• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikirlerinize çok ihtiyacım var(nişanlım ve ben)

Neden bu planları flört döneminde yapmazsınız ki?
Baktınız gelecek planları uymuyor nişan neyim yapmadan ayırırsınız yollarınızı..
Neye göre karar veriyorsunuz bir insanla hayatınızı birleştirmeye hiç anlamıyorum..

nişanlandıktan sonra herşey değişiyor ben 5 yıldır onunla birlikteyim 5 yıldır ailesinide tanıyorum ancak gerçekten nişanlandıktan sonra insanlar değişiyor.Çünkü herşey ciddiye biniyor maddi zorluklar insanı düşündürüyor. Emin olun bende aynı sizin gibi düşünüyorum keşke flört döneminde herşey ortaya çıksaydı ne o üzülürdü ne ben...

ah canim, iyice dusun tasin, ikna edemiyorsan...kendi bilir
benimde esim beni ikna edemedi yasadigi sehirde yasamaya, sadece ve sadece bizim nerde daha mutlu olabilecegimizi dusunerek benim yasadigim sehre geldi ....biz her ne kadar donmeyi dusunsekte, bunu onumuzdeki uzzzzuuuuuuun yillar yapmiyacagimizi iyi biliyoruz . adamdan adama degisiyor demekki. bu karari aldigi icinde esim cok memnun, herkes mutlu mesut isinde gucunde ....
benimde isim iyi, onunda. gelirimiz cok iyi cok sukur..
iyi dusun canim

ah canim, iyice dusun tasin, ikna edemiyorsan...kendi bilir
benimde esim beni ikna edemedi yasadigi sehirde yasamaya, sadece ve sadece bizim nerde daha mutlu olabilecegimizi dusunerek benim yasadigim sehre geldi ....biz her ne kadar donmeyi dusunsekte, bunu onumuzdeki uzzzzuuuuuuun yillar yapmiyacagimizi iyi biliyoruz . adamdan adama degisiyor demekki. bu karari aldigi icinde esim cok memnun, herkes mutlu mesut isinde gucunde ....
benimde isim iyi, onunda. gelirimiz cok iyi cok sukur..
iyi dusun canim

canım benim o eskişehire gelicem dese ben ona istediği işi ayarlayacağım eminim burada çok mutlu olacağız. Ankara benim için hiç yabancı bir şehir değil üniversiteyi orada okudum 4 yıl yaşadım orda ancak onun Ankara'nın dışına çıkmak istememesine anlam veremiyorum. Şuan askerde çok vakti olduğundan sürekli düşünüyor ve fikirleri sürekli değişir diye düşünüyorum ama çok kararlı bu konuda umarım herşey yoluna girer.

askerden bir gelsin hayirlisiyla....daha net dusunecegine eminim..
biraz sabir canim.

ayrılmak için yaşını düşünüyorsun amaa gelecegini düşünmüyorsun..
ayrılman sana ne kaybettirir beraber olman ne kazandırır?
bence yaşını bi kenara bırakmalısın öncelikle bunu düşünmelisin..
bu sorun(ailesine faazlasıya düşkün olması)
ilerde çok büyük problemlere hatta ayrılmaya kadar götürür.
sadece yaşım geçiyo die evlenirsen bişey diyemem ama mutsuz
olursun cnm.ha ayrıca ilen konusunda ona bukdadar taviz verme derim ..
hakkında hayırlısı olsun.

Siz ayrılmak isteyip istemediğinizi netleştirin. Önceliklerinizi belirleyin. Bugün elalem ne der kaygısıyla ayrılmak yarın yine elalem ne der kaygısıyla mutsuz bir evliliğe katlanmaktan daha kolaydır.
Önce kendinize ne istediğinizi, ne için ne kadar uğraşabileceğinizi sorun bakalım.Gerisi gelir.

