Fikirlerinize ihtiyacım var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Abiniz ava giderken avlanmış gibi görünüyor. Kendisi niye çocuğunu görmeye İngiltere'ye hiç gitmedi? Orada sevgilisi olmayanlar vize başvurusu yapamıyor mu? Kendisi hiç harekete geçmesin her şeyi kadından beklesin, niye? Konsolosluk aracılığıyla da bir takım girişimlerde bulunabilirdi, dava açması için avukata yönlendirilirdi, dna testiyle baba olduğu kanıtlanıp ortak velayet hakkı olurdu.

Tam rakamları bilmiyorum ama bekar-tek ebeveynlere çocuk yardımı için iyi para ödeniyor. Sağlık sigortası, kreş ücretleri, vergi vs epeyi avantajı var. Orada yaşayan biri yanlışsam düzeltsin beni. Kadın hiç çalışmasa sadece çocukları için yapılan yardımlarla geçinir.

Kusura bakmayın da 1 ay bile görüşmeyen insanlar birbirini nasıl seviyor? Anneniz için üzüldüm ama orada bir torunum var diye boşuna hayale kapılıyor. Bu çocukla bağ kurmayı unutun, çünkü hiç babası varmış gibi davranılmamış. İkinci çocuğu da öz kardeşi olsun madem diyerek istemiş ama abiniz kabul etmemiş. Sizinle artık bağlantıda olacağını sanmıyorum. Ya şimdi kanun yoluyla hareket edip test yaptırsın ve çocuğun babası olduğunu kanıtlasın ya da bıraksın peşini. Çocuk babasının yanında etrafında olmadığını biliyor, bir kaç seneye ergenlik çağı gelince umursamaz bile.
O kısmı belirtmeyi unutmuşum. Kaç kere vize başvurusu yaptı neler denedi olmadı. İngiltere Schengen vizesiyle almıyor, daha sıkı bir vize sistemi varmış oranın. Zaten en zor vize veren yerler İngiltere İskandinav ülkeleri. Bari dedi başka ülkeye vize alıp öyle gitmeye çalışayım, en basit Schengen ülkelerini denedi onlar da olumsuz sonuçlandı. En son İngiltere’den bir tanıdık kızla konuşun istek yapsın ben de işlemleri halledeyim avukatla dedi. Abim bunu kıza söylediğinde kızın cevabı; “ne yapıyorsan yap eğer gelirsen de sakın beni rahatsız etme” oldu. Yoksa çok çabaladı…

Kadın ikinciyi evlat edindiyse demek ki kadının çocuğu zor oluyor olabilir belki de ilk çocukta abini kullandı çocuğum olmayacak bahanesiyle. çünkü İngilterede öyle herkesi çocuk yapmak için kandıramazdı.kimse bu sorumluluğa girmek istemezdi.Yanlış anlamayın abiniz oturum için mi yoksa gerçekten çocuğunu düşündüğü için mi İngiltere istiyor. Çünkü eğer kadın türk ve Türkiyede olsaydı evlilik dışı olsaydı bizim erkeklerin acayip hoşuna giderdi hiçbir sorumluluk almamaya her bakımının annede olmasına.
Hem çocuğa babalık yapabilmek için hem de orada oturum alabilmek için istiyor. Çok doğru söylüyorsunuz. Kimse o topa girmez kolay kolay, ne o ülkede ne burda. Gel senden çocuk yapayım sonra seni terk edeyim desen deli misin derler insana. O da abimi bulunca aklındakini gerçekleştirdi diye düşünüyorum.

O kısmı belirtmeyi unutmuşum. Kaç kere vize başvurusu yaptı neler denedi olmadı. İngiltere Schengen vizesiyle almıyor, daha sıkı bir vize sistemi varmış oranın. Zaten en zor vize veren yerler İngiltere İskandinav ülkeleri. Bari dedi başka ülkeye vize alıp öyle gitmeye çalışayım, en basit Schengen ülkelerini denedi onlar da olumsuz sonuçlandı. En son İngiltere’den bir tanıdık kızla konuşun istek yapsın ben de işlemleri halledeyim avukatla dedi. Abim bunu kıza söylediğinde kızın cevabı; “ne yapıyorsan yap eğer gelirsen de sakın beni rahatsız etme” oldu. Yoksa çok çabaladı…
Evet İngiltere vizesi ayrı, bunu bilmeden kafasına göre iş yapmış. İngiltere'deki tanıdık niye istek göndermiyor? Yani vize alacak yeterliliği yok, maddi durumu yetersiz, karşısındaki muhatabı da kendisini kabul etmiyor (bence göçmenlik bürosuna da haber vermiştir bizi rahatsız ediyor vize vermeyin diye) Gitse ne değişecek, yasal hiç bir belgede adı yok abinizin. Maddi olarak güçlü olsaydınız oraya gitmeden de dava açabilirdiniz.

