Sız en basında yanlıs yapmıssınız.. nısanlınızın aılesıne gıdınce sızın sureklı oturmanız dogru olmaz elbette ama bulasıklara kadar sızın ve ablanızın yıkaması dogru degıl!! henuz evlenmeden bu kadar hızmet eder ısenız evlendıgınızde aılenın kucuk fertlerı de emır vermeye baslar bılgınıze. kendınızı ve aılenızı bu kadar ezdırmeyın unutmayın sız degerlısınız! bu kadar hızmet bır sure karsı tarafta alıskanlık yapar ve tek bır ısteklerını yapmadıgınızda sızden kotusu olmaz! nısanlınızın ıse su ıcın kalkmaması normal beyler bayanlar kadar gırısken olamıyor.7 aylık nişanlıyiz .iftara erkek tarafina gidiliyor.erkek tarafi kalabalik hala yenge babanne cocuklar.bizdede anne baba ablam ve cocuklari seklinde. .neyse yemekler yendi sofra toparlaniyor ,lakin annenin olsun yengenin olsun dogru düzgün yanastigi yok ufak tefek yerlestirmeleri yapiyolar.hala deseniz oturmus masaya mutfakta donenleri seyrediyo öyle.evin kızı bi yanasti birde ablam .ama hep tencereleri kaba seyleri ablam yikadi.simdi burda biz misafir olarak gitmisiz asil yapmasi gerekenler bizmiyiz onlar mi? bulasiga bi allahin kulu yanasmadi kizdan baska, ya saka gibi.burda.siz ne dusunuyorsunuz onu merak ettim .
Birde Bize gelindi sonrasında,ozamnda cok yorulmusum temizlikti yemeklere yardimdi derken.hersey bana bakiyo sonucta getir götür hizmet.ayakta dikilmesi habire kolay degil. benden nisanlim su istedi duymazdan geldim ,istedim ki evin oglu ya kalksin gezelesin az yanima mutfaga bende is yaparken kendi alsin istedim .sonra daha sesli istedi herkes duyunca goturmek zorunda kaldim.
Ya ben istiyorum ki ben onlara gittigimde daha oncekilerde ,bulasiga yanasiyorum hizmet ediyorum.alt tarafi bi su kalkip kendi alsa ,biraz dusunebilse okadr masa donatmislar yorulmuslardir habire habire su isteyerek yormayayim dese ne olurdu.cunku kac defa istedi.
Biz bunu tartistik kendisiyle.ben o evin 20 yillik damadi degilim kalkip alacak dedi.ayrica calisiyorum sabahtan aksama yorulmusum dedi(bir su ya alacagi )
Ben niye yapiyorum ozamn dedim ,sen bize geldiginde krallar gibi ,gelsin onune gitsin önünden.benim ne mecburiyetim var dedim.ben mi yap dedim sana dedi ,mutfak beni alakadr etmez onlarla olan derdini bana deme dedi.ama yapmasam hizmet bulasik, iki gun sonra lafimi etmesini de bilirler.daha once aramiyom sormuyom onlari diye soguk damgasi yemistim.neyse ,ben dedi geldigimde cay may icmem dedi ozamn .sirf kalkmamak gururuna yediremedigin icin mi dedim .verdi bi cevap ama anlamadim.
Ya benim cok zoruma gidiyo erkek kilini kipirdatmazken bizler niye mecbur kaliyoruz onlarin evinde hizmet etmeye bulasiklarini yikamaya.hic bisey yapasim gelmiyo ki benim.en son gittigimz iftar yemeginde ucundan yanastim islere,hizmette etmedim.siz nasil düşünüyorsunuz
Benim eşim de misafir gelse bize benden sürekli su isterdi. Misafirliğe de gitsek benden isterdi. Sinir olurdum ev sahibinden istesene derdim. Bazen çok samimi olmadığımız kişilerin evinde bile benden istedi. Bu yorgunluktan falan değil saygısızlıktan. Herkes sizden daha değerli. Kimseyi yormaya kıyamıyor sizden başka. Ben kendi adıma böyle algılıyordum. Hadi çekiniyorsun kimseden istememiyorsun kalk kendin al.