tüm sayfaarı okuyamadım belki söliceklerim sölenmiştir.
Bir müddet deneyelim eskişehirde yaşamayı olmazsa geri döneriz filan dediniz mi ? orada ona da iş bulcağınızı denemesini olmazsa yapamazsanız geri dönebileceğinizi filan ?
bence bu sorun çok halledilmeyeck bir problem değil , 5 yıllıkta bir ilişki ve seviyorsunuz .
ben olsam hemen vazgeçmezdim , ikna etmek için ciddi çaba harcardım , bence sizde öle yapın hemen vazgeçmek ,y ok olmuyor bitsin demek olmamalı bence .
kayınanneniz ,babanız ne diyor bu konuda ? onlarla konuşsanız ? onlarında nişanlınız üstünde bir baskısı var mı acaba bu konuda ?
onlara eskişehirden de yardım edeceğinizi filan açıklasanız ?

ayrılmak için yaşını düşünüyorsun amaa gelecegini düşünmüyorsun..
ayrılman sana ne kaybettirir beraber olman ne kazandırır?
bence yaşını bi kenara bırakmalısın öncelikle bunu düşünmelisin..
bu sorun(ailesine faazlasıya düşkün olması)
ilerde çok büyük problemlere hatta ayrılmaya kadar götürür.
sadece yaşım geçiyo die evlenirsen bişey diyemem ama mutsuz
olursun cnm.ha ayrıca ilen konusunda ona bukdadar taviz verme derim ..
hakkında hayırlısı olsun.

Siz ayrılmak isteyip istemediğinizi netleştirin. Önceliklerinizi belirleyin. Bugün elalem ne der kaygısıyla ayrılmak yarın yine elalem ne der kaygısıyla mutsuz bir evliliğe katlanmaktan daha kolaydır.
Önce kendinize ne istediğinizi, ne için ne kadar uğraşabileceğinizi sorun bakalım.Gerisi gelir.

yorumunuz için çok teşekkürler
askerden gelene kadar bekleyeceğim umarım fikirleri değişir 5 seneyi çöpe atmayız..

yorumunuz için çok teşekkürler
askerden gelene kadar bekleyeceğim umarım fikirleri değişir 5 seneyi çöpe atmayız..

birde şöyle bişey düşünüorum.. askerdeyken aile sevdicek özlemi daha fazla oluyo.
belkide ailesinin yanında oturmayı bu yüzden istiyordur.
sende yanıbaşında olcan aileside.
tamamen askerlik psikolojisidir belki.
gelince değişir kararı umarım.

Son düzenleme:
kesin birşey belirlemek için zaman verin kendinize
ikna yolunu bulmalısınız yoksa gerçekten yollarınız ayrılabilir
ee evlendiniz ankaraya gittiniz
bu adam hadi anneme gidelim
yarın da onlar bize gelsinler diye diye mesafe de bırakmaz
o yüzden iyi düşünün derim ben...

5 seneyi çöpe atmayı kafanıza takarsanız , yanlış kararlar verip 25 senenizi çöpe atarsınız..
Bencil düşünen bir nişanlınız var , kendi hayatınızı kurmak için değil de sanki ailesinin hayatına sizi dahil etmek için planlar kurar bir hali var. Beyfendi ufak yerde yaşayamaz mış peki ya siz? Siz ailenizden uzakta bir başka şehirde yaşamaya bu kadar kolay alışabilecek misiniz?

tüm sayfaarı okuyamadım belki söliceklerim sölenmiştir.
Bir müddet deneyelim eskişehirde yaşamayı olmazsa geri döneriz filan dediniz mi ? orada ona da iş bulcağınızı denemesini olmazsa yapamazsanız geri dönebileceğinizi filan ?
bence bu sorun çok halledilmeyeck bir problem değil , 5 yıllıkta bir ilişki ve seviyorsunuz .
ben olsam hemen vazgeçmezdim , ikna etmek için ciddi çaba harcardım , bence sizde öle yapın hemen vazgeçmek ,y ok olmuyor bitsin demek olmamalı bence .
kayınanneniz ,babanız ne diyor bu konuda ? onlarla konuşsanız ? onlarında nişanlınız üstünde bir baskısı var mı acaba bu konuda ?
onlara eskişehirden de yardım edeceğinizi filan açıklasanız ?