Kusura bakmazsanız hayallere kapılmayın, anneniz de boşuna üzülmesin derim. Oturum izni abiniz için imkansız. Parası maddi gücü olmayan adam burada nasıl bakacak bu çocuğa diyecekler. Çocuğun annesi bile istemiyor biz niye vize verelim diyecekler.

Abiniz 1 aydır tanıdığı, tatile gelmiş kadınla ilişkiye girerken başka hesaplar yapmış ama elinde patlamış. Çocuk olunca mecbur evlenir beni de yanına aldırır demiş ama olmamış. Çocuk için evlilik şartı yok hatta işlerine geliyor, devlet çocuk başına bir sürü yardım yapıyor, niye evlensin? Babası olarak £ cinsinden nafaka ödeyebilecek mi? 1£ - 35 TL civarı.

Evet İngiltere vizesi ayrı, bunu bilmeden kafasına göre iş yapmış. İngiltere'deki tanıdık niye istek göndermiyor? Yani vize alacak yeterliliği yok, maddi durumu yetersiz, karşısındaki muhatabı da kendisini kabul etmiyor (bence göçmenlik bürosuna da haber vermiştir bizi rahatsız ediyor vize vermeyin diye) Gitse ne değişecek, yasal hiç bir belgede adı yok abinizin. Maddi olarak güçlü olsaydınız oraya gitmeden de dava açabilirdiniz.

Kusura bakmazsanız hayallere kapılmayın, anneniz de boşuna üzülmesin derim. Oturum izni abiniz için imkansız. Parası maddi gücü olmayan adam burada nasıl bakacak bu çocuğa diyecekler. Çocuğun annesi bile istemiyor biz niye vize verelim diyecekler.

Abiniz 1 aydır tanıdığı, tatile gelmiş kadınla ilişkiye girerken başka hesaplar yapmış ama elinde patlamış. Çocuk olunca mecbur evlenir beni de yanına aldırır demiş ama olmamış. Çocuk için evlilik şartı yok hatta işlerine geliyor, devlet çocuk başına bir sürü yardım yapıyor, niye evlensin? Babası olarak £ cinsinden nafaka ödeyebilecek mi? 1£ - 35 TL civarı.
Evet erkeğe kesinlikle bir ihtiyacı olmuyor aldığı yardımlarla. Bana kalırsa evlat edindiği çocuktan aldığı da onun kârına.
Abim burda çalışıp kazandığı üç kuruşla para göndermeye çalıştı ama bu sefer hem kendisi aç kaldı hem gönderdiği para oranın kuruyla hiçbir şey etmiyordu. Yani bir erkeklik de gösteremedi. Haliyle kız da kabul etmiyor. Gerçi kızın tek bahanesi para değildir direkt abimi istemiyor belliki.
Aslında göçmenlik bürosu konusunu doğru söylüyorsunuz. Böyle bir şey yapmış olma ihtimali çok yüksek. Aileme bundan da bahsedeceğim.

Iste "oo ingiliz kiz dusurdum" kafasiyla onlemsiz 5dklik heyecan yasayinca sonra yillarca ugras dur 🤷‍♀️ dna testi olmadan koru korune baglanmasaydiniz keske ilk geldiginde yapmaliydiniz bu isi
Kızın böyle bir teklife nasıl bi terslik yapacağını düşünemiyorum bile. Zaten abim de saflığından dolayı böyle bir şey teklif dahi etmez. Umarım açığa çıkar diye bekliyorum her şey.

