Fikirlerinize ihtiyacim var

Buki_89

bşl:79 gnc:63,3 hdf:60
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2016
4.831
6.564
158
36
Merhaba Kizlar,

Konuya nasil gireyim gercekten bilmiyorum. Ilk bas sunlari belirteyim ben yeni evlendim Ramazan sonu oldu dügünüm. Almanyada yasiyorum.

Ben ailemden yana cok rahat yetistirildim hicbizaman gitigim yaptigim sorun olmadi tabi belli sinirlar icerisinde. Rahat büyüdüm. Esim cok disiplinli bi aileden geldigi icin benim gibi rahat degil. Herseyin yeri ve Zamani vardir düsüncesinde olmustur herzaman.

Suanki sorunumuz su Esim staj nedeniyle daha birinci ayimiz dolmadan Istanbula gitti alti ayligina. Ocak sonu bitirip döncek. Haftaya Persembe icin Bilet almis gelcek yanima ve okul icinde bikac yapmasi gereken seyler oldugunu söyledi.

Haftaya Cumartesi cocuklugumdan beri tanidigim ve sevdigim komsumun dügünü var ve cokda samimiyiz o aileyle. Esime söyledim gidermiyiz diye oda gidemiyecegimizi belirtti isleri oldugundan onu araya SIkistiramayiz gibisinden konustu.
Biz benim Aileme daha yakin oturuyoruz onun Ailesi iki saatlik bi mesafede. Ailemi görmeye gideriz belki yada seninle biseyler düsünmüstüm hafta sonu icin dedi. Minik bi Tatil gibi. Bende dügün konusunda israrci olunca anlam veremedi kac aydir görüsmüyoruz ben yanina gelip seninle biseyler yapariz ailelerle vakit geciririz diye düsünürken sen bi Dügünü önemsiyosun dedi. Suan aramiz biraz gergin.

Beni anlamiyor yani onun icin en önemlisi herzaman ben ve ailesi olmustur. Yani herzaman önce kendi Yuvam sonra ailelerimiz sonra es dost gelir düsüncesinde.
Ben Ailemden daha farkli gördüm: cagrilan davet edilen heryere gidilmistir gitmessen ayiptir seklinde yani. Bu dügün konusunu Anneme söyledigimdede ayni tepkiyle karsilastim: Aaaa olurmuymus öyle sey gelceksiniz tabi kocan gelmiosada sen gelirsin gibi bi tavir takindi.

Esime ben gitmek istiyorum desem gitme demez ama tavir yapabilir hani surda dört gün icin geliyorum zaten diye.

Ay bilmiyorum kizlar, sürekli negativ düsüncelere giriyorum. Hersey istedigim gibi olunca cok mutluyum ama istedigim bisey olmadiginda hemen esim beni eziyo diye düsünüyorum.

Aslinda suanki konu sadece birsürü kafama taktigim seyden bitanesi.
Suan tek istedigim sizin böyle bi durumda nasil davranacaginiza dair yazilar okumak. Cünki ben tam olarak Dogru düsünemedigimi düsünüyorum, bazen kendimi simarik bi kiz cocugu gibi hissediyorum. Ama Babam beni öyle yetistridi, üzülcem diye korkar hep konu ne olursa olsun.

Esim bu konularda daha disiplinli nebileyim daha Kati mi desem bende tam biliyorum. Yani üzmemek icin elinden geleni yapar hakini yemem ama disardakiler icin yasama der bana sürekli. Gidilir gidilmez onlar ayri meseleler uyarsa gidersin uymasa gitmessin der herzaman. Ve bunlar onun icin hic sorun olmaz dert edilcek konu bile degil onun icin. Ben ama cok takar ve cok düsünürüm, cagirildigim heryere giderim desem abartmis olmam. Esim bu konuda farkli oldugu icin cok catisiyoruz bu konularda.

Cok karistirdim galiba ben umarim anlatabildim kendimi.

Suan üzülüp kafama takiyorum o Dügünü, gitmessem ayip olcak gibi suclu gibi hissediyorum.

Kocan haklı. Anneni de her muhabbete dahil etme.

Empati kur. sen aylardır evde yoksun. Eve geleceksin 4 günlüğüne eşin tutturuyor tanımadığın insanların düğününe gidelim diye. Ne hissederdin?

eşin ne kadar süre kalacak ?
düğün uzakta mı?
yakın yerdeyse bir iki saatliğine gidilebilir pekala.
ayarlanacak şeyler bunlar.
eşin haklı bence.
ama dediğim gibi o da sana anlayış göstersin bir iki saat uğrayın.

Ben de eşinize hak verdim.Aylarca evde değil adam siz düğün diye tutturmuşsunuz.Ayrıca eşinizin sıralaması da doğru önce eş sonra aile sonra akraba eş dost gelmeli zaten.
Aynı tepkiyi eşiniz verse ne hissedersiniz?
Bence de şımarık bi kız çocuğu gibi davranmayın herşeyi de annenize anlatmayın.Evlendiniz siz artık kendi kararlarınızı verebilirsiniz anneniz gel dedi diye gitmek zorunda değilsiniz.

