- 17 Şubat 2011
- 300
- 90
- 318
- Konu Sahibi Burcuxoxzge
-
valla doktorlara bazen çok kızasım geliyor... sen, senin ilacısın... tedirginliğini, sabırsızlığını çok çok ama çok iyi anlıyorum... sana tavsiyem kesin birşey söylenene kadar bu konuyu hiç düşünme... içindeki melek o kadar iyi algılıyor ki herşeyi... sen tedirgin olunca oda oluyor... oyüzden annesi sanki hiç bu konu söylenmemiş gibi farklı güzel konular düşün... ben gebeliğim sırasında amniyosentez yaşadım... o 1 ay keşke yaşanmasaydı diyorum... cahillik. hep moralimi bozuk tutmuştum.... sonuç???? şimdi oğlum 3 yaşına basacak ve çok şükür hiçbir rahatsızlığı yok... ama şimdiki aklım olsaydı bana kesin birşey söylenene dek, kendimi ve meleğimi bukadar üzmezdim... sabırlı ol, güzelşeyler düşün ve güçlü ol... sevgilerle..........
--------------------------------------Kızlar ben de sizlere bir şey danışmak istiyorum
3 lü testim çok kötü çıktı.
down sendromu riski çok düşük ancak nöral tüp defekti denilen olayda çok yüksek risk çıktı. 1:6 Size moralimi anlatamam dünden beri yıkılmış durumdayım.
AFP hormonu 493 çıkmış buda değerin çok üstünde ondan risk yüksek görünüyor.
Haftaya cumartesi detaylı ultrason için bir doçentten randevu aldım. Bakılacak. Ama zaman nasıl gerçecek bilmiyorum.
Bilmeyenler için açıklıyım. omurilik açıklığı kapanmayan sırt derisi gibi bir durum szö konusu.sipina bifida diyorlar buna.
Aranızda bu oran bu kadar düşük çıkan yüksek risk faktöründe olan varmı?
Sizce şansım var mı ? Bu kadar kötü olupta sağlam çıkan gördünüz mü duydunuz mU?
Keşke benimkide 100 rakamlarda olsaydı ama çokkk çokk düşük....
folik asit eksikliğinden olabiliyormuş iyide ben 3 ay önce başlamıştım folik aside.yaşım genç. hiç bir anlam veremiyorum.
gebeliğim haftalık gelişimi çok normal. dün 17 haftamıza girdik.
sadece son adet tarihim kesin değil onun içinde gebelik haftası tam saptanamıyor. o mu etkiledi bilemiyorum.
yorumlarınızı fikirlerinizi bekliyorum....
--------------------------------------
mrb canım yhaa bende senin yaşamış oldugun sıkıntıları yaşıyorum sanıyorum kendi doktorum ultrasonda açık spina bifida var dedi detaylıya girdim sonra aynı gün oda öyle dedi sonra 2 tane ayrı uzmana gittim 2 gün sonra onlar görmedi 3lü test yaptırdım ordada çıktı sonra radyoloji uzmanına gittim 1 hafta sonra o kapalı spina dedi herkes ayrı ayrı bişeler söylüyo çok kafam karıştı,baştan sona okudum senin durumunda bi mesaj isterim bana şuan ne durumdasın acaba bide bende kocaelinde oturuyorum sende sanırım kocaelinde gitmişsin doktora ???
canım önceliklee çok özür diliyorum cevap yazmakta geciktiğim için. bebeğimden ötürü uzun süredir giremiyordum bu gün içimden bir his aç dedi. demek sen çağırmışsın beni. geçmişler olsun. senin durum benimkinden de karışık olmuş. bir var demişler bir yok.
bizde 3 lü testte 6 da 1 kesin gibi bir rakamla sipina var çıktı. sonra işte o doçenç inceledi bişiy yok dedi. başkada dr a fln. gitedik ona güvendik. ve kızımı sağlıkla kucağıma aldım rabbimin izniyle. ki ben 3 ay evvelden folik asite başlamıştım hamile kalmadan önce. neyse popişinde kapalı spina varmış. küçücük. sonradan kapanmış yani. test doğruymuş rabbimin izniyle kapanmasaa açık doğacaktı. ama çok dua ettim allaha sığındım. herr gün yasinler okudum isyan etmedim. oda bizim sınavımızdı. ve benim sakat doğacak denilen kızım 7 aylık yürüdü. canavar gibi bişiyy. biz yetişemiyoruz şu anda onun hızına. vee inan dünyalar güzelii. beni bu güzelliktenmi vaz geçireye çalıştılar diyorum baktıkça içim titriyor.