Anlamayacak birşey yok abinizi damızlık olarak kullanmış ama abinizle bir ilişkisi olsun istemiyor.anladığım kadarıyla kadın çocukla abinizinde bir ilişkisi olsun istemiyor.bencil bir insan sadece çocuk yapmak istemiş sonrada kafam rahat olsun demiş herhalde🤷🏻‍♀️çocuk abinizden olmayabilir amacı çocuk yapmaksa herkesle ilişkiye girmiş olabilir açıkcası dna testi olmadan inanmazdım ben.

Abim saf deyip duruyorsunuz ama ucundan değil gerçekleri, ihtimalleri açık bir şekilde çat çat yüzüne söylemeniz lazım. Yükseliyorsa yükselsin. Bu kadar avellik bünyeye fazla. Anneniz de aynı şekilde. Kayıtsız şartsız direkt benimsemişler çocuğu, annesi İngiliz diye herhalde. Suriyeli olsa görürdüm ben onları ashdkkdahshs

Bizim yazlik sitenin yarısından cogu ingiliz ve inanilmaz bi ureme meraklari var. Bizzat tanidigim 42 yasinda ingiliz bir kadinin 7 ayri erkekten 8 cocugu var ve 2 evlatligi var ayrica. Bu merak neden ve nereden geliyor bilmiyorum, devlette oyle asiri cocuk parasi veren bir devlet degil Almanya gibi. Saglik hizmeti desen olmedikce neredeyse saglik hizmeti alamiyorsun.

Ozellikle İskoçya halkinin kadinlari uremeye cok merakli ve hayir anne istemedikçe bir Ingiliz'in bebegini alamazsiniz.

Nadir de olsa çocuğu gösterdiği için bir şey yapmadık hiç. Ben de abime çocuk başkasından olabilir gibi ihtimaller söyledim
Tatile geldiğinde abiniz gibi takıldığı kişilere de “çocuk senden” demediği ne malum. Bu işte mide bulandırıcı bir şeyler var ama bilemedim. Bence çocuk sizden triplerine girmeyin hiç.

Bizim yazlik sitenin yarısından cogu ingiliz ve inanilmaz bi ureme meraklari var. Bizzat tanidigim 42 yasinda ingiliz bir kadinin 7 ayri erkekten 8 cocugu var ve 2 evlatligi var ayrica. Bu merak neden ve nereden geliyor bilmiyorum, devlette oyle asiri cocuk parasi veren bir devlet degil Almanya gibi. Saglik hizmeti desen olmedikce neredeyse saglik hizmeti alamiyorsun.

Ozellikle İskoçya halkinin kadinlari uremeye cok merakli ve hayir anne istemedikçe bir Ingiliz'in bebegini alamazsiniz.
Buna benzer bir şey daha okumuştum internette evet. Özellikle İngiliz kızları böyle Bodrum gibi yerlerdeki ikinci-üçüncü sınıf motellerde takılıp bulduklarından çocuk yaparlarmış. Bir kişiden daha duyunca şok oldum yalnız şu an. Bir kadın kendine niye bunu yapar aklım almadı

Tatile geldiğinde abiniz gibi takıldığı kişilere de “çocuk senden” demediği ne malum. Bu işte mide bulandırıcı bir şeyler var ama bilemedim. Bence çocuk sizden triplerine girmeyin hiç.
1 ay bile olmadan, daha tanımadan etmeden ikinci görüşmede çocuk yapan kadından sizin bu dediğiniz de beklenir daha fazlası da beklenir açıkçası. Abim diye böyle dobra dobra konuşamıyorum işte…

Buna benzer bir şey daha okumuştum internette evet. Özellikle İngiliz kızları böyle Bodrum gibi yerlerdeki ikinci-üçüncü sınıf motellerde takılıp bulduklarından çocuk yaparlarmış. Bir kişiden daha duyunca şok oldum yalnız şu an. Bir kadın kendine niye bunu yapar aklım almadı
Yazliginiz Didim, Akbuk, Fethiye, Bodrum vb yerlerdeyse tatil ihtiyaci icin kullaniliyor olabilirsiniz cocuk bahanesiyle. Bunlarin ne kadar pinti oldugunu bilemezsiniz ha bir de buraya gelen Ingilizler (bu bizzat kendi soylemleri) kendi memleketlerinde oldukca fakir ve imkansizliklar icinde olan insanlar. Ama burada paralari 30 kusur lira ettigi icin rahatlar ve hurmet goruyorlar.