Benim eşim de misafir gelse bize benden sürekli su isterdi. Misafirliğe de gitsek benden isterdi. Sinir olurdum ev sahibinden istesene derdim. Bazen çok samimi olmadığımız kişilerin evinde bile benden istedi. Bu yorgunluktan falan değil saygısızlıktan. Herkes sizden daha değerli. Kimseyi yormaya kıyamıyor sizden başka. Ben kendi adıma böyle algılıyordum. Hadi çekiniyorsun kimseden istememiyorsun kalk kendin al.
Bana sorarsan misafir ve ev sahibinde en genç kimler ise onlar mutfağa girmeli. Ev sahibine teklif ederim izin vermez ise ısrar ederim geçerim mutfağa. Ama misafirime yaptırmam ısrar eder. Hemen bir kahve koyarım önüne. Olmadı sofrayı toplasa yeter bana. Ben böyle rahat ediyorum.7 aylık nişanlıyiz .iftara erkek tarafina gidiliyor.erkek tarafi kalabalik hala yenge babanne cocuklar.bizdede anne baba ablam ve cocuklari seklinde. .neyse yemekler yendi sofra toparlaniyor ,lakin annenin olsun yengenin olsun dogru düzgün yanastigi yok ufak tefek yerlestirmeleri yapiyolar.hala deseniz oturmus masaya mutfakta donenleri seyrediyo öyle.evin kızı bi yanasti birde ablam .ama hep tencereleri kaba seyleri ablam yikadi.simdi burda biz misafir olarak gitmisiz asil yapmasi gerekenler bizmiyiz onlar mi? bulasiga bi allahin kulu yanasmadi kizdan baska, ya saka gibi.burda.siz ne dusunuyorsunuz onu merak ettim .
Birde Bize gelindi sonrasında,ozamnda cok yorulmusum temizlikti yemeklere yardimdi derken.hersey bana bakiyo sonucta getir götür hizmet.ayakta dikilmesi habire kolay degil. benden nisanlim su istedi duymazdan geldim ,istedim ki evin oglu ya kalksin gezelesin az yanima mutfaga bende is yaparken kendi alsin istedim .sonra daha sesli istedi herkes duyunca goturmek zorunda kaldim.
Ya ben istiyorum ki ben onlara gittigimde daha oncekilerde ,bulasiga yanasiyorum hizmet ediyorum.alt tarafi bi su kalkip kendi alsa ,biraz dusunebilse okadr masa donatmislar yorulmuslardir habire habire su isteyerek yormayayim dese ne olurdu.cunku kac defa istedi.
Biz bunu tartistik kendisiyle.ben o evin 20 yillik damadi degilim kalkip alacak dedi.ayrica calisiyorum sabahtan aksama yorulmusum dedi(bir su ya alacagi )
Ben niye yapiyorum ozamn dedim ,sen bize geldiginde krallar gibi ,gelsin onune gitsin önünden.benim ne mecburiyetim var dedim.ben mi yap dedim sana dedi ,mutfak beni alakadr etmez onlarla olan derdini bana deme dedi.ama yapmasam hizmet bulasik, iki gun sonra lafimi etmesini de bilirler.daha once aramiyom sormuyom onlari diye soguk damgasi yemistim.neyse ,ben dedi geldigimde cay may icmem dedi ozamn .sirf kalkmamak gururuna yediremedigin icin mi dedim .verdi bi cevap ama anlamadim.
Ya benim cok zoruma gidiyo erkek kilini kipirdatmazken bizler niye mecbur kaliyoruz onlarin evinde hizmet etmeye bulasiklarini yikamaya.hic bisey yapasim gelmiyo ki benim.en son gittigimz iftar yemeginde ucundan yanastim islere,hizmette etmedim.siz nasil düşünüyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?