kocali üniversitesinde uzmanlık alanı bu iş olan eray bey var. soyadını inan ahıtlamıyrum neredeyse 2 sene olacak. kendisi gölcükde aile tıp merkezinede belli aralıklarla geliyor amniyo sentez flanda yapıyor. aile tıptaki numan bey beni yönlendirdi bu doçente. ben dr olarakda numan beyin soğuk kanlılığından kesin gibi görünen test sonucuda rağmen metanetinden çok memnun kalmıştım. doğumlarınıda konak hastanesinde yaptırıyor ben orda doğurdum. lüfen gelişmelerden haberdar et beni... sormak istediğin ne olursa yardımcı olmaya çalışırım. çok zor bir süreç iyi biliyorum
diğer yazan ve görmediğim arkadaşlarım sizlerede çok teşekkür ediyorum... rabbim kimseyi evlatla sınamasın...
Evet hemde acayip zor bir surec ama sana yemin ederim aklima bile getirmiyorum surekli okuyorum ve okuyoruz bebeqim sanki bana hic bise soylenmemis gibi duruyorum bebeqime hicbirsey yansitmiyorum,banada ilk numan bey dedi hemen alinmasi qerekiyo fln diye hic umut bile vermedi yani dusun cok kizdim o an ona varya anlatamam sonra gittiqim diger doktorlarda. Aradan gecen zamanda cok deqisiklikler gordum ultrason kagitlarinda son olarak 2. Hafta once gittim iste radyoloji uzmanina o kapali spina dedi bakalim bekliyorum simdi 2 hafta gecsin bidaha gidicem doktora o zaman ne durumda suan tam 20 haftaliqiz iste,rabbim biliyoki icimde gram suphe yok hersey yolunda insallah saq salim senin gibi eli ayagi duzgun bi sekilde alirim kucagima oqlusumu dualarini bekliyorum inan cok ihtiyacim var
canım Numan bey ilk gördüğünde belki hala açıktı. geçen sürede kapanmış olabilir.
sen genede folik asit yönünden zengin beslen. boll bollll bulfur tüket...
duaya devam taktir ettim senide. ve dualarım seninle canım. rabbim sanada sağlıklı kucağına almayı nasip etsin. gelişmelerden haberdar et beni...
Merhaba. Yazdiklarini okuyunca kendimi gordum.benim ikili testim temiz cikti uclu testimde down temiz ama afp degerim 2.13 cikti. Laboratuvar 2 yi baz aldigi icin yuksek olarak gordu ve beni universiteye sevk etti.4 tane ayri doktor bakti 4 ude bisey goremedi henuz 17 haftalik hamileyim.22 haftalikken tekrar bakilacak.sana demis ya 100 tane sebep sayabilirim diye acaba bunlar gene hastaliklami ilgili yoksa ne bilim tansiyon tuzu sekeri fazla yemek gibi bisey mi.benim ilk hamilelihim ve cok endiseliyim.nasil gececek 5 ay bilmiyorum.ultrasonda 17 haftalikken bisey gorulmemesi sizce iyimidir.yani kanami guvenmeliyim yoksa ultrasonami bana yardimci olursaniz cok sevinirim.bu arada yazan herkesi okudum saglikli dogum yapmissiniz cok sevindim darisi basima insallah.10 gun kadar önce aynı sorunları yasamış bırı olarak tavsıyem fazla kafaya takmayın . bendede uçlu tarama testınde acık spına bfıda rıskı cok yuksek çıkmıstı normal sınırın hemde kaç katı . dusunmek bıle ıstemıyorum . doktor hemen ayrıntılı ultrason ıstedı 3 ayrı doktor baktı ultrasonda bışey yok dedıler .motor sıstemı ıyı bacaklarını oynatıyo suphem kalmadı dedı . banada amınıosentez önerdıler fakat ben yaptırmadım . çunku doktora sorduğumda onda kesın sonuç alırmıyım dıye oda kesın değil herseyın yanılma payı var dedı . o yuzden yaptırmadım .yalnız benı dusundururen bıseyde bıçok kısıde ıkılı tarama temız cıkınca uçluyu doktorlar ıstemıyo bıle .bunu nettende cok arastırdım hatta labratuar sıtelerı bıle boyle dıyo ıkılı temızse uçluye gerek yok dıye .