- 11 Ocak 2016
- 1.892
- 1.250
- 83
- 36
- Konu Sahibi twins scorpion
-
aynen öyle canım kendimle savaşıyorum resmen kavga ettiğimizde.ben mi üstüne çok gidiyorum diyorum ama deiğin gibi rahata alıştı ve iş arama gibi huyu yok artık emir altına girmek istemiyor olan borçlarımız zaten bizi zorluyordu birde bu iş için olanlar eklendi üstüne evle ilgili hiçbirşeye karışamıyor çünkü durumu olmuyor bu da bir ay iki ay olsa tamam derim geçer bu günlerde ama bir yılı geçti işlerin bozulduğu hala öyle.gündüz ben işe gidiyorum o da istediği saatte kalkıp zaman geçiriyor arkadaşlarıyla çoğu zaman durum böyle ben de sabredemiyorum artık.vereceklere yetişmiyor başkasından boç alıyor borçla borç ödüyoruzTek başınıza evin maddi sorumluluğunu üstlenmeniz yorar haliyle.
Evlilikten beklentileriniz de gayet olağan beklentiler.
Eşinizin ticarete atılıp da başarısız olması değil de olmayınca devam ettirmeye çalışması, rahata alışıp iş bile aramaması ve sen mi ödüyorsun demesi çok yanlış.
Eşiniz bir an önce asgari ücretle de olsa iş bulup çalışmalı aksi takdirde hem maddi hem de manevi olarak çok yara alırsınız.
diyorum her kavga da aynı şeyi söylüyorum elimden geleni yapıyorum diyor ama ben eşimi tanıyorum başkasına asla iş konusunu açmaz.rahata iyice alıştı malesef ben nasıl davranacağımı şaşırdımBence de kadin tek basina calisti erkek calismadi mi sorunlar yasaniyor.
Eşin calismaya baslayip durumu düzeltmedigi sürece sorunlar bitmez maalesef.
sonunda öyle olmasından korkuyorum gerçekten kendi yolumu çizeyim diyorum nasılsa sorumluluk almıyor ve deiğin gibi olan gerçekten bana oluyor o olmasa daha rahat yaşarım diyorum bazen bu düşüncelerime engel olamıyorum boşanmayı bile düşünüyorum bazen ama bu noktaya gelmeden yapabileceğim başka şeyler varsa onlar hakkında da tavsiye almak istiyorum sizdenÜzüldüm.
Çünkü bu şekilde rahata alışan erkekler hanımlarını ya kendi düzenlerine uyduruyorlar ya da hanım dayanamayıp yolunu çiziyor.
Adam her iki seçeneğin sonunda zerre kadar sorumluluk almıyor.
Giden sizden gidiyor,maalesef.
Bana inanın. Biliyorum ben bu filmi.
işte o ortak kararı alamıyoruz malesef konusunu bile açtırmıyor ve paralarını da alamıyor zaten yaklaşık bir yıldır.bugün vereceğiz yarın vereceğiz diyorlar eşimde başkasına sessiz kalıyor bize çıkıyor genelde sesi.başkalarından borç alıyor küçük miktarlarda değil bunlar ve benim haberim bile olmuyor bazen aylar sonra duyuyorum bazen de boraç ödeneceği zaman haberim oluyor.Eve para getirmiyor çünkü borç ödüyor sonra da sen ne karisiyorsun.. başarısız olmuş ticaret hayalinde ve tersliyor gerçeği duyunca.. Büyükbabam ticaretle ugrasan ama para kazanamayan biriydi.. babaannem eve bakardı.. hesap kitap yapmaktan sinir hastası oldu.. Büyükbabam Gamsız ve sağlıklı yaşadı.. umarım is bulup mütevazı ama huzuru olan bir hayat verir ailesine.. kendi isimin patronu olacağım diyen ile azıcık aşım kaygisiz başım diyen maalesef huzur bulamıyor.. ortak bir karar alıp kavgayı da hayalleri de kenara birakmalisiniz..
Bir borca soksanız?sonunda öyle olmasından korkuyorum gerçekten kendi yolumu çizeyim diyorum nasılsa sorumluluk almıyor ve deiğin gibi olan gerçekten bana oluyor o olmasa daha rahat yaşarım diyorum bazen bu düşüncelerime engel olamıyorum boşanmayı bile düşünüyorum bazen ama bu noktaya gelmeden yapabileceğim başka şeyler varsa onlar hakkında da tavsiye almak istiyorum sizden
inşallah canım ben o yolu da denedim bir süre önce ha benim de param yetmiyor hatta kış aylarında doğalgaz faturasına param kalmıyor çünkü 3 tane kredi var ödediğim ve evin ihtiyaçları.dedim kredilerden 2 sini sen öde birini ben.bir kaç ay ödemedim sormadım da çocukmuş gibi ödedin mi diye sonuç krediler benim üzerime ve eve kağıt geldi ödenmediğine dair.para alamıyor ki alsa da kendi verecek borçlarına gidiyor evle alakası olmuyor paranın.eve gelmeden bitiyor hatta ne aldığını ne yaptığını bilmiyorum.geçmişe takılmak konusunda haklısın ilk evlendiğim zamandaki şeyleri ve sonraları olanları hazmademiyorum gittikçe de soğuyorum eşimin ailesinden malesef ki aynı apartmandayız.mesafe koymaya çalışıyorum ama onu da başaramıyorum ve sonucunda ben hastalıklarla uğraşıyorumÖncelikle geçmişe takılıp kalmayın.
Yoksa bu sizi fazlasıyla yıpratır.
Biraz sorumlulukları ona vermeyi denediniz mi?
Mesela param yemedi bu ay şu faturayı sen öde gibi.
İnşallah biran önce eşinizde işlerini yoluna koyar da borçlarınız biter.
canım yeterince borcumuz var zaten bunları bile ödeyemiyor ki işe girse az az da olsa bir düzene sokar öderiz ikimizde bir olup ama ondan para gelmeyince benimki de yetmiyor çünkü.oğlum bu yıl 1. sınıfa başladı.odası vardı ama eşya almamıştık okula başlayacağı için odasında ders yapar diye odasını aldık eşim dedi ben ödeyeceğim diye paralar gelmediği için onu da ödeyemedi.yani iş borca sokmakla olmuyor canım napacağımı şaşırdım kavga etsem olmuyor etmesem ses çıkarmasam hiç olmuyorBir borca soksanız?
Araç mesela?
Bebeniz de varmış,ihtiyaç oluyor denebilir mi?
Anladım arkadaşım.canım yeterince borcumuz var zaten bunları bile ödeyemiyor ki işe girse az az da olsa bir düzene sokar öderiz ikimizde bir olup ama ondan para gelmeyince benimki de yetmiyor çünkü.oğlum bu yıl 1. sınıfa başladı.odası vardı ama eşya almamıştık okula başlayacağı için odasında ders yapar diye odasını aldık eşim dedi ben ödeyeceğim diye paralar gelmediği için onu da ödeyemedi.yani iş borca sokmakla olmuyor canım napacağımı şaşırdım kavga etsem olmuyor etmesem ses çıkarmasam hiç olmuyor
inşallah canım kafaya taktıkça olan bana oluyor bazen annesi geliyor diyo takma kafana düzelir sözde teselli edecek bende dedim kapımızı kapattık mı hepiniz dışarda kalıyorsunuz çilesini sıkıntısını ben çekiyorum dedim doğrusu da bu yani.ben elimden geleni yapacağım bakalım inşallah bir işe girer de bu durumda yavaş yavaş son bulur borçları ödeyemeyince faiz üstine faiz biniyor yazık günah o paralara ya.oyyy düşünmekten kafayı yemezsem iyi birde ailesini takıyorum bazen kafaya.onu demişlerdi diyorum bunu yapmışlardı.eltim de var o da ayrı dert zaten.resmen yüzüme gülen arkamdan iş çeviren cinsten sözde çok sever beni birşey oldu mu hemen masumu oynar ben öyle demedim o yanlış anladı falan...dert bit değil ki.hayallerimi yaşamak istiyorum çok mu zor istediklerim.Anladım arkadaşım.
Çok üzüldüm.
Allahım bir çıkış kapısı açsın inşallah.
istediklrerin hiçte fazla degil gayet dogal ve normal seylerinşallah canım kafaya taktıkça olan bana oluyor bazen annesi geliyor diyo takma kafana düzelir sözde teselli edecek bende dedim kapımızı kapattık mı hepiniz dışarda kalıyorsunuz çilesini sıkıntısını ben çekiyorum dedim doğrusu da bu yani.ben elimden geleni yapacağım bakalım inşallah bir işe girer de bu durumda yavaş yavaş son bulur borçları ödeyemeyince faiz üstine faiz biniyor yazık günah o paralara ya.oyyy düşünmekten kafayı yemezsem iyi birde ailesini takıyorum bazen kafaya.onu demişlerdi diyorum bunu yapmışlardı.eltim de var o da ayrı dert zaten.resmen yüzüme gülen arkamdan iş çeviren cinsten sözde çok sever beni birşey oldu mu hemen masumu oynar ben öyle demedim o yanlış anladı falan...dert bit değil ki.hayallerimi yaşamak istiyorum çok mu zor istediklerim.
bende çalışıyorum canım ve işe girdiğim ilk aydan beri aynıyım maaştan 2 gün sonra elimde para kalmıyor istediğimi alamıyorum hafta sonu oğlumla gezmeye gidelim diyorum ya da ailecek gidelim ama capte para yok hep birşeyleri erteleme biz şimdiden böyleysek ilerde ne oluruz diyorum kendi kendimin başının etini yiyorum 2 tane fıtığım çıktı ağrıdan bazen ağlayarak uyanıyorum.böyle giderse daha çok hasta olurum ben.kendim için yaptığım hiçbirşey yok inan.istediklerimde ilk başta yazdıklarım düzen istiyorum hayatımda hafta içi çalışıyoruz hafta sonu bari istediğimizi yapmaya hakkımız olsun istiyorum ama olmuyor.oğlanın sünneti var daha yapmamız gereken ona bile kayırıyorum şimdiden.oyyy başıma ağrılar girdi yineistediklerin hi
istediklrerin hiçte fazla degil gayet dogal ve normal seyler
ama akılsız kafalı erkeğin sıkıntısını bayanlar cekermiş malesef
bende cektim bu tarz borclar havaya ucan paralar bosa ödenen faizler
aman amann sakın kafana takma hasta olmussun zaten daha beter olursun allah korusun bende cok kendime yaptım bak tecrübeyle sabit yıpratma kendini olan sana olur
ben simdi ne yaptım işe girdim hemen kredi cektim araba aldım onu ödüyorum
esimde borclarını ve evin ihtiyacını
beni yeminle araba rahata kavusturdu yasama bagladı en azından bir rahata kavustum
rezillikten kurtardım hem cocugum var hem yayan oraya buraya kos bende simdi keyfime bakıyorum
ne yapayım bir yılı kaldı bizde cokkkk borc batagına batmıstık
haa bir yılı kaldı o bitene kadar bende kredimi öderim araba sahibi olurum al diye maasımı ona veremem
az az öde gene kendi ödesin ugrasamam
çalıstımda kendimi buldum yeminle
sorma birde onu takıyorum kafaya yaptıklarını hazmedemiyorumhele o eltiyi meltiyi insan yurduna alıp sakın kafanı yorma
o eltilerin boynu devrilsin desem yazık
töbe töbe ömür törpüsü
kendi çalıstıgından kendine ayır sakın esine hepsını al ben calıstım kazanadım borca ver deme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?