Fikirlerinize ihtiyacım var. Bi bakıverin size zahmet...:(

Merhaba

Ben ne yazık kı hanımefendıye katılıyorum bıraz olumsuz gelebılır ama dogru soyluyor. Yasınızı bılmıyorum ama evlılık fazla cıddıye alınması gereken bısey bence. Kısmetse zaten bır gun olacaktır. Ikı gunde tanıdıgınız ınsanla evlenmenız ne kadar dogru olurkı? Helekı aılenızın onayı yokken onları karsınıza almanın hıc alemı yok. Bı kere gormekle olmaz bu ısler belkı bı sonrakı gorusunuzde o kadarda hosunuza gıtmıcek anlık bı heveste olabılır. Bence ıyı dunusun :)

Düşünüyorum arkadasım, bu dusunme surecı ıcınde hemcınslerımın fikirlerini almak istedm. Saolun sizde alaka gösterdiniz tesekkur ederım :)

Neden yazık yekta?

siz kendinize bir dışarıdan bakın bakalım. üniversite eğitimi almış, en önemlisi eğitimci olacak birine yakışıyor mu bu yazdıklarınız?? ben yakıştıramadım.
ailenin fikirlerinin arkasına saklanarak yazmışsın kendi endişelerini.
görücü usulünü tasvip etmem ama laf da söylemem bu kısımda bir sorun yok.
o kadar tuhafıma gitti ki yazdıklarınız; adayınızın lise mezunu olması, bir fabrikada bilmem ne kadar maaşa çalışıyor olması, küçücük bi eve sahip olması vs. sen zaten yazdıklarını biliyorsun.
takıldığın detaylara bir bak.
eğitimci bir insan vizyon sahibi olmalı.

siz kendinize bir dışarıdan bakın bakalım. üniversite eğitimi almış, en önemlisi eğitimci olacak birine yakışıyor mu bu yazdıklarınız?? ben yakıştıramadım.
ailenin fikirlerinin arkasına saklanarak yazmışsın kendi endişelerini.
görücü usulünü tasvip etmem ama laf da söylemem bu kısımda bir sorun yok.
o kadar tuhafıma gitti ki yazdıklarınız; adayınızın lise mezunu olması, bir fabrikada bilmem ne kadar maaşa çalışıyor olması, küçücük bi eve sahip olması vs. sen zaten yazdıklarını biliyorsun.
takıldığın detaylara bir bak.
eğitimci bir insan vizyon sahibi olmalı.

Ben ınsanların calıstıkları işe degıl ne kadar çalışkan olup olmadıklarına bakarım kardesım.. Ben sızın gıbı lıse mezunu olma, fabrıkada calısıyor olma, kucuk eve sahıp olma gibi nıtelıklerınden dolayı kımseyı horgörmem kucuk gormem. su uslubunuza bır bakın.. Sız ınsanları sahıp oldukları yasam kosullarına ve edındıklerı mesleklere gore mı sınıflandırıyorsunuz boyle.. Cok mu avam geldı sıze fabrıkada calısan bır ınsan.. Ne sızın ne benım ne de bır baskasının, ınsanları, sahıp oldukları ımkanlardan dolayı yargılamaya kucuk gormeye hakkımız yok..! Rahatsızlık duyduysanız daha vizyon sahıbı (!) oldugunu dusundugunuz ınsanlarla muhattap olun..! Benım boyle takıntılarım yok elhamdulıllah. Kısılerın üstünlükleri ancak takva iledir. Takvanın derecesını de Mevla bilir. Hadı selametle sıze..!

Ben ınsanların calıstıkları işe degıl ne kadar çalışkan olup olmadıklarına bakarım kardesım.. Ben sızın gıbı lıse mezunu olma, fabrıkada calısıyor olma, kucuk eve sahıp olma gibi nıtelıklerınden dolayı kımseyı horgörmem kucuk gormem. su uslubunuza bır bakın.. Sız ınsanları sahıp oldukları yasam kosullarına ve edındıklerı mesleklere gore mı sınıflandırıyorsunuz boyle.. Cok mu avam geldı sıze fabrıkada calısan bır ınsan.. Ne sızın ne benım ne de bır baskasının, ınsanları, sahıp oldukları ımkanlardan dolayı yargılamaya kucuk gormeye hakkımız yok..! Rahatsızlık duyduysanız daha vizyon sahıbı (!) oldugunu dusundugunuz ınsanlarla muhattap olun..! Benım boyle takıntılarım yok elhamdulıllah. Kısılerın üstünlükleri ancak takva iledir. Takvanın derecesını de Mevla bilir. Hadı selametle sıze..!

