• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinize ihtiyacim var

Bende esini hakli buldum bu konuda. Arkadasini ara, durumu belirt, insallah dügünden sonra yanina gelicem de. Almanyada genelde kina dügünden bir hafta önce falan yapiliyor, ben bu durumda eger tabi öyleyse kinaya gider, takimi orda takar durumuda aciklardim. Bu sekilde düsünebilirsin. Benim annemde senin annen gibi aaaa olmaz, aaaa ayip ama bence ev icindeki huzur herseyden ve herkesden daha da önemli. Annenin seni etkilemesine izin verme

Galiba bu düsünceyi benimsemem gerekio öncelikle. Aslinda cok Olgun biriyimdir yani herzaman öyle olmusumdur. Nedense söz konusu esim olunca böyle sacma seylere bile takilabiliyorum. Özgürlügümün elimden alinacagi korkusu. Sizin baktiginiz acidan bakinca cok sacma bi düsünceye kapilmis gibi hissettim suan.
Sen evlenmeden once korkuttular mi acaba seni, rahat buyudun evlenince bu kadar rahat olamayacaksin falan diye? Sanki onyargilisin. Kilit cumleyi kendin kurdun; istedigim yapildiginda cok mutluyum ama yapilmadiginda kendimi kisitlanmis hissediyorum dedin. Evet evlilik kisitlanmak degildir ama bir insanla hayatini birlestiriyorsan yaptigin planlari onunla paylasman, fikrini alman vb gerekir (izin almak anlaminda demiyorum, belki ayni zamanda o da seninle baska plan yapiyordur cakismamasi icin)
Bence esin de hakli 4 gunlugune geliyor esiyle vakit gecirmek varken neden baskalarini dusunsun.

Ya nedir bu düğün merakı arkadaş.
Aylardır görmediğin kocan geliyor, üstüne seni düşünüp plan yaparak geliyor sen düğün diyosun üstelik bide anneni olaya katıyosun.
Sen artık babanın annenin şımarık çocuğu değil, kocanın oturaklı planlı karısısın.
2 gün sonra kocam istanbuldan gelmek istemiyor yazarsan hiiiç şaşırmam

ben düğün vs sevmediğimden herhalde gitmezdim ya. uzun süredir görüşmediğim sonra da görüşmeyeceğime emin olduğum sırf gelsin de altın taksın diye çağıran tiplerin düğününe keyfi gitmedim mesela. burada değilim dedim birine, diğerine de sevgilimin sınavı var sonra telafi ederiz dedim. sen de zaten uzakmışsınız, eşim uzak yoldan gelecek o gün olamayacağım yanınızda dersin balayından sonra ev ziyaretine gidersin eşin yokken olur da biter bence. ya da düğünden önce görüşün ufak bir ev hediyesi verin düğüne katılamayacağım diyin.

Eşin haklı tabi ki. Sonuçta daha yeni evlisin ve ilk ayınızda eşinden ayrı kalmışsın. Bi fırsat olmuş yanına geliyor tatil planı yapıyor, ama sen düğünden bahsediyosun? Bide annen müdahil oluyor konuya?
Çok saçma.
Kocanın ilgisi azaldığı zaman da annenle gidersin düğünlere teselli olursun.

Çok tuhafsınız kusura bakmayın.
Bilmem kaç aydır görmediğim eşim 4 günlüğüne gelecek ben düğüne gitmeyi düşünücem?
Bırakın düğünü aileye gitmek bile aklıma gelmez.
Eşiniz haklı.

Merhaba Kizlar,

Konuya nasil gireyim gercekten bilmiyorum. Ilk bas sunlari belirteyim ben yeni evlendim Ramazan sonu oldu dügünüm. Almanyada yasiyorum.

Ben ailemden yana cok rahat yetistirildim hicbizaman gitigim yaptigim sorun olmadi tabi belli sinirlar icerisinde. Rahat büyüdüm. Esim cok disiplinli bi aileden geldigi icin benim gibi rahat degil. Herseyin yeri ve Zamani vardir düsüncesinde olmustur herzaman.

Suanki sorunumuz su Esim staj nedeniyle daha birinci ayimiz dolmadan Istanbula gitti alti ayligina. Ocak sonu bitirip döncek. Haftaya Persembe icin Bilet almis gelcek yanima ve okul icinde bikac yapmasi gereken seyler oldugunu söyledi.

Haftaya Cumartesi cocuklugumdan beri tanidigim ve sevdigim komsumun dügünü var ve cokda samimiyiz o aileyle. Esime söyledim gidermiyiz diye oda gidemiyecegimizi belirtti isleri oldugundan onu araya SIkistiramayiz gibisinden konustu.
Biz benim Aileme daha yakin oturuyoruz onun Ailesi iki saatlik bi mesafede. Ailemi görmeye gideriz belki yada seninle biseyler düsünmüstüm hafta sonu icin dedi. Minik bi Tatil gibi. Bende dügün konusunda israrci olunca anlam veremedi kac aydir görüsmüyoruz ben yanina gelip seninle biseyler yapariz ailelerle vakit geciririz diye düsünürken sen bi Dügünü önemsiyosun dedi. Suan aramiz biraz gergin.