yorumun okadar iyi geldiki canım içim açıldı resmen. kesinlikle sonuna kadar ikna etmeye çalışıcam. annem ve babam, bu şekilde düşünüyorsa evlilik istemiyor demekki, strese gireceğine ayrıl diyorlar ama onlarda evreni seviyor ama işte bu evrenin ankaradan biryere gitmek istememesi inanılmaz sinirlerini bozuyor. Onun annesinede söyledim evren eskşehire gelsin diye annesinin bana cevabı; tüm çocuklarım yanımda olacak diyor sanki çok faydası olacakmış gibi. neyse bunları düşünüp kendimi üzmücem sadece evreni ikna etmeye konsantre olucam bir şekilde başarmalıyım bunu. tekrar teşekkürler

birde şöyle bişey düşünüorum.. askerdeyken aile sevdicek özlemi daha fazla oluyo.
belkide ailesinin yanında oturmayı bu yüzden istiyordur.
sende yanıbaşında olcan aileside.
tamamen askerlik psikolojisidir belki.
gelince değişir kararı umarım.

umarım canım.....

kesin birşey belirlemek için zaman verin kendinize
ikna yolunu bulmalısınız yoksa gerçekten yollarınız ayrılabilir
ee evlendiniz ankaraya gittiniz
bu adam hadi anneme gidelim
yarın da onlar bize gelsinler diye diye mesafe de bırakmaz
o yüzden iyi düşünün derim ben...

5 seneyi çöpe atmayı kafanıza takarsanız , yanlış kararlar verip 25 senenizi çöpe atarsınız..
Bencil düşünen bir nişanlınız var , kendi hayatınızı kurmak için değil de sanki ailesinin hayatına sizi dahil etmek için planlar kurar bir hali var. Beyfendi ufak yerde yaşayamaz mış peki ya siz? Siz ailenizden uzakta bir başka şehirde yaşamaya bu kadar kolay alışabilecek misiniz?

çok haklısınız yaaa
ama önce onun dönmesini beklemem gerek kesin bir karar vermek için....

Son düzenleme:
merhabalar;
5 yıllık bir ilişkim var ayrı şehirlerdeyiz 31 ocakta nişanlandık ve ağustosta askere gitti ocak ayında dönecek inşallah. Nişanlımla sorunum onun ailesine fazlasıyla düşkün olması ve hiç gelecek kaygısının olmaması.Onun askerden döndükten sonra yaşadığı şehirde işi net değil benim ise yaşadığım şehirde işim gerçekten çok iyi ben işimden çıkmak istemiyorum ve onunda benim yanıma gelmesini istiyorum dün onu ziyarete gittim ve fikrimi söyledim her ikimizinde iş aramamasını, benim şehrimde işimin iyi olduğunu ve kira ödemeyeceğimizi(kendi evim var) ailemin bize çok destek olacağını söylediğim halde bunu kesinlikle kabul etmediğini söyledi ve bu konuyu kapattı. (Bu araba ben eskişehirde, nişanlım ankarada yaşıyor.) Bu konuyu kapatmasında gayet haklı erkekçe bir gurur yapmış diyeceksiniz ama gerçek konu bu değil. Kesinlikle nişanlım Ankaradan biryere gitmek istemiyor çünkü Eskişehirdeki evin kirasıyla ankarada ev tutarız diyebiliyor. Ankara'dan kopamasının tek sebebide ailesinden ayrı kalamaması çünkü onların babası gibi olmuş bekarken hep destek olduğu ailesine evlendikten sonrada destek olmak istiyor(annesi ve babasıda emekli sadece evleri kira okadar). Bu sabahki konuşmamızda neredeyse tüm ipler koptu, kpss tercihi bile yapmayacakmış çünkü atanabileceği yerler çok uzak ve çok ufak şehirlermiş dağın başında çok para kazanıp harcayamayacağına Ankarada az para kazanıp huzurlu olanacağını söyledi bu nekadar aptal bir düşüncedir ya. Ben bu adamla nasıl ve nerde bir hayat kurucam. Stresten hasta oldum neyapacağım belli olmadığı için psikolojim bozuldu sakinleştirici kullanmaya başladım boynumda fıtık çıktı. Ailemde eğer böyle devam ederse siz evlenemezsiniz diyor. Bende ayrılmak hem istiyorum hem istemiyorum çünkü nişan atarsam çevrem yanlış düşünür diye korkuyorum birde 26 yaşındayım artık evlenmek istiyorum. İçinde bulunduğum durum çok sinir bozucu ama gerçekten fikirlerinize çok ihtiyacım var lütfen yardımcı olun.....