çunku ıkılıde bışey cıkmasa uçlude mutlaka bışey cıkarıyolar .buda kendılerını kurtarmak için .ilerde bışey olursa dava acmayalım dıye . esımde sağlıkçı benım ona rağmen cok kotu gunler gecırdık ama sukur usg de bışey cıkmadı .bırde bu rısk afp hormonu yukseklığının sebebı sadece spına bıfıdadan olmazmış .doktorum bana bu hormonun yukselmesı buna bağlı değil sadece sana bunu yukseltecek 100 tane sebep sayarım dedı . oyle deyınce çok rahatladım . yınede hepımıze dua edelım . allah hepımızın yardımcısı olsun . bendede ılk hamılelığım olduğu ıçın takıntılı bı ınsan oldum bu streslerı yasamaktan.şuan 20 haftalık hamıleyım yarın tekrar gıtcem kontrole . umarım yıne bışey cıkmaz . umarım sızınde tum tahlıl tetkıklerınız tertemız çıkar .allah yanımızda olsun . yenı gelışmeler olursa burdan paylasalımda bızım gıbı bunalımlara gırenlere destek olalım . dualarım sızınle . allah hepımıze hayırlısını versın .
Merhaba. Yazdiklarini okuyunca kendimi gordum.benim ikili testim temiz cikti uclu testimde down temiz ama afp degerim 2.13 cikti. Laboratuvar 2 yi baz aldigi icin yuksek olarak gordu ve beni universiteye sevk etti.4 tane ayri doktor bakti 4 ude bisey goremedi henuz 17 haftalik hamileyim.22 haftalikken tekrar bakilacak.sana demis ya 100 tane sebep sayabilirim diye acaba bunlar gene hastaliklami ilgili yoksa ne bilim tansiyon tuzu sekeri fazla yemek gibi bisey mi.benim ilk hamilelihim ve cok endiseliyim.nasil gececek 5 ay bilmiyorum.ultrasonda 17 haftalikken bisey gorulmemesi sizce iyimidir.yani kanami guvenmeliyim yoksa ultrasonami bana yardimci olursaniz cok sevinirim.bu arada yazan herkesi okudum saglikli dogum yapmissiniz cok sevindim darisi basima insallah.
Okuyunca cok rahatladim henuz 24 haftalik hamileyim.sukurler olsun usg temiz hic birsey gorunmedi insallah benim bebegimda saglikli.olur tek istegim bu zaten.cevap verdiginiz icinde cok tesekkurederim.mesajı gec okudum gec cevap yazabıldım . umarım sızde sağlıklı doğum yapmıssınızdır benım bebeğim doğdu 8 aylık olduk bıle sukur hıçbışey yok.doktor 100 tane sebep derken stres bıle bunun ıçınde var yanı beslenme seklı falanda önemlı sız doğum yaptınızmı ne kadar var bılmıyorum ama ınsallah sorunsuz bebeğinize kavusursunuz.ben tabı bunları yazdıktan sonra daha ne doktorlara paralar döktum ama ayrıntılı usgde bışey görulmeyıp .kandakı değerımı dusurmuyodu hıçbışey afp hep tavanında ustundeydı .ve rısk oranım 1/6 tarama testlerınde. kesın engellı gözuyle bakılıyodu . ama sukur bebeğim sağlıklı allah herkese sağlıklı bebekler versın ne yokluğuyla ne hastalıkla sınasın.herkesınkı sağlıklı olsun ınsallah .
Okuyunca cok rahatladim henuz 24 haftalik hamileyim.sukurler olsun usg temiz hic birsey gorunmedi insallah benim bebegimda saglikli.olur tek istegim bu zaten.cevap verdiginiz icinde cok tesekkurederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?