Beni anlamiyor yani onun icin en önemlisi herzaman ben ve ailesi olmustur. Yani herzaman önce kendi Yuvam sonra ailelerimiz sonra es dost gelir düsüncesinde.
Ben Ailemden daha farkli gördüm: cagrilan davet edilen heryere gidilmistir gitmessen ayiptir seklinde yani. Bu dügün konusunu Anneme söyledigimdede ayni tepkiyle karsilastim: Aaaa olurmuymus öyle sey gelceksiniz tabi kocan gelmiosada sen gelirsin gibi bi tavir takindi.

Esime ben gitmek istiyorum desem gitme demez ama tavir yapabilir hani surda dört gün icin geliyorum zaten diye.

Ay bilmiyorum kizlar, sürekli negativ düsüncelere giriyorum. Hersey istedigim gibi olunca cok mutluyum ama istedigim bisey olmadiginda hemen esim beni eziyo diye düsünüyorum.

Aslinda suanki konu sadece birsürü kafama taktigim seyden bitanesi.
Suan tek istedigim sizin böyle bi durumda nasil davranacaginiza dair yazilar okumak. Cünki ben tam olarak Dogru düsünemedigimi düsünüyorum, bazen kendimi simarik bi kiz cocugu gibi hissediyorum. Ama Babam beni öyle yetistridi, üzülcem diye korkar hep konu ne olursa olsun.

Esim bu konularda daha disiplinli nebileyim daha Kati mi desem bende tam biliyorum. Yani üzmemek icin elinden geleni yapar hakini yemem ama disardakiler icin yasama der bana sürekli. Gidilir gidilmez onlar ayri meseleler uyarsa gidersin uymasa gitmessin der herzaman. Ve bunlar onun icin hic sorun olmaz dert edilcek konu bile degil onun icin. Ben ama cok takar ve cok düsünürüm, cagirildigim heryere giderim desem abartmis olmam. Esim bu konuda farkli oldugu icin cok catisiyoruz bu konularda.

Cok karistirdim galiba ben umarim anlatabildim kendimi.

Suan üzülüp kafama takiyorum o Dügünü, gitmessem ayip olcak gibi suclu gibi hissediyorum.
Ailen nasıl yetiştirildiğin şu bu....sen artık evlendin.Ve eşin 6 ay yok.Tabiki önceliğin eşin olacak.Senin ne istediğin kadar,onun da ne istediği önemli.Ortak paydada buluşmanız gerek.Her çağrılan davete gidilemediği zamnalrda olabilir.Sonrasında alır hediyeni gidersin.İnsan hasta oluyor doğum yapıyor ekstra bi durum oluyorda kendi kardeşinin düğününüede gidemiyor.Eşin geldiği zaman konuşur,gerekirse az da olsa uğrar dönersiniz.Ama yurt dışından gelen insan da sayılı gününü dışının dıdısının düğününde geçirmek istemez.Anneni konuya dahil etme.Annen yanlış bir tutum sergilemiş zaten.

Biraz uzun olmus hepsini okuyamadim. Ama esinin hakli oldugunu dusunuyorum. Adam kalkip kac km uzaktan gelecek seni gormek icin, ustelik daha yeni evlisiniz, kac zaman da olmus gormeyeli. Adam ozlemistir ya, ozlem gidermek ister. Benim esim bana benzer seyi yapsa herhalde gitmek istemezdim yanina, ben kalkacagim o kadar yol gidecegim ama esim benli ya da bensiz dugune gidecek?
Sadece kinaya gitseniz ve dugune gelemeyeceginizi belirtseniz olmaz mi ki?
Hem annenize de soylemelik bir durum yok bence ortada, annenizi ilgilendiren bir durum yok ortada. Artik eviniz farkli, gelebilirsiniz ya da gelemeyebilirsiniz bu annenizin karar verebilecegi ya da israrci olabilecegi bir konu degil bence.
Yeni evlisiniz, esiniz de uzakta, 4 gunu ona ayirin ve keyfini cikarin. Bir daha kim bilir ne zaman gelir.

Merhaba Kizlar,

yorumlariniz icin hepinize cok tesekkürederim. Evet Son durum Cuma kinasi vardi oraya katildim. Dügünede gitmeme karari aldim. Fikirlerinizi düsüncelerinizi okumak cok iyi geldi.

Evet cok Mantiksiz düsünceler icerisindeyim suan bende farkindayim. Tabiki üzülürdüm kendimi biyandadan önemsiz hissederdim. Aslinda benim korkum galiba Esim bunlari yaptinda sanki beni kisitliyomus gibi algilamam
Eşin haklı sen düğüne gitme ailen zaten gidiyormuş,ailenin gitmesi yeterli.

Back
X