- 9 Mayıs 2019
- 1.837
- 2.721
- 63
- Konu Sahibi Turkandrnb
-
Avrupa diyorsunuz ama temizlik anlayisi sıfır burdakiler ayakkabiyla yataktalar. Cocuk bezlerini ortalikta bırakırlar. Türkler ama buranin kültürü bulasmis artik biraz da islerine öyle gelmiş. Pandemi nedeniyle misafire kapaliyiz yazdim yok sizden gelen herseye raziyiz dedi, dedim ben sizden gelene razi degilim biraz evimle basbasa kalayim ben depresyondaymisim beni oradan kurtaracaklarmisDoktordunuz yanlış hatırlamıyorsam?
Eşşek olsa pandemi hastanesinde çalışan bir doktorun 2 gün evinde rahat etmek istediğini anlar. Kaldı ki hastanede çalışıyorsunuz pekala bu insanlara hastalık da bulaştırabilirsiniz hiç mi canını düşünmüyor bu kadın çocuğu da varmış
Yapacağınız şey belli, ben yorgunum yoğun çalışıyorum, evde 2 gün duruyorum o 2 gnde de ayaklarımı uzatıp dinlenmek istiyorum. Sana çok kez gelme dedim ama beynin şarj etmiyor sanırım o yüzden tekrar yazdım bak canımın içi gelme. O çocuğunu da her yere kusturmayı bırak yeminle iğrendim.
Bunlar Hint, Pakistanlı falan mı eşinizin aliesi klan şeklinde yaşamak istiyor anladığım kadarıyla berbat, Avrupa'nın orta yerinde bu şekilde klan yaşamı mı kaldı Allah aşkına?? Hiç mi okul görmemiş bunlar?
Mükemmel es bukadarına ızın vermezAvrupa diyorsunuz ama temizlik anlayisi sıfır burdakiler ayakkabiyla yataktalar. Cocuk bezlerini ortalikta bırakırlar. Türkler ama buranin kültürü bulasmis artik biraz da islerine öyle gelmiş. Pandemi nedeniyle misafire kapaliyiz yazdim yok sizden gelen herseye raziyiz dedi, dedim ben sizden gelene razi degilim biraz evimle basbasa kalayim ben depresyondaymisim beni oradan kurtaracaklarmisBen rahatima bakayim evin isine o bakarmis zaten onlar gelmese benim evim bal dök yala baska yerlerdeki misafirliklerinde de ayni durum ama tabi hepsi ayni tarz olduklari icin kimsenin umru degil. Küstüler 2 saat sonra kapiya dayandilar. Anasinin bir süt olayi var artik helal etmesin diyoruz. Aklim almiyor hicbir sekilde cozemedim. Kapilara notlar yazdim evin her yerine özel notlu tablolar yaptirdim. Ozel mesajlar gonderdim. Olduramadim 27 yil görmediğim herseyi gördüm. En etkili çözüm bosanmak ama aile içim harika esim mukemmel biri....
Inanmak zorunda degilsiniz ki bende inandirmak zorunda degilim ki ben dr olmasam bile turkiye de köklü bir aileyiz. Maddiyata bakmam ben bir yerde durmak için.... esimle ben 10 senenin sonunda evlendik ve gercekten cok mutluyuz siz ailesi yüzünden esinizi bosarmisiniz. Cok buyuk bir hastalik gecirdim her zamann yanimdaydi. Bu olaylarda Eve temizlik gorevlileri getirir temizletir, kendi temizler, cogu zaman disardan alırız yemegi..... kusura bakmayin milyardolarlik insan bile olsam ben bana kiyamayan birini ailesi icin birakmam. Ki eltim 4 5 ay oncesine kadar bosanmayacak misin sen daha diye sorann biriydi.... gelin boyle bir adami birakin yahu anasi babasi onun sucu mu. Esimde farkli sekillerde benim ailemden cekti ki hala bazi seylerde cekiyor.Ben sızın doktor oldugunuza ınanamyorum
Bu aıleye katlanmanıza hayret ediyorum
Ikı aılede aynıysa bılememInanmak zorunda degilsiniz ki bende inandirmak zorunda degilim ki ben dr olmasam bile turkiye de köklü bir aileyiz. Maddiyata bakmam ben bir yerde durmak için.... esimle ben 10 senenin sonunda evlendik ve gercekten cok mutluyuz siz ailesi yüzünden esinizi bosarmisiniz. Cok buyuk bir hastalik gecirdim her zamann yanimdaydi. Bu olaylarda Eve temizlik gorevlileri getirir temizletir, kendi temizler, cogu zaman disardan alırız yemegi..... kusura bakmayin milyardolarlik insan bile olsam ben bana kiyamayan birini ailesi icin birakmam. Ki eltim 4 5 ay oncesine kadar bosanmayacak misin sen daha diye sorann biriydi.... gelin boyle bir adami birakin yahu anasi babasi onun sucu mu. Esimde farkli sekillerde benim ailemden cekti ki hala bazi seylerde cekiyor.
