fikirlerinize ve tecrübenize ihtiyacım var!...

zeynep69

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2011
154
20
318
Kastamonu
selam hanımlar...Eşimin abisi evini satılığa çıkardı.120 bin civarında ederi var evin.temiz hani giren kişi badanasını yapsın girsin öyle.ama 75 bin liraya satıyor.bizde şu an kaynanamların evinde oturuyoruz.zaten aramızda problemler vardı ve bu yüzden taşınmayı düşünüyorduk.ama en son kendisi kaç yıldır kira vermeden oturuyorsunuz artık yavaş yavaş çıkın deyince çıkmamız kesinleşti.bizim buralarda kiralar iyi.400 e falan çok güzel sobalı bir eve çıkabiliriz.ama şimdi kafamız çok karışık.biz 1+1 evde oturuyoruz.çıkarken sadece yatak odamı alıp çıkıcam..oturma odası dökülmeye başladı.çocuklara da oda istiyorum yani eşya almamız gerek.eşimin kredisi +kira +eşya taksidi ayda rahat 1200 lira masraf oluyor bende dedim ki abinin evini biz alalım 85000 kredi çekelim.ayda 1200 taksit yapıyor.en azından kendi evimiz olur dedim.eşimde mantıklı buldu.ama şimdi diyor ki abimlere nasıl çıkın deriz,gelip gitme olacak haliyle tuhaf olmaz mı diyor.kirada oturup aynı parayı ödeyeceğiz..siz olsanız nasıl düşünürdünüz...aslında mantıklı olan evi almakk gibi ama fikrinizialmak istedim...

canım çok mantıklı düşünmüşsünüzde abimlere nasıl çıkın deriz derken abinler satıp başka ev almayacakmı neden çıkın demek zorunda kalacaksınız onu anlamadım...

120 binlik evi 75 bine satıyorlarsa kaçırmayın derim... başka bir eve kiraya gectiginizde bile 1200 sizin için ödemede zorluk çektirmeyecekse kira öder gibi bankaya ödersiniz..
ayrıca eşiniz abime nasıl çıkın derim diyor fakat abinizin evi sattıgı baska biride olsa onlar çıkartacaklar belki...
egerki evi siz alırsanız o konuyu açık açık konuşacaksınız abiyle

ben farklı bi yandan bakmak istiyorum. bu zamana kadar kira vermemişsiniz birden 1200 banka taksidi fazla gelmeyecek mi size? kiracılık çok zor biliyorum ama siz henuz bunu bilmiyorsunuz direk kredi olayına girerde çok zorlanırsanız nolacak? eğer yok maddi durumumuz rahatlıkla yeter diyorsanız kaçırmayın evi derim. herturlu satılacak birine çunku

Evi degerinin neredeyse yarisina satiyorsa acil paraya ihtiyaci var demektir.

Satilik ilani verdigine gore demek ki adam her sekilde tasinacak.

Kusura bakma ama esinin mantigini cozemedim.

şu anki maddi durumumuzla rahatlıkla öderiz diye düşünüyorum..benim maaşım 2000 lira oldu,eşiminkide 1400 e yükseldi.artı kadro aldı.hani işten ayrılma vs durumu da söz konusu olamaz.ben şimdiki kredi artı eşyayı katarak 85 çekelim dedim.hani başka hiç ödememiz olmayacak.1200 kredi ödenince 2200 lira ile gül gibi geçiniriz diye düşünüyorum.eşimin böyle düşünmesinin sebebi şu:kaynım borç için satıyor evi.yani öylede böylede çıkacak.ben diyorum ki hem biz kira ödememiş oluruz hemde bizim çıktığımız daireye onlar gelir diyorum.ama alırsak ramazana kadar süre veririz ramazana orada girmek isterim diyorum..nasıl diycem diyor.fırsatçılık yapmış gibi oluyoruz sanki diyor..bende iyi dedim biz kirada sıkıntı çekelim.başkası alsın deseler ki filanca alacak ama abisi orada oturacak o da yok.kim denize sıfır 110 m2 daireyi alır da aman çıkmasınlar otursunlar der?

farklı yönden bakayım bende ...konu sahibi arkadasım cok güzel düşünmüşsün evet 120 den 75 e indiğine göre ihtiyaçtan satıyor evini..peki kendısı o parayla ne yapacak yenı bir ev mı alacak borçlarınımı ödeyecek...eger evi siz alırsanız nasıl olsa kardeşim aldı diyip evden uzun süre cıkmayabılır ya da su düzelsin bu düzelsin diyerek oyalayabılrlerde

Son düzenleme:
eşiniz çok ince düşünmüş ama sonuçta o ev zaten satılacak başkası alana kadar abi biz alalım biz oturalım desin bunda ne varki sonuçta evi biliyorsunuz

kaynın evini kime satarsa satsın mecburen evini boşaltacak eşini anlayamadım ben:44:evi satın alacağınız zaman ramazandan önce taşınmayı düşünüyoruz dersiniz ben ortada vicdan yapılacak bir durum göremedim.sonuçta kaynın o evi size olmasa bile bir başkasına satıp çıkacak

eşim de diyor ki hani biz alırız onlara hemen yada ramazana kadar çıkın diyemem onlar ne zaman çıkarsa bekleriz diyor.yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi bende eşeğimi sağlam kazığa bağlayayım diyorum.hani olur ya ben krediyi öderim ama adam evden çıkmazsa eşimle aramız bozulur..

