Fikirlerinizi alabilir miyim

Yani ben olay konu sahibinin nişanlısının evinde geçiyor sandım ki kendi evindeymiş. Adam tabiki suyu ondan isteyecek gorumce gelmiş ablası kendisi 3 kişi 1 mufağa çok bile.

Su isteme olayı kızın evinde, bulaşık olayı erkeğin evinde geçiyor sanırım. Gerçi benim için fark etmez. hangi ev olursa olsun ben o konumda sorumlu hissederim.

Nisanlanmasydin o zaman gezsseyfin tozsaydin ondan bundan suyu sen isteseydin neyin kafası kızım yuva kurmak bu yola çıkmışsın bari hazır hisettigin zaMan yapsaydın sen anne eş karı ne bileyim bir ay lenin kadını olicaksin olur böyle zorluklar kolaysa kk olmazdı yani
Kendini hep acabalarla doldurma ömür büyü hizmet edecek halin yok deme istediğim ta baştan küçük problemleri büyütüyorsun böyle giderse gider ama ancak gider

Cnm sen onlardayken yardim ettiysen nisanlinin sucu ne yani bunlari dile getirmen yanlis istemiyorsan yapmazsin yapiyorsanda laf etmezsin
Nisanlin sizdeyken su istemis tabii gotureceksin ev sahibisin adam cekinebilir
Simdiden sen bunlari sorun yaparsan ooo evlenince bu isin sonu hicc iyi olmaz
daha ne isler yapacan adam misafirken laf yapmissin bi de kocan olunca dusunemiyorum

yapma etme sakın! soğuk damgası en güzeli millet ben soğuğum deyip el etek çeker herşeyden biz herşeye atlıcaz diye uğraşırız işte yapma inan yapmayınca daha kıymetli olursun hem nişanlı gelin mutfağa sokulmaz ayıptır.

Su isteme olayı kızın evinde, bulaşık olayı erkeğin evinde geçiyor sanırım. Gerçi benim için fark etmez. hangi ev olursa olsun ben o konumda sorumlu hissederim.
Yani toplumda gelenek haline gelmiş birçok şey vardır bana saçma gelen. Ama bu konuda ısrarla bende gençler varken yaşlıların iş yapmasına karşıyım. Onu geçtim gelinsen yapmalısın. Yemekten sonra 1 bardak su vermeye erinmek yerine yakışan nisanlına su götürürken salona başka su isteyen varmı diye sormaktır.
Kimin evi olduğuda gerçekten çok farketmiyor bu konuda. Gelin oluyoruz diye mutfakta bir bulaşık yıkıyoruz diye hemen hizmetçimiyim tribine girmek çok yanlış. Konu sahibi bunu bile dert ediyor ise allah kolaylık versin ileride çok sorun yaşar.

Ohooo sen şimdiden su istedin yoruldum sen al ....."bir su ya alacağı" dediğin şey "bir su ya vereceğin"
Sen onların evinde ettiğin hizmetin ceremesini nişanlından çıkartmamalısın.Diğerleri büyük.Sizler genç olduğunuz için size öncelik tanınmış.Zaten evin kızı da yapmış.Bu seni o evin insanı olarak görmelerinden de kaynaklanıyor olabilir.Eve alış kendini yabancı hissetme diye.
Çok önemli bir mevzu değil.Yapmak istemiyorsan sofrayı kaldırmada yardım eder geçer oturursun.
Yok masa donattık yorulduk habire su istedi,yok şöyle şöyle düşünseydi kalkıp alsaydı.Yani sonuçta gelen misafir.Masa donattın altı üstü.Taş taşımadın.Ne olmuş su istediyse.Yanına sürahi koysaydın bir sehapaya o zaman.Çekinmiştir,mutfağa girmek istememiştir,yanlış anlar ev halkı diye temkinli davranmıştır.Valla ben olsam ben de bu kadar içtiğim suyun getirilmesinin lafı edilse ben de içmem ve bunu yazarım bir kenara.Bu kadar gereksiz detaylara takılmamak gerek.

ben de o mantıktayım .lakin ora gidildimi iş dğişiyor .biz kimseye iş yaptırmıcaz diye uğraşırız orda da bi okadr tersi yaşanıyo.
Sanmayinki benim kayinvalidem islere atliyorda herseyi yapiyor bana is kalmiyor sadece benim tavrim bu kimse yapmazsa bende atlamam ortada insan yok diye.

Simdi 'orda is sana duser, hem en genclerden birisin, hem de gelin pozisyonundasin' desek kiyamet kopar.. Vay esitlik vay bilmem ne.. Bunun ezilmekle veya esitsizlikle hic alakasi yok.. Toplumda bazi durumlar vardir ve orda gorev ya kadina duser ya da erkege.. Yani simdi orda nisanli genc gelin dururken kayinvalide mi kalkip girecek bulasiga.. Evet evin kizlari da yapmali, hatta ben olsam kimseyi sokmam, ufak tefek yardimlar isterim.. Konu sahibi, buna bunca hirslanmanin manasi yok.. Kullanildigini dusunuyosan baska.. O zaman tavrini ona gore belirlersin..
Nisanlin sizin evde elbet senden isteyecek suyu, "ben sizde bulasik yikadim, suyunu kendin alacaksin" tavri yanlis.. Kendi evinde is paylasimi yaparsin ama bu her yerde uygulanamaz malesef..

samimi olmadığı yer değil .evin damadı.ve söz nişan derken sene geçmiş üzerinden .hala yeni gelen misafir gibi olması evde tuhaf.ben oraya gittiğimde niye giriyorum madem mutfaklarına.ben mi enayiyim

Çok haklısın bence. Neredeyse kendi evlerinde eşlerine mesaj çekecekler su ver diye. Seslenmeye üşenecekler. Bizim öyle bir grubumuz var bayanlar erkekler rahat vermiyor diye hep balkonda veya ayrı odada oturmak istiyorlar. Kendilerini restorantta bizi de garson sanıyorlar.

Bence arkanizdan laf söz yapacaklar diye kendinizi bir şeyler yapmaya mecbur bırakmayın. Laf, söz yapan insanlar illa ki bir kulp uydururlar. Bu sefer de bulasik yıkamis ama tabaklar kirli kalmış derler. Sizin dogrulariniz nasilsa öyle davranın.

Nişanlınızı seviyor musunuz?
almadan kendimden verebilen bir kişi değilim malesef ne kadar seviyor olsamda .tabi biçok özelliği önceden görmek mümkün olamadı.olsa nişanlı olmazdım heralde şuan bilemiyorum.

alt tarafi bir bardak su alacagin diyorsun ya sizinde vereceginiz bi bardak su.esime 4 yildir su istediginde severek veririm ben istedigimde oda verir elime.daha nisanli iken kalksin kendisi alsin derseniz evlilikte ne yapacaksiniz siz yiginla sorunlar cikiyor..biraz zor insansiniz..

sorunun bulasik veya 'bi bardak su' olduğuna emin misin? Dugun ne zaman?
evet sorun ne bulaşık ne bir bardak su.sorun değer görmeyince veya bunun hissettirilemeyişinden değer verememem saygı gösterememem. herzamn yanımda arkamda olduğunu hissettiğim biriyle değilim ki yalnız hissediyorum .herşeyi başa kakar oldum artık sinir stres oldum evliliğe düşman değilken soğudum aile olarak tanıdıkça ve nişanlımı tanıdıkça.

düğün tarihi de belirlenmedi henüz.

ee o zaman isin zor kararini iyice gozden gecir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…