Ayrica bir kadin niye kendine bunu yapar diye sorma sebebimiz tamamen Turk olmamiz :) onlarda bu olan sey kotu birsey degil, sadece hayata arti 1 ile devam etmek, cok olagan, cok normal...

Farklı ve sağlıklı bir bakış açısı duymaya geldim. Buranın üyeleri son derece mantıklı insanlar oluyor. Abimin sevgilisinden bir çocuğu oldu çocuk şu an 6 yaşında. 6 yıl önce abim Bodrum’da çalışırken İngiliz turist bir kızdan oldu. Toplamda 1 ay bile yüz yüze görüşmediler bu 6 yıl içerisinde. Tanışmışlar, kız tekrar tatile gelmiş, çocuğu yapmışlar ve gitmiş. Sonra 1 hafta Türkiye’ye geldi nişan gibi bir şey yaptık hamile olduğu için, ama orda da abime ve bize çok yabancıydı. Çocuk İngiltere’de doğdu ve doğduğuktan sonra evimize gelmeyi kabul etmedi ve Bodrum’a gelip göstermesi için ikna ettik. Geldi 1 hafta kaldı annesiyle (babası yok) ve kaldığı süre boyunca abimi odadan içeri dahi almadı asla. Sonra ülkesine gitti, gidiş o gidiş. Hepimiz bildiğin ne diller döktük, asla gelmiyor çocuğu da getirmek istemiyor, nadiren annem çocukla görüntülü konuşabiliyor sadece. Abim yıllardır beni İngiltere’ye yanına alsın vize çıkarttırsın diye bekliyor ama kız buna da yanaşmıyor asla. En son birkaç ay önce yine çocuğu getirmesi için abim konuşmaya çalıştı, biraz iyi davranır gibi yapıp ikinci çocuğu istemiş abimden. Abim hayır diyince de cevap vermeyi kesmiş. Çocuk yapmak için birlikte oldukları zamanlarda da kız telefonu kapatıp sabaha kadar barlarda gezmiş abim bulamamış. Benim bildiğim; bir kadın koca olmadan o doğumda buruk olur, eşini yanında ister. Bu kız doğumdan önce de sonra da dünyanın en mutlu insanıydı bildiğin. (Sosyal medyadan görüyorduk.) Bir süre önce de bi çocuğu evlat edinmiş ve birini bulmuş evlenecekmiş. Artık ne yapacağımızı şaşırdık. Sizce kızın amacı nedir biz bir oyuna mı getirildik anlamıyoruz. Abim de aşırı saf ve uysal biri ne desen inanan cinsten.
Düşünceleriniz için şimdiden çok teşekkürler.

Galiba yaşınız küçük, ama 6 yıl bir şeyler yapmak için çok uzun bir süre. Abin demekki pekte uğraşmak istemiyor. Bugün vize işi zor ama 6 senedir bu vize iş sıkıntısını çözebilirdi istediği çocukla yan yana olmak olsa. 6 senedir hiçbir şekilde Avrupa'ya vize alamamış adamın, bu kadına ne hayrı olacak? Bride ikinci çocuğu yapmak için görüşmüşler. Belki kadın abine para veriyordur çocuk yapsın diye. Daha birinci çocuğu göstermeyen kadından ne ikinci çocuğu? Bari yalandan romantik davranıp, evlenseymiş, mantık evliliği gibi olurdu, ama çocuğu yanında olurdu.

Yazliginiz Didim, Akbuk, Fethiye, Bodrum vb yerlerdeyse tatil ihtiyaci icin kullaniliyor olabilirsiniz cocuk bahanesiyle. Bunlarin ne kadar pinti oldugunu bilemezsiniz ha bir de buraya gelen Ingilizler (bu bizzat kendi soylemleri) kendi memleketlerinde oldukca fakir ve imkansizliklar icinde olan insanlar. Ama burada paralari 30 kusur lira ettigi icin rahatlar ve hurmet goruyorlar.