çok ilginç sen de tam benim anlatmak istediğim şeyi yazmışsın.
hakikatten ne kadar lginç olmuş öyle yaw:))
sen benim fikirlerimi yazmışısın da, beni de aslında kendi fikirlerin! olan şeylerle suçlamışsın:)) allah allah gece gece ne güldüm :))
hadi canım allah gönlüne göre versin.

çok ilginç sen de tam benim anlatmak istediğim şeyi yazmışsın.
hakikatten ne kadar lginç olmuş öyle yaw:))
sen benim fikirlerimi yazmışısın da, beni de aslında kendi fikirlerin! olan şeylerle suçlamışsın:)) allah allah gece gece ne güldüm :))
hadi canım allah gönlüne göre versin.

ecmain ecmain.....

İlk değerlendirmede eğer gönlünüze yattıysa, tekrar bir görüşme talebinde bulunun ve detaylıca konuşun bence.

Saydığınız farklılıklar elbetteki sorunlar çıkarır. Fakat bu tamamen kişiye bağlıdır..Tatminkar bir yapıdasanız ve rızık müdahiline inanıyorsanız zaman içerisinde kendi hayatınızı en doğru şekilde kurmaya başlıyorsunuz.

Huzur sizin içinizde oluyor.

Mantık olarak ise elbetteki 1200tl günümüz şartlarında geçinmek zor.Çocuk olunca bu dahada zorlaşıyor..Fakat evi varmış ve sizin bir mesleğiniz.. Değerlendimeniz bütününe bakmanız lazım.

Evin büyüklüğü küçüklüğü, ilk yaşam ile sonraki yaşam arasındaki farklılıkların zorluğu kişiden kişiye göre değişir..

Herkese göre ZORDUR ama bazıları zorluklarla mücadele etmeyi göze alamıyor.Bu tamamen size bağlı.

Bana göre en son saydığınız neden ilk değerlendirecek nedendir..Sonrasını kendi kişiliğim, kaldırabilirliğime, karşımdakinin karakterine, hal ve hareketlerine, hoşlandıklarına, hoşlanmadıklarına göre değerlendiririm.
Bu konuda asla taviz vermeyin. Görücü usulu evliliklerde en ince ayrıntısına göre konuşulmalı hoşa gitmeyen birşey varsa geriye atılmamalıdır.

Eğer ki calıskan , tuttuğunu koparan biriyse, ve de sizinle karakter uyumu sağlayabılecekse bence bu okumuşluğun denk olmama mevzusu bir problem yaratmaz.. Çalıskan insan ekmeğini tastan cıkarır yine baskasına muhtac olmaz..
Benim evlenıcem kisi mühendis , Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde okumus zehir gibi de bi zekaya sahip ben lise mezunuyum...Problem cıkıyo mu derseniz bir kez olsun bu konunun yol actığı bı anlasmazlık yasamadık biz...

He bizim toplumda kadın okumus erkek okumamıssa göze batar erkeği ezer evlenınce parasıyla diye... Tam tersinde yanı erkek okumus kadın okumamıssa daha yumusak bakarlar duruma...

En büyük yanlıslarımızdan bırı ıste herkes kendıne denk olanı ister iyi bi sevıyedeyse , ama herşey okul demek değil insan pekala baska seylerle kendını gelıstırır acıkları kapatır yeter ki azımlı olsun sizin de dediğiniz gibi insanlar arasında üstünlük diye bisey yok aslında bu tabuları koyanda bizleriz malesef... Hani bi laf vardır okumak cahilliği alır eseklık bakı kalır diye..İnsanın içi kötü olduktan sonra 10 tane üniversite okusun İstanbul'un da sahibi olsa ne fayda....

İyi tanıyıp öyle karar verin derim ama netıcede bırbırınıze cok yabancısınız acele karar vermeyin hakkınızda hayırlısı olsun..