Bunu dıyen sektör 7 24 hizmet edeceksinizInanmak zorunda degilsiniz ki bende inandirmak zorunda degilim ki ben dr olmasam bile turkiye de köklü bir aileyiz. Maddiyata bakmam ben bir yerde durmak için.... esimle ben 10 senenin sonunda evlendik ve gercekten cok mutluyuz siz ailesi yüzünden esinizi bosarmisiniz. Cok buyuk bir hastalik gecirdim her zamann yanimdaydi. Bu olaylarda Eve temizlik gorevlileri getirir temizletir, kendi temizler, cogu zaman disardan alırız yemegi..... kusura bakmayin milyardolarlik insan bile olsam ben bana kiyamayan birini ailesi icin birakmam. Ki eltim 4 5 ay oncesine kadar bosanmayacak misin sen daha diye sorann biriydi.... gelin boyle bir adami birakin yahu anasi babasi onun sucu mu. Esimde farkli sekillerde benim ailemden cekti ki hala bazi seylerde cekiyor.
Mükemmel es bukadarına ızın vermez
Bence pollyannacılıga soyunmuşsunuz
Mükemmel es bukadarına ızın vermez
Bence pollyannacılıga soyunmuşsunuz
Sizi cok iyi anliyorum. Ama düşünün biz Türkiye gibi bir ulkede yetiştik ve bu yasami konduramiyoruz ama onlarda hep böyle görmüş daha fena haldeydik bu düzelmiş halleri. Esim sagligimda da ayni. Ki oyle olmasa degil 1 saniye durmak güzel vatanima geri dönerim. Buraya sadece bir adam icin katlanıyorum. Baska da kimsem yok. Sevgi ozveridir karsilikli kendi icimizde cok cok şükür 1 senedir onun ailesiyle ufak tefek tartismalar disinda bir gerginligimiz olmadi. Arkadaslarima anlatinca bosan gel diyorlar aileme anlatsam 1 saniye koymaz buralarda beni. Ailem geldiginde benim istwdigim şekilde davraniyorlar mesela o da bir garip. Inatlari bana gibi.Bunu dıyen sektör 7 24 hizmet edeceksiniz
Sızın boşanmanızı bekliyor
Hastalıkta destek olmak baska
Görgüsüzluge katlanmak baska
Iyı sabırlar sıze ozaman
Anası babası bıryere kadar eltının görgüsüzlügude hat safhada
Nasıl yani, şimdi yurtdışında büyüyenlerin yaşayanların hepsi pis mi oluyor? En temiz biz Türkler miyizhepsi yurtdisi kulturuyle büyümüş temizlik ev hayati nasil olmali bilmiyorlar.
Iste resmen sızı kaçırmak ıcın sankı yapıyorlarSizi cok iyi anliyorum. Ama düşünün biz Türkiye gibi bir ulkede yetiştik ve bu yasami konduramiyoruz ama onlarda hep böyle görmüş daha fena haldeydik bu düzelmiş halleri. Esim sagligimda da ayni. Ki oyle olmasa degil 1 saniye durmak güzel vatanima geri dönerim. Buraya sadece bir adam icin katlanıyorum. Baska da kimsem yok. Sevgi ozveridir karsilikli kendi icimizde cok cok şükür 1 senedir onun ailesiyle ufak tefek tartismalar disinda bir gerginligimiz olmadi. Arkadaslarima anlatinca bosan gel diyorlar aileme anlatsam 1 saniye koymaz buralarda beni. Ailem geldiginde benim istwdigim şekilde davraniyorlar mesela o da bir garip. Inatlari bana gibi.
