• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinize ihtiyacım var...

cocuklarimcanlarim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2014
3.315
3.912
248
Merhaba arkadaşlar, bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Benim 13 yaşında 7. sınıfa giden bir kızım ve 7 yaşında 2. sınıfa giden bir oğlum var. İkisinin de okulları yan yana eve eve 5 dakika mesafede. Öyle işlek bir cadde de yok evle okul arasında ara bir yol var sadece karşıdan karşıya geçtikleri nadiren araba geçiyor ama dikkatliler o konuda. Şimdi çocuklar 2,40'ta okuldan çıkıyorlar. Kızım kardeşini alıyor ve birlikte eve geliyorlar, anahtarı var. Yaklaşık 2,5 saat kadar evde kalnız kalıyorlar iki kardeş. Eşim 5 gibi evde olabiliyor ancak, ben ise 6,30'da evde oluyorum. Eve geliyorlar üstlerini değiştirip, el yüz yıkayıp biraz dinlenip ödevlerini yapıyorlar. Gerçi oğlumun pek yaptığı söylenemez o baba gelince yapıyor çocuğunlukla. Haftanın 5 günü rutinimiz böyle. Eve geldiklerinde mutlaka beni arıyorlar anne biz geldik diye. Bir şey sormak istediklerinde ya da bir şey söyleyecekleri zamanda beni sık sık arıyorlar. Size sormak istediğim 13 yaşında ve 7 yaşında iki çocuk evde yalnız kalabilirler mi? Yoksa ben yanlış mı yapıyorum onları 2,5 saat evde yalnız bırakmakla. Yaklaşık 3 haftadır herhangi bir sorun yaşamadık arada kavga etmeleri dışında ama yine de aklımı kurcalıyor zaman zaman. Şimdiden teşekkür ederim.

Bence kalabilir, 13 yaşında kızınız büyük yeterince. Telefon da var ve arayıp haber veriyorsa bi sıkıntı olmaz bence
Ben 4 . Sınıfa , kardeşim 1 e gidiyordu, öğlen okul sonrası evde yalnız kalıyorduk annem çalışıyordu, annemin ki de fazla cesurcaymış ama sizin kızın yaşı iyi bence

Kalırlar ya 13 yaş küçük bir yaş sayılmaz kaldı ki 2,5 saatlik süre uzun bir surede değil bence o üç haftalık süre de bi çeşit deneme olmuş aile için bence ufaklıklar denemeden başarıyla geçmiş

Bence kalabilir, 13 yaşında kızınız büyük yeterince. Telefon da var ve arayıp haber veriyorsa bi sıkıntı olmaz bence
Ben 4 . Sınıfa , kardeşim 1 e gidiyordu, öğlen okul sonrası evde yalnız kalıyorduk annem çalışıyordu, annemin ki de fazla cesurcaymış ama sizin kızın yaşı iyi bence

Evet haber veriyor mutlaka. Annelik işte yine de bir acaba kalıyor insanın aklında. Dünden beri annem bizde akşam çocuklar annneanne sen hep bizde kalsana sen evde olunca daha güzel dediler belki de o biraz burktu içimi.

Kalırlar ya 13 yaş küçük bir yaş sayılmaz kaldı ki 2,5 saatlik süre uzun bir surede değil bence o üç haftalık süre de bi çeşit deneme olmuş aile için bence ufaklıklar denemeden başarıyla geçmiş

Oğlum arada ablasını sinirlendirse de idare ediyorlar, zaten çoğunlukla şikayet etmek için arıyor kızım anne oğlun diye başlıyor lafa. Yetmiyor babasını arıyor ve baba oğlun varsa senin bu oğlun diye giriyormuş lafa.

6 yaşında eve tek başıma geliyordum, 11 yaşındayken de yenidoğan kardeşime bakıyordum annem dışardayken.
bence yeterince büyükler ama her çocuğun huyu farklıdır. kapı, pencere, ocak falan dikkatli olsunlar.