Kocan haklı. Anneni de her muhabbete dahil etme.
Empati kur. sen aylardır evde yoksun. Eve geleceksin 4 günlüğüne eşin tutturuyor tanımadığın insanların düğününe gidelim diye. Ne hissederdin?

Evet cok Mantiksiz düsünceler icerisindeyim suan bende farkindayim. Tabiki üzülürdüm kendimi biyandadan önemsiz hissederdim. Aslinda benim korkum galiba Esim bunlari yaptinda sanki beni kisitliyomus gibi algilamam

Çok yakın arkadaşınsa bir saat durun kalkın değilse gereksiz bir fikir ailen nasılsa gidiyor

Dügün cok yakin degil, 80km falan bizim kaldigimiz yerden. Evet ayaralanacak seyler ama ben biraz fazla üstüne gidince esimde tamamen kestirip atti ben gitmek istemem ama sen gitmek istersende tabiki karismam dedi ailenle gider gelirsin. En son Konusma bu tarzdaydi.

Evet cok Mantiksiz düsünceler icerisindeyim suan bende farkindayim. Tabiki üzülürdüm kendimi biyandadan önemsiz hissederdim. Aslinda benim korkum galiba Esim bunlari yaptinda sanki beni kisitliyomus gibi algilamam
Evlenince hayat kısıtlanmaz. Planlar karşılıklı yapılır. Tabi kısıtlanmış hissedebilirsin başlarda.

Ben mesela bekarken gece 3lere kadar dışarıda arkadaşlarla gezerdim. Şimdi yapar mıyım? Eşimle konuşurum ona göre plan yaparım. O da ben evde yalnızım diye işten çıkar eve gelir. Ben evde olmadığım zaman arkadaşları ile plan yapar.

bunun rahat yetişmekle alakası yok ki, aylardır ayrı kaldığım kocam 4 günlüğüne eve gelecek olsa, eve su ve içecek stoklar 4 gün evden çıkmam, düğün neymiş yahu

evet sen abartmışssın bence de.
dediğini yaptırmak için sanırım:))
acilen çark et tutumundan.
mesele değil bunlar.
yoktan sorun çıkarmayın:))

Eşim yanımda yok ve 4 günlüğüne çıka gelecek.
Kesinlikle Eşimi tercih eder lafını bile etmezdim
Bukadarını söyleyebilirim,Banane düğünden ya.....
Birgün geniş bir zamanda evine gidebilirsiniz...

Evet haklisiniz. Anneme zaten pek anlatmam aramizdaki sorunlari, Esim yokken ailemin yaninda kaliyorum hemen hemen hergün ordayim bu konu gectiginde malesef tavirlarimdan beli oldugu icin bi sorun oldugu öylelikle yansidi anneme. Yoksa bende cok dikkat etmeye calisiyorum Esimle aramda olan seylerin ailelere yansimamasina. Ben galiba Evlilik durumuna adapte olamadim daha, dedigim gibi bir ay Kadar birlikde yasadik sonra gitmek zorunda kaldi esim. Ve suan yine ailemin yaninda oldugum icin sanki evli degilde evlenmeden önceki hayatima dönmüs hissi olustu sanirim.

Galiba bu düsünceyi benimsemem gerekio öncelikle. Aslinda cok Olgun biriyimdir yani herzaman öyle olmusumdur. Nedense söz konusu esim olunca böyle sacma seylere bile takilabiliyorum. Özgürlügümün elimden alinacagi korkusu. Sizin baktiginiz acidan bakinca cok sacma bi düsünceye kapilmis gibi hissettim suan.

bunun rahat yetişmekle alakası yok ki, aylardır ayrı kaldığım kocam 4 günlüğüne eve gelecek olsa, eve su ve içecek stoklar 4 gün evden çıkmam, düğün neymiş yahu

:)))))) evet aynen. Bide su elalem ayiplarmi acaba düsüncesinden kurtulabilsem. Yani gelmedi dügüne biz bak taa nerelerden onlarin dügününe geldik falan filan. Benim kendi dügünüm Esimin ailesinin orda olmustu bizim tarafa 200Km falandi sagolsun onlar gelmisti... ay cok fazla düsünüp cok fazla takiyorum ben.

Kocanız cok haklı. Adam zaten bir kaç günlüğüne gelmiş. Zamanını dıdının dıdısının düğünündemi harcasın.
Hem ayıp eskilerde kaldı.

ya bırak ayıplasınlar, eşim geliyor o gün dersen kimse ayıplamaz zaten, herkes anlar başbaşa kalmak isteyeceğinizi
sonra evlerine gidersin hayırlı olsuna, ya da öncesinde kına falan olursa ona katılır açıklarsın eşinin yoldan geleceğini, yol yorgunu olduğunu içn düğüne gelemeyeceğinizi falan filan. zaten eşim geliyor diyince ısrar edeceklerini sanmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…