Asla ayni sekilde devam etmedim. Ki fazlaca da kırdım ama çözümü kırmakta degil baska baska yollarda buldum. Inadina yaptiklari zamanlar var. Onlara göre bunlar normal seyler mesela arkadasim ankara anlasmasiyla yeni geldi baktim eve ayakkabilarla girmeye başlamış dedim noluyoruz. Bulasiklari suyun altina tutuyor cikariyorAy yok artık ya cuş artık
Hâlâ yok ayıp olur yok yazık
Ay devam o.zaman böyle
Konularınızda hep bu cümleyi görüyorum. Sizi orada zorla tutuyorlarmış gibi bir havanız var sürekli. Rica ediyorum lütfen dönün.Ki oyle olmasa degil 1 saniye durmak güzel vatanima geri dönerim.
Normalde ev iclerine bakmaktan nefret ederim ama inanin burada bakiyorum. Bulundugumuz yerde elle sayilir ingiliz var. Londra yi terketmis ingilizler. Yanimizda pakistanli bir aile var 7 cocugu var. Kapi aciktir o eve o kokuyla biz girmeyiz. Ara yer cok pis kokar. Indianlilar var ne siz sorun ne ben anlatayim. Gittigimiz arkadaslarimizin evine ayakkabilarla gireriz. Yer icer kalkariz. Bizim gibi masa toplamamiza izin vermezler. Islerine geldigi sekilde davrananlardan bizimkiler mesela ilk geldigim zaman geri donmek istwdim biletimi aldim ama pasaportumu caldirdim cantamla birlikte. Geri donecegim diye oyle cok korktular ki farkediyorum biraz degisiyorlar ama iste ben hemen hersey olsun hep dikkat etsinler unutmasinlar istiyorum. Eltiminde kimsesi yok yolumu gözlüyor konuşuyoruz haklisin diyor sonra devam ediyor aglanacak halime gülüyorum arkadaslarima anlatsam zaten evlenmemi istememislerdi bosan gel babam hala gec degil diyor bunlari anlatmadan. Ne hallere düştüm ama iste hayatta hersey mümkünmüşNasıl yani, şimdi yurtdışında büyüyenlerin yaşayanların hepsi pis mi oluyor? En temiz biz Türkler miyiz
Temizlik olayı tamamen kişiyle alakalıdır. Bence eşinizin ailesi asıl Türk kültüründen sıyrılamamış. Avrupa'da böyle kaynana kayınpeder cümbür cemaat gelip eve yerleşmek, başkalarının eşyalarını izinsiz kullanmak, kirlettiğini temizlememek/zarar verdiğini telafi etmemek yoktur çünkü.
Londra'nın neresinde yaşıyorsunuz siz? Sadece göçmenlerin olduğu bir bölge mi?Londra yi terketmis ingilizler.
Evet londra da yaşıyorum. Gelebilirsiniz. Valla yeni arkadasim geldi Ankara anlasmasi bitmeden kalkin gelin bu aralar bayagi kolaylastirmislar. Arkadasim cok mutlu. Sadece Turkiyedeki konum olarak ekonomik olarak cok rahattim. Temizlik falan hicbir derdim yoktu. Ekonomik anlamin disinda Turkiyedeki gibi seyler yapiyorum. Egitim olarak cok avantajlari var. Imkanlarindan vatandaslik aldiktan sonra yararlanabilecegim. Evler dehset derecede pahali ve o kadar eski evler ki. Cogu ev paylaşımlı. Baska baska insanlarla ayni cati altinda yasiyorsunuz. Gebelde durumu orta halki olanlar studyo flatlar da yasarlar. Mutfak yatakodasi icice cok kucuk yerlerdir. Birsey almaya kalktiginizda türk parasina cevirirsinuz baslarda alisveris yapmaktan kacinirsiniz. Mesela bizim maasimizin biri ev kredisine gidiyor mkrtgage almak oyle kolay degildir. Bitmek bilmeyen evraklar isterler sizden. Kredi karti falan oyle kolay cikmaz. Sokaklarda evsiz cok insan görürsünüz kopru altlarinda. Dilenci cok fazladir. Londra boylw en azindan.Konularınızda hep bu cümleyi görüyorum. Sizi orada zorla tutuyorlarmış gibi bir havanız var sürekli. Rica ediyorum lütfen dönün.Zira bizim güzel vatanımızda geleceğini göremeyen, sizin bulunduğunuz yere gitmek için fırsat kovalayan, eğitim arayışı içinde olan, para biriktirmeye çalışan binbir genç var. Ben de onlardan biriyim. Bize alan açılsın, siz de burada mutlu mesut yaşayın.