1. siz bu konuları nişanlanmadan konuşmadınız mı?
2.kolay kolay hiçbir erkek kız tarafında oturmayı kabul etmez.
3.nişanı atmayla çevrenin ne alakası var?
4.sen nişanlının ailesine düşkün olduğunu ve onları terk etmeyeceğini bilmiyor muydun?
ben 1 kez nişan attım.bu çevremdekileri hiç mi hiç alakadar etmez.

kimin ne söylediği umurumda da değildi.

çünkü ailem benim yanımdaydı.

çevremdekiler ne der diye bir ömür boyu mutsuz yaşayamam.

çok saçma bi düşüncedesin.

ELALEMİN AĞZI TORBA DEĞİL Kİ BÜZESİN....

bence kendin için en doğru kararı ver.

başkaları ne der diye de hayatını zindana çevirme.

benim eşim de yaşadığı şehiri işini ailesini bırakıp eskişehire geldi. ne fırtılar koptu , annesi konuşmadı onunla ama benim ve geleceğimiz için eskişehirde yaşamayı seçti. burasıda gayet gelişmiş ve ,iş imkanları olan bi şehir. seni çok iyi anlıyorum. endişelerinde çok haklısın. eğer orda yaşarsanız nişanlın evlendiğini idrak edemeyecek. bekarmış gibi ailesine maddi yardımlar yapacak. sen hiçbir zaman onun gerçek ailesi olamayacaksın. kuma gibi... ben babamın bizim ayakkabı paramıza dedemlere gönderdiğini çok bilirim. buyuzden benim çocuklarım da aynısını yaşamasın istedim. iyiki de gelmiş eşim buraya. şimdi bizden mutlusu yok. ama orda olsaydık olacakları düşünemiyorum bile. kız ailesi hep daha geride durur. ama erkek ailesi herşeye dahil olmak ister oyuzden ben verdiğim karardan çok mutluyum. iyiki gitmemişim yanlarına. yoksa ne evimi bilecektim, ne bütçemi borcumu... hep gündemimiz onlar olacaktı.

benim eşim de yaşadığı şehiri işini ailesini bırakıp eskişehire geldi. ne fırtılar koptu , annesi konuşmadı onunla ama benim ve geleceğimiz için eskişehirde yaşamayı seçti. burasıda gayet gelişmiş ve ,iş imkanları olan bi şehir. seni çok iyi anlıyorum. endişelerinde çok haklısın. eğer orda yaşarsanız nişanlın evlendiğini idrak edemeyecek. bekarmış gibi ailesine maddi yardımlar yapacak. sen hiçbir zaman onun gerçek ailesi olamayacaksın. kuma gibi... ben babamın bizim ayakkabı paramıza dedemlere gönderdiğini çok bilirim. buyuzden benim çocuklarım da aynısını yaşamasın istedim. iyiki de gelmiş eşim buraya. şimdi bizden mutlusu yok. ama orda olsaydık olacakları düşünemiyorum bile. kız ailesi hep daha geride durur. ama erkek ailesi herşeye dahil olmak ister oyuzden ben verdiğim karardan çok mutluyum. iyiki gitmemişim yanlarına. yoksa ne evimi bilecektim, ne bütçemi borcumu... hep gündemimiz onlar olacaktı.

canım benim keşke evrende senin eşin gibi olsa.
bir kaç sorum olacak;
eşin hangi şehirden eskişehire geldi ve başta oda sorun çıkarttımı?

