Merhaba papatyalar.. Ben burada yeniyim.. Forumda açılan bazı konuları okudum. Hatunlar arasındaki samimiyet sıcaklık çok hoşuma gitti.. Cok guzel fikirler veren, gercekten halden anlayan insanlar gördüm.. Bende sizden bir konuda fikir almak istiyorum..
Geçen gün görücülerimiz geldi.. Ailemın karşı taraf hakkında ilk izlenimleri olumlu fakat bu işin olamayacağını düşünüyorlar.. Bunu düşünmelerindeki sebepler şunlar :
1- Ben üniversiteden yeni mezun oldum ve kpss'ye girmeyi bekleyen bir öğretmen adayıyım. Eş adayı teknik lise mezunu... Bu konuda denk olmayışımız sorunlardan bırı aileme göre..
2- Eş adayının maaşı direkt olarak sorulmasa da bir sanayi fabrikasında son kontrolden sorumlu oldugunu goz onunde bulundurursak en fazla 1200 TL maaş alıyordur. BU meblaa ile geçinemeyeceğimizi düşünüyorlar..
3- Ben beylikdüzü'nde yaşıyorum. Onlar Beyoğlu-Hasköy'de yaşıyor.. Yerleşim ve sosyal yasam olarak burayla cok zıt oldugunu ve orada hayatımı surduremeyecegımı dusunuyorlar..
4- Eş adayının çok küçük de olsa bir evi varmış. Ben oldukça büyük bir evde yaşıyorum. Her alanı büyük olan bir ev.. Ailem küçük bir evde yaşayamayacağımı buna alıskın olmadıgımı dusunuyorlar..
5- Eş adayı ile boylarımız aynı olmasına ragmen yanyana gelınce benım yanımda cocuk gıbı duruyormus ve kısa gorunuyormus. Yakıstıramamıslar ve kımsenın yakıstırmayacagını dusunuyorlar..
Biz muhafazakar olarak adlandırabilecek bir aileyiz. Eş adayı ve ailesi de öyle. Bütün bu yukarıda saydığım sebeplerden dolayı ailelerimizin dini bakımdan uygun olması artı bir puanken maalesef bu güzel nokta gölgede kalmış oldu..
Sizden ricam, yukarıda yazdığım ailemin haklı olduklarını dusunduklerı konular sizce de problem teskıl eder mı?
Eş adayının aldığı o maaşla geçinmek mümkün mü?
Evli olan arkadaşlarım, sizin eşlerinizin aldıkları maaşlar neler ve ev idaresinde zorlanıyor musunuz?
Bi yardımcı olun bana çok arada kaldım.. Pişman olmaktan korkuyorum.. Aileme karsı mahcup olmaktan korkuyorum.. Objektif yorumlarınza ihtiyacım var..