Fikirlerinize İhtiyacım Var.

Sanırım meslektaşız, beni anlayabildiğinizi görüyorum. Özel eğitimden ayrıldım yani yapamadım, iş tanımı herkes için aynı olan bir kurumdu ve epey zorlandım. (Severek bu işi yapan meslektaşlarımı ve kurumları tenzih ediyorum). Bir yandan kendim çabalamak adeta koşmak istiyorum, bölümü çok seviyorum, ve güzel geri dönüşlerde aldım supervizyon boyunca. Şimdi hipnoz yapan, analitik yonelimli bir psikiyatri uzmanının yanındayım, gorusmelere giriyorum işi öğreniyorum yani. Yüksek lisans için özel üniversiteler hiç aklımdan gecmedi açıkçası, maddi açıdan. Aslında 24 yasına gelipte hala babamın iteklemesiyle bir yerlere gelecek olmam biraz dokunuyor. Öyle çok kötü puanlarım yok, bilimsel bilgilerime de güveniyorum ama içime sinmiyor. Siz olsanız ne yapardınız sayın meslektaşım, az çok aynı yollardan geçmişizdir diye düşünüyorum.

Kısmen meslektaş sayılırız.
Benim lisansım okul öncesi öğretmenliği yükseğim pdr, her ikisi de devlet üniversitesinden.
Ben 0-8 yaş arasındaki çocuklarla çalışıyorum.

Ben, sizin yerinizde olsam, mutlaka yüksek lisans yapardım.
Süpervizyon; pratik ve uygulama için çok önemli bununla birlikte size akademik katkıyı ve özel sektördeki titri kazandıracak olan yüksek lisans.
İstediğiniz kadar sertifika,enstitü eğitimi, bireysel süpervizyon alın hiç biri, yüksek lisansın verdiği uzmanlık algısını vermiyor.

Babanızın yönlendirme ve yardımı sizi niye bu kadar huzursuz ediyor? Önce iç dünyanızda bunun cevabını bulun.
Tek sebep 'etik' mi?

Ben her türlü kendi çabamla ilerleyeceğim diyorsanız babanızın etkisinden bağımsız olarak sözkonusu üniversitenin yüksek lisans programına başvurun.
Zaten sizi mülakata alacaklar.
Belki kendi şartlarınız ve çabanızla kabul edileceksiniz,belli mi olur?
Baktınız, olmadı mı?
'Psikoloji bölümü güçlü' özel üniversiteler bence güzel bir alternatif.

İlerisi için ben kariyer danışmanlığının ülkemizde önem kazanacağını düşünüyorum.
Benim tavsiyem kendi ilgi ve yeteneklerinize uygun bir alan belirleyip onun üzerinde uzmanlaşmanız olur.
Çocuk ve ergen, kariyer, evlilik ve çift terapisi vb.
Çocuk ve ergen danışmanlığını genel anlamda yapmayıp, sadece DEHB üzerine uzmanlaşan psikologlar var mesela.

Son düzenleme:
Bir konuda vicdanınız rahat değilse orada gerçekten yolunda gitmeyen bir şeyler var demektir.Hakkınız olmadan sahip olduğunuz bir şey size hayır getirmez ki.Hayatta bunun örnekleri çok.Bence önce neyi istediğinize,önceliklerinize karar verin.Bunları listeleyin.Sonra da seçeneklerinizin artı ve eksilerini yazın.Size en uygun olanını görebilirsiniz belki o zaman.Saydığınız korkulara gelince;sanırım hepsinden biraz var sizde:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…