Fikirlerinize ihtiyacım var

lady__bug

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2012
6.057
335
373
35
Merhaba;
Aslında bu dert değil ama ne yapacağımı bilmiyorum. Kafam karışık. Hemen özetleyeyim. Kızlar ben 23 yaşındayım. 2 yıllık bi sevgilim var birbirimizi çok seviyoruz, inşallah evlenmeyi düşünüyoruz. Ailelerde durumdan haberdar. Sevgilimin okulu 2 yıl sonra bitecek. Ama okul bitince de beklememek için bi an önce iş kurmak, para kazanmak istiyor.
Ben 3 yıldır bi sigorta acentesinde çalışıyorum. Çok şükür işimden memnunum. Sevgilim ve arkadaşı sigorta acentesi açmak istiyor. Bunu yapmak için benim belgeme ihtiyaçları var. Yani acente benim üzerime olacak. Onlar para koyacak ben sigortacı belgemi, 3 ortak olacağız. Ben sevgilime de arkadaşına da çok güveniyorum. Arkadaşının karısıyla birlikte çalışacağız onu da çok severim.
Kendi işim olacak olmasıda çok cazip. Ama beni düşündüren ailem bunu nasıl karşılar ve işi tutturamazsak herşeye sıfırdan başlamak zorunda kalacağım. En kötüsüde ya sevgilimle ayrılırsak. İşte o zaman benim için herşey daha kötü olacak. Bir de şöyle birşey var sevgilim evlendiğimizde çalışmamı istemiyor. Ama bu işi kurarsak evlendiğimizde de çalışabileceğim. Ben evet demezsem burayı açamayacaklar. Sizce ne yapmalıyım? Fikirlerinizi esirgemezseniz beni çok mutlu edersiniz. Şimdiden teşekkürler.

canımcım eger sevgilini gerçekten seviyor ve evliliği düşünüyorsanız bence bu iş mantıklı.
senin de dediğin gibi,hem kendi işin olucak,hemde evlenince çalışmaya devam edebileceksin.
bu devirde geçim kolay değil.
evlendikten sonra çocuk olana kadar çalışıp eşine destek olabilirsin.
hem yanınızda çalışıcak kişiler de sevdiğin insanlarmış.

okul bitince hemen evlenmek istiyorsanız ailen bir işi olması gerektigini söyleyeceklerdir.
bu şekilde işiniz de hazır olmuş olucak.

buradaki en önemli nokta şu;
sevgiline güveniyormusun?
sonuçta senin sayende ve senin üzerine açılıcak.
uzun uzadıya düşünülüp,sonra karar verilmesi gereken bir konu bence...
iyi yanları var ama dediğin gibi ya ayrılırsanız? :44:

canımcım eger sevgilini gerçekten seviyor ve evliliği düşünüyorsanız bence bu iş mantıklı.
senin de dediğin gibi,hem kendi işin olucak,hemde evlenince çalışmaya devam edebileceksin.
bu devirde geçim kolay değil.
evlendikten sonra çocuk olana kadar çalışıp eşine destek olabilirsin.
hem yanınızda çalışıcak kişiler de sevdiğin insanlarmış.

okul bitince hemen evlenmek istiyorsanız ailen bir işi olması gerektigini söyleyeceklerdir.
bu şekilde işiniz de hazır olmuş olucak.

buradaki en önemli nokta şu;
sevgiline güveniyormusun?
sonuçta senin sayende ve senin üzerine açılıcak.
uzun uzadıya düşünülüp,sonra karar verilmesi gereken bir konu bence...
iyi yanları var ama dediğin gibi ya ayrılırsanız? :44:

Canım para konusunda sevgilime de arkadaşına da sonsuz güvenim var. Ama ya ayrılırsak iyice ortada kalırım diye korkuyorum. Hem işimden hem sevdiğim adamdan olurum. Sevgilimde arkadaşı da bizimle çalışmayacaklar. Biz arkadaşın eşiyle çalışacağız. Ama pay alacaklar. Böylelikle sevgilimin kenarda parası olacak. Evlenmek için para toplamayı beklemeyeceğiz. Off çok kafam karışık ya. Bi de etraf ne der korkusu var. Sonuçta nişanlı bile değiliz. Laf olur mu sizce?

İyi günde de kötü günde de yanyana olacaksın daha ne ?

Düşe kalka derken işi rayına oturtursunuz inşallah

Ya birlikte istediğin gibi yükselir, birşeyler için çabalar ; ya da batarsınız..

İyi düşün,işinizi garantiye almadan bi işe kalkışmayın derim
:ssz:

Şirketin senin üzerine olması bana biraz riskli geldi...
Bu devirde kimseye güven olmuyor...
Ticaret aileleri bile parçalıyor..

Bu işin eksisini, artısını, çok iyi araştırın ve düşünün derim..

Back
X