Eğer ki calıskan , tuttuğunu koparan biriyse, ve de sizinle karakter uyumu sağlayabılecekse bence bu okumuşluğun denk olmama mevzusu bir problem yaratmaz.. Çalıskan insan ekmeğini tastan cıkarır yine baskasına muhtac olmaz..
Benim evlenıcem kisi mühendis , Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde okumus zehir gibi de bi zekaya sahip ben lise mezunuyum...Problem cıkıyo mu derseniz bir kez olsun bu konunun yol actığı bı anlasmazlık yasamadık biz...

He bizim toplumda kadın okumus erkek okumamıssa göze batar erkeği ezer evlenınce parasıyla diye... Tam tersinde yanı erkek okumus kadın okumamıssa daha yumusak bakarlar duruma...

En büyük yanlıslarımızdan bırı ıste herkes kendıne denk olanı ister iyi bi sevıyedeyse , ama herşey okul demek değil insan pekala baska seylerle kendını gelıstırır acıkları kapatır yeter ki azımlı olsun sizin de dediğiniz gibi insanlar arasında üstünlük diye bisey yok aslında bu tabuları koyanda bizleriz malesef... Hani bi laf vardır okumak cahilliği alır eseklık bakı kalır diye..İnsanın içi kötü olduktan sonra 10 tane üniversite okusun İstanbul'un da sahibi olsa ne fayda....

İyi tanıyıp öyle karar verin derim ama netıcede bırbırınıze cok yabancısınız acele karar vermeyin hakkınızda hayırlısı olsun..

Hay Allah razı olsun güzel kardesım.. Ne guzel de dedın eşeklik baki kalır dıye.. Mevla hepimiz hakkında hayırlısını nasıp etsın, hayırlı olana gönüllerimizi razı eylesin inşallah <3 :)

Hay Allah razı olsun güzel kardesım.. Ne guzel de dedın eşeklik baki kalır dıye.. Mevla hepimiz hakkında hayırlısını nasıp etsın, hayırlı olana gönüllerimizi razı eylesin inşallah <3 :)

Konuyu açarken sorduğunuz soruların yanıtından önce bence sormanız ve yanıt aramanız gereken başka sorular var.

Eğitim düzeyi, geliri, malı mülkü ne olursa olsun yalnızca birkaç defa (ya da saat) gördüğünüz biriyle evlilik kararı almak ne derece doğru, örneğin?

Para olmada olmazmış gibi görünse de evliliği ayakta tutan karşılıklı sevgi, anlayış ve dostluktur. Maddi sıkıntı çektiği halde çok iyi anlaşan, çok mutlu çiftler olabildiği gibi, bolluk içinde yaşayıp mutluluğu yakalayamamış çiftler de vardır. Damat namzetiyle ne derece anlaştığınızı bilmeden,"maaşı şu kadar geçinebilir miyiz?", "o lise mezunu ben üniversite birbirimize denk miyiz?" sorularıyla karşılaşmak beni şaşırttı. Birbirinizi seviyorsanız ve anlaşıyorsanız gerisinin ne önemi var ki? Ama sorun sizin foruma yönelttiğiniz sorulardan çok daha temelde, çok daha büyük bana kalırsa.
"İçimden bir ses bu o diyor" demişsiniz, acaba karşı cinsle ilişki konusunda fazla deneyim sahibi olmamaktan dolayı öyle diyor olabilir mi o ses? Sanki sırf evlenmiş olmak için evlenme kararı alıyormuşsunuz gibi geldi bana.

Önce mesleğinizi edinin, para kazanmaya başlayın ve kendi ayaklarınızın üzerinde durun. Ama en önemlisi de, evlilik kararı alırkenki kriterlerinizi biraz daha içeriklendirin. Bu zihniyetle, maddi nedenlerden olmasa bile, mutsuz olma ihtimaliniz çok yüksek zira.

Son düzenleme:
Merhaba papatyalar.. Ben burada yeniyim.. Forumda açılan bazı konuları okudum. Hatunlar arasındaki samimiyet sıcaklık çok hoşuma gitti.. Cok guzel fikirler veren, gercekten halden anlayan insanlar gördüm.. Bende sizden bir konuda fikir almak istiyorum..

Geçen gün görücülerimiz geldi.. Ailemın karşı taraf hakkında ilk izlenimleri olumlu fakat bu işin olamayacağını düşünüyorlar.. Bunu düşünmelerindeki sebepler şunlar :

1- Ben üniversiteden yeni mezun oldum ve kpss'ye girmeyi bekleyen bir öğretmen adayıyım. Eş adayı teknik lise mezunu... Bu konuda denk olmayışımız sorunlardan bırı aileme göre..

