fikirlerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var yardım edin lütfen

Kendimi eltiniz karakterinde biriyle kıyaslayacak değilim.

Benimde 2 tane kaynım var.Her ikisinide abi gibi çok seviyorum.Onlarda beni öyle benimsediler diye gözlemliyorum.

Ama sizin anlattıklarınız normal şeyler değil.Ne eltiniz,ne sözlünüz nede kaynınızın davranışları normal değil.Işığı söndürüp şakalaştık,el ele tutuşma oyunu falan nedir Allah aşkına.Bu dediklerinizi 5 yaşında ki çocuklar yapsa belki normal karşılanabilir.Ama bu yetişkin insanlarda hoş olmaz.Kayınvalidenizin bunları anlatmasıda pek normal değil.

Al sözlünü karşına Merhaba merhabadan öteye gitmemesini söyle,baktın onu savunuyor bas tekmeyi onada.

Aralarında zamanında birşeyler geçmiş olabileceği ihtimali bile mide bulandırıcı.Sanırım ben sizin kadar saf olamazdım.Ve bunca şeyi yutmazdım!

konuyu okuyunca inanamadım yazılanlara. yorum yazanlar yeterince güzel anlatmışlar gerçi ben daha farklı birşey ekleyemeyeceğim ama bence amade gerçekten iyi düşünmelisin bu kadar insan şok oldu yani bu duruma. nişanlına kesin tavır almasını söyle yoksa bu işi bitireceğini filan söyle. iş onda biter. 7 yıllık evliyim benimde bir kaynım var. her zaman saygı sevgi çerçevesinde olduk birbirimize severim kendisini o da beni sever ama bu kadar. ama şunu deyim benim eşim benden 7 yaş büyüktür. hep gözetirdi beni mesela kardeşiyle hiç yalnız bırakmazdı. diyelimki kardeşin geldi desem niye gelmiş nolduki filan diye hep sorar yani. sedefin eşi de bunları nasıl gözardı etmiş anlamadım. olan ona olmuş bence. yorum yazan arkadaşlardan biri bence kvalide sedeften korkuyor demiş çirkefliğinden filan yoksa sedefi çok sevdiklerini düşünmüyorum bende buna katılıyorum. umarım hakkında hayırlısı olur

bu sedef olacak eltinin hani yaşı büyük olsa anlayacağım. şöyle ki benim annem yeni gelinken, en küçük kaynı 6-7 yaşlarında imiş. kayınvalide de ölünce öksüz kalmış amcam. o zamanlar annem de kalırmış, yanında yatırırmış korkunca, yemeğini falan yedirirmiş. ama çocukken. şimdi evli barklı adam amcam. anneme yenge der. öyle el-ele falan tövbe tövbe... annem kapalıdır. saçını bile açmaz kaynının yanında elinde bile büyümüş olsa.

şimdi senin yapacağın eltilerinle mesafeli dur. yani hal hatır sor ama asla sırrını derdini anlatma. bir de bak yeni evliyken gelir birileri ailenin sırlarını anlatır. ya eltilerin ya kaynanan... aman ha sakın laf taşıma. kaynana eltini gelir sana kötüler yüzüne canım der çıkar işin içinden sen kötü olursun. yengesine mesafeyi eşin koysun. onun kocası da amma genişmiş. neyse...

bak güzelim, benden sana abla nasihatı, yeni evliyken erkekler birden aileci oluyor. kayınvalide, elti,görümce vb. de her şeyine karışıyor. bir de deli gibi dedikodu dönüyor. eltin geliyor kaynanan arkandan ne demiş... insan dolar ister istemez. sana dedikodu taşıyanlara laf verme sakın. dinleme bile. yüzün tutmaz ise "anlatma" demeye "aman şaka yapmıştır o canı sağolsun" de geç.... bunları uygularsan. eşin de yanında olur zamanla ellerini çekerler senden.

Bu ailenin erkekleri sence normal mi konu sahibesi, sedef hepsini parmağında oynatmış hepsiyle de besbelli bi mazisi olmuş,dillenmese bile içlerinde bişeyler yaşanmış, siz de görüşmeyin en kötü ihtimalle ama sözlün yengenin ağzını kapatamıyosa, vaktiyle onu mutlu etmek için böyle tuhaf şeyler yaptıysa, yani hayır deme yeteneği yoksa ona nasıl güveniceksin, sedefle görüşmesen bile başka kadınlarla aynı şeyleri yapmıyacağını nasıl düşünüyorsun, kayınvalidenin zaten gözünü boyamış iyice.

Bilemiyorum çok tuhaf bi aile, mutlu olabilir misin?

yani şöyle bir durumda olsa canım,ciğerim hitabları olsun, çünkü evladı yerineymiş neredeyse annenin, bu kabul edilir bişey..
annenin sonraki tutumu da gayet yerinde..

kayınla elele tutuşmak,aynı odayı paylaşmak ta ne ağır bişey..anne baba ne yapıyorlar bu arada ,akılları bişeye basmıyor mu?

eltiye kesinlikle mesafe şart, o mesafeleri bile aşacak bir yapıya sahip ya, neyyyseee..
fazla yüz göz olmayın..hele hele sözlün..

