Fikirlerinizi alabilir miyim

1moonse3

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2014
420
133
103
Antalya
7 aylık nişanlıyiz .iftara erkek tarafina gidiliyor.erkek tarafi kalabalik hala yenge babanne cocuklar.bizdede anne baba ablam ve cocuklari seklinde. .neyse yemekler yendi sofra toparlaniyor ,lakin annenin olsun yengenin olsun dogru düzgün yanastigi yok ufak tefek yerlestirmeleri yapiyolar.hala deseniz oturmus masaya mutfakta donenleri seyrediyo öyle.evin kızı bi yanasti birde ablam .ama hep tencereleri kaba seyleri ablam yikadi.simdi burda biz misafir olarak gitmisiz asil yapmasi gerekenler bizmiyiz onlar mi? bulasiga bi allahin kulu yanasmadi kizdan baska, ya saka gibi.burda.siz ne dusunuyorsunuz onu merak ettim .
Birde Bize gelindi sonrasında,ozamnda cok yorulmusum temizlikti yemeklere yardimdi derken.hersey bana bakiyo sonucta getir götür hizmet.ayakta dikilmesi habire kolay degil. benden nisanlim su istedi duymazdan geldim ,istedim ki evin oglu ya kalksin gezelesin az yanima mutfaga bende is yaparken kendi alsin istedim .sonra daha sesli istedi herkes duyunca goturmek zorunda kaldim.
Ya ben istiyorum ki ben onlara gittigimde daha oncekilerde ,bulasiga yanasiyorum hizmet ediyorum.alt tarafi bi su kalkip kendi alsa ,biraz dusunebilse okadr masa donatmislar yorulmuslardir habire habire su isteyerek yormayayim dese ne olurdu.cunku kac defa istedi.
Biz bunu tartistik kendisiyle.ben o evin 20 yillik damadi degilim kalkip alacak dedi.ayrica calisiyorum sabahtan aksama yorulmusum dedi(bir su ya alacagi )
Ben niye yapiyorum ozamn dedim ,sen bize geldiginde krallar gibi ,gelsin onune gitsin önünden.benim ne mecburiyetim var dedim.ben mi yap dedim sana dedi ,mutfak beni alakadr etmez onlarla olan derdini bana deme dedi.ama yapmasam hizmet bulasik, iki gun sonra lafimi etmesini de bilirler.daha once aramiyom sormuyom onlari diye soguk damgasi yemistim.neyse ,ben dedi geldigimde cay may icmem dedi ozamn .sirf kalkmamak gururuna yediremedigin icin mi dedim .verdi bi cevap ama anlamadim.
Ya benim cok zoruma gidiyo erkek kilini kipirdatmazken bizler niye mecbur kaliyoruz onlarin evinde hizmet etmeye bulasiklarini yikamaya.hic bisey yapasim gelmiyo ki benim.en son gittigimz iftar yemeginde ucundan yanastim islere,hizmette etmedim.siz nasil düşünüyorsunuz

Ben gittigim misafirliklerde buna kayinvalidemde dahil yemegimi yer otururum bize gelindimi kimseye is yaptirtmam ne alaka ablaniz bulasik yikamis.
Ustelik nisanlinizin o kadar kisi icinde su istemesi hos degil kalkip alabilir kac yillik evliyim vok nadir esim benden birsey istemistir bende ondan.

Her aile yapısı farklı Canım.o biraz da erkek görünmek içün su istemiştir .valla öyle de Bi yapıyosun ki evlenince.maalesef baba evinde Prenses gibisin ama evlenince bitiyor onlarınki de biraz ilginç gerçekten.kemdşleri iş yapmayıp senden mi bekliyorlar iş.güleryüz gösteriyorlarsa o kadar da takma bence .sende çok kalkma şimdilik evlenince yaparsın .valla Nasıl alışırlarsa öyle gidiyor yapmayan daha da kıymetli.sana tavsiyem şimdiden çık alıştırma.ama nişanlın su istemişse de ver Can'ım nolacak:)

Ablanız kendisine iş aramış, bulmuş. Kalkmasaydı keşke oturduğu yerden. Misafir sonuçta.
Ben de davet edildiğim yere gidince sadece masadan mutfağa bir kaç şey taşımaya yardım ederim, sonra geçer otururum.

Su isteme olayına gelince, şöyle bakın olaya: Ayyy canım nişanlım, susamış da su istermiş. Seve seve götüreyim, bir tanem o benim.

Yani insan sevdiği için seve seve hizmet eder. Sevdiği de bunu görünce seve seve karşılık verir. Evlilik/nişanlılık misilleme oyunu değildir, pazarlık işi de değildir. Sen yaptın, ben yaptım, en son ben getirdim gibi hesap işi de değildir.

Nişanlına yaptığın şey yanlış olmuş bence. Hatta ayıp olmuş.
Adam utanır çekinir belki. Gelemez. Duymazlıktan gelmek çok yanlış.
Benim nişanlım evimize iftara gelse ben ona seve seve hizmet ederim o gece. Hatta çekinebileceğini düşünüp bi ihtiyacı olup olmadığını sorar ilgilenirim.
Senin ablan biraz iş aramış kendine, ben sanmıyorum ev sahibinin ablandan böyle bi şey beklediğini..
Hem bu mesele ayrı, senin nişanlına olan tavrın ayrı.

Ablanız kalkmasaydı.
Kimse yanaşmadıysa yanaşmadı, ablanız da yanaşmayacaktı.
Siz başka ablanız başka..