Sahip olduğunuz imkanların, özgürlüklerin kıymetini bilmenizi dilerim. Tabi gerçekten İngiltere'de yaşıyorsanız..
Marylebone. Ya burada ingiliz yok cok nadir görürsünüz. Daha cok kasabalarda toplanmislar. Terketmisler burayi. Cok fazla göçmen var. Londranin turk sayisi cok fazla. Tabi bunlar beni ilgilendirmez. Genel anlamiyla cok güzel bir yer ama mahvetmisler burayi. Her yer çöplük. Diger şehirlerini bilemem ama burasi kasvetli. Intihar vakalari cok yüksek. Her köşede ot ceken birileri vardir muhakkak serbest...Londra'nın neresinde yaşıyorsunuz siz? Sadece göçmenlerin olduğu bir bölge mi?
Iste benimde sizin gibi yapmam duygusalligi birakmam gerek. Kiyamiyorum. Icim rahat etmiyor. Ama sonra hincimi daha cok çıkarıyorum esimde diyor keske evet demeseydin. Boyle daha kötü oluyor. Gecen geldiğimde esim disarda olacagiz falan demis. Ben kendimi yiyorum. Mesela hatalarini oradayken bunu istemiyorum diye söylüyorum ama gelelim dediklerinde yalan soyleyemiyorum musait degilim evimde uzanacagim diyorum eltim 24 yasinda ben seni dinlendiririm diyor. Bakarim sana diyor. Oyle olmayacagini da biliyorum bi yanda esim bir yanda kendim.Iste resmen sızı kaçırmak ıcın sankı yapıyorlar
Danışıklı dövüş gıbı
Bakın benimde esımle aılesı arasında kultur farkı var
Evlılıgımın 2.ayında tepkımı koydum
Esımden bende memnunum
Ama sınırım ıhlal edılırse tepkımı koyarım
Okadar ay gıtmedım sırf gelmesınler dıye
Esımı sevıyorum onun adına üzülüyorum
Ama kendımı de hasta edemem
Gecende dayı oglu vekarısı yola çıkmışlar
Bızım bulunduğumuz yerden gececeklerdı
Istemedım gelmelerını
Esım uuzldu mu uuzuldu ama ben onlara daha cok üzülecektim
Sımdı eltılerım yıne yol üzerinden gececek
Ugrralar kesın ben annemdeyım şuan
Onlar gelebılır dıye gıtmedım
Esım agırlasın çok sevıyorsa
Adam gıbı duranı herkes ıster
Valla kendine acımayana kımse acımazIste benimde sizin gibi yapmam duygusalligi birakmam gerek. Kiyamiyorum. Icim rahat etmiyor. Ama sonra hincimi daha cok çıkarıyorum esimde diyor keske evet demeseydin. Boyle daha kötü oluyor. Gecen geldiğimde esim disarda olacagiz falan demis. Ben kendimi yiyorum. Mesela hatalarini oradayken bunu istemiyorum diye söylüyorum ama gelelim dediklerinde yalan soyleyemiyorum musait degilim evimde uzanacagim diyorum eltim 24 yasinda ben seni dinlendiririm diyor. Bakarim sana diyor. Oyle olmayacagini da biliyorum bi yanda esim bir yanda kendim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?