- 16 Mayıs 2014
- 3.315
- 3.912
- 248
- Konu Sahibi cocuklarimcanlarim
Merhaba arkadaşlar, bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Benim 13 yaşında 7. sınıfa giden bir kızım ve 7 yaşında 2. sınıfa giden bir oğlum var. İkisinin de okulları yan yana eve eve 5 dakika mesafede. Öyle işlek bir cadde de yok evle okul arasında ara bir yol var sadece karşıdan karşıya geçtikleri nadiren araba geçiyor ama dikkatliler o konuda. Şimdi çocuklar 2,40'ta okuldan çıkıyorlar. Kızım kardeşini alıyor ve birlikte eve geliyorlar, anahtarı var. Yaklaşık 2,5 saat kadar evde kalnız kalıyorlar iki kardeş. Eşim 5 gibi evde olabiliyor ancak, ben ise 6,30'da evde oluyorum. Eve geliyorlar üstlerini değiştirip, el yüz yıkayıp biraz dinlenip ödevlerini yapıyorlar. Gerçi oğlumun pek yaptığı söylenemez o baba gelince yapıyor çocuğunlukla. Haftanın 5 günü rutinimiz böyle. Eve geldiklerinde mutlaka beni arıyorlar anne biz geldik diye. Bir şey sormak istediklerinde ya da bir şey söyleyecekleri zamanda beni sık sık arıyorlar. Size sormak istediğim 13 yaşında ve 7 yaşında iki çocuk evde yalnız kalabilirler mi? Yoksa ben yanlış mı yapıyorum onları 2,5 saat evde yalnız bırakmakla. Yaklaşık 3 haftadır herhangi bir sorun yaşamadık arada kavga etmeleri dışında ama yine de aklımı kurcalıyor zaman zaman. Şimdiden teşekkür ederim.