2- Eş adayının maaşı direkt olarak sorulmasa da bir sanayi fabrikasında son kontrolden sorumlu oldugunu goz onunde bulundurursak en fazla 1200 TL maaş alıyordur. BU meblaa ile geçinemeyeceğimizi düşünüyorlar..

3- Ben beylikdüzü'nde yaşıyorum. Onlar Beyoğlu-Hasköy'de yaşıyor.. Yerleşim ve sosyal yasam olarak burayla cok zıt oldugunu ve orada hayatımı surduremeyecegımı dusunuyorlar..

4- Eş adayının çok küçük de olsa bir evi varmış. Ben oldukça büyük bir evde yaşıyorum. Her alanı büyük olan bir ev.. Ailem küçük bir evde yaşayamayacağımı buna alıskın olmadıgımı dusunuyorlar..

5- Eş adayı ile boylarımız aynı olmasına ragmen yanyana gelınce benım yanımda cocuk gıbı duruyormus ve kısa gorunuyormus. Yakıstıramamıslar ve kımsenın yakıstırmayacagını dusunuyorlar..

Biz muhafazakar olarak adlandırabilecek bir aileyiz. Eş adayı ve ailesi de öyle. Bütün bu yukarıda saydığım sebeplerden dolayı ailelerimizin dini bakımdan uygun olması artı bir puanken maalesef bu güzel nokta gölgede kalmış oldu..

Sizden ricam, yukarıda yazdığım ailemin haklı olduklarını dusunduklerı konular sizce de problem teskıl eder mı?
Eş adayının aldığı o maaşla geçinmek mümkün mü?
Evli olan arkadaşlarım, sizin eşlerinizin aldıkları maaşlar neler ve ev idaresinde zorlanıyor musunuz?

Bi yardımcı olun bana çok arada kaldım.. Pişman olmaktan korkuyorum.. Aileme karsı mahcup olmaktan korkuyorum.. Objektif yorumlarınza ihtiyacım var.. :(

maaşı şuanda düşük olabilir ama ilerde ne olur bilinmezki hayat bu ..
benim ablamların ilk evlendiklerinde bir yer yatakları ve tvleri vardı ama birbirlerini çok seviyorlardı..
şuan eniştem 4000 tl maaşla güzel bir işte çalışıyor ..
keza ben ve eşim memuruz ama ilk memuriyete başladığımızda eşimle aynı maaşı alıyorduk ,sınavlara hazırlandı kazandı ,statüsü değişti şimdi iki katı kazanıyor ..
yani geleceğin ne olacağı hiç belli olmaz ..
yeterki birbirinizi sevin anlaşın ..
2 çeşit peynir yemek yerine bir çeşit yersiniz hepsi bu ...

Elbette kı hemen evlılık kararı vermeyecegım.. Dedıgınız gıbı bır kac dakıka veya saat konusma frsatı yakaladıgım bır ınsanla bolesıne cıddı bır karar almam cok saglıklı olmaz.. Icımdekı ses o dese de bunun yanıltıcı olabılecegının farkındayım.. Nadide fıkırlerınız ıcın tesekkur ederım :)

istihareye yatın derim...Allah hakkınızda hayırlısını versin...:16:

Ben hersey kendi ellerindeymis gibi ayarlamaya calisan, yok maasi söyle olsun, yok boyu böyle olsun, yok surasi söyle olsun gibi sartlari gercekten anlamiyorum...Yani tamam Rabbim akil vermis kullanmak gerek ama Evleneceginiz adayin isi cok iyi olabilir iyi maas aliyor olabilir ama evlendikten sonra isini kaybedebilir...Boyu cok uzun olabilir aslan gibidir ama ALLAH korusun evlendikten sonra bir kaza falan gecirebilir...Yani herseyi ayarlamaya calismak bence RABBIMIN sizi o ayarladiklarinizla sinava cekmesine sebep olabilir...En iyisi hayirlisini dilemek bir insana ALLAH in verdigi seyleri hor görmemek gerekir (boy, rizk, güzellik gibi)...

