Misafirliğe gidince kalkıp kendisi mi alsın????
Bir yaşıma daha girdim.
Ben ev sahibi olsam açıkçası istemem mutfağıma bir erkek girsin. Hem de karısı içerideyken. Ya da kocamın ben dururken kalkıp başkasının mutfağına girmesini istemem. Adap, usul diye bir şey var.
Herkes değerli olduğu için değil, ben değerli ve yakın olduğum için benden istemeli kocam bence.
İstemesin benden. Kendisi Nasıl çekiniyorsa, bende hoşlanmıyorum tanımadığım insanların mutfağına girmekten. Israr kıyamet gitmek ister ama.Tabi ki senden isteyecek, bence abartıyorsunuz kızlar. Senden istiyor, kızım sana söylüyorum gelinim sen anla manasında. Kendisi alması noktasında birşey diyemiyorum, haklısın erkekler bu şekilde alışmış.
Kusura bakmayın ben adap usul bilmiyorum. Ev sahibinden istesin bi zahmet. Özellikle de samimi olmadığımız yerde.
Zaten ev sahibi hanım o anda salondaysa ve eşiniz size bakıp su istediyse, siz kalkmak için bir hamle yaparsınız, ev sahibi aaa ben getireyim der fırlar yerinden.
Ev sahibi oturmaya devam edip sizi mutfağa yollamaz herhalde.
Eşim bana genelde fısıldayarak söylerdi. Bu durumda da ev sahibi bayanın durumdan pek haberi olmaz.
ben de o mantıktayım .lakin ora gidildimi iş dğişiyor .biz kimseye iş yaptırmıcaz diye uğraşırız orda da bi okadr tersi yaşanıyo.Ben gittigim misafirliklerde buna kayinvalidemde dahil yemegimi yer otururum bize gelindimi kimseye is yaptirtmam ne alaka ablaniz bulasik yikamis.
Ustelik nisanlinizin o kadar kisi icinde su istemesi hos degil kalkip alabilir kac yillik evliyim vok nadir esim benden birsey istemistir bende ondan.
içimden zerre gelmiyor ki zaten .ama şundan gelmiyor kendiside hiç yanaşmadığı için bişeylere.birlikte yapalım ne olacak veya suyu alma konusunda kalkıp kendi almaya niyetlense ben yine razıyım koşa koşa getiricem.lakin işte karşımda biri benlik taslayınca benimkilerde çıkıyor.Her aile yapısı farklı Canım.o biraz da erkek görünmek içün su istemiştir .valla öyle de Bi yapıyosun ki evlenince.maalesef baba evinde Prenses gibisin ama evlenince bitiyoronlarınki de biraz ilginç gerçekten.kemdşleri iş yapmayıp senden mi bekliyorlar iş.güleryüz gösteriyorlarsa o kadar da takma bence .sende çok kalkma şimdilik evlenince yaparsın .valla Nasıl alışırlarsa öyle gidiyor yapmayan daha da kıymetli.sana tavsiyem şimdiden çık alıştırma.ama nişanlın su istemişse de ver Can'ım nolacak:)
soğuk bi ortam yok alışıldı artık gitmelerle gelmelerle.evin oğlu olarak kalkasında ne mahsur olabilir ki.ben tutupta tabak taşısın hizmet etsin demiyorum ki .ufak tefek ihtiyçlarını kendi görmeyi bilsin böylesi durumlarda.yabancı yer değil sonuçta.ve ben mutfaktayım ,beni görmek bahanesiyle bile su içmeye kalkılabilinir pekala.ama yokNişanlına yaptığın şey yanlış olmuş bence. Hatta ayıp olmuş.
Adam utanır çekinir belki. Gelemez. Duymazlıktan gelmek çok yanlış.
Benim nişanlım evimize iftara gelse ben ona seve seve hizmet ederim o gece. Hatta çekinebileceğini düşünüp bi ihtiyacı olup olmadığını sorar ilgilenirim.
Senin ablan biraz iş aramış kendine, ben sanmıyorum ev sahibinin ablandan böyle bi şey beklediğini..
Hem bu mesele ayrı, senin nişanlına olan tavrın ayrı.
ablam kendi yanaştı . o yardım etmeyi sever.benim gibi hesap yapmaz onlar bizde yaptıydı yapmadıydı.ama insanın zoruna gidiyor .erkek tarafının yaptırtmaması gerekirdi ablam iyiliğine yapmak bile istese.bu arada da neden ablanı, erkek tarafına ezdiriyorsun. bulaşıkların yıkattırıyorsun. sende çok hata var.. erkek tarafına yaranamazsın. sen dört dörtlükte olsan, konuşmaya laf bulurlar. bırak konuşsunlar, bu onların ayıbı. biraz mesafeli ol, kendini geri çek. kendini ağırdan sat..
evin kızı var benden küçük.e diğerleride orta yaşta 30unda 40ında.anne bile genç 50.hepsi bi sultan ama .nişanlınızın kalkmak yerine su istemesi normal
ama iftara çağıran size güvenipde mi çağırdı?
ablanıza yıkılması hiç hoş değil
siz misafirsiniz evet ama evin gelini olarak sizden maalesef iş bekleniyor birçok yörede bu buşekilde
yaşlıların kalkmaması normal
çok haklısınız.zerre düşünme yok.aldıkları mal sanki .Benim eşim de misafir gelse bize benden sürekli su isterdi. Misafirliğe de gitsek benden isterdi. Sinir olurdum ev sahibinden istesene derdim. Bazen çok samimi olmadığımız kişilerin evinde bile benden istedi. Bu yorgunluktan falan değil saygısızlıktan. Herkes sizden daha değerli. Kimseyi yormaya kıyamıyor sizden başka. Ben kendi adıma böyle algılıyordum. Hadi çekiniyorsun kimseden istememiyorsun kalk kendin al.
samimi olmadığı yer değil .evin damadı.ve söz nişan derken sene geçmiş üzerinden .hala yeni gelen misafir gibi olması evde tuhaf.ben oraya gittiğimde niye giriyorum madem mutfaklarına.ben mi enayiyimKusura bakmayın ben adap usul bilmiyorum. Ev sahibinden istesin bi zahmet. Özellikle de samimi olmadığımız yerde.