Yenge, hala filan yaşlıysa evin kızı ve müstakbel gelini olarak siz daha çok koşturmalıydınız.
Ve evet sizi kullanır gibi değil de en azından güleryüzle "aman kızım zahmet etme" filan gibi cümlelerle gönül alabilirdi kayınvalideniz...
Şimdi nişanlıyken çok da girişken olmayabilirsiniz, son derece haklı olarak..

Nişanlınızın sizin evinizde sizden su istemesi de çok doğal geldi bana. Ya ne olacaktı? Mutfağa gidip kendi alacak konuma gelmemişki henüz.. Abartmışsınız bu durumu.

Ben kayınvalide evinde haldır haldır herşeye koşmuyorum, 5yıllık evliyim.
Soğukluk var bizde de, o yüzden biraz da.
Ama bir işin ucundan da tutuyorum abartmadan evi sahiplenmeden...

Ailelerin yaptıklarına girmiyorum hiç. Burada önemli olan nişanlının tavrı. Ve inan çok yanlış şimdiden böyle yapan ilerde sana hiç yardımcı olmaz. Benim eşim ister annemde olalım ister kv dede kalkar benle bulaşık yıkar çabuk bitsin beraber dinleniriz der. Ve bir eşin yardımcı olmaması benim için büyük sorundur ve ömür geçiremem böyle bi Ada'mla eğer senin içinde sorunsa bence Kararını gözden geçir derim. Bir ömür bu sonuçta

Evinize gelen misafir tabi ki su isteyebilir, siz de vermelisiniz, bunda bir tuhaflık göremedim. Ama onlara gittiğinde bulaşıkları ablana yıkmaları kötü olmuş Ailen kalkmasın, ama sen artık diğer ailenin bir parçası sayılırsın yapman lazım bence. Haklısın, erkek-kız ayrımı var, valla yapmayıp oturan kadına da birşey diyemem

hata sizde.. siz o eve misafir olarak gitmişsiniz. masa toplamak sana kalmamalı. bırak masa o şekilde kalsın. nişanlın da senden su isteyemez. kalksın bir zahmet alsın.. bu durumlarda relax davran. sen kimsenin hizmetçiliğini yapmak zorunda değilsin..

bu arada da neden ablanı, erkek tarafına ezdiriyorsun. bulaşıkların yıkattırıyorsun. sende çok hata var.. erkek tarafına yaranamazsın. sen dört dörtlükte olsan, konuşmaya laf bulurlar. bırak konuşsunlar, bu onların ayıbı. biraz mesafeli ol, kendini geri çek. kendini ağırdan sat..

Sız en basında yanlıs yapmıssınız.. nısanlınızın aılesıne gıdınce sızın sureklı oturmanız dogru olmaz elbette ama bulasıklara kadar sızın ve ablanızın yıkaması dogru degıl!! henuz evlenmeden bu kadar hızmet eder ısenız evlendıgınızde aılenın kucuk fertlerı de emır vermeye baslar bılgınıze. kendınızı ve aılenızı bu kadar ezdırmeyın unutmayın sız degerlısınız! bu kadar hızmet bır sure karsı tarafta alıskanlık yapar ve tek bır ısteklerını yapmadıgınızda sızden kotusu olmaz! nısanlınızın ıse su ıcın kalkmaması normal beyler bayanlar kadar gırısken olamıyor.

Benim eşim de misafir gelse bize benden sürekli su isterdi. Misafirliğe de gitsek benden isterdi. Sinir olurdum ev sahibinden istesene derdim. Bazen çok samimi olmadığımız kişilerin evinde bile benden istedi. Bu yorgunluktan falan değil saygısızlıktan. Herkes sizden daha değerli. Kimseyi yormaya kıyamıyor sizden başka. Ben kendi adıma böyle algılıyordum. Hadi çekiniyorsun kimseden istememiyorsun kalk kendin al.

Tabi ki senden isteyecek, bence abartıyorsunuz kızlar. Senden istiyor, kızım sana söylüyorum gelinim sen anla manasında. Kendisi alması noktasında birşey diyemiyorum, haklısın erkekler bu şekilde alışmış.

Misafirliğe gidince kalkıp kendisi mi alsın????
Bir yaşıma daha girdim.
Ben ev sahibi olsam açıkçası istemem mutfağıma bir erkek girsin. Hem de karısı içerideyken. Ya da kocamın ben dururken kalkıp başkasının mutfağına girmesini istemem. Adap, usul diye bir şey var.
Herkes değerli olduğu için değil, ben değerli ve yakın olduğum için benden istemeli kocam bence.

Sofrayı toparlayıp otursaydınız madem.
Ablanızın bulaşık yıkaması tuhaf olmuş yani o kadar insan varken, siz misafirsiniz lütfen oturun demeleri gerekirdi tabi kişilik meselesi buda.
Ayrıca nişanlınıza su vermekte niye bu kadar zorlandınız ki? Madem 5 dkda bir su istiyor sürahiyle getirip orta sehpaya koyardınız ordan alırdı kendisi.
Böyle düşünürseniz ilerde çok sorun yaşarsınız.

ben düğün günümde kayınvalidemin evini süpürdüm bile istiye, kimse iş beklememeli senden kimse sana bir şey demiyorsa kalk yap felan demiyorsa yapma, içinden gelirse yap, şimdiden taktiği oturt ki sonradan zor oluyor :)

Bana sorarsan misafir ve ev sahibinde en genç kimler ise onlar mutfağa girmeli. Ev sahibine teklif ederim izin vermez ise ısrar ederim geçerim mutfağa. Ama misafirime yaptırmam ısrar eder. Hemen bir kahve koyarım önüne. Olmadı sofrayı toplasa yeter bana. Ben böyle rahat ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…