Son düzenleme:
Ben hersey kendi ellerindeymis gibi ayarlamaya calisan, yok maasi söyle olsun, yok boyu böyle olsun, yok surasi söyle olsun gibi sartlari gercekten anlamiyorum...Yani tamam Rabbim akil vermis kullanmak gerek ama Evleneceginiz adayin isi cok iyi olabilir iyi maas aliyor olabilir ama evlendikten sonra isini kaybedebilir...Boyu cok uzun olabilir aslan gibidir ama ALLAH korusun evlendikten sonra bir kaza falan gecirebilir...Yani herseyi ayarlamaya calismak bence RABBIMIN sizi o ayarladiklarinizla sinava cekmesine sebep olabilir...En iyisi hayirlisini dilemek bir insana ALLAH in verdigi seyleri hor görmemek gerekir (boy, rizk, güzellik gibi)...

Doğru dıyorsun kardesım. Dunyaya geliş amacımız imtihan, sınanmak, kullugumuzu ispat etmek... Mevla, 'Muhakkak ki Ben sizleri canınızla,malınızla ve evlatlarınızla sınarım' dıye buyuruyor.. Öte yandan tedbir de sünnettir.. Insallah tam tevekkül ve teslimiyet sahibi olursak, hayatımızın her alanında, her hususta muvaffak olacagız. Bu dunya bız mumınler ıcın ımtıhan yerı, rahatlık yerı degıl. Muslumanların istirahatgahi ahirettir. Bu dunyada rahatlık beklemek nafile bir istek olacaktır.. Yazdıklarınızla, verdıgınız fıkırlerle bunu daha ıyı ıdrak edebıldım bır kez daha gordum. Allah razı olsun hepınızden ebeden ve daımen.. :)

Selam canım

Bende senin gibi öğretmen adayıyım.Kpssye girmeden senin anlattığın gibi teknik lise mezunu biriyle evlendim.tek diyeceğim şu sakın evlenmeeeeeeeee.

:Nedeninide söyleyiyim.Kafalar, fikirler,anlayışlar zevkler hiçbir şey uyuşmuyor.Sen Aldığın eğitimin sayesinde geçinmeyi birlikteyi yaşamayı becerebiliyorsun ama karşındaki hep burnunun dikine gidiyor.Bir de benim gibi kpssyi kazanmayıp kocayın eline kalınca iyice hırpalanıyorsun.Sana tek diyeceğim şu boş ver .İnşallah daha iyi kısmetlerin çıkar ve kesinlikle iş sahibi olmadan evlenme.Ayrıca eğitim seviyesi aynı olan biriyle evlen.öğretmen biriyle evlen hatta.

Ayrıca bak eşimin maaşı da iyi ,boyu posuda var kocaman bir evimizde var, lüks içinde de yaşıyorum .Ama herşey maddiyat değil .Bazen diyorum nasıl ben bunları göremedim de geldim evlendim diyorum.Hani Allah korkum olmasa boşanırım ama ...

Selam canım

Bende senin gibi öğretmen adayıyım.Kpssye girmeden senin anlattığın gibi teknik lise mezunu biriyle evlendim.tek diyeceğim şu sakın evlenmeeeeeeeee.

:Nedeninide söyleyiyim.Kafalar, fikirler,anlayışlar zevkler hiçbir şey uyuşmuyor.Sen Aldığın eğitimin sayesinde geçinmeyi birlikteyi yaşamayı becerebiliyorsun ama karşındaki hep burnunun dikine gidiyor.Bir de benim gibi kpssyi kazanmayıp kocayın eline kalınca iyice hırpalanıyorsun.Sana tek diyeceğim şu boş ver .İnşallah daha iyi kısmetlerin çıkar ve kesinlikle iş sahibi olmadan evlenme.Ayrıca eğitim seviyesi aynı olan biriyle evlen.öğretmen biriyle evlen hatta.

Aaa öle demeee :(:(:( Kafa yapılarının uyusması apayrı bırsey. Egıtım dzeylerı aynı olan ıkı ınsanın kafa yapıları uymayabılır.. Bu bıraz karakter meselesı. İş konusunda asla tavız vermeyecegım zaten.. Ilk konustugum meselelerden bırı o oldu.. Bakalım ne olacakkk :)
Insallah Mevla yuvanızda huzuru eksık etmez kardesımm ...

Back
X