Ayrica bir kadin niye kendine bunu yapar diye sorma sebebimiz tamamen Turk olmamiz :) onlarda bu olan sey kotu birsey degil, sadece hayata arti 1 ile devam etmek, cok olagan, cok normal...
Yazlığımız yok ama orada abim çalışırken yanına gelip giderek gayet kullandı. Hatta çocuk doğduktan sonra bir kere getirdiğinde de köydeki evimize gelmedi, Bodrum’da otele getirebildik. Cimriliğini de iyi biliyorum evet valla nokta atışı yaptınız…

Galiba yaşınız küçük, ama 6 yıl bir şeyler yapmak için çok uzun bir süre. Abin demekki pekte uğraşmak istemiyor. Bugün vize işi zor ama 6 senedir bu vize iş sıkıntısını çözebilirdi istediği çocukla yan yana olmak olsa. 6 senedir hiçbir şekilde Avrupa'ya vize alamamış adamın, bu kadına ne hayrı olacak? Bride ikinci çocuğu yapmak için görüşmüşler. Belki kadın abine para veriyordur çocuk yapsın diye. Daha birinci çocuğu göstermeyen kadından ne ikinci çocuğu? Bari yalandan romantik davranıp, evlenseymiş, mantık evliliği gibi olurdu, ama çocuğu yanında olurdu.
İnanın o kadar despot bir kız ki, abimi bile illallah ettirdi bu süre içerisinde.
Yok yanlış anladınız. İlk çocuktan sonra bir daha hiçbir şekilde yüz yüze görüşmediler. Abim belki çocuğu getirir dr görürüz diye tekrar konuşmaya çalıştı geçen sene, kız hemen ikinci çocuk muhabbetine girmiş. Abim hayır diyince de konuşmayı cevap vermeyi kesmiş…

Yazlığımız yok ama orada abim çalışırken yanına gelip giderek gayet kullandı. Hatta çocuk doğduktan sonra bir kere getirdiğinde de köydeki evimize gelmedi, Bodrum’da otele getirebildik. Cimriliğini de iyi biliyorum evet valla nokta atışı yaptınız…
Sizin torunun annesi tam nereli merak ettim acikcasi.
Cidden Margaret durum bu, daha ilginc bir sey soyleyim mi? Devlet harclik dagitir gibi evlatlik cocuk dagitiyor Ingiltere'de.
Yine bir Ingiliz komsumuz, bu direkt Ingiltere kirsalindan bir kadin lotr filmlerindeki garip koy isimleri gibi ismi olan bir yerde yasiyor, bilmemne shire olanlardan.
Bu kadinin evinin bodrum katinda ayligi 300 pound olan kiralik bir dairesi var, 3 cocuklu bir aile tutmus, aylardir kira odemiyorlar, devlet bunlara evlatlik cocuk vermis. Bu evlatlik cocugun parasiyla kira odemeye baslamislar, kari koca gundelik islerle geciniyormus.
Bizde de evlatlik alabilmek ne kadar zor biliyorsun ki bence dogrusu bizdeki sistem.

Sizin torunun annesi tam nereli merak ettim acikcasi.

Cidden Margaret durum bu, daha ilginc bir sey soyleyim mi? Devlet harclik dagitir gibi evlatlik cocuk dagitiyor Ingiltere'de.
Yine bir Ingiliz komsumuz, bu direkt Ingiltere kirsalindan bir kadin lotr filmlerindeki garip koy isimleri gibi ismi olan bir yerde yasiyor, bilmemne shire olanlardan.
Bu kadinin evinin bodrum katinda ayligi 300 pound olan kiralik bir dairesi var, 3 cocuklu bir aile tutmus, aylardir kira odemiyorlar, devlet bunlara evlatlik cocuk vermis. Bu evlatlik cocugun parasiyla kira odemeye baslamislar, kari koca gundelik islerle geciniyormus.
Bizde de evlatlik alabilmek ne kadar zor biliyorsun ki bence dogrusu bizdeki sistem.
Tam nereli bilemiyorum valla.

Yalnız neler söylediniz ya şok oldum resmen. Baya gözüm korktu İngiliz kadınlarından şuan

İnanın o kadar despot bir kız ki, abimi bile illallah ettirdi bu süre içerisinde.
Yok yanlış anladınız. İlk çocuktan sonra bir daha hiçbir şekilde yüz yüze görüşmediler. Abim belki çocuğu getirir dr görürüz diye tekrar konuşmaya çalıştı geçen sene, kız hemen ikinci çocuk muhabbetine girmiş. Abim hayır diyince de konuşmayı cevap vermeyi kesmiş…

6 senedir elleri niye armut topluyor?

Kızda sorun yok abin hatalı ve beceriksiz birisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X