tum gebelıgın zehır olur.Ben basından berı plasenta prevıa teshısı ıle 3 ay yattım ,kanama oluyordu gezınce,hep olumsuzluklar ust uste geldı,sonda da bu olay yanı resmen hamılelıgım burnumdan geldı.Ama 18 cı haftamda detaylı ultrasonda bebegmın saglıklı oldugunu gorunce artık rahatladım bır az,her seye ınat bebıs sag salim bu haftalara kadar geldiyse ınsallah bundan sonra da devam eder dıye dusunuyorum.Sen de boyle dusun bu zamana kadar bızı bırakmadılar ınsallah bundan sonra da sorun olmaz.Bı de senın haftasıyla da uyumlu gedıyor hıc takma kafana ,hazıran annelerındeyım ben sormak ıstedıgın bı sey varsa cekınme canım

çok saol canım içim rahatladı gerçekten.bende bebeğimin sağlıklı olduğuna inanıyorum yani öyle hissediyorum ama işte ayrıntılıya girmeden içim rahat etmicek.geliyim bende o topiğe

kızlar benimde 3 lü testim riskli çıkınca ayrıntılıya girdim herşey iyi ama 0,59 mm ense ödemi çıktı geçer mi ilerleyen haftalarda diyorum geçebilirde geçmeyebilirde diyo down sendromu var mı diyorm olabilirde olmayabilirde sen kime neye dayanrak karnından su aldırmadın diyo ayy sinirlerim iyice bozuldu hiç kimse bişe demiyo doktorlar bile bilen varsa lütfen söylesin geçici bi durum mu off

tam bılmıyorum ama boyle odemler kıstler gecıcı bızım topıkte bı kac arkadasın bebegınde boyle şiş ve kıstler gorulmustu ama ırelıyen haftalarda hepsınde gecmıstı.B de tek basına boyle odemlerın onemı yok down sendromu teshısı koyulamaz bunla.Ama sen doktorunla konus ıyıce ne demek oyle gece bılır de gecmeye bılır de ,bu doktorlar ıyıce şaşırmış valla.Bızım ne kadar strese gırdıgımı anlamıyorlar

kızlar durumlar nasıl, umarım bi sıkıntı yoktur bebeklerde. ben 29.haftadayım şimdiye kadar afp nedeniyle bi sıkıntı yok çok şükür, gelişim geriliği vs. de yok, sizin gelişimler nasıl?

kızlar durumlar nasıl, umarım bi sıkıntı yoktur bebeklerde. ben 29.haftadayım şimdiye kadar afp nedeniyle bi sıkıntı yok çok şükür, gelişim geriliği vs. de yok, sizin gelişimler nasıl?
ben de 29 cu haftadayam,ama 1 hafta gerıden geliyor bebiş,damarlardan bırınde dırenc ortaya cıktı,ınsallah devam etmez dktor takıpte tutuyor sımdılık

ben de 29 cu haftadayam,ama 1 hafta gerıden geliyor bebiş,damarlardan bırınde dırenc ortaya cıktı,ınsallah devam etmez dktor takıpte tutuyor sımdılık
Devam etmez inşallah, kalbinizi ferah tutun..1 hafta geriden gelmesi normal, değerler ortalama sonucu veriyo sonuçta.. dr. 28. haftalardan sonra gelişim geriliği varsa ortaya cıkar demişti, tedirginim ben de ama hayırlısı inşallah sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız..

benım 22 cı haftada dopler yaptırdıgımda cıktı canım,sag damarımda norch var,dırenc yanı,bebek yeterınce besın alamıyormus,karın ve bacak gelısımı bır hafta gerı,afp bu yuzden yuksek cıkmıs.Suan takıpte tutuyor doktor ıkı haftadan bır kontrolum var.Hedef 32-34 cu haftaları gore bılmek.Senın bu zamana kadar normalsa sıkma canını bundan sonra bı sey olmaz ınsallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…