merhabalar;
5 yıllık bir ilişkim var ayrı şehirlerdeyiz 31 ocakta nişanlandık ve ağustosta askere gitti ocak ayında dönecek inşallah. Nişanlımla sorunum onun ailesine fazlasıyla düşkün olması ve hiç gelecek kaygısının olmaması.Onun askerden döndükten sonra yaşadığı şehirde işi net değil benim ise yaşadığım şehirde işim gerçekten çok iyi ben işimden çıkmak istemiyorum ve onunda benim yanıma gelmesini istiyorum dün onu ziyarete gittim ve fikrimi söyledim her ikimizinde iş aramamasını, benim şehrimde işimin iyi olduğunu ve kira ödemeyeceğimizi(kendi evim var) ailemin bize çok destek olacağını söylediğim halde bunu kesinlikle kabul etmediğini söyledi ve bu konuyu kapattı. (Bu araba ben eskişehirde, nişanlım ankarada yaşıyor.) Bu konuyu kapatmasında gayet haklı erkekçe bir gurur yapmış diyeceksiniz ama gerçek konu bu değil. Kesinlikle nişanlım Ankaradan biryere gitmek istemiyor çünkü Eskişehirdeki evin kirasıyla ankarada ev tutarız diyebiliyor. Ankara'dan kopamasının tek sebebide ailesinden ayrı kalamaması çünkü onların babası gibi olmuş bekarken hep destek olduğu ailesine evlendikten sonrada destek olmak istiyor(annesi ve babasıda emekli sadece evleri kira okadar). Bu sabahki konuşmamızda neredeyse tüm ipler koptu, kpss tercihi bile yapmayacakmış çünkü atanabileceği yerler çok uzak ve çok ufak şehirlermiş dağın başında çok para kazanıp harcayamayacağına Ankarada az para kazanıp huzurlu olanacağını söyledi bu nekadar aptal bir düşüncedir ya. Ben bu adamla nasıl ve nerde bir hayat kurucam. Stresten hasta oldum neyapacağım belli olmadığı için psikolojim bozuldu sakinleştirici kullanmaya başladım boynumda fıtık çıktı. Ailemde eğer böyle devam ederse siz evlenemezsiniz diyor. Bende ayrılmak hem istiyorum hem istemiyorum çünkü nişan atarsam çevrem yanlış düşünür diye korkuyorum birde 26 yaşındayım artık evlenmek istiyorum. İçinde bulunduğum durum çok sinir bozucu ama gerçekten fikirlerinize çok ihtiyacım var lütfen yardımcı olun.....
canım senin durumundaydım bende.5yıllık bi ilişki nişan busırada askerlik.2,5yıllıkta evliyim.10aylık bi oglum var 5aylıkta hamileyim.benimde eşim ailesine cok düşkün.bu güzel bişey ama sınırında tabi.birde evliysen ve artık kendi ailen varsa.eşimin böle olmasının enbüyük nedeni annesi.10yıl önce baba ölmüş kadın cocuklarının herşeyini kendisi yönvermiş,karar vermiş falan.ben nişanlıyken cok kötü şeyler yaşadım ama evlenince düzelir diye düşünmüştüm ama yanılmışım.biz antalyada oturuyrduk eşimde ant.ya elmalılı.annesinin zorlamasıyla ben ilkine hamileyken eşim ant.daki güzelim işini bıraktı elmalıya taşındı.bende işimden oldum tabi.eşimin ailesi benim ailemin evime girip cıkmalarını istemiyrdu,cünkü geldiklerinde yiyip iciyorlar ya oglunun kazancını bu yani.bide annesi antalyada oturuyr.ama biz burdayız işte.ve daha bunun gibi neler neler.sana bunları anlatmamın sebebi bazı şeyler gecer düzelir zannetme.ama git ayrıl demek istemiyorum yanlış anlama.sen şimdiden nişanlınla herşeyi otur iyice konuş hatta anlaş.seninde bi ailen oldugunu unutmasın.eger ank.da oturursanız istedigim zaman ailemi görmeye gitcem onlarda gelcek.falan de.belki biraz fazla oluyorum ama yaşayan bilir derler yaaa aynen öyle.şimdi hamile olup ant.ya konrole gitmemiş olsak ailemi 40yılda bi görcem kaynanam duydugu zaman ne gerek var sıksık geliyrsunuz yol parası verceksiniz falan diyor eşimde vazgeciyr bazen.bazı şeylerin önlemini gec olmadan al canım.karşındaki sevdigin insanda olsa bazen acımasız olmak gerekiyr.asla ailenden vazgecmiyceni anlat.ailenide onlara ezdirme.ben şimdi hamileyim 10aylıkta bi cocuk burda tanıdık bir kul yok bişey olsa kime koşacam????bunun gibi şeyler işte canım.en son evlenince sakın nişanlının ailesini evinin ic işlerine karışmalarına izin verme.ALLAHIM HAKKINDA EN HAYIRLISINI VERSİN.YÜZÜNÜ GÜLDÜRSÜN.KORKULARINI SEVİNC YAPSIN İNŞALLAH TATLIM.

Back
X