Fakat benimkisi tamamen karşı tarafin kendini düşünucu olmasindan agirdan satmalarindan kaynakli bisey.yoksa tabiki hesap kitap olmaz boyle seylerde.ki ben o gun okadr yorulmusum bi su getiremeyecek degilim,nisanlimin da takindigi tavirlardan ötürü biraz bu hale geldigimi dusunuyorum.samimi bi ortam sonucta, bi su almaya mutfaga gelmek icin 20 yıllik evin damadi degilim diyebilirken ,ben kendimden verici davranamiyorum.Bence sizin tavrınız yanlış ablanız ne alaka hadi tamam onlar bi hata yapmış siz daha büyük yapmışsınız ablanızı niye sokuyosunuz mutfağa sizde yapmak istemiyorsanız sadece masayı toplayıp içeri geçebilirdiniz siz de ben yapmayayım da kim yaparsa yapsın mantığı olmuş nişanlınızın su istemesi mevzusu da çok gereksiz bence ben nişanlımın gözünün içine bakıyorum bişe istesinde yapayım diye ki yaparımda olaylara misillemeli yaklaşmayın lütfen sonra hayatınızı kendi ellerinizle çekilmez hale getirirsiniz ..
Sizin eve gelen nisanlin su istedi ve bunu abes karsilayip lafini ettin oyle mi? Misafir evinizde, bilmem farkinda misin? Gittiğin yerde oyle yapiliyor diye, kendi evinde kısasa kısas moduna gecmen gerekmiyor..7 aylık nişanlıyiz .iftara erkek tarafina gidiliyor.erkek tarafi kalabalik hala yenge babanne cocuklar.bizdede anne baba ablam ve cocuklari seklinde. .neyse yemekler yendi sofra toparlaniyor ,lakin annenin olsun yengenin olsun dogru düzgün yanastigi yok ufak tefek yerlestirmeleri yapiyolar.hala deseniz oturmus masaya mutfakta donenleri seyrediyo öyle.evin kızı bi yanasti birde ablam .ama hep tencereleri kaba seyleri ablam yikadi.simdi burda biz misafir olarak gitmisiz asil yapmasi gerekenler bizmiyiz onlar mi? bulasiga bi allahin kulu yanasmadi kizdan baska, ya saka gibi.burda.siz ne dusunuyorsunuz onu merak ettim .
Birde Bize gelindi sonrasında,ozamnda cok yorulmusum temizlikti yemeklere yardimdi derken.hersey bana bakiyo sonucta getir götür hizmet.ayakta dikilmesi habire kolay degil. benden nisanlim su istedi duymazdan geldim ,istedim ki evin oglu ya kalksin gezelesin az yanima mutfaga bende is yaparken kendi alsin istedim .sonra daha sesli istedi herkes duyunca goturmek zorunda kaldim.
Ya ben istiyorum ki ben onlara gittigimde daha oncekilerde ,bulasiga yanasiyorum hizmet ediyorum.alt tarafi bi su kalkip kendi alsa ,biraz dusunebilse okadr masa donatmislar yorulmuslardir habire habire su isteyerek yormayayim dese ne olurdu.cunku kac defa istedi.
Biz bunu tartistik kendisiyle.ben o evin 20 yillik damadi degilim kalkip alacak dedi.ayrica calisiyorum sabahtan aksama yorulmusum dedi(bir su ya alacagi )
Ben niye yapiyorum ozamn dedim ,sen bize geldiginde krallar gibi ,gelsin onune gitsin önünden.benim ne mecburiyetim var dedim.ben mi yap dedim sana dedi ,mutfak beni alakadr etmez onlarla olan derdini bana deme dedi.ama yapmasam hizmet bulasik, iki gun sonra lafimi etmesini de bilirler.daha once aramiyom sormuyom onlari diye soguk damgasi yemistim.neyse ,ben dedi geldigimde cay may icmem dedi ozamn .sirf kalkmamak gururuna yediremedigin icin mi dedim .verdi bi cevap ama anlamadim.
Ya benim cok zoruma gidiyo erkek kilini kipirdatmazken bizler niye mecbur kaliyoruz onlarin evinde hizmet etmeye bulasiklarini yikamaya.hic bisey yapasim gelmiyo ki benim.en son gittigimz iftar yemeginde ucundan yanastim islere,hizmette etmedim.siz nasil düşünüyorsunuz
Bana sorarsan misafir ve ev sahibinde en genç kimler ise onlar mutfağa girmeli. Ev sahibine teklif ederim izin vermez ise ısrar ederim geçerim mutfağa. Ama misafirime yaptırmam ısrar eder. Hemen bir kahve koyarım önüne. Olmadı sofrayı toplasa yeter bana. Ben böyle rahat ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?