Acıkcası 13 yas kucuk bır yas degıl.
Hanı mecburıyetler keske boyle gelısmese, kapıyı kımseye acmasınlar tembıhlıyorsunuzdur bol bol

Evet haber veriyor mutlaka. Annelik işte yine de bir acaba kalıyor insanın aklında. Dünden beri annem bizde akşam çocuklar annneanne sen hep bizde kalsana sen evde olunca daha güzel dediler belki de o biraz burktu içimi.
ne yapalım canım , mecbur oluyor böyle.
Çok kafana takılıyorsa okul sonrası etüdler var özel, onlara verebilirsin , Kızımı okuldan etüd alıyor . akşam ben çıkınca etüdden alıyorum saat kaç olursa

Oğlum arada ablasını sinirlendirse de idare ediyorlar, zaten çoğunlukla şikayet etmek için arıyor kızım anne oğlun diye başlıyor lafa. Yetmiyor babasını arıyor ve baba oğlun varsa senin bu oğlun diye giriyormuş lafa.
E canım olacak o kadar onlar kardeş arasında ki tatlı kavgalar benim kardeşlerim yan oda da kavga ediyorlar annemin başının etini yiyorlar anne kızın , anne bu oğlun varya diye diye

6 yaşında eve tek başıma geliyordum, 11 yaşındayken de yenidoğan kardeşime bakıyordum annem dışardayken.
bence yeterince büyükler ama her çocuğun huyu farklıdır. kapı, pencere, ocak falan dikkatli olsunlar.

Evet ikisi de söylenilenleri akıllarında çok iyi tutuyorlar. Kimseye kapı açmıyorlar tembihli oldukları için, eşim geldiğinde zaten aşağıdan görüyorlar babasını o zaman açıyorlar. Balkona çıkma gibi bir huyları yok ödevleri bitince televizyon izliyorlar. Biz evdeykende balkonda vakit geçiren çocuklar değiller çünkü. Ocağı da kızım yakmayı yemek ısıtmayı öğrendi. Ama yine de çok nadir kullanıyor ocağı genelde sandviç filan yapıyorlar ya da evde kek, poğaça gibi şeyler yaptıysam onları yiyorlar.

Cocuklarin ikisi de 12- 13 yas civari olsaydi sorun etmezdim ama,

Kiziniz kardesinin sorumlulugunu kendi uzerinde hissedip etkileniyo mu bu önemli,yoksa 2.5 saat uzun bi zaman degil.

Iciniz daha rahat edecekse eve kamera sistemi kurabilirsiniz.

İnsanlar daha küçük çocuklarını evde tek başına birakmak zorunda kalıyor bence anormal bir durum yok :)

Kv, eşimle kardeşini daha küçük yaşlarda evde tek başına bırakıyormuş mesela çalıştığı için.
Tabi kardeşler arası kavgalar oluyor evde büyük olmayınca.

13 yas gayet tek başına kalabilecek kapasiteye sahip bir yaş.

Ne de olsa çocuk ikisi de yanlarında bi büyük olmasını tercih ederdim.. emanet edebileceğiniz biri bulunmaz mi? Siz gelene kadar düzgün bir abla mesela.. derslerini yaptiracak onları okuldan alacak eve getirecek harçlık çıkarmak isteyen.. tabi tanıdığınız güvendiginiz biri..

ne yapalım canım , mecbur oluyor böyle.
Çok kafana takılıyorsa okul sonrası etüdler var özel, onlara verebilirsin , Kızımı okuldan etüd alıyor . akşam ben çıkınca etüdden alıyorum saat kaç olursa

Geçen yıl oğlumu etüd'e vermiştim 4,30'da çıkıyordu, kızımın çıkış saatleri değişiklik gösteriyordu. Bu yıl 2,40'a göre düzenlemişler kızımın 5 gününü de oğlum da etüde kalmadığında aynı saatte çıkıyorlar. Kızımın okulunda kurs var ama dershaneye yazdırdığımız için extra kurslara katılmıyor. Eve birlikte geldiklerinde kızım kendini daha güvende hissettiğini söylediği için kardeşini de etüde vermedik bu sene.

Back
X