kardeşler elele verip abilerine yardım edemezler mi yani ne bileyim ayağı kesilmiş eltimin dedin çok üzüldüm,
3400tl gibi aylık ssabit geliriniz varsa şimdiye kadar ev almayıp kayınvalidenizin 1+1 evinde oturmanız gereksiz olmuş bence.2 de çocuk var sanırım.Bence siz kendinize bir ev alın ama bu abininki olmasın.Çünkü kayınvalidenizin evinde kira vermeden oturmuşsunuz.Abi bunu sıkıntı yapabilir.Br de evi değerinin 50bin aşağısından aldığınızda yarın öbür gün evimi ucuza kapattılar dese canınız sıkılır.Bırakın o karına - zararına nasıl satıyorsa satsın evini.Siz de bütçenize göre bir ev alın kendinize.Zaten şimdiye kadar abinin de hak sahibi olduğu bir evde kira vermeden oturmuşsunuz.Bir de satın almış olsanız bile ben borcum olup satmak zorunda kaldığım evimi değerinin nerdeyse yarı fiyatına ablamın satın alıp taşınmasını iztemem.Bu kırar insanı.O eve bir daha ziyarete gidemem.Siz de kendi yerinize koysanız böyle düşünürsünüz sanırım.Eltinizin sizin evinizi aldığını düşünün. Geliriniz iyi.Dediğiniz gibi ayda 1000 1500tl ödemeli istediğiniz her evi alabilirsiniz.Bir tek abinin evi satılık değil ya...
kişi bağımlı olduğunu kabul etmediği için öyle bir şansımız yok malesef..Ayrıca kumar psikolojik bir bağımlılıktır tedavisini uzman psikiyatristler yapar tedavi olayını denediniz mi?
ne yardımlar edildi yurt dışından seksen milyar verildi platin getirttik yeter ki bacağı gitmesin dedik yıllarca çekti en son bacak gitti.bu esnada eşi kumara bulaştı söz konusu olan evi bir zara verdi kaynım.kayınpederim o adamdan tekrar aldı.servet harcandı onun için en son üç yıl önce 30 milyar kredi çekildi benim 150 gram altınım öyle..ama akıllanmıyor hala kumar oynuyor bu borç ta kumar borcu...daha neresine destek verelim..iki çocuğu var biri üniversite okuyor biri lisede gelişten gelişe ellerine harçlıklarını veririrz destek oluruz ama akıllanmıyor ihtiyaç derken hastalık borcu olsa evi zaten asla sattırmayız..el birliği ile ödenir.sonuçta bugün ona yarın bana.ne olacağımız belli değil.ama bu borç kumar borcu ve hala oynamaya devam ediyor...(
ne yardımlar edildi yurt dışından seksen milyar verildi platin getirttik yeter ki bacağı gitmesin dedik yıllarca çekti en son bacak gitti.bu esnada eşi kumara bulaştı söz konusu olan evi bir zara verdi kaynım.kayınpederim o adamdan tekrar aldı.servet harcandı onun için en son üç yıl önce 30 milyar kredi çekildi benim 150 gram altınım öyle..ama akıllanmıyor hala kumar oynuyor bu borç ta kumar borcu...daha neresine destek verelim..iki çocuğu var biri üniversite okuyor biri lisede gelişten gelişe ellerine harçlıklarını veririrz destek oluruz ama akıllanmıyor ihtiyaç derken hastalık borcu olsa evi zaten asla sattırmayız..el birliği ile ödenir.sonuçta bugün ona yarın bana.ne olacağımız belli değil.ama bu borç kumar borcu ve hala oynamaya devam ediyor...(
belirtmeyi unutmuşum zaten bunu bize teklif eden kişi kayınpederim.yani ev onun üzerine şu an.kaynımın borcunu ödeyebilmek için sıkıştılar.bize teklif ettiler.yoksa akbaba gibi başlarına üşüşmedik.ev uzun süredir satılık satamayınca bize teklif ettiler...bizi çekimser görünce de diğer kaynıma zarf attılar..hani ya biz ya diğer kaynım alacak...ben hep aynı şeyi yazıyorum ama aklıma takılan kaynım değil eltim zaten...onun üzülmesini isemiyorum..diğer kardeşler de biz alalım istiyorlar..eltin nasıl olsa evi gözden çıkardı ev ele gitmesin diyorlar..kayın pederim de aynen öyle.İhtiyaçtan dolayı satılan mal-mülkte hep aklı kalıyor.. Hele hele bu akrabaya satılırsa ve değerinin altında giderse bu hep söz olacaktır.
Eğer abisi deseydi evi size satayım, o zaman düşünebilirdiniz, bu durumda fırsattan yararlanma olacak ki bu hiç hoş karşılanmaz.
Belki, 75 tl.lik eve 10.binde siz koyup satın almak isteseniz bu daha hoş olur..
Tapuyu hemen üzerinize geçirme şartıda koyarsınız.
Hem fırsattan yararlanmış gibi görünmezsiniz hemde bir yardımınız olur borçları ödemeye, hemde ileride söz edilmez bu.
....
Bunların dışında sizin yerinizde olsam, abisindende teklif gelmezse, başka bir yerde ev alırdım. (ki öyle evler var, kira öder gibi ev sahibi oluyorsunuz..)
Biraz daha sıkışır, daha fazla öderdim ama kafam rahat olurdu.
eşim banka işini araştırdı problem yok.ev kayınpederimin üzerine olduğu için ileride kardeşlerle problem olmasından çekiniyorduk.avukat bir tanıdığımız bunun da çözümünü söyledi.evin tapusunu direk verecekler.kaynım olsa güvenmem tabii de kayınpederim çok üzülüyor..o evi ben iki defa aldım şimdi ele gideceğini düşünmek çok koyuyor diyor..eşiiim abisiyle konuşmuş ama bugün kesin kararını verecek galiba.bak canım bankalar alıcı v satıcının akraba olması durumunda kredi vermiyorlar
ya evi başka uzak akrabanın üstüne yapacaksınız yada kaynınız ipotek ettirecek evi
siz ödeyeceksiniz krediyi buda şöyle bir sorun çıkarıyor siz borcu ödedikten sonra tapuyu sizin üstünüze verecekmi
şahsen ben güvenemem kimseye varınızı yoğunuzu ortaya koyuyorsunuz dikkat edin derim böyle sorun yaşayan çok insan var
iyiken kardeşken insanlar düşman oluveriyor.>İyi düşünün sonra konusun abinizle hemen konusmayın kimseyle sonra,
başınızz ağrır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?