Şu noktada doğru düşünüyorsunuz, fakat iyi düşünmenizi gerektiren bir durum çünkü anladığım kadarıyla eşiniz abisiyle bu konuda fazla yüzgöz olmak istemiyor.
Yani bundan kastım aralarında herhangi bir sürtüşme sıkıntı yaşansın istemiyor...
ama bir laf vardır, akraba alışverişi zordur diye... O yüzden temkinli olmanızı tavsiye ederim.
Yoksa dediğiniz gibi kaçırılmayacak bir fırsat sizin için...

Kirada oturmaktansa direk evinizin sahibi olursunuz, daha mantıklı.
Peki hiç etrafta başka daire araştırdınız mı? Yani eşinizin abisinin evini almak yerine, yine aşağı yukarı aynı fiyata gelecek bir daire baktınız mı?
Bence yine bir araştırma yapın siz, olmadı başka daire alırsınız...
Hakkınızda hayırlısı ve inşallah gönlünüze göre olur...

canım eğer eşin böyle yumuşak yüzlü biriyse benden sana tavsiye o evi hiç alma.zaten eş dostla ticaret işine hiç sıcak bakmam.bazı insanlar en yakınına bile gerekeni rahatça söyler ama bazı kişiler eşin gibi çok ince düşüncelidir hiç konuşamazlar.eğer sen evi alıp aylarca kaynına evi boşalt diyemeyecekseniz yada bu sebeple kötü olacaksanız başka ev al derim

3400tl gibi aylık ssabit geliriniz varsa şimdiye kadar ev almayıp kayınvalidenizin 1+1 evinde oturmanız gereksiz olmuş bence.2 de çocuk var sanırım.Bence siz kendinize bir ev alın ama bu abininki olmasın.Çünkü kayınvalidenizin evinde kira vermeden oturmuşsunuz.Abi bunu sıkıntı yapabilir.Br de evi değerinin 50bin aşağısından aldığınızda yarın öbür gün evimi ucuza kapattılar dese canınız sıkılır.Bırakın o karına - zararına nasıl satıyorsa satsın evini.Siz de bütçenize göre bir ev alın kendinize.Zaten şimdiye kadar abinin de hak sahibi olduğu bir evde kira vermeden oturmuşsunuz.Bir de satın almış olsanız bile ben borcum olup satmak zorunda kaldığım evimi değerinin nerdeyse yarı fiyatına ablamın satın alıp taşınmasını iztemem.Bu kırar insanı.O eve bir daha ziyarete gidemem.Siz de kendi yerinize koysanız böyle düşünürsünüz sanırım.Eltinizin sizin evinizi aldığını düşünün. Geliriniz iyi.Dediğiniz gibi ayda 1000 1500tl ödemeli istediğiniz her evi alabilirsiniz.Bir tek abinin evi satılık değil ya...

bizim şu an hiç birikimimiz yok benim şu anda oturduğum daire 1+1 orası bile 75000 ediyor..kaynımın evi 110 m2 3+1 artı kocaman bir holü var deniz kenarında temiz bakımlı bir ev dediğim gibi aynı ev 120-130 bin civarında satılıyor burada.kiraya çıkınca birikim yapmamız en azından 5,6 sene sürer.çektiğimiz sıkıntı çabası.bir de neden böyle bir şansımız varken kullanmayıp 5 senede 25000 lira kira ödeyeyim?eşimin abisi çok sinir olacağım tarafları olsa çok iyi bir amcadır.eltimde çok sıkıntı çekti kötü hastalıktan bacağını kestiler.onuda çok severim.kötü olmayı bende istemem.ama herşeyden önce kendi ailem.eşimin dengeyi sağlaması gerekiyor galiba...

akrabayla,ye iç gez ama alışveriş yapma demişler

benim şu anda oturduğum evde dört erkek kardeşin üçü de oturmuş sonra ev alıp çıkmışlar hani bizim orada oturmamızla ilgili problem çıkacağını sanmıyorum.zira söz konusu kaynım 10 yıl oturmuş orada.ilk baştan beri böyle bir gelirim olsa zaten orada durmazdım.ben işe gireli bir sene oldu eşim se taşeron şirket elemanı olarak çalışıyordu.yani gelirimiz düşüktü ve daha büyük bir ev lükstü bizim için.biz almazsak zaten diğer kaynım alacak ve gerçek fiyatına müşteri çıktığında satacak.zaten aklımıza takılan da abimden çok yengem..bizde senin gibi düşündüğümüz için kararsız kaldık...bir tarafta hayatımız boyunca bulamayacağıız bir fırsat bi tarafta kaynımın eşi ile olan ilişkim..

farklı yönden bakıyorum
sonuçta o evi isteyerek satmıyorlar mecburiyetten borç için satacaklar yani kim ister ki borç için evinin satılmasını
geliriniz iyi başka yerden de ev alabilirsiniz
isteksiz çıkacaklar,benim için rahat etmez hem insan nasıl der ki kardeşine ramazana kadar evi boşalt diye

arkadaşlar malesef konu sahibinin eşinde şöyle bir düşünce var gibi.yani abisinin durumu kötü ya evi de alırsa abisine evden çık biz oturcaz diyemeyecek.ya da en azından abisi böyle birşey derse karşı çıkamayacak.valla arkadaşım böyle birşey olursa da başın çok ağrır

Aynı durumda olan kendi ablanız olsa onun iin de önemli olan kendi ailem diyip ablanıza omuz atıp geçer miydiniz.Bilmiyorum ben mi yanlış yorumluyorum.Yazışmada tam ifade edemiyor insan kendini.Ama hakkınızda hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…