Sana canı gönülden katılıyorum.. Kaynım benimle aynı yaş da olmasına rağmen arada saygı mesafe olsun diyerek abi diye hitap ediyorum.. Yok böyle birşey yapmayın Allah aşkına.. Bence nişanlısı saflığından değil.. Duyarsa başkasından garipsemesin yada olay olmasın diye düşünerek saf ayağına yatmış.. 18 yaş çocuk yaş sınırımı ben mi bilmiyorum. Ben kendi eltimin 6 yaşındaki kızını kendi 16 yaşındaki kardeşimden bile sakınıyorum..Ki ne olur ne olmaz diye..Dünya da neler duyuyoruz.

Ne Sedefmis bu yenge yaaa

aralarinda 1 yas var sözlünle,yani aslinda kötü düsünme ama tabi ki yakinliginda bir siniri olur....

fazla el ele tutusmak vs yakisik almaz..

ama baska türlü olur böyle mesela Sedefin erkek kardesi yoksa hele ki bu duruma biraz daha fazla netlik katar

10 numara bir yorum

bazı arkadaşlar herseyi yutmusta takataka sedefin sözlüsünü aramasınamı takmıs die yorumda bulunmuşlar zaten herseyi yutabilmiş olsam sedefe agzının payını vermekten aciz bi insan deilim buraya konu açmaya gerek duymasdım yorumlara saygı duyuyorum fakat ne sözlümle ne diğer kaynımla aralarında bi ilşki olduğunu düşünmüorum o kadrda deil bu arada canımlıcicimli konusan yengesi sözlüm her zmn yenge die hitab eder benm saf sözlüm bişee agını açıpta sert tepki koyamaz hep kmsenn kalbi kırılmasın ister ben bu yüzden nişan günüm resil olursa nabarım die düşünüorum sedef gözümü falan korkutmuyo benm ayrıca ben sedefle bi defasında aynı ortama geldim bi arkadasın yorumunda yasdıı gbi bumuymuş sedef ben bunla hertrlü çataçat giderim esemes die düşünmüştm kaynanamın tavrları sürekli sedefi haklı görüo olması benm gözümü korkutuo kaynanam sedefçiğine laf edilse savunmaya gecer sözlüm bişeleri tatlı dille anlatmaya çalıştıı için pek takan olmas ben arada hep kaynıycakmıyım

Kesinlikle katılıyorum

çok tuhaf ve fazlasıyla rahat bir aile sözlünün ailesi:26:yenge kayın ilişkisi asla normal değil.kimsenin o kadına dur biraz seviyeli ol dememesi de çok ilginç:44:işin zor canım sözlün yengesi ile arasına bir çizgi çizmeli hatta yengesini de uyarmalı o yapamıyorsa sen eltinle konuş ben aranızdaki samimiyeti fazla buluyorum hoşuma gitmiyor diyebilirsin

Biz ne anlatıyoruz sen nerdesin be arkadaş?

Hala kayınvalidenin Sedefle olan iişkisini konuşuyorsun(Ki bence kıskanıyorsun)
Senin nişanlın saf,kaynın saf bir tek Sedef şeytan değil mi?

biz nerdeyiz sen nerdesin be canım, kayınvalidenle olan muhabbeti değil önemli olan, müstakbel eşinle aralarında her ne varsa konu bu, diğer eltinide aramamışmı bu kız fatih ışığı kapatıp şaka yapıyodu bana diye, sanada gelip böyle bişey söylese sen ya inanmama yolunu seçiceksin ya da kayda değer bi karşılık veremiceksin onu anladık, şahsen ben yerinde olsam o sedefi iyi bi dövmüştüm deli damarım tutmuştu şimdiye, adamı değilde kayınvalideni mi sakınıyosun bu zilliden tövbe yaa, bu olayda kimse normal değil arkadaş

Kısacası tencere düşmüş,kapağını bulmuş

ee şimdi siz sözlünüzden memmun musunuz eğer öyle ise hiç buradaki kişileri yormayın :))

Son düzenleme:

Yorumunuzdan yaptığım çıkarım şudur: sözlünüzle ilgili hiçbir şikayetiniz yok, tek sıkıntınız Sedef'in kayınvalidenizin gözündeki sarsılmaz pozitif imajı..

Tüm bu anlattıklarınızdan ısrarla bu sonucu çıkarmamızı istediğinize göre, diğer eleştirilerimizi kale almıyorsunuz demektir.

Yine de ısrarla "Benim sözlüm saf, Sedef fettan" demeniz bile bence rahatsız edici.. Baştan aşağı yanlışlarla dolu bir kadını gözünde melek görüp, toz kondurmayan (zira bir mesajınızda sözlünüzün yenge söz konusu olduğunda size dahi laf ettirmediğini söylemiştiniz) bir adamla evleneceksiniz. Ya ilerde Allah korusun başka bir fettan da ona masum gelirse? O zaman da benim kocam saf, kadın çalmış aklını diyecek misiniz?

Bence bir erkeğin saf bir imaj çizmesi ciddi risk arz eder..

nitekim evliyken aldatılıpta kocalarını bu şekilde savunan kadınları